ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:23 ,大小:112KB ,
资源ID:364355      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-364355-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省深圳市高级中学2020届高三英语3月线上模拟考试试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省深圳市高级中学2020届高三英语3月线上模拟考试试题(含解析).doc

1、广东省深圳市高级中学2020届高三英语3月线上模拟考试试题(含解析)(满分:120 分,考试时间 120 分钟 )第一部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AWant to explore new cultures, meet new people and do something worthwhile at the same time? You can do all the three with Global Development Association(G

2、DA). Whatever stage of life youre at, wherever you go and whatever project you do in GDA, youll create positive changes in a poor and remote community(社区).We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24. Now we need volunteer managers aged 25-75. They are e

3、xtremely important in the safe and effective running of our programmes. We have such roles as project managers, mountain leaders, and communication officers.Depending on which role you choose, you could help to increase a communitys access to safe drinking water, or help to protect valuable local cu

4、ltures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.Not only will you help our young volunteers to develop personally, youll also learn new skills and increase your cultural awareness. You may have chances to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer w

5、e have both 4-week and 7-week programmes:CountrySchedule4-week programmes7-week programmesAlgeria5 Jul. 1 Aug.20 Jun. 7 Aug.Egypt24 Jul. 20 Aug.19 Jun. 6 Aug.Kenya20 Jul. 16 Aug.18 Jun. 5 Aug.South Africa2 Aug. 29 Aug.15 Jun. 2 Aug.GDA ensures that volunteers work with community members and local pr

6、oject partners where our help is needed. All our projects aim to promote the development of poor and remote communities.There is no other chance like a GDA programme. Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to the communities.Find out more about joining a GD

7、A programme:Website:www.glodeve.orgEmail:humanresourcesglodeve.org1. What is the main responsibility of volunteer managers?A. To seek local partners.B. To take in young volunteers.C. To carry out programmes.D. To foster cultural awareness.2. The programme beginning in August will operate in _.A. Egy

8、ptB. AlgeriaC. KenyaD. South Africa3. The shared goal of GDAs projects to _.A. explore new culturesB. protect the environmentC. gain corporate benefitD. help communities in need【答案】1. C 2. D 3. D【解析】本文是一则广告。Global Development Association(GDA)致力于积极的改变贫穷和偏远的社区,在这里能探索新的文化,结识新朋友,同时做一些有价值的事。文章为GDA招募志愿者并介

9、绍了今年夏天的具体项目。【1题详解】细节理解题。题干问管理人员的主要职责是什么。根据第三段中Depending on which role you choose, you could help to increase ,or help to project.You might also design可知,根据岗位不同,管理人员可以帮助增加小区的饮用水,可以规划地方文化,可以设计挑战项目培训年轻的志愿者,从这些内容上可以判断出其主要职责是执行项目计划。故选C。【2题详解】细节理解题。题干问八月份开始的这个项目将在哪里开展。根据这个表格中4-week programmes中的最后一个South A

10、frica 2 Aug29 Aug,可知八月在南非开始,答案选D。【3题详解】细节理解题。题干问GDA的所有项目的共同目的是什么。根据第一段youll create positive changes in a poor and remote community.和倒数第二段中All our projects aim to promote the development of poor and remote communities可知,其目标就是促进偏远贫穷区域的发展,即帮助有需要的社区。故选D。BAlice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who

11、in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them.It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy b

12、ar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad i

13、f she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. Sh

14、e also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first busine

15、ss meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys success grows, so does Moores credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and shes also positive about what the future might bring. She hopes that every kid

16、 can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasnt driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donat

17、es 10% of AilicCandys profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.4. How did Moore react to her dads warning?A. She argued with him.B. She tried to find a way out.C. She paid no attention.D. She chose to consult dentists.5. Wha

18、t is special about CanCandy?A. It is beneficial to dental health.B. It is free of sweeteners.C. It is sweeter than other candies.D. It is produced to a dentists recipe.6. What does Moore expect from her business?A. To earn more money.B. To help others find smiles.C. To make herself stand out.D. To b

19、eat other candy companies.7. What can we learn from Alice Moores story?A. Fame is a great thirst of the young.B. A youth is to be regarded with respect.C. Positive thinking and action result in success.D. Success means getting personal desires satisfied【答案】4. B 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Alice

20、 Moore,一个年轻有为的创业者的故事,故事告诉我们:积极的思考和行动会带来成功。【4题详解】推理判断题。根据第二段的But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?”及下文她想方设法最终制作出了叫CanCandy的糖果可知,她对父亲的警告的反应是:她试图找到一条出路,解决问题。故选

21、B。【5题详解】细节理解题。根据第三段的Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.可知,这种糖只使用天然甜味剂,可以减少口腔细菌,因此它对牙齿有利。故选A。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles.可知,Moore想用她独特的才能帮助其他人找到自己的笑容。故选B。【7题详解

22、】推理判断题。文章主要讲述了Moor的创业故事,她之所以能成功,源于面对问题和困难时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。因此,通过她的故事让我们懂得积极的思考和行动会带来成功。故选C。CThe problem of robocalls has gotten so bad that many people now refuse to pick up calls from numbers they dont know. By next year, half of the calls we receive will be scams(欺诈). We are finally waking u

23、p to the severity of the problem by supporting and developing a group of tools, apps and approaches intended to prevent scammers from getting through. Unfortunately, its too little, too late. By the time these “solutions”(解决方案) become widely available, scammers will have moved onto cleverer means. I

24、n the near future, its not just going to be the number you see on your screen that will be in doubt. Soon you will also question whether the voice youre hearing is actually real.Thats because there are a number of powerful voice manipulation(处理) and automation technologies that are about to become w

25、idely available for anyone to use. At this years I/O Conference, a company showed a new voice technology able to produce such a convincing human-sounding voice that it was able to speak to a receptionist and book a reservation without detection.These developments are likely to make our current probl

26、ems with robocalls much worse. The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision. A decade of data breaches(数据侵入) of personal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name, and far more. Armed with this knowledge, theyre able to

27、 carry out individually targeted campaigns to cheat people. This means, for example, that a scammer could call you from what looks to be a familiar number and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers, tricking you into “confirming” your address, mothers name, and card num

28、ber. Scammers follow money, so companies will be the worst hit. A lot of business is still done over the phone, and much of it is based on trust and existing relationships. Voice manipulation technologies may weaken that gradually.We need to deal with the insecure nature of our telecom networks. Pho

29、ne carriers and consumers need to work together to find ways of determining and communicating what is real. That might mean either developing a uniform way to mark videos and images, showing when and who they were made by, or abandoning phone calls altogether and moving towards data-based communicat

30、ionsusing apps like FaceTime or WhatsApp, which can be tied to your identity.Credibility is hard to earn but easy to lose, and the problem is only going to get harder from here on out.8. How does the author feel about the solutions to problem of robocalls?A. Panicked.B. Confused.C. Embarrassed.D. Di

31、sappointed.9. Taking advantage of the new technologies, scammer can _.A. aim at victims preciselyB. damage databases easilyC. start campaigns rapidlyD. spread information widely10. What does the passage imply?A. Honesty is the best policy.B. Technologies can be double-edged.C. There are more solutio

32、ns than problems.D. Credibility holds the key to development.11. Which of the following would be the best title for the passage?A. Where the Problem of Robocalls Is RootedB. Who Is to Blame for the Problem of RobocallsC. Why Robocalls Are About to Get More DangerousD. How Robocalls Are Affecting the

33、 World of Technology【答案】8. D 9. A 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。文章指出语音操作与自动化技术的出现使得机器人电话可以以假乱真,欺诈现象更加严重,解决这个问题需要电话运营商和消费者共同努力。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的We are finally waking up to the severity of the problem by supporting and developing a group of tools, apps and approaches intended to prevent scammers from getti

34、ng through. Unfortunately, its too little, too late. By the time these “solutions”(解决方案) become widely available, scammers will have moved onto cleverer means.可知,我们认识到了问题的严重性,支持和开发了旨在防止欺诈者通过的工具、应用程序和方法,。不幸的是,我们的努力太少了,也太晚了。在这些“解决方案”被广泛使用的时候,骗子将转移到更巧妙的手段上。由此推知,作者认为这些“解决办法”对于解决问题起不了什么作用,因此作者感到很“失望”。故D选

35、项正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision. A decade of data breaches(数据侵入) of personal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name, and far more. Armed with this knowledge, theyre able to carry o

36、ut individually targeted campaigns to cheat people. This means, for example, that a scammer could call you from what looks to be a familiar number and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers, tricking you into “confirming” your address, mothers name, and card number.可知,机

37、器人通话之所以令人头痛,与其说与数量有关,不如说与精确度有关。长达十年的个人信息泄露已经导致了这样一种情况:骗子可以轻易地知道你母亲的名字,甚至更多。有了这些知识,他们就能够开展有针对性的活动来欺骗人们。根据这些可知,利用这种新的技术,欺诈者们可以精确的确定他们行骗的目标。故A选项正确。【10题详解】推理判断题。根据第二段最后一句At this years I/O Conference, a company showed a new voice technology able to produce such a convincing human-sounding voice that it w

38、as able to speak to a receptionist and book a reservation without detection.可知,这项语音技术可以产生一个听起来和人类非常相似的声音,它可以和接待员进行交谈,进行预订。由此可知,这项新技术有其好的方面。根据第三段的叙述可知,欺诈者们可以利用这项新技术来进行欺诈行为。由此推知,这项新技术既可以发挥好的作用,也可能为坏人所利用,产生不好的影响,因此可以说它是一把双刃剑。故B选项正确。【11题详解】主旨大意题。第一段提到:robocalls(机器人电话:自动拨号播放录音信息的推销电话)在未来变得会越来越严重,不仅仅是出现在你

39、的手机屏幕上的电话号码令人怀疑,而且你会质疑听到的声音是否是真的。第二段介绍原因:语音操作与自动化技术的出现使得机器人电话可以以假乱真。第三段介绍了语音操作和自动化技术发展会使得机器人电话产生的问题更加严重。最后两段提出我们该如何应对这些问题。综上,文章第一段点明文章中心:机器人电话问题在未来会变得越来越严重。下文都是围绕这一话题展开的。故C选项适合作标题。DBy the end of the century, if not sooner, the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate, acco

40、rding to a new study.At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorganisms(海洋微生物) called phytoplankton. Because of the way light reflects off the organisms, these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surface. Ocean colour varies from green to blue, depending on the type and c

41、oncentration of phytoplankton. Climate change will fuel the growth of phytoplankton in some areas, while reducing it in other spots, leading to changes in the oceans appearance.Phytoplankton live at the ocean surface, where they pull carbon dioxide(二氧化碳) into the ocean while giving off oxygen. When

42、these organisms die, they bury carbon in the deep ocean, an important process that helps to regulate the global climate. But phytoplankton are vulnerable to the oceans warming trend. Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth, since they need not only sunlig

43、ht and carbon dioxide to grow, but also nutrients.Stephanie Dutkiewicz, a scientist in MITs Center for Global Change Science, built a climate model that projects changes to the oceans throughout the century. In a world that warms up by 3, it found that multiple changes to the colour of the oceans wo

44、uld occur. The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer. But in some waters, such as those of the Arctic, a warming will make conditions riper for phytoplankton, and these areas will turn greener. “Not only are the quantities of phytoplankton in the

45、ocean changing. ” she said, “but the type of phytoplankton is changing.”And why does that matter? Phytoplankton are the base of the food web. If certain kinds begin to disappear from the ocean, Dutkiewicz said, “it will change the type of fish that will be able to survive.” Those kinds of changes co

46、uld affect the food chain.Whatever colour changes the ocean experiences in the coming decades will probably be too gradual and unnoticeable, but they could mean significant changes. “Itll be a while before we can statistically show that the changes are happening because of climate change,” Dutkiewic

47、z said, “but the change in the colour of the ocean will be one of the early warning signals that we really have changed our planet.”12. What are the first two paragraphs mainly about?A. The various patterns at the ocean surface.B. The cause of the changes in ocean colour.C. The way light reflects of

48、f marine organisms.D. The efforts to fuel the growth of phytoplankton.13. What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 3 probably mean?A. Sensitive.B. Beneficial.C. Significant.D. Unnoticeable.14. What can we learn from the passage?A. Phytoplankton play a declining role in the marine ecos

49、ystem.B. Dutkiewiczs model aims to project phytoplankton changes.C. Phytoplankton have been used to control global climate.D. Oceans with more phytoplankton may appear greener.15. What is the main purpose of the passage?A. To assess the consequences of ocean colour changes.B. To analyse the composit

50、ion of the ocean food chain.C. To explain the effects of climate change on oceans.D. To introduce a new method to study phytoplankton.【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】本文为一篇说明文。一项最新研究表明,由于气候变暖,世界海洋将会变得更蓝、更绿。这一现象的原因是因为一种叫做浮游植物的微小海洋微生物,因为光线反射的作用,它们在海洋表面形成了五颜六色的图案,现在浮游植物受到海洋变暖趋势的影响,让浮游植物的生长更加旺盛,所以海洋相应会变得更

51、蓝、更绿。【12题详解】主旨大意题。根据第一段By the end of the century, if not sooner, the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate, according to a new study.可知,一项新的研究表明,到本世纪末,由于气候变暖,如果不尽快的话,世界上的海洋将会变得更蓝、更绿。结合第二段At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorganisms(海洋微生物) called phytopl

52、ankton. Because of the way light reflects off the organisms, these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surface. Ocean colour varies from green to blue, depending on the type and concentration of phytoplankton.可知,这种现象的核心是一种叫做浮游植物的微小海洋微生物,在光线的作用下在海洋表面形成了五颜六色的图案。海洋的颜色从绿色到蓝色不等,这取决于海洋的类型

53、和浮游植物浓度。由此可推断出这两段主要叙述了海洋生物是海洋颜色变化的原因。故选B。【13题详解】猜测词义题。根据划线词后的Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth, since they need not only sunlight and carbon dioxide to grow, but also nutrients.可知,气候变暖会改变海洋的主要特征,并会影响浮游植物的生长。由此可判断,浮游植物很容易受到海洋变暖趋势的影响,也就是很敏感。故A项正确。【14题

54、详解】推理判断题。根据第四段The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer. But in some waters, such as those of the Arctic, a warming will make conditions riper for phytoplankton, and these areas will turn greener.可知,Dutkiewicz模型预测,目前只有少量浮游植物的蓝色区域可能会变得更蓝。但是在一些水域,比如

55、北极,气候变暖会使浮游植物的生长条件更加成熟,而这些水域会变得更绿了。由此可推断,浮游植物的生长条件更加成熟,浮游动植物就更多了,这些水域会变得更绿了。故D项正确。【15题详解】主旨大意题。第一段提出文章的主旨By the end of the century, if not sooner, the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate, according to a new study.可知,一项新的研究表明,到本世纪末,由于气候变暖,如果不尽快的话,世界上的海洋将会变得更蓝、更绿,接下来详细讲

56、述了原因。故C项正确。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Much of the work in todays world is accomplished(完成) in teams. Most people believe the best way to build a great team is to gather a group of the most talented individuals. _16_Companies spend millions hiring top busine

57、ss people. Is their money well spent?_17_They focused on football, basketball and baseball. The results are mixed. For football and basketball, adding talented players to a team proves a good method, but only up to the point where 70% of the players are top talent; above that level, the teams perfor

58、mance begins to decline. Interestingly, this trend isnt evident in baseball, where additional individual talent keeps improving the teams performance.To explain this phenomenon, the researchers explored the degree to which a good performance by a team requires its members to coordinate(协调) their act

59、ions. _18_In baseball, the performance of individual players is less dependent on teammates. They conclude that when task interdependence is high, team performance will suffer when there is too much talent, while individual talent will have positive effects on team performance when task interdepende

60、nce is lower. If a basketball star is, for example, trying to gain a high personal point total, he may take a shot himself when it would be better to pass the ball to a teammate, affecting the teams performance. Young children learning to play team sports are often told, “There is no I in TEAM.” _19

61、_Another possibility is that when there is a lot of talent on a team, some players may make less effort. Just as in a game of tug-of-war(拔河比赛), whenever a person is added, everyone else pulls the rope with less force._20_ An A-team may require a balance-not just A players, but a few generous B playe

62、rs as well.A. Its not a simple matter to determine the nature of talent.B. Sports team owners spend millions of dollars attracting top talent.C. The group interaction and its effect drew the researchers attention.D. Stars apparently do not follow this basic principle of sportsmanship.E. Several rece

63、nt studies examined the role of talent in the sports world.F. Building up a dream team is more complex than simply hiring the best talent.G. This task interdependence distinguishes baseball from football and basketball.【答案】16. B 17. E 18. G 19. D 20. F【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了建立一支最佳阵容球队比简单地雇佣最优秀的人才要复杂得

64、多。一支一流球队可能需要一种平衡不仅仅是最好球员,也需要一些有雅量的普通球员。【16题详解】上文说“大多数人相信建立一个伟大团队的最好方法就是聚集一群最有天赋的个人”。下文说“公司花费数百万雇佣顶级商业人士。”该空承上启下,也是在举例,B选项“运动队老板花费数百万美元吸引顶尖人才。”切题,故选B。【17题详解】下文说“他们专注于足球、篮球和棒球。结果有好有坏。”这些都属于体育方面,该空引出下文,E选项“最近的几项研究调查了体育世界中人才的作用。”切题,故选E。【18题详解】上文说“为了解释这一现象,研究人员探索了一场好的表现要求队员们协调他们行动的程度”,下文说明了研究结果,该空承上启下,G选

65、项“这项任务的相互依赖性使棒球区别于足球和篮球。”切题,故选G。19题详解】上文说了“一个球星为了个人得分,而影响团队的表现”,该空承接上文,D选项“球星显然没有遵守运动员精神的基本原则”切题,故选D。【20题详解】下文说“一支一流球队可能需要一种平衡不仅仅是最好球员,也需要一些有雅量的普通球员。”该空引出下文,F选项“建立一支最佳阵容球队比简单地雇佣最优秀的人才要复杂得多。”切题,故选F。第二部分 语言知识运用(共两节,满分 45 分)第一节 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

66、Regardless of the weather or the distance, Paul Wilson will make sure low-income students in his neighbourhood arrive at their college classes on time.A retired engineer, 76-year-old Wilson has been _21_ free rides to college students for the past eight years. Since he first started _22_ his car to

67、the young people. Wilson has _23_ an astonishing 64, 000 miles, and has had countless pleasant and often humorous _24_ with the students he transports to and from school. The students who hes _25_ have gone on to become physicians, teachers and engineers, but what theyve also got out of their time i

68、n school is finding a role model and a friend in Wilson. Some students _26_ call him “Grandpa”.Tina Stern _27_ rides from Wilson for all her four years in college, and the trips meant much more to her than just free _28_. “Its not just a ride; youre not just sitting there in _29_ silence or with you

69、r headphones on.” Stern said. “He asks you questions and actually _30_ the answers, so the next time you ride with him, hell _31_ those things.”Wilson first worked as a driver through a student-support programme of the non-profit organisation. On Point for College. Although the _32_ asks the members

70、 only to drive students to and from their classes, Wilson often goes _33_ to ensure the welfare and safety of the students. If they have problems with registration, Wilson is there to _34_ them. If they run out of certain daily necessities, Wilson will drive to the nearest store and purchase whats n

71、eeded. If a student gets hungry on the long drives to and from school, Wilson never _35_ to buy them a meal.For many students, Wilsons help is not only appreciated, its also entirely _36_ for them to be able to complete their college education. Some students dont have a reliable car, while others ha

72、ve to _37_ vehicles with parents who work six days a week. For them, riding with Wilson has _38_ them to complete their education but according to Wilson, he benefits just as much from the _39_. “I just love driving and I love these kids, ” Wilson said. “Its such a(n) _40_ to be a part of these kids

73、 lives, even just for a few hours, getting to know them and hearing their stories.”21. A. linkingB. sendingC. offeringD. distributing22. A. donatingB. lendingC. deliveringD. volunteering23. A. pavedB. coveredC. measuredD. wandered24. A. argumentsB. interviewsC. negotiationsD. conversations25. A. met

74、B. drivenC. addressedD. greeted26. A. evenB. everC. onceD. already27. A. earnedB. receivedC. assessedD. demanded28. A. transportationB. styleC. timeD. communication29. A. forcedB. awkwardC. ridiculousD. suspicious30. A. selectsB. recitesC. guessesD. remembers31. A. act onB. settle onC. check onD. ag

75、ree on32. A. clubB. leagueC. collegeD. programme33. A. farB. aroundC. beyondD. forwards34. A. assistB. watchC. urgeD. warn35. A. expectsB. attemptsC. managesD. hesitates36. A. extraB. unusualC. necessaryD. adequate37. A. shareB. fuelC. repairD. exchange38. A. requiredB. allowedC. remindedD. convince

76、d39. A. experienceB. arrangementC. appreciationD. employment40. A. effortB. ambitionC. privilegeD. convenience【答案】21. C 22. D 23. B 24. D 25. B 26. A 27. B 28. A 29. B 30. D 31. C 32. D 33. C 34. A 35. D 36. C 37. A 38. B 39. A 40. C【解析】这是一篇记叙文。文章叙述了76岁的Paul Wilson八年来一直免费接送低收入的学生上学的感人事迹。【21题详解】考查动词辨

77、析。A. linking连接;B. sending寄送;C. offering提供;D. distributing分配。根据第一段可知,Paul Wilson确保低收入的学生按时到达学校。由此可以推知,该句应指:Wilson给那些学生提供免费的乘车服务。故C选项正确。【22题详解】考查动词辨析。A. donating捐献,捐赠;B. lending借出;C. delivering发表,投递;D. volunteering自愿。根据上文中的“free rides”可知,Wilson是主动自愿将自己的汽车提供给那些学生的。故D选项正确。【23题详解】考查动词辨析。A. paved铺设,安排;B.

78、covered行走,覆盖;C. measured测量,判断;D. wandered徘徊,漫步。Wilson让那些学生免费搭车,迄今他已经行程64,000英里。表示“行走一段路程”,应用cover。故B选项正确。【24题详解】考查名词辨析。A. arguments争论;B. interviews接见,采访;C. negotiations谈判;D. conversations谈话。Wilson在接送学生们上下学的过程中,和学生之间有愉快幽默的“谈话,交谈”,故D选项正确。【25题详解】考查动词辨析。A. met遇见;B. driven驾车,开车;C. addressed演说;演讲;向说话;D. g

79、reeted问候,迎接。根据上文可知,Wilson每天接送那些学生,这些学生现在已经成为了物理学家,教师,工程师等。该空应该对应上一句中的“he transports to and from school”, drive意为“驾车送(人)”。故B选项正确。【26题详解】考查副词辨析。A. even甚至;B. ever永远,曾经;C. once一次,曾经;D. already已经。这些学生将Wilson当作他们的偶像和朋友,有的甚至称他为“爷爷”。该空表示递进,故A选项正确。【27题详解】考查动词辨析。A. earned赚得;B. received接受;C. assessed评估;D. dema

80、nded要求。根据后面的介词from可以推知,Tina Stern从Wilson那儿收到免费的乘车机会。故B选项正确。【28题详解】考查名词辨析。A. transportation运输,运送;B. style风格,类型;C. time时间,次数;D. communication交流。对Tina Stern来说,这些行程不仅仅只是免费的运送而已。故A选项正确。【29题详解】考查形容词辨析。A. forced强迫的;B. awkward尴尬的,笨拙的;C. ridiculous可笑的;D. suspicious可疑的,怀疑的。Tina说:“那不仅仅是坐车而已。你并不只是坐在那儿,陷入令人尴尬的沉默

81、中,也不是戴着耳麦坐在那儿。”坐在车里,彼此不交谈,只是沉默,这当然是令人尴尬的。故B选项正确。【30题详解】考查动词辨析。A. selects选择;B. recites背诵;C. guesses猜测;D. remembers记住,记得。每次坐车的时候,Wilson会问这些学生问题,然后记住答案。故D选项正确。【31题详解】考查动词短语辨析。A. act on对起作用;B. settle on定居,决定;C. check on检查,核实;D. agree on对取得一致意见。在坐车的时候,Wilson会问这些学生问题,然后记住答案。下一次这些学生再坐车的时候,Wilson会检查上次提到的这些东

82、西。该句指的是在乘车期间,Wilson会利用这个机会了解考查学生们的学习情况。故C选项正确。【32题详解】考查名词辨析。A. club俱乐部;B. league联盟,社团;C. college大学;D. programme项目,计划。Wilson最初通过一个非盈利组织On Point for College的一个项目作了一名司机。该项目只要求它的成员们接送孩子们上下学。根据上句中的“student-support programme”可知,D选项正确。【33题详解】考查副词辨析。A. far远地;B. around到处;C. beyond更远处,超过;D. forwards向前。结合下文中提到

83、的“If they have problems with registration, Wilson is there to _ them. If they run out ofIf a student gets hungry”可知,Wilson的所作所为超过了该项目的要求。故C选项正确。【34题详解】考查动词辨析。A. assist帮助;B. watch观看;C. urge强烈要求;D. warn警告。如果孩子们在登记方面有问题,Wilson会去帮助他们(解决相关的问题)。故A选项正确。【35题详解】考查动词辨析。A. expects期望;B. attempts试图;C. manages经营,

84、设法;D. hesitates犹豫。从上文举的例子可知,该部分都表达的是Wilson对孩子们的帮助。因此该处应指:当孩子们在上下学的途中饿了的时候,Wilson都会马上给他们去买吃的,从未犹豫过。故D选项正确。【36题详解】考查形容词辨析。A. extra额外的;B. unusual不寻常的;C. necessary必需的;D. adequate充足的,适当的。根据下文中“Some students dont have a reliable car, while othersFor them, riding with Wilson has _ them to complete their ed

85、ucation”可以推知,对于那些乘车有困难的学生来说,乘坐Wilson的车对于他们完成大学教育来说是必需的。故C选项正确。【37题详解】考查动词辨析。A. share分享;B. fuel加燃料;C. repair修理;D. exchange交换。有的学生没法得到可靠的汽车,有的学生必须和他们一周工作六天的家长共用车辆。表示“共用”,需用share。故A选项正确。【38题详解】考查动词辨析。A. required需要;B. allowed允许;C. reminded提醒,使想起;D. convinced说服,使信服。乘坐Wilson的汽车使得他们可以完成大学教育。表示“允许某人做某事,使某人能

86、够做某事”应该用allow sb. to do sth.。故B选项正确。【39题详解】考查名词辨析。A. experience经历,经验;B. arrangement安排;C. appreciation欣赏,感激;D. employment雇用,使用。Wilson认为自己从接送学生们上学的“经历”中受益颇多。A选项正确。【40题详解】考查名词辨析。A. effort努力;B. ambition雄心,志向;C. privilege荣幸,特权,优待;D. convenience方便,便利。Wilson认为自己从接送学生们上学的“经历”中受益颇多。在这个过程中,他认识了这些学生,听到他们的故事,他认

87、为这是自己的“荣幸”,故C选项正确。第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On our way to the house, it was raining _41_ hard that we couldnt help wondering how long it would take _42_(get) there. It was in the middle of Pearl City.We were first greeted with the barking by a pack _43_ dogs, sev

88、en to be exact. They were well trained by their masters _44_ had great experience with caring for these animals. Our hosts shared many of their experiences and _45_(recommend) wonderful places to eat, shop, and visit. For breakfast, we were able to eat papaya(木瓜) and other fruits from their trees in

89、 the backyard.When they were free from work, they invited us to local events and let us know of an interesting _46_(compete) to watch, together with the story behind it. They also shared with us many _47_(tradition) stories about Hawaii that were _48_(huge) popular with tourists. On the last day of

90、our week-long stay, we _49_(invite) to attend a private concert on a beautiful farm on the North Shore under the stars, _50_(listen) to musicians and meeting interesting locals.【答案】41. so 42. to get 43. of 44. who 45. recommended 46. competition 47. traditional 48. hugely 49. were invited 50. listen

91、ing【解析】这是一篇记叙文。作者讲述了他们去夏威夷度假途中的经历以及到了主人家后受到的礼遇,主人热情招待他们,还在工作之余带他们参加了很多当地的活动。【41题详解】考查副词。句意:在我们去那座房子的路上,雨下得如此大以至于我们不能不想还要多久才能到达那里。“sothat”意为“如此以至于”,固定句型。故填so。【42题详解】考查固定搭配。本句运用了taketo do sth.,意为“花费做某事”,故此处应填to get。【43题详解】考查介词。“a pack of”意为“一群”。故填of。【44题详解】考查定语从句。句意:它们被他们的主人训练地很好,它们的主人在照顾这些动物方面很有经验。先行

92、词为masters(主人),且从句缺主语。故关系词填who。【45题详解】考查一般过去时。句意:我们的主人跟我们分享了很多他们的经历并推荐了一些很好的吃饭、购物和参观的地方。“and”前后两个动作“shared”与“recommended”是并列关系,时态一致。故填recommended。46题详解】考查名词。由空格前的不定冠词an与空格后的不定式to watch可以确定空格处应该填名词形式。故填competition。【47题详解】考查形容词。空格修饰名词stories,应用形容词形式,tradition的形容词为traditional,故填traditional。【48题详解】考查副词。空

93、格处修饰形容词popular,应用副词形式,huge的副词为hugely,故填hugely。【49题详解】考查一般过去时的被动语态。句意:我们被邀请去参加一场私人音乐会。由“on the last day of our week-long stay”可知,句子时态为一般过去时,用被动语态。主语为we,故填were invited。【50题详解】考查非谓语动词。本句谓语动词为“were invited”,所以空格处动词listen应用非谓语动词形式。听音乐这个动作是由we发出的,所以选用现在分词形式。也可由and前后连接两个并列的结构这一规律解题,and后meeting interesting

94、locals为分词形式,故空格处填listening。第三部分 写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错(共10小题;每小题 1 分,满分10 分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Ive had many dreams since I w

95、as a child. Now my dream is to opens a cafe. Though it may appear simple, it required a lot of ideas and efforts. What I want is not just an ordinarily cafe but a very special one. I want my cafe have a special theme such as like “Tang Dynasty”. In the cafe, customers will enjoy yourselves in the hi

96、storical environment what is created for them. If I succeed in manage one, I will open more. I wish to have a chain of cafes in many different city. Each of my cafes will have a different theme and an unique style.【答案】opensopenrequiredrequiresordinarilyordinarycafe后面加上to去掉likeyourselvesthemselveswha

97、tthat/whichmanagemanagingcitycitiesana【解析】【分析】这是一篇记叙文,本文讲述了作者的梦想是开咖啡馆。【详解】1. 考查不定式的用法。不定式作表语,to后用动词原形。故把opens改为open。2. 考查动词的时态。短文的主体时态都是现在时,故把required改为requires。3. 考查形容词的用法。修饰名词cafe,应用形容词,ordinarily是副词。故把ordinarily改为 ordinary。4. 考查动词的固定搭配。want sb to do sth想要某人做某事。故在have前加to。5. 考查介词的用法。such as和like都是

98、用来举例子,重复了。故把like删除。6. 考查代词的用法。customers是句子的主语,故把yourselves改为themselves。7. 考查定语从句。先行词environment在从句中作主语,指物,关系代词用that/which。故 把what改为that/which。8. 考查固定短语。succeed in doing something意为“成功做了某事”,是固定短语。故把manage改为managing。9. 考查名词单复数。many different后跟可数名词的复数形式。故把city改为cities。10. 考查冠词的用法。an用在元音音素前,a用在辅音因素前。uni

99、que是以辅音音素开头的单词,前用a。故把an改为a。第二节 书面表达(满分 25 分)52.假定你是李华,想邀请外教Henry一起参观中国剪纸(paper-cutting)艺术展。请给他写封邮件,内容包括:1.展览时间、地点;2.展览内容。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Dear Henry,Im very delighted to write a letter to tell you something about Chinese paper-cutting exhibition,which will start on June 20 in our

100、school lecture hall and last for a weekAs is well-known to us all,Chinese paper-cutting is famous all over the world and Im sure you will be interested in it,so I plan to invite you to pay a close visitThe exhibition is a collection of works created by some famous paper-cutting artists in ChinaDurin

101、g the activity,I will show you around our school and this is a good chance for you to enjoy yourself and learn more about Chinese traditional cultureWould you please have a look at the exhibition with me?Id appreciate it if you could accept my invitationIm looking forward to receiving your reply as

102、soon as possibleYours,Li Hua【解析】【分析】这是一篇提纲类作文。【详解】首先审题,这篇文章要求假定你是李华,想邀请外教Henry一起参观中国剪纸(paper-cutting)艺术展。请给他写封邮件,内容包括:1.展览时间、地点;2.展览内容。其次选用正确的人称和时态,用一般将来时、第一人称来写。然后写出单个句子,使用正确的连词,连句成段。具体来说,写这篇文章时,要注意文中给出的细节都要包括,不要遗漏。这篇文章对于考生的综合能力要求较高,要求考生有很强的谋篇布局的能力和组织要点的能力。需要注意紧扣文章主题,给出的要点都需要包括,缺一不可。写作时注意准确运用时态,上下文

103、意思连贯,符合逻辑关系,不能出现文章脱节问题。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。【点睛】本篇书面表达要点全面,结构紧凑,是一篇较好的范文。这篇短文使用了大量的复合句。例如:使用了定语从句Im very delighted to write a letter to tell you something about Chinese paper-cutting exhibition,which will start on June 20 in our school lecture hall and last for a week和宾语从句As is well-known to us all,Chinese paper-cutting is famous all over the world and Im sure you will be interested in it,so I plan to invite you to pay a close visit

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1