ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:4 ,大小:112.50KB ,
资源ID:362759      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-362759-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析30.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析30.doc

1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析30Good morning. The program today is about music. The word “music” comes from the Greek word “muse”. The Muses are the goddesses of the arts. Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Todays program brings together music from differen

2、t corners of the world. Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyones life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to

3、 sing the songs they have heard. When children go to school, their world of music grows. In the middle grades students take music lessons. When they reach high school, they become more and more interested in listening to pop music. The records we have chosen for you today are from American country m

4、usic, Indian music, pop music and so on. Music has different meanings for everyone. It can make people happy or it can make them sad. Music is now heard everywhere, in shops and buses and at home. In this program we shall study the language of music. We shall be trying to find out more about how mus

5、ic works. We shall try to find out how music says what people feel. It is worth making the effort. Only then can we say why one piece of music is good and another is bad. Now, here comes the music today, I shall explain why they are all good music. . . 1. What is the first paragraph mainly about? A.

6、 Some knowledge about music. B. The origin of music. C. Something about the announcer. D. Some questions about music. 2. Which of the following is not the purpose of this music program? A. To study the language of music. B. To learn more about music. C. To find out how music expresses peoples feelin

7、gs. D. To tell us we should listen to music every day. 3. What does the announcer think about the function of music in our life? A. It is important to almost everyone. B. It is necessary for the young. C. It plays a great role when we are children. D. It decides our future. 4. The text will continue

8、 to talk about some _ . A. old and unpopular musicB. nice and popular musicC. songs sung by the young todayD. reasons why some composers play such music(B)We once had a poster competition in our fifth grade art class. “You could win prizes, ” our teacher told us as she wrote the poster information o

9、n the blackboard. She passed out sheets of construction paper while continuing, “The first prize is ten dollars. You just have to make sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster. ”We studied the board critically. Some of us looked with one eye and held up certain colors ag

10、ainst the blackboard, rocking the sheets to the right or left while we conjured up our designs. Others twisted their hair around their fingers or chewed their erasers while deep in thought. We had plans for that ten-dollar grand prize, each and every one of us. Im going to spend mine on candies, one

11、 hopeful would announce, while another practiced looking serious, wise and rich. Everyone in the class made a poster. Some of us used parts of those fancy paper napkins(餐巾纸), while others used nothing but colored construction paper. Some of us used big designs, and some of us preferred to gather our

12、 art tidily down in one corner of our poster and let the space draw the viewers attention to it. Some of us would wander past the good students desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. It was yet another grown-up trick of the sort they seemed especially fond of

13、, making all of us believe we had a fair chance, and then alwaysalwaysrewarding the same old winners. I believe I drew a sailboat, but I cant say that with any certainty. I made it. I admired it. I determined it to be the very best of all of the posters I had seen, and then I turned it in. Minutes p

14、assed. No one came along to give me the grand prize, and then someone distracted me, and I probably never would have thought about that poster again. I was still sitting at my desk, thinking, What poster? when the teacher gave me an envelope with a ten-dollar bill in it and everyone in the class app

15、lauded for me. 1. What was the teachers requirement for the poster? A. It must appear in time. B. It must be done in class. C. It must be done on a construction sheet. D. It must include the words on the blackboard. 2. The underlined phrase in paragraph 3 most probably means _ . A. formed an idea fo

16、rB. made an outline forC. made some space forD. chose some colors for3. After seeing the good students designs, some students _ . A. loved their own designs moreB. thought they had a fair chanceC. put their own designs in a cornerD. thought they would not win the prize4. We can infer from the passag

17、e that the author _ . A. enjoyed grown-up tricks very muchB. loved poster competitions very muchC. felt surprised to win the competitionD. became wise and rich after the competition答案解析1.【解析】选A。主旨大意题。第一段主要讨论了这个节目主要涉及世界各地的音乐,然后对音乐进行了阐述。故选A。2.【解析】选D。细节理解题。A、B、C三项在第二段中都提到了,文章未提及D项。故选D。3.【解析】选A。细节理解题。根据

18、第一段的But we know that music plays an important part in almost everyones life. 以及下文的内容可知。4.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段可知,下面要提到的是一些美好的和受欢迎的音乐,并解释它们为什么很好。故选B。5.【解析】选 D。细节理解题。由第二段末句,老师说的话You just have to make sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster. 可知老师的要求是黑板上的内容须在海报中出现。6. 【解析】选A。词

19、义猜测题。上下句是Some. . . Others. . . 句式,while we conjured up our designs的对应部分是while deep in thought,可见conjured up的意思是“思考,想像”,故选A。7.【解析】选D。细节理解题。由第四段倒数第二句Some of us would wander past the good students desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. 可知有些学生看到优秀学生的作品后, 对自己的参赛作品没有了信心。8.【解析】选C。推理判断题。由. . . alwaysalwaysrewarding the same old winners, 和. . . I cant say that with any certainty和I probably never. . . 等可推断出,作者对得奖还是很惊讶的。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1