ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:108KB ,
资源ID:362742      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-362742-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析21.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析21.doc

1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析21Having a great teacher can be life-changing. Mr. Goodney, my 9th grade Advanced English teacher, pushed me in ways I hadnt been pushed in the classroom previously. He didnt grade me compared to my classmates;he graded us on a personal grading scale. Mr. Goodney encouraged

2、me but I just couldnt seem to please Mr. Goodney, no matter how hard I worked. I continued to see the dreaded Bs, sometimes even a C, so frequently that I said goodbye to my hopes of being a middle student. I was a really diligent nerd(令人厌烦的人). Yet at the end of the semester when report cards came o

3、ut, I had an “A” next to my English class, and I realized that the letter he had written on my report card was just a way to make me work harder than I ever had. He made me push myself to think deeper, write better, and analyze more thoroughly. He didnt hate me as I initially thought, and I looked b

4、ack embarrassed about all those times when I showed frustration and dissatisfaction with a returned grade. He would write a positive comment on one of my papers that would invigorate me to work even harder even if I made a little bit progress. These sporadic (零星的) good words would motivate me to do

5、whatever it took to earn those praising comments on my next paper and push me to try and top my last assignment. After we all improved he expected perfection and those high standards made all of us better writers, creators, good students, and useful people. Mr. Goodney inspired me to become an Engli

6、sh teacher although I felt like I fell below his standards in a classroom. Now I have become a high school teacher. Thinking of him from time to time makes me try to come up with fresh and creative teaching ways just as he did. From my experience I believe a good teacher is very important. Mr. Goodn

7、ey inspires me to this day, and I wish I could travel back to the 9th grade for just one day in the old classroom, so I can fully thank him, which I didnt do at that time. 1. According to the passage, Mr. Goodney graded the author _ . A. in order to encourage himB. according to his real marks C. com

8、pared to his classmatesD. as most teachers usually do 2. What do we know about the author from the passage?A. He only did well in English and often got praises. B. He didnt study his lessons hard enough. C. He got good marks on one of his report cards. D. He had confidence in becoming a top student.

9、 3. The underlined words “invigorate me” in Paragraph 4 can be replaced by _ . A. take pity on meB. encourage meC. play tricks on meD. offer me help 4. What does the author believe according to his own experience? A. He would have been more successful if he had worked harder. B. Nothing is difficult

10、 for a student if he meets a good teacher. C. His English teacher had set too high standards for him. D. A good teacher had a lifelong influence on him. (B)We once had a poster competition in our fifth grade art class. “You could win prizes, ” our teacher told us as she wrote the poster information

11、on the blackboard. She passed out sheets of construction paper while continuing, “The first prize is ten dollars. You just have to make sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster. ”We studied the board critically. Some of us looked with one eye and held up certain colors a

12、gainst the blackboard, rocking the sheets to the right or left while we conjured up our designs. Others twisted their hair around their fingers or chewed their erasers while deep in thought. We had plans for that ten-dollar grand prize, each and every one of us. Im going to spend mine on candies, on

13、e hopeful would announce, while another practiced looking serious, wise and rich. Everyone in the class made a poster. Some of us used parts of those fancy paper napkins(餐巾纸), while others used nothing but colored construction paper. Some of us used big designs, and some of us preferred to gather ou

14、r art tidily down in one corner of our poster and let the space draw the viewers attention to it. Some of us would wander past the good students desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. It was yet another grown-up trick of the sort they seemed especially fond o

15、f, making all of us believe we had a fair chance, and then alwaysalwaysrewarding the same old winners. I believe I drew a sailboat, but I cant say that with any certainty. I made it. I admired it. I determined it to be the very best of all of the posters I had seen, and then I turned it in. Minutes

16、passed. No one came along to give me the grand prize, and then someone distracted me, and I probably never would have thought about that poster again. I was still sitting at my desk, thinking, What poster? when the teacher gave me an envelope with a ten-dollar bill in it and everyone in the class ap

17、plauded for me. 5. What was the teachers requirement for the poster? A. It must appear in time. B. It must be done in class. C. It must be done on a construction sheet. D. It must include the words on the blackboard. 6. The underlined phrase in paragraph 3 most probably means _ . A. formed an idea f

18、orB. made an outline forC. made some space forD. chose some colors for7. After seeing the good students designs, some students _ . A. loved their own designs moreB. thought they had a fair chanceC. put their own designs in a cornerD. thought they would not win the prize8. We can infer from the passa

19、ge that the author _ . A. enjoyed grown-up tricks very muchB. loved poster competitions very muchC. felt surprised to win the competitionD. became wise and rich after the competition答案解析【文章大意】一个好的老师可以改变一个人的命运。作者永远不会忘记自己在九年级时的英语老师。在他的鼓励和帮助下,作者终于成为了有用之才。1. 【解析】选A。细节理解题。从文章第一段中的. . . he graded us on a

20、personal grading scale和第二段中的Mr. Goodney encouraged me. . . 可知,这位老师在教育孩子方面的不同, 他是按学生的个人情况给打分,借此来鼓励孩子。2. 【解析】选C。细节理解题。由文章第三段中的Yet at the end of the semester when report cards came out, I had an “A” next to my English class. . . 可知,作者在他的其中一张成绩单上得到了好的成绩。3. 【解析】选B。词义猜测题。根据句中提到的a positive comment. . . 及下文

21、的. . . work even harder. . . 可推断,invigorate意为“鼓励”,故正确选项为B。4. 【解析】选D。推理判断题。文章第一段第一句及第五段中的Thinking of him from time. . . just as he did及最后一段的Mr. Goodney inspires me to this day可知,这位九年级的老师对作者的一生产生了巨大的影响。5.【解析】选 D。细节理解题。由第二段末句,老师说的话You just have to make sure that the words on the blackboard appear somew

22、here on your poster. 可知老师的要求是黑板上的内容须在海报中出现。6. 【解析】选A。词义猜测题。上下句是Some. . . Others. . . 句式,while we conjured up our designs的对应部分是while deep in thought,可见conjured up的意思是“思考,想像”,故选A。7.【解析】选D。细节理解题。由第四段倒数第二句Some of us would wander past the good students desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. 可知有些学生看到优秀学生的作品后, 对自己的参赛作品没有了信心8.【解析】选C。推理判断题。由. . . alwaysalwaysrewarding the same old winners, 和. . . I cant say that with any certainty和I probably never. . . 等可推断出,作者对得奖还是很惊讶的。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1