ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:57.50KB ,
资源ID:362607      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-362607-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(2).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(2).doc

1、南宁市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(2)及答案 A(201*全国卷新课标卷)When milk arrived on the doorstepWhen I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldnt take my eyes o

2、ff the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note“Please add a bottle of buttermilk next

3、 delivery”and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically(魔术般)appear.All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was

4、 so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldnt freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery.There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production

5、 of cheaper milk thus making it difficult for milkmen to compete (竞争). Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practiced to have a delivery service.Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. 1 took it home and planted it on the

6、back porch (门廊). Every so often my sons friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.56. Mr. Basille gave the boy a quarter out of his coin changer .A. to show his magical power B. to pay for the deliveryC. to

7、 satisfy his curiosity D. to please his mother57. What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boys house? A. He wanted to have tea there. B. He was a respectable person. C. He was treated as a family member.D. He was fully trusted by the family.58. Why does home milk deliv

8、ery no longer exist?A. Nobody wants to be a milkman now. B. It has been driven out of the market. C. Its service is getting poor.D. It is forbidden by law.59. Why did the author bring back home an old milk box?A. He missed the good old days.B. He wanted to tell interesting stories. C. He needed it f

9、or his milk bottles.D. He planted flowers in it.【参考答案】-56.C 57.D 58.B 59.A*结束 阅读理解猜测词义Passage *Students Pay to Change to Popular MajorsFor most students in universities, 20,000 yuan is a big sum. But Xiao Wang paid the money soon after she learned that she could change to the popular Economics Depar

10、tment. By paying 20,000 yuan with the help of her parents, Xiao Wang can study the economics major she prefers. It is difficult for graduates in chemistry to find a good job in recent years. she said. Xiao Wang is only one of the many freshmen that pay to change to popular majors. Many universities

11、throughout China offer similar services. The charges for changing majors are from 5,000 yuan to 80,000 yuan, according to a recent re- port on the Yangzi Evening News. The fee(费用)is decided by university authorities based on the popularity of each major, the report said. The most popular majors incl

12、ude computer sci- ence, law, finance(金融), information engineering and for- eign languages. A saying popular among students may explain the phenomenon (现象). Studying a good major is much better than studying in a famous university. Some educators warn students against rushing blindly to today s popul

13、ar majors. They may not be popular years later, the China Youth Daily said. But it seems that many students are career oriented(以职业为宗旨), instead of being interestbased. Freshmen are allowed to change to other departments, according to roles of the Ministry of Education. But there are no official rul

14、es on the charges. In spite of the high charges, demands to change majors are still increasing. The paper said about 100 students in the English language department of a school in Harbin changed from other departments. The depart- ment planned to admit only 50 freshmen this year.These charges have b

15、ecome a big income for some univer- sities, the paper said. It is expected a normal school in Harbin will get an income of 30 million yuan this year. 1. Xiao Wang would rather pay 20,000 yuan to change to the Economics Department because_. A. her parents have persuaded her to do so B. she prefers to

16、 study the major C. she can have a promising future D. transferring to another major is very popular in university答案: C 指导:参见文中第二段,她认为一个学化学的学生很难找一份好的工作,所以她决定换专业2. The following are the most popular majors in China today except_. A. law B. computer C. English D. chemistry答案:D 指导:第二段第七行介绍了目前最受欢迎的几个专业,

17、不包括化学。3. The fees that freshmen hand in to change to a new major are decided by_ A. headmasters B. the Ministry of Education C. university authorities D. the China Youth Daily答案:C 指导:第四段中提到目前对收费仍无正式确定,所以都由各大学自行决定。4. The writer wrote the passage to_. A. enoourage students to change to popular majors

18、B. expect universities to charge less money for changing majors C. tell us a new phenomenon in universities D. warn the students to be careful if they want to change majors 答案:C 指导:C项“告诉我们大学中的一个新现象”这是作者主要要表达的内容。*结束阅读理解推理判断Passage * (西城质检) Among various programmes, TV talk shows have covered every in

19、ch of space on daytime television. And anyone who watches them regularly knows that each one is different in style (风格) ? But no two shows are more opposite in content, while at the same time standing out above the rest, than the Jerry Springer and the Gprah Winfrey shows. Jerry Springer could easil

20、y be considered the king of rubbish talk. The contents on his show are as surprising as can be. For example, the show takes the ever-common talk show titles of love, sex, cheating and hate, to a different level. Clearly, the Jerry Springer show is about the dark side of society, yet people are willi

21、ng to eat up the troubles of other peoples lives. Like jerry Springer, Oprah Winfrey takes TV talk show to its top, but Oprah goes in the opposite direction. The show is mainly about the improvement of society and difference, quality (质量) of life. Contents are from teaching your children les- sons,

22、managing your work week to getting to know your neighbours. Cormpared to Oprah, the jerry Springer show looks like poisonous waste being poured into society. Jerry ends every show with a final word. He makes a small speech about the entire idea of the show. Hopefully, this is the part where most peo

23、ple will learn something very valuable.Clear as it is, the Oprah show is not for everyone. The shows main viewers are middle class Americans. Most of these people have the time, money, and ability to deal with lifes tougher problems. Jerry Springer, on the other hand, has more of a connection with t

24、he young adults of society. These are 18to-21-year-olds whose main troubles in life include love, rela- tionship, sex, money and drug. They are the ones who see some value and lessons to be learned through the shows exploitation. 1. Compared with other TV talk shows, both the Jerry Springer and the

25、Oprah Winfrey are _. A. more interesting B. unusually popular C. more detailed D. more formal 答案: B 指导:由文章第二段最后一句可知B正确。2. Though the social problems Jerry Springer talks about appear unpleasant, people who watch the shows _. A. remain interested in them B. are ready to face up to them C. remain cold

26、 to them D. are willing to get away from them 答案: A 指导:由第二段的最后一句“ yet people are willing to eat up the troubles of other peoples lives和文章的最后一句 They are the ones who see some value and lessons to be learned through the shows exploitation可知A正确。3. Which of the following is likely to be a topic of the o

27、prah Winfrey show? A. A new type of robot. B. Nation hatred (恨). C. Family income planning. D. Street accident. 答案: C 指导:由文中第三段第二、三句”The show is mainly about the improvement of society and difference,quality of life Contents are from teaching your children lessons, managing your work week to getting

28、 to know your neighhors故C正确。4. We can learn from the passage that the two talk shows_. A. have become the only ones of its kind B. exploit the weaknesses in human nature C. appear at different times of the day D. attract different people 答案:D 指导:由文章最后两段“clear as it is, the Oprah show is not for everyone. The shows main viewers are middle Americans和Jerry Springer, on the other hand, has more of a connection with the young adults of society, 可在这两个节目吸引不同的人群。*结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1