ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:53KB ,
资源ID:362601      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-362601-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc

1、南宁市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(10)及答案阅读理解主旨大意Passage* (重庆联合诊断卷) Science and technology have advanced at such a rate that cloning (克隆)has now become a reality. The possibility of cioning humans is a serious issue and raises ethical (伦理的) questions. In my opinion, cloning is useful for research imo cures fo

2、r disease. However, I think that it needs to be approached with caution and carefully monitored by governments. Research into cloning and stem cell (肝细胞) production is primarily aimed at finding new treatments for currently incura- ble illnesses. While this would improve the quality of life for many

3、, not enough is understood about what effects cloning would have on the world in the future. This is primarily because we do not understand enough about the effects of cloning and both the physical and psychological effects that is likely to have on cloned humans and on the rest of the world. Furthe

4、r- more, it is thought that a cloned human would be unlikely to survive birth and would suffer from complications resulting from malformed (畸形的) organs. There are also quite serious ethical issues in danger. In essence, those who are against cloning would argue that scientists have no right to play

5、God and to interfere with natural processes. Producing embryos ()for the purpose of harvesting stem cells for research presents important questions about the nature and status of the embryo being produced. It may also make us question whether throwing it away after use reduces the value we place on

6、human life.A conclusion I do not agree that research into cloning using human embryos should continue. This is not only because it may reduce the value we place on human life, but also because not enough is known about the effects. However, I do think that if there is a way to produce stem cells usi

7、ng cloning which does not put human life at risk, then governments should continue to support it. 1. What is the writers general opinion on cloning ? A. It is useful in every area of research. B. It needs to be carefully controlled by governments. C. It is useful for research into cures for disease

8、if it is controlled. D. It is only useful for research into cures for disease. 答案: C 指导:从文章第一段最后两句知,C选项表达作者的观点。2. The main argument in Paragraph 3 is that _. A. scientists do not value human life B. the process of cloning needs to be questioned C. cloning devalues human life D. scientists should not

9、 interfere with natural processes 答案: D指导:根据第三段的第二句:“would argue that cientists have no right to play God and interfere with natural processes”可直接选D.*结束阅读理解主旨大意Passage *Doodles are signs which you draw unconsciously when you are holding a pen in your hand and just happen to start writing aimlessly.

10、However, there is more to these diagrams (图形) of the unconscious than what you see. Free from the restriction of the conscious mind, they can be useful in finding your character and personality, and many of your secret hopes, ambitions, fears, and dreams. Faces are a sign of sociability or lack of i

11、t. If you doodle happy, smiling faces, you have a friendly, out-going disposition which people respond to, and you enjoy an active social life If your faces are bad, this may mean hating others. Faces looking to the right are a sign of out-going personality and confident expectation about the future

12、, to the left, a sign of shyness and self-control. Bare or narrow trees show a lack of warmth. Youve probably been disappointed in life or could even be suffering from a minor illness that needs attention. If you build a house in layers (层), each layer separate, you could be too proud, too eager to

13、make your loved ones folow your order and jump to attention. A little untidiness in a house makes the people feel comfortable, safe and happy.If your doodle looks like a web, you are making a cry for help in solving a problem. You feel trapped, and are seeking a way out perhaps you even want to trav

14、el, try out new ideas and realize your ambitions. But you lack confidence to step out into the world on your own because of the web youve created around you. 1. One can probably have the wish to be _if he doodles a building with unconnected storeys. A. a leader B. a self-controlled person C. a shy p

15、erson D. an attentive person 答案: A 指导:由第四段第一句“follow your or der and jump to attention可知A最佳。2. If you doodle a face, you may do any of the following EX-CEPT. A. lead an active life B. lead an inactive life C. want to get on well with others D. be in charge of others 答案: D 指导:由第二段可知A、B、C三项都涉及而D未涉及。3.

16、 What does the underlined word doodle mean in Paragraph2? A. to draw without realizing what one is drawing B. to draw carefully and attentively what one likes drawing C. to write different things without certain limits D. to write at home, mainly on the wall 答案: A 指导:由文中第一句话可知选A.4. What is the possi

17、ble best title of the passage? A. Dont doodle, or youll not be able to keep secret. B. Recognize yourself with the help of doodles. C. Doodling, an unpopular habit. D. Doodling may cause untidiness.答案: B 指导:由文章第一段最后一句知:从随意乱画的图案可以发现个人的性格、个性,以及许多不为人知的希望、抱负、恐惧及梦想等。故此,B最能概括文意。*结束阅读理解-细节事实 Passage 4Its n

18、ot the flashiest car in the world. Not even close. But the 1971 Volkswagen named Helios can do something most cars cant: nm on solar energyenergy from the suns light and heat ! Joshua Bechtold, 14. and the other students at the Riverside School in Lyndonville, Vermont, worked many months to get Heli

19、os ready for the 1999 American Tour de Sol(Sol is the Latin word for sun). They named their car after Helios, the sun god in Greek mythology(神话) . The 4-year-old Tour de SOl encourages the use of green, or environmentally friendly, cars to help reduce pollution and save energy. Its not a race. Cars

20、are judged on fuel efficiency (耗油量) rather than speed. In the week-long event, 44 cars took the 350-mile tour from Waterbury, Connecticut, to Lake George, New York. Of the 23 student cars, Helios was the on- ly one built by middle school students. A teacher drove Helios, but the children talked with

21、 people wherever they stopped along the road That was my favor- ite part. says Anna Browne, 15. We explained how the car runs. Due in part to old, inefficient batteries (电池), Helios finished fourth out of four in its kind, the sun-powered class. We were there for the fun of it. Anna says. Were proud

22、 of Helios, says Ariel Gleicher, 14. Its a car thats good for the environment. 1. What is special about the car Helios in the text? A. It was built by middle school students. B. It has an attractive design. C. It was made in 1971. D. It won the fourth prize. 答案: A 指导:这是一道细节推断题。根据第三段最后一句Helios was th

23、e only one built by middle school students可以推断选A.2. How many sun-powered cars took part in the race? A. 1. B. 4. C. 23. D. 44. 答案: B 指导:这是一道细节推断题两太阳能赛车参赛。根据最后一段第一句outoffour可以推断一共有4辆太阳能赛车参赛。3. What would be the best title for the text? A. The Making of Helios B. 1999 American Tour de sol C. Sun-power

24、ed Cars on the Road D. Use of Green Cars in Connecticut 答案: C 指导;这是一道主旨题。这篇文章主要讲几个中学生制造的太阳能赛车上路参加比赛的事,所以最好的题目是Sun powered Cars on the Road4. The students felt proud of Helios because_. A. it could run as far as 350 miles B. it was favored by many children C. it had high-quality batteries D. it was d

25、riven by clean energy Passage答案: D指导:这是一道细节推断题。根据最后一句Its a car thats good for the environment,即是由绿色能源驱动的。*结束【阅读理解细节事实】Passage * (仪征联考) The following is about the BBC and some other broadcasting stations Britain.Station Broadcasting timeType of programmeRadio Radio 24 hours a day24 hours a dayPop and

26、 light music;sportsPop and light music;sportsRadio Radio 7 a. m. toabout mindnight6 a. m. to about midnightSerious music; culturalprogrammes; science talkThe main news service.The BBC has local radio stations, such as Radio Wales which broadcasts some programmes in the Welsh language. The BBC local

27、radio stations which bring local news and stories of local interest, such as Radio London.Commercial(有广告收入的) radio has no national stations but it has many local ones; London has two-the London Broadcasting Company (LBC) and Capital Radio.There is advertising on commercial radio but not on the BBC.

28、1. On which radio can you hear a commercial? A. Radio 3 B. Radio 4. C. Capital Radio. D. Radio London. 答案: C 从表中第五栏中可知:有广告收入的电台即具有商业性质的电台有两家:一为伦敦广播公司(LBC),另一为首都广播(Capital Radio)。2. You need to listen to_for a programme on outer space. A. Radio 2 B . Radio 3 C. Radio D. LBC 答案: B 从表中第二栏知Radioa播有Science talk节目,而outer space属于Science talk,故选B*结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1