ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:56KB ,
资源ID:361939      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-361939-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西北海市2016高考英语阅读理解《二轮》演练(1)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西北海市2016高考英语阅读理解《二轮》演练(1)及答案.doc

1、广西北海市2016高考英语阅读理解【二轮】演练(1)及答案阅读理解 Why play games? Because they are fun, and a 1ot more besides. Following the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.Think about some of the games you played as a young child, such

2、as rope-jumping and hide-and-seek. Such games are entertaining and fun. But perhaps more importantly, they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating (合作) . Many childre

3、ns games have a practical side Children around the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups. For instance, some Saudi Arabian children play a game called bones. Which sharpens the hand-eye coordination(协调)needed in hunting.Many sports encourage national or local pride. T

4、he most famous games of all, the Olympic Games, bring athletes from around the world together to take part in friendly competition. People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. For countries experiencing natural

5、disasters or war, an Olympic win can mean so much.Sports are also an event that unites people. Soccer is the most popular sport in the world. People on all continents play itsome for fun and some for a living. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has discovered a way to spread hope throu

6、gh soccer. He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.Next time you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in other aspects of your life.( ) 1. Through

7、 playing hide-and-seek, children are expected to learn to _.A. be a team leader B. obey the basic rulesC. act as a grown-up D. predict possible danger41.B. 细节理解题。根据第一段中Following the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout yo

8、ur life.可知B项正确。( ) 2. The underlined part in Paragraph 2 most probably means that games can_. A. describe life in an exciting wayB. turn real-life experiences into a playC. make learning life skills more interestingD. change peoples views of sporting events42.C. 词义猜测题。这部分前面的谓语动词是translate有“翻译,解释,转移,

9、调动”的意思,该部分后面有一个定语从句,前后结合就可以理解这部分的意思了。( ) 3. According to the passage, why is winning Olympic medals so encouraging?A. It inspires peoples deep love for the country.B. It proves the exceptional skills of the winners.C. It helps the country out of natural disasters.D. It earns the winners fame and for

10、tune.43. A. 细节理解题。根据第四段中的People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it.可知A项正确。( ) 4. Iribarnes goal of forming the foundation is to _.A. bring fun to poor kidsB. provide soccer balls for childrenC. give poor kids a

11、 chance for a better lifeD. appeal to soccer players to help poor kids44.C. 推理判断题。根据倒数第二段中He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.可推出C项是正确的。( ) 5. What can be inferred from the passage?A. Gamed benefit people all their lives.B. Sports c

12、an get all athletes together.C. People are advised to play games for fun.D. Sports increase a countrys competitiveness.45.A. 推理判断题。整段分析做游戏的好处,不仅儿童、成人也可以玩游戏。由此可以推断有些对人终身有益。第5组阅读理解(A)In the kitchen of my mothers houses there has always been a wooden stand(木架)with a small notepad(记事本)and a hole for a p

13、encil. Im looking for paper on which to note down the name of a book I am recommending to my mother. Over forty years since my earliest memories of the kitchen pad and pencil, five houses later, the current paper and pencil look the same as they always did. Surely it cant be the same pencil? The pad

14、 is more modern, but the wooden stand is definitely the original one. “Im just amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years.” I say to her, walking bank into the living-room with a sheet of paper and the pencil. “You still use a pencil. Cant you afford a

15、pen?” My mother replies a little sharply. “It works perfectly well. Ive always kept the stand in the kitchen. I never knew when I might want to note down an idea, and I was always in the kitchen in these days.” Immediately I can picture her, hair wild, blue housecoat covered in flour, a wooden spoon

16、 in one hand, the pencil in the other, her mouth moving silently. My mother smiles and says, “One day I was cooking and watching baby Pauline, and I had a brilliant thought, but the stand was empty. One of the children must have taken the paper. So I just picked up the breadboard and wrote it all do

17、wn on the back. It turned out to be a real breakthrough for solving the mathematical problem I was working on.” This storywhich happened before I was bornreminds me how extraordinary my mother was, and is, as a gifted mathematician. I feel embarrassed that I complain about not having enough child-fr

18、ee time to work. Later, when my mother is in the bathroom, I go into her kitchen and turn over the breadboards. Sure enough, on the back of the smallest one, are some penciled marks I recognize as mathematics. Those symbols have traveled unaffected through fifty years, rooted in the soil of a cheap

19、wooden breadboard, invisible(看不到的)exhibits at every meal.( ) 1. Why has the authors mother always kept the notepad and pencil in the kitchen?A. To leave messages. B. To list her everyday tasks.C. To note down maths problems. D. To write down a flash of inspiration. ( ) 2. What is the authors origina

20、l opinion about the wooden stand? A. It has great value for the family. B. It needs to be replaced by a better one. C. It brings her back to her lonely childhood. D .It should be passed on to the next generation. ( ) 3. The author feels embarrassed for _ A. blaming her mother wrongly. B. giving her

21、mother a lot of trouble. C. not making good use of time as her mother did. D. not making any breakthrough in her field.( ) 4. What can be inferred from the last paragraph?A .The mother is successful in her career. B. The family members like traveling. C. The author had little time to play when young

22、. D. The marks on the breadboard have disappeared. ( ) 5. In the authors mind ,her mother is_A. strange in behavior. B. keen on her research. C. fond of collecting old things. D. careless about her appearance.本篇文章为记叙文。主要讲述“我”的母亲总是习惯实用厨房里的记事本和铅笔。50年过去了,换了 5 所房子,可母亲的习惯没有改变,却更热衷于此。我突然意识到母亲是位天才的数学家。46.

23、D细节理解题。 根据第四段第三句 never knew when I might want to note down an idea, “and I was always in the kitchen in those days”可知作者母亲随时在存放的记事本上记录自己的想法,故选 D 项。47. B 推理判断题。根据第三段作者说的“Im just amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years.”“Cant you afford a pen”可知作者态度,是在反

24、问母亲,想让母亲用更好的笔和记事本,故选B48. C 细节理解题,根据第五段第二句“I fell embarrassed that T complain about not having enough child-free time to work”可判断选C项49. A 推理判断题。根据最后一段内容,可知我意识到母亲的成功,她是天才数学家,母亲充分利用了厨房里的记事本写下数学,以及她对我的影响,由此判断选A50. B细节理解题。根据第五段第二句母亲的话“One day I was cooking and watching baby It turned out to be a real bre

25、akthrough for solving the mathematical problem I was working on.”可知,作者的母亲很热衷于自己的发现,由此判断选B阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 Multigenerational Families in AmericaToday, there are almost four million American multigenerational households (three or more generations living together) according to the ne

26、w census data. Most multigenerational families fall into one of two types of family structures. One structure include families with the householder, his or her children, and grandchildren. This type of household represents two thirds, or 2.6 million, of the 3.9 million multigenerational families in

27、he US. Often in this family structure, the grandparent or older relative would have the primary caregiving responsibility for the under 18-year-old children. In such cases, these older relatives may feel particular strain on their finances, health and emotional state be cause they are older and are

28、not expecting to care for children at this time in their lives.Another common multigenerational structure includes a householder plus his/her own children and his/her own parents. In 2000, there were nearly 1.3 million of these types of families in the US in these households, the householder typical

29、ly was not expecting to be caring for their older relative and is strained by the responsibility of providing for the food, shelter and medical needs of their older relative in addition to the daily demands of rearing children.Multigenerational families cut across race, ethnicity and socioeconomic s

30、tatus. While the majority of multigenerational families in mainland US are Latino families, Hawaii has the highest percentage of such families (8.2%). here fore, in all of the US, multigenerational families are most commonly Asian, followed by Latino, then African American families.The number of mul

31、tigenerational families is expected to increase. This family structure allows families to come together to face the many trials of life, such as raising a child, caring for elders, single parenthood, and high cost of living and housing. Although the multigenerational family creates a safety network

32、among its generations to face their obstacles as a whole, those obstacles still abound. Multigenerational families face obstacles like the inability to place the children and the elderly on health insurance policies, to obtain affordable housing, as well as to enroll the children in school.Policies

33、and practices nationally and in states and local communities should recognize several areas of concern for multigenerational families that need to be addressed, including legal relationship, health, education, housing and stress on caregivers.For instance, many multigenerational families are raising

34、 children on a permanent or temporary basis. To establish a legal relationship between family caregivers other than the biological parents and the children they raise, legal proceedings must be brought. These proceedings are usually lengthy ad emotionally difficult for everyone involved. The court m

35、ust reach conclusions about the fitness of the parents and the best interests of the child. These conclusions can strain family relationships, rather than keep the family together.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。The Art of Smart GuessingSeveral days ago, interviewing job candidates, I grew tired

36、of asking What experience do you have? I decided on a quiz to find out how resourceful a thinker the new hire might be. Here it is: You are on a yacht sailing the Pacific Ocean. Your navigator announces you are over the deepest point, the Mariana Trench. Just then, a clumsy guest accidentally drops

37、a 12-pound cannonball over the side. How long will it take for the cannonball to reach the bottom of the ocean?Before reading on, try to solve this yourself - paying special attention to how you might solve it. Did you make a completely wild guess because there wasnt enough information? Did you get

38、too bogged down in the details trying to come up with the exactly right answer? Or did you zero in on the two most important problems - how deep is the Mariana Trench and how fast might a cannonball fall through the water? Most of my candidates simply made a wild guess. Rarely was someone willing to

39、 risk an approximation. What does this have to do with business or creativity? A great deal. In the real world, we frequently need to make decisions when the full information does not exist. A problem that doesnt contain all the information deeded to solve it is called a Fermi problem, named after N

40、obel Prize-winning physicist Enrico Fermi.Fermi once asked is students how many piano tuners there were in Chicago. To answer the question, he recommended breaking it down into smaller, more manageable questions. How many people live in Chicago? Three million would be a reasonable estimate. How many

41、 people per family? Assume an average of four. How many families own pianos? Say one out of three. Then there are about 250,000 pianos in Chicago. How often would each be tuned? Maybe once every five years. That makes 50,000 tunings a year. How many pianos can one tuner tune in a day? Four? And how

42、many in a year? Assuming 250 working days, one tuner can handle 1,000 pianos a year. So theres work for approximately 50 piano tuners in Chicago - which, as it turns out, is reasonably close to the actual number in the Yellow Pages.Why was guesswork so accurate? The law of averages is partly respons

43、ible. At any point, your assumptions may be too high or too low. But because of the law of averages, your mistakes will frequently balance out.By the way, the Mariana Trench is about six nautical miles deep, and a cannonball drops at a rate of ten feet per second. So it took the cannonball about an

44、hour to reach the bottom. Could this be guess? If you know Earths highest point Mount Everest, is 29,000 feet, you might reasonably conclude that its lowest point would be close to the same distance. Then you might imagine that a heavy object would take one second to fall through the water of a 10-foot-deep swimming pool. These estimates would bring you close enough to the correct answer.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1