1、课时跟踪练22 Unit 2 The United Kingdom.阅读理解ABritish roads are some of the safest ones in the world.A study in 2010 that compared more than 30 countries found that 3.8 people per 100,000 died in traffic accidents in the UK.This number was lower than that in any other country.So, what did British drivers d
2、o to achieve this? What are they doing differently? Here are five top tips for drivers who are planning a trip to the UK.People in Britain drive on the left side of the road.In fact, a long time ago people drove on the left in most countries, but now only a few countries do this.Dont forget that.Thi
3、s also means you must drive the other way around roundabouts (环岛)British people feel that waiting should be fair for everybody.If you are in a queue of traffic, then dont try to push past the vehicles in front of yours.This is called “jumping the queue”You must wait for your turn, otherwise people m
4、ay get angry with you.You must stop at traffic lights when they are red.In many countries, it is OK to go past red lights if you are turning a corner or if there isnt any other traffic around.In the UK you could have lots of trouble if you do this.If other drivers flash their cars lights at you, the
5、n they are probably trying to tell you that they will wait for you to go first.British people dont like to use their car horn much and they think people who do that are rude.If you are involved in an accident, then dont try to pay the police.The police in the UK never take money.And if you try to of
6、fer them some, you could end your holiday by visiting a British prison.1When you are driving in the UK, what should you do?ADrive past slow cars in front of yours.BDrive on the right around roundabouts.CSometimes pay the police to avoid trouble.DNot go past red lights even when turning left.2What do
7、 drivers usually mean if they flash their car lights at you when you are driving in the UK?AYou have done something rude.BThey would like you to go first.CThere are possible dangers ahead.DThey want you to wait for them.3Whats the text mainly about?ASpecial traffic rules in the UK.BAdvice for safe d
8、riving in the UK.CHow to deal with traffic accidents.DTips for making with traffic accidents.【语篇解读】英国发生交通事故的概率相对于其他国家来讲很低,这与其健全的交通体制有密切关系。本文介绍了在英国驾驶的注意事项并提出几点建议。1解析:细节理解题。根据第三条建议可知,在很多国家,红色交通信号灯亮的时候车辆是可以转弯的,但这种行为在英国不被允许。故选D项。答案:D2解析:细节理解题。根据第四条建议可知,在英国,如果司机向你闪车灯,可能是想要告诉你让你先行通过。故选B项。答案:B3解析:主旨大意题。根据第
9、一段中的“Here are five top tips for drivers who are planning a trip to the UK”可知,本文为在英国驾驶的司机提出了一些安全驾驶的建议。故选B项。答案:BBWhile visiting the North Pole in winter may not be at the top of your bucket list,the everchanging ICEHOTEL, which opened its doors to visitors on December 14 this year, may change your min
10、d.200 km north of the Arctic Circle in the Swedish village of Jukkasjrvi, the hotel, which is carved entirely from ice, is rebuilt annually.The 35 rooms, built to accommodate visitors on all kinds of budgets, vary from expensive suites to basic rooms that are furnished with just an icy bed and a rei
11、ndeer skin.Among the highlights this year is the “Spruce Woods” suite.Sculpted by Christopher Pancoe and Jennie OKeefe from Canada, it describes a camping scene complete with a classic microbus, a forest, and even an artificial campfire.There is also the artfullycarved “Living Ocean” suite to remind
12、 visitors of the importance of saving our oceans.The room is full of carved sea life that includes coral and a shark “swimming” right over the ice bed.“The suite is inspired by global warming and overfishing that affect our oceans,” says artist Jonathan Paul Green.“I also think the idea of using fro
13、zen water from a river in northern Sweden to create an ocean with shells, fish, and coral is exciting.”The nearby “Haven” suite is a “magical gate of ice” guarded by two large animals.“We are inspired by the meeting between people and want to create an experience that invites curiosity and creativit
14、y,” says artist Jonas Johansson.“It feels like a dream to get to work with ice that allows our love for light, shine, and reflection to wander freely from thought to creation.”Regardless of whether visitors select the carved suites or the basic ice rooms, the temperature is always set to a bonechill
15、ing 5! That is why guests are advised to snuggle (蜷缩) up inside sleeping bags and wear gloves and winter hats all night.Not surprisingly, most end up spending just a single night at this unique hotel before moving on to the conventional and warmer hotels nearby.4What does the underlined phrase “buck
16、et list” mean in Paragraph 1?AA shopping list of buckets.BA list of travelling destinations.CA list of expensive hotels.DA list of exciting ideas.5What can we know about the ice hotel?AIt is rebuilt every year.BIts rooms are expensive.CIt organizes camping activities.DIt lies in a coastal city.6Wher
17、e does the inspiration of “Living Ocean” suite come from?AArt and literature.BOcean life and voyage.CClimate changes and human influence.DThe meeting of people.7Which of the following is the best title for the text?AAn Adventure to the North PoleBAn Experience Close to NatureCA Taste of Cold: A Nigh
18、t in a VillageDA Winter Destination: Swedens Ice Hotel【语篇解读】本文介绍了位于瑞典乡村地区的一家冰屋旅馆的独特魅力,向大家推荐了北极旅行的新玩法。4解析:词义猜测题。根据第一段首句中的“visiting the North Pole”可知,此句话的主语是北极旅行,意义上侧重讲旅行的目的地,由此可推知,此处bucket list表示“旅行目的地的清单”,故选B项。答案:B5解析:细节理解题。根据第一段中的“.the hotel,which is carved entirely from ice,is rebuilt annually.”可知
19、,这个宾馆每年都会重建,故选A项。答案:A6解析:细节理解题。根据题干中的“Living Ocean”可定位至第三段,根据该段中的“The suite is inspired by global warming and overfishing that.”可知,“Living Ocean”的灵感源于气候变化和人类的过度捕捞活动,故选C项。答案:C7解析:主旨大意题。综观全文,尤其是根据第一段的内容可知,本文围绕北极冬季旅行的住所这一主题详细介绍了瑞典的一家冰屋旅馆,故选D项。答案:D.七选五I just counted how many foreign languages Ive studie
20、d so far in my life and its been twelve!I always follow my interests and find ways to put my language learning into things Im already interested in.I like to read blogs (博客) in other languages. 1 For the most part, bloggers tend to write the same way they speak, so I dont have to worry much about ad
21、opting strange terms that are only used in writing.Movies are also a really good tool, especially if you can find subtitles in the language youre learning. 2 , they will still keep your brain listening and reading in the same language.Music is another way to start listening to things in your new lan
22、guage. Personally, Im so bad at understanding lyrics (歌词) even in English, so this one doesnt really work for me, but I have friends who learn a language through lyrics.Games are of course also an excellent way of studying a new language.A lot of language learning computer programmes include games.I
23、m super competitive and if I play any of them, I can be hooked for hours. 3 When the initial excitement of learning a new language begins to fade, it can be hard to stick with it.The hardest bit for me is when Im comfortable enough with a language to understand most things and make myself understood
24、.Im actually stuck at this stage in Norwegian. 4 Ideally I should sign up to take a big language exam. Each time I start getting selfsatisfied, its time to take a new course or sign up for online lessons, or take up some sort of challenge that will require me to level up my skills. 5 The best langua
25、ge class Ive ever taken was my beginners Russian course at university where my professor never used any English.It got to the point where I would kind of just forget about English while in Russian class, which helped me to really immerse myself in the Russian language and do a whole lot with the lim
26、ited Russian I had.AThats really uncomfortableBWhatever languages theyre translated intoCI also try to think in the language Im learningDIts time well spent if Im learning the languageEComputer games always make me feel worn outFThough they dont always exactly match whats being saidGI found them a p
27、erfect learning tool because theyre usually written in oral language【语篇解读】本文主要介绍了作者学习多种外语的方法和在学习语言过程中的心得。1解析:根据设空处前的“I like to read blogs in other languages”和设空处后的“For the most part,bloggers tend to write the same way they speak,so I dont have to worry much about adopting strange terms that are only
28、 used in writing.”可知,设空处前后介绍了作者喜欢阅读用其他语言写的博客,并说明了博主写博客的用词习惯及其对作者的影响,由此可推知,设空处应为承上启下的过渡句,G项(我发现它们是完美的学习工具,因为它们通常都是用口语书写的)既说明了作者喜欢阅读用其他语言写的博客的原因,又介绍了博客的用词特征,符合语境。故选G项。答案:G2解析:根据设空处所在句的句式结构可知,设空处应是一个从句,由此可将答案限定在B项和F项之间:根据设空处前的“especially if you can find subtitles in the language youre learning”可知,此处应与电
29、影台词有关,F项“尽管他们并不总是与(演员)所说的内容完美匹配”符合语境,与设空后的句子构成让步关系,故选F项。答案:F3解析:根据设空处前的“I can be hooked for hours”可知,作者愿意花费大量时间(通过)玩游戏(学习语言)。D项(如果我在学习这门语言,那么花的时间是很值得的)中的time与上文中的hours相呼应,符合语境。故选D项。答案:D4解析:根据设空处前一句“Im actually stuck at this stage in Norwegian.”可知,作者学习挪威语时曾陷入窘境。A项(这使人感到很不安)承接上文,且其中的uncomfortable与上文中的
30、comfortable形成对比,故选A项。答案:A5解析:设空处位于段首,为该段主旨句。该段通过讲述作者大学俄语课堂上的教授从不使用英语开展教学的事例,说明了用一门外语进行思考也是学习该门外语的方法之一。故选C项。答案:C.语法填空In his book, Intentional Living: Choosing a Life that Matters, author John CMaxwell shares that back in 1976, he received a gift from one of his 1. (assist)As he unwrapped the gift, he
31、 saw that it was a book 2. (name)The Greatest Story Ever Told.He couldnt wait 3. (read) it.But when he opened the book, he was 4. (astonish) to see that the pages were blank.Inside the book was 5. note that said, “John, your life is before you.Fill these pages with kind acts and good thoughts of you
32、r heart.Write a great story about your life.” The intention of writing the story of his life excited him.Then, he 6. (begin) to write his book.Every day we live out our story through our words, actions and decisions.But we must remember to live with intention to focus on what 7. (matter) most in lif
33、e and to regain that focus when we get changed.Without intention, we can become unfocused in things 8. neednt add to a life of significance and difference in our world.Life isnt perfect and its always hard, 9. we need reminders in our life from friends, authors, bloggers, pastors or our inner spirit
34、s to refocus on the things that matter and make us live 10. (positive)【语篇解读】本文以作家约翰C.马克斯韦尔写作的故事为引子,告诉人们要关注生活中那些重要的事情,而且要有生活的目标,这样才能积极地生活。1解析:考查词性转换和名词单复数。句意为:作家约翰C.马克斯韦尔在他的选择你想要的生活一书中分享了他在1976年收到他的一位助理送的礼物的故事。根据形容词性物主代词his可知,此处应填名词,又根据“one of可数名词复数”结构可知,此处应填复数形式。故填assistants。答案:assistants2解析:考查非谓语动词
35、。句意为:当他拆开礼物时,他看见一本名叫万世流芳的书。分析句子成分可知,设空处在句中作名词book的后置定语,且name与book之间为逻辑上的被动关系,应用过去分词形式。故填named。答案:named3解析:考查非谓语动词。句意为:他迫不及待地想要读这本书。cant wait to do sth为固定搭配,意为“迫不及待地做某事”。故填to read。答案:to read4解析:考查词性转换。句意为:但是当他翻开这本书的时候,却惊讶地发现这本书里面是空白的。设空处在系动词was后作表语,应用形容词。本句的主语是人,设空处形容主语的状态,应用astonished,表示“(感到)惊讶的”。故填
36、astonished。答案:astonished5解析:考查冠词。句意为这本书里有一个便条,写着“约翰,你的生活就在你面前,用你友善的行为和内心美好的思想去填满这些页面吧”。note作“短笺,便条”讲时,为可数名词,此处泛指一个便条,应用不定冠词。故填a。答案:a6解析:考查动词的时态。句意为:然后,他开始了他的写作。文章讲的是过去发生的事情,时态应用一般过去时。故填began。答案:began7解析:考查动词的时态和主谓一致。句意为:但是我们必须记住,生活的目的是专注于生活中最重要的事情,当我们改变时还应重新聚焦在这些事情上。分析句子成分可知,此处what引导宾语从句,并在从句中作主语,表示
37、单数概念,所以谓语动词应用单数形式,且此处陈述客观事实,时态应用一般现在时。故填matters。答案:matters8解析:考查定语从句。句意为:如果没有目标,我们在面对那些未必会为我们的生活增添意义和差异的事情时,就会变得茫然。分析句子结构可知,设空处在句中引导定语从句,先行词为things,指物,故应用that或which引导该从句。故填that/which。答案:that/which9解析:考查连词。句意为:生活并不完美,而且总是充满艰辛,因此我们在生活中需要朋友、作家、博主、牧师或者我们自己内心的提醒,从而使自己重新关注那些重要的和可以让我们积极生活的事情。根据句意可知,设空处前后为因果关系。故填so。答案:so10解析:考查词性转换。句意见上一题解析。设空处修饰动词live,应用副词。故填positively。答案:positively
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有