1、Module 6 War and Peace课时作业.阅读(2020安徽六校教育研究会高三第一次素质测试)Over the past couple of days, on our local Freecycle page there have been a lot of wanted posts, all from the same person, basically asking for everything youd need to set up a house from scratch.One of the things they asked for was a queensized b
2、ed. At that time we just happened to have an extra one, so I messaged them. They immediately came in the afternoon. The people who came, two ladies and a man, are actually friends of another woman named Jenny who owned a young boy. This woman has escaped from a dangerous, violent relationship and th
3、ese friends of hers are helping her and her son start over again, with everything from furniture to toothbrushes on their list of needs.While they were here, I also gave them one of our spare bookcase and some coffee cups. I even asked them to keep in touch in case they needed anything elseI have a
4、way of connecting people with things. I offered the woman a cupboard we had as well; her friends just needed to see if there was a place or a need for it in their friends new home.I was so excited to meet those loving people, who were obviously willing to help their friends. It was clear how protect
5、ive they felt of this woman and her boy, how much they loved her and wanted her to have a happy and safe life, and to spend even a few minutes with people like that is an experience Ill remember for a long, long time.A quick thankyou to all who have sent more donations over the last couple of days,
6、as well as lovely messages of thanks and blessings. Sometimes its hard to keep up with it all, but its a problem Im happy to have.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了作者通过物品利用网站帮助了一位遭受家庭暴力的女性和孩子。1What were the people who arrived at the authors in the afternoon going to do?APromote some products customers needed.BFetc
7、h the bed the author would give away.CRecycle secondhand furniture.DHelp repair the authors furniture.答案:B细节理解题。根据第二段中的“One of the things they asked for was a queensized bed. At that time we just happened to have an extra one, so I messaged them. They immediately came in the afternoon.”可知,作者多一张大号床,所
8、以下午来到作者家的人是去取作者要赠送的床。故选B。2Which of the following words can best describe the author?AWarmhearted.BMean.CNarrowminded.DIntelligent.答案:A推理判断题。根据第三段中“While they were here, I also gave them one of our spare bookcase and some coffee cups. I even asked them to keep in touch in case they needed anything el
9、seI have a way of connecting people with things.”可知,除了大床之外,作者还将其他多余的东西赠给了他们,可见作者是一个热心肠的人。故选A。3From the last two paragraphs, we can infer that .Athe author doesnt like to spend too much time with those people like Jennys friendsBJenny and her boy will hardly get help from the authors friendsCthe auth
10、or was disappointed with those only sending messages of thanks and blessingsDJenny and her boy will have a new start with the help of people答案:D推理判断题。从最后两段,我们可以推断,在人们的帮助下,珍妮和她的儿子将有一个新的开始。故选D。4The suitable title for the text should be “ ”ANo pains, no gainsBGod helps those who help themselvesCMany ha
11、nds make light workDWhere there is will, there is a way答案:C标题判断题。No pains, no gains “不劳则无获”;God helps those who help themselves “自助者天助”;Many hands make light work “众人拾柴火焰高”;Where there is will, there is a way “有志者,事竟成”。文章介绍了一位遭受家庭暴力的女性和孩子在朋友和陌生好心人的帮助下也将有一个新的开始。所以本文最佳标题是“众人拾柴火焰高”。故选C。【词汇积累】from scrat
12、ch 白手起家;从头做起violent adj. 暴力的;猛烈的;剧烈的start over 重新开始spare adj. 不用的;闲置的【难句分析】原文:The people who came, two ladies and a man, are actually friends of another woman named Jenny who owned a young boy.来的人,两个女人和一个男人,实际上是另一个叫珍妮的女人的朋友,珍妮有一个小男孩。(第二段第四句)分析:本句为主从复合句。句子主体为The people are actually friends of another
13、 woman;两个who都引导定语从句,two ladies and a man作The people who came的同位语。.完形填空Several months ago, Greece suffered from the refugee (难民) disaster. I hadnt been 1 of the scale (规模) of it until I actually got to Greece. I 2 as manager of the Oinofyta Camp. This work is like being a 3 . And I realized that I ha
14、d met my 4 , which was to take care of them and show them that they were loved and cared about, not 5 .All of the Greek islands are 6 . I have a camp that within three or four days could 7 500 people.When your life is spent getting handouts (救济品) from everyone all day, you lose your 8 . I had this 9
15、 idea that it would be great to start a business, sewing bags from leftover 10 material. Those people were the 11 people in the camp because they had a purpose. We have 12 in America who want to buy these bags now.Learning to say 13 has been one of the harder things here at the camp: the constant 14
16、 of residents. I was so happy for them when they got their family reunion, and so sad because I knew that the 15 of me being able to ever see them again was pretty slim.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在希腊的奥诺费塔难民营服务期间的难忘经历。1A.afraidBawareCfondDashamed答案:B根据本空后的“until I actually got to Greece”可知,直到“我”到了希腊,“我”才意识
17、到那里的难民灾难的规模有多大。be aware of “意识到;觉察到”。故B项正确。2A.took overBmade forCcame upDfigured out答案:A根据本空后的“as manager of the Oinofyta Camp”可知,“我”接任(take over)奥诺费塔营经理的工作, make for “前往”;come up “发生”;figure out “想出”。故A项正确。3A.teacherBvolunteerCmotherDlawyer答案:C根据下文中的“which was to take care of them”可知,这个工作需要照顾他人,因此工
18、作性质像母亲(mother)一样。故C项正确。4A.failureBgoalCmomentDproblem答案:B根据本空后的“which was to take care of them and show them that they were loved and cared about”可知,“我”工作的目标(goal)是照顾难民,让他们感觉到自己是被爱和被关心着的。故B项正确。5A.forcedBshelteredCcuredDforgotten答案:D让他们感觉到自己是被爱和被关心着的,并没有被遗忘(forget)。force “强迫”;shelter “庇护”;cure “治愈”。故
19、D项正确。6A.overcrowdedBapproachedCobservedDassumed答案:A上文提到希腊正遭受难民灾难,大批的难民涌入,肯定极度拥挤(overcrowded)。approach “接近”;observe “观察”;assume “设定”。故A项正确。7A.employBtrainCexamineDserve答案:D根据上文可知,“我”去希腊是为难民服务的,“我”的难民营可以为500人服务(serve)。employ “雇佣”;train “训练”;examine “检查”。故D项正确。8A.dignityBpayCdemandDvalue答案:A当你的生活每天都在接受
20、别人的救济时,你就会失去尊严(dignity)。故A项正确。9A.strangeBordinaryCwildDpeaceful答案:C根据下文可知,在这样困难的条件下还能产生创业想法,这是近乎疯狂(wild)的想法。故C项正确。10A.cookingBtentCheatingDwood答案:B结合选项可知,用来缝制袋子的应该是剩余的帐篷(tent)材料。故B项正确。11A.saddestBhappiestCbravestDcalmest答案:B根据本空后的“because they had a purpose”可知,因为生活有了奔头,所以他们成了难民营里最快乐(happiest)的人,故B项正
21、确。12A.leadersBconsultantsCworkersDpurchasers答案:D根据本空后的“who want to buy these bags now”可知,在美国有一些想买这些袋子的买家(purchasers)。故D项正确。13A.goodbyeBthanksCsorryDhello答案:A根据下文中的“when they got their family reunion”和“ever see them again”可知,道别(goodbye)成为难民营最难的事情之一。故A项正确。14A.fightingBcheckingCworkingDchanging答案:D道别意味
22、着帐篷内的居住者不断更换(changing)。故D项正确。15A.pityBintentionCpossibilityDreward答案:C“我”很难过是因为“我”知道再见到他们的可能性(possibility)很小。故C项正确。.七选五(2020黑龙江省大庆中学高三上学期入学考试)No fight can end, and no friendship can move on, until everyone says these little words: Im sorry. Sometimes, though, it can be difficult to say them. 1 It is
23、 not about winning. 2 When you start fighting with a friend, you may feel it is important that you “win” the fight by proving youre right and he is wrong, or by making him the first to apologize. In reality, youll both lose if you let your fight ruin your friendship, and youll both win if you find a
24、 way to heal it. 3 You may have heard the expression “His pride stood in the way.” It is usually used to describe a person who is so determined to be “right” that he lets an opportunity for happiness pass him by forever. 4 Remember that as time goes by, we usually forget who was right and who was wr
25、ong in a disagreement, and only remember the sadness of losing a friend.Take the first step.Are you sick of fighting? Do you think this fight is just not important enough to ruin your friendship? 5 You dont have to take full responsibility for starting the fight, or even say that your feelings were
26、wrong. But you should find something you did or said thats worth apologizing for. If you say youre sorry, its like an invitation for your friend to do the same. Once youve both said it, youll both feel a million times better.AStop thinking about your pride.BThen try to be the first to apologize.CHer
27、e are some things to keep in mind.DDont let this happen to a friendship you care about.EIts about taking some responsibility for the argument.FThere are some special moments when you shouldnt take the first step.GFriendships arent like the Super Bowl, and there should never be the determination of a
28、 winner.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了如何说出“对不起”的几点建议。1C设空前说有时说出“对不起”很难,下文又介绍了如何说出“对不起”的几点建议,此处需要一个承上启下的过渡句引出下文,故C项(这里有一些事情要记住)符合语境。2G根据本段标题“It is not about winning.”可知,这和输赢无关,此处讲的应该是关于输赢的话题,故G项(友谊不像超级碗橄榄球赛,永远不应该想着赢)符合语境。3A根据本段第一句“You may have heard the expression His pride stood in the way.”可知,你可能听过这样一句话“他的自尊挡
29、住了路”,本段主要讲的是要放下你的自尊,故A项(别再想你的自尊了)符合语境。4D根据空后的“Remember that as time goes by, we usually forget who was right and who was wrong in a disagreement, and only remember the sadness of losing a friend.”可知,记住,随着时间的流逝,我们经常忘记谁是对的谁是错的,只记得失去朋友的悲伤,故D项(不要让这种事情发生在你在乎的朋友身上)符合语境。5B根据空前的“Are you sick of fighting? Do
30、 you think this fight is just not important enough to ruin your friendship?”可知,你厌倦争吵了吗?你认为这场争吵还不足够重要以至于毁掉你们的友谊吗?此处是说如果是这样的话你该怎么做,故B项(那么试着先道歉)符合语境。.应用文写作假设你是李华,英语老师要求写一篇战狼2的影评,要点如下:1吴京执导的动作军事电影;2该片讲述了脱下军装的冷锋被卷入了一场非洲国家的叛乱,参与紧急救援的故事;3自己的评价。注意:1.词数80左右;2可以适当加入细节,以使内容充实、行文连贯。 精彩范文Directed by Wu Jing, Wol
31、f Warrior wins the audiences hearts with an emotionally uplifting message, rather than by showing off his or her good looks. Kung fu actor Wu Jing both starred in and directed the action movie, which has a huge boxoffice success.The film focuses on a rescue operation in Africa, led by former special
32、 forces soldier Leng Feng, played by Wu. Leng helps Chinese workers and local Africans flee a wartorn country. The film describes how the Chinese government aims to protect overseas Chinese citizens. I think this film is very good. Its one of my unforgettable experiences. Its time that Chinese filmm
33、akers produced films that tell good stories and carry the right spirit.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Whether in the home or the workplace, social robots are going to become a lot more common in the next few years. Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized
34、way, said Cynthia Breazeal, chief scientist at the robot company Jibo.While household robots today do the normal housework, social robots will be much more like companions than mere (仅仅的) tools. For example, these robots will be about to distinguish (区别) when someone is happy or sad. This allows the
35、m to respond more appropriately to the user. The Jibo robot, arranged to ship later this year, is designed to be a personalized assistant. You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform different tasks. The robot doesnt just deliver general answers to questions; it
36、responds based on what it learns about each individual in the household. It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.Social robots are not just finding their way into the home. They have potential applications in everything from education to h
37、ealth care and are already finding their way into some of these spaces. Fellow Robots is one company bringing social robots to the market. The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store, which can help the customers find items and help guide them to the products location in the
38、store. It can also speak different languages and make recommendations for different items based on what the customer is shopping for.The more interaction (互动) the robot has with humans, the more it learns. But Oshbot, like other social robots, is not intended to replace workers, but to work alongsid
39、e other employees. “We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us.” said Breazeal. 写前导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了社交机器人和一般家用机器人的不同之处,说明了社交机器人的使用场合,并点明它的发明是为了与人类共同提供服务而不是为了取代人类。精彩范文Social robots are going to catch on in the near future. (要点1) These humanoid robots are not just able to do the household chores but also capable of fulfilling tasks and offering emotional support in a more humanized way. (要点2) Whats more, social robots will probably take on jobs in many other workplaces. (要点3) Yet, they are not a replacement but a complement to the labor force. (要点4)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有