1、山东省泰安市宁阳一中2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题2018.05本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共12页。满分150分,考试时间120分钟。考试结束后,答题卡和答题纸一并交回。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目填涂在试卷、答题卡和答题纸规定的地方。第I卷(选择题,共100分)注意事项:第I卷为选择题,共60小题,共100分。在每小题给出的四个选项中,只有一个最符合题目要求。每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选择其他答案标号。不能直接写在本试卷上。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一
2、节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the woman do today?A. She did nothing.B. She wrote letters.C. She practiced the piano. 2. What does the man say about Delta Restaurant?A. The service was bett
3、er. B. The food was delicious. C. The menu was attractive. 3. What vehicle (交通工具) will the woman probably take tomorrow? A. A bus. B. A taxi. C. The subway. 4. How much will the woman pay?A. $3. B. $6. C. $9. 5. What are the speakers mainly talking about?A. A book. B. A teacher. C. An exam. 第二节 (共15
4、小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman probably? A. A hotel clerk(职员). B. A house agent. C. A shop assistant. 7. What is the pillow filled with? A. Cotton. B. Drie
5、d flowers. C. A special material. 听第7段材料,回答第8至l0题。8. What is the probable relationship between the man and Donna? A. Brother and sister. B. Classmates. C. Colleagues(同事). 9. What will the man do after graduation? A. Work in China. B. Find a job in town. C. Start his own business. 10. What will the m
6、an do next? A. Leave the party. B. Talk to Dan. C. Go to find Donna. 听第8段材料,回答第11至l3题。11. What is the man? A. A player. B. A reporter. C. A tourist. 12. What is the woman doing? A. Queuing up for a tennis match. B. Watching a tennis match. C. Waiting for a tennis star. 13. Where does the woman come
7、from? A. London. B. Berlin. C. Wimbledon. 听第9段材料。回答第l4至17题。14. What is the mans first advice? A. Write to people on recycled paper. B. Buy some drinks machines. C. Allow staff(职员) to wear jogging suits at work. 15. Why doesnt the woman agree on using china cups?A. They are expensive. B. They are eas
8、ily broken. C. Theres nowhere to wash them. 16. What does the woman agree to do in the end? A. Ban (禁止) smoking at work. B. Buy some work clothes.C. Encourage staff to cycle to work. 17. What is the speakers business? A. Health care. B. Personal image. C. Rubbish recycling. 听第10段材料,回答第18至20题。18. Wha
9、t is the aim of the school trip? A. To enjoy a film. B. To see a theatre. C. To visit a museum. 19. Where can the listeners parents pick them up?A. In the car park. B. At the school gate. C. Behind the school library. 20. What should the listeners bring with them? A. Some food. B. A notebook. C. Som
10、e money.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHomestay in Sydney,AustraliaLinda:Our big home is in Sydney,about 300 meters from Sydney University and 450 meters from the train station. The train ride is about 30 minutes to the CBD. Now we only hav
11、e a small bedroom for a female student.The cost is 260 per week,which includes all meals when at home and laundering(洗烫) of clothes.Email:markalarms.auJohn:I have a lovely single room for homestay (male,nonsmokers only)The apartment is located across the road from a bus station. A sports field is on
12、ly a twominute walk away.The room is for both short and long stays. The cost is 220 per week,including breakfast and lunch on weekdays. There is no washing machine at home. Do your own laundry in the apartment blocks facilities.Email:ainsley gilkes.auEric:I live in the northern suburbs of Sydneyquie
13、t for studying and relaxing,yet close to Sydney University & NCELTR & SIBT. The subway station is nearby.All facilities of the house including a living room with a TV can be used. Owners are very open and friendly,and treat students as part of the family.The prices include all meals (breakfast,lunch
14、 and dinner) and cleaning. The fee is 300 per week.Email:mineannyRose:Hi,everyone! I have one room for homestay (girl students only) in a house which is very close to Sydney University (SIBT) & WSU in the northern district of Sydney. There is a bus station across the road. Travel time to the centre
15、of the city is 40 minutes by train. We only have one homestay at a time. Therefore,our family can take good care of you. The fee is 230 per week.We are looking forward to having you in our home.Email:cliqi923921Four persons wrote these passages so as to .Alook for suitable roommates Bsearch for home
16、stay informationCbook a suitable room in Sydney Dadvertise rooms for homestay22One person who lives in Johns apartment .Acan smoke in the apartmentBcan use Johns washing machine to wash clothesChas to walk a long way to get to the sports fieldDis provided with breakfast and lunch on weekdays23If Pet
17、er wants to find a homestay room near Sydney University,he should send an email to .Amarkalarms.au BmineannyCcliqi9239 Dainsley gilkes.auB“Yes,Ill be ready at nine in the morning. Goodbye,dear,and thanks again.” It had not been an easy telephone call for Mrs Robson to make. Her daughter had been ver
18、y kind,of course,and had immediately agreed to pick her up and drive her to the station,but Mrs Robson hated to say that she needed help. Since her husband died ten years ago,she had been proud of herself on her independence. She had continued to live in their little house,alone.That evening,however
19、,she was standing at her living room window,staring out at the SOLD notice in the small front garden. Her feelings were mixed. Of course,she was sad at the thought of leaving the house,as it was full of so many memories. But at the same time she was looking forward to spending her last years near th
20、e sea,back in the little seaside town where she had been born and grew up. With the money from the sale of the house,she had bought a little flat there. She turned from the living room window,and looked round at the room. There was a small fish tank,with two goldfish in it. When asked why,her husban
21、d used to say,“Its nice to have something alive in the room.” Since he had passed away,she had always kept some goldfish,and always had “something alive in the room”The next morning,as her train was pulling out of the station,Mrs Robson called to her daughter,“Kate,you wont forget to collect the gol
22、dfish,will you?The children will love them. Its.”“I know,” Kate interrupted gently. “Its nice to have something alive in the room.”24According to the first paragraph,we know that Mrs Robson .Awas tired of living alone Bdisliked turning to people for helpCwas not liked by her daughter Dwanted to live
23、 without her husband25How was Mrs Robson feeling on her last night in the house?ASad and hopeful. BHappy but worried.CProud and sad. DHappy but nervous.26Mrs Robson was going to .Abe in hospital Blive with her daughterCtravel abroad alone Dlive in her hometown27What can we learn about Mrs Robson fro
24、m the passage?AShe disliked keeping pets at home.BShe missed her husband very much.CShe had the same hobby with her husband.DShe was worried about her daughters bad memory.CIf volunteering begins at an early age,it can become part of a childs lifesomething he or she may just expect and want to do. I
25、t can teach them:A sense of responsibility. By volunteering,children and teens learn how to be on time for a job,do their best,and be proud of the results. And they also learn that,in the end,we are responsible for the wellbeing of our whole community.The knowledge that one person can make a differe
26、nce. A wonderful message for a child is that he or she is important enough to have an effort on someone or something else.The benefit of sacrifice(奉献的好处)By giving up a toy to a less fortunate child,a child learns that it is good to sacrifice sometimes. Cutting back on playing time to help clean up a
27、 street tells kids that there are important things other than ourselves and our needs.Tolerance(容忍)Working in community service can bring kids and teens in touch with people of different backgrounds,abilities,ages,and education. They will likely find that even the most diverse people can be united b
28、y common values.Job skills. Community service can help young people decide on their future careers. Learning to work as a team member,taking on leadership roles,setting project goalsthese are all skills that can be learned by volunteering and will serve a child well in any future career.How to fill
29、free time wisely. If a child is not interested in traditional afterschool activities,community service can be a wonderful choice.28You help a student who cant go to school because of money. That is about .Aa sense of responsibilityBjob skills Ctolerance Dthe benefit of sacrifice 29If you have to get
30、 on with all kinds of classmateshardworking or lazy,workaholic or playfirst,polite or rude,etc.,what you need most is .Atolerance Bthe knowledge that one person can make a differenceCthe benefit of sacrifice Da sense of responsibility30The underlined word “diverse” (in Para.5) probably means “ ”Aint
31、eresting Bdifferent Cpersonal Dselfish31What would be the best title for this passage?AWhat to Do as a Volunteer BWhat You Can Learn from VolunteeringCHow to Be a Good Volunteer DLearn to Be a VolunteerDMy parents divorced when I was 5,making my mother a single parent. We had little money,but my mom
32、 gave me a lot of love. Each night,she sat me on her lap and spoke the words that would change my life,“Kemmons,you are certain to be a great man and you can do anything in life if you work hard enough to get it.”At fourteen,I was hit by a car and the doctors said I would never walk again. Every day
33、,my mother spoke to me in her gentle,loving voice,telling me that no matter what those doctors said,I could walk again if I wanted to badly enough. She drove that message so deep into my heart that I finally believed her. A year later,I returned to schoolwalking on my own!When the Great Depression(大
34、萧条) occurred,my mom lost her job. Then I left school to support the family. At that moment,I was determined never to be poor again.My real change occurred on a vacation I took with my wife and five kids in 1951.I was angry that the secondclass hotel charged an extra 2 for each child. That was too ex
35、pensive for the average American family. I decided to open a motel(汽车旅馆) for families that would never charge extra for children. There were plenty of doubters at that time.Not surprisingly,mother was one of my strongest supporters. We experienced a lot of challenges. But with my mothers words deepl
36、y rooted in my soul,I never doubted we would succeed. Fifteen years later,we had the largest hotel system in the worldHoliday Inn. In 1979 my company had 1,759 inns in more than fifty countries with an income of 1 billion a year.You may not have started out life in the best situation. But if you can
37、 find a task in life worth working for and believe in yourself,nothing can stop you.32When Kemmons was a little child,what his mother usually told him was .Afunny Btouching Cfighting Dencouraging33Form the authors view,who played the most important part in making him walk back to school again?AMothe
38、r. BTeachers. CFriends. DRelatives.34According to the passage,what made Kemmons start a motel by himself?AHis previous business success of various levels.BHis terrible experience in the hotel.CHis moms support.DHis wifes suggestion.35In your opinion,which of the following best describes Kemmons moth
39、er?AModest,helpful,and hardworking. BCareful,helpful and beautiful.CLoving,supportive and strong willed. DStrict,sensitive and supportive.第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。注意:E涂AB F涂AC G涂ADFour Benefits of Writing by HandToday is National Handwriting Day! Although we d
40、ont write like we used to,here are four ways handwriting is still helpful.Its better for learning. 36 Thats because putting ink to paper stimulates(刺激) the brain. One study from 2010 found that the brain areas related to learning “lit up” much more when kids were asked to write words like “spaceship
41、” by hand versus just studying the word closely. 37 Many famous authors prefer writing by hand to the use of a typewriter or computer. Writer Susan Sontag once said that she penned her first drafts(草稿) before typing them up for editing later. She said,“ 38 ” A 2009 study seems to support Sontags pre
42、ference for writing by hand:Elementary school students who wrote essays with a pen not only wrote more than their key board tapping friends,but they also wrote faster and in more complete sentences.It will prevent you from being distracted(分心)The computer in front of you is really a distraction. 39
43、In 2012,scientists even suggested that taking fiveminute breaks to browse Tumblr or BuzzFeed could make you a more productive worker. However,when its time to work on that essay,have only a pen and paper in front of you.It keeps your brain sharp as you get older. 40 According to The Wall Street Jour
44、nal,some physicians say that the act of writing is good exercise for those who want to keep their minds sharp as they age.AIt makes you a better writer.BWriting is good for your brain.COf course,the Internet isnt all bad.DI like the slowness of writing by hand.ETry writing by hand at least 20 minute
45、s each day.FMany writers have a preference for writing by hand.GOne of the most effective ways to study is to rewrite your notes by hand.第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Most people agree that a pet adds joy to a persons li
46、fe. Scientists are now finding that having a pet may keep its owner 41 .And good health may add years to a persons life.Scientists have been 42 the link between pets and health for years. In 1990,a study was done with people aged 65 and older. It 43 that pet owners went to the doctor less than peopl
47、e 44 pets. Do pets make people 45 ? Are people able to handle their everyday lives better? Alan Beck,who is a researcher,says that 46 the answer to the questions is yes,then having pets may be a good idea.Can pets also help people live longer? Rebecca Johnson did a study to 47 . Johnson teaches nurs
48、es how to care for 48 people. Her study shows that having pets may cause people to 49 more slowly.The human body makes many chemicals. Some of the chemicals make people feel 50 . Others make people feel bad. In Johnsons 51 ,levels of the “good” chemicals 52 when people were around pets while levels
49、of the “bad” chemicals went down. The good 53 seemed to slow the aging of cells. If this is 54 ,maybe people should spend more time with their 55 .Then people might feel better and 56 longer.You might be allergic(过敏的)to pets. Or you may not want to 57 a pet. Never fear. A robotic,or computer pet may
50、 be just the thing for you.Scientists are testing computer pets,like the robotic dog AIBO. They want to see if 58 pets can help people the way 59 dogs do.Will a robotic pet 60 the real pet sitting with you on the sofa? Something tells us that it will probably become a reality.41A. healthy Bexcited C
51、mad Dhurried42A. carrying out Bmaking upClooking at Dbreaking down43A. warned BshowedCreminded Dadvised44A .through BbeyondCagainst Dwithout45A. busier BfunnierChappier Dangrier46A. though BuntilCif Dunless47A. find out Bput outCturn out Dset out48A. sick BfriendlyCold Dlovely49A. age Bmove Cwalk Dg
52、row50A. bored Bsurprised Csleepy Dgood51A. study Bwork Cstory Dcase52A. changed Bvaried Cfell Drose53A. sides Bchemicals Cstudies Ddogs54A. important Bunusual Ctrue Dimpossible55A. children Bpets Cfriends Dneighbors56A. live Bwander Cstay Dtravel57A. head for Bsearch for Ccheer for Dcare for58A. fam
53、ily Bcomputer Cbaby Dtoy59A. brave Bquiet Cfaithful Dreal60A. destroy Breplace Cimprove Daccompany第II卷注意事项:用0.5毫米黑色笔迹的签字笔将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。It is reported that many middle school students are just not getting enou
54、gh sleep,especially during the school week. The problem seems to get 61._(bad) as they get older. Year 7 students sleep 8.4 hours in a school night,and Year 9 students only 6.9 hours.Its also reported that not getting enough sleep can cause 62._(problem) in a students life. Many students fall 63._(s
55、leep) at school or while doing their homework,so it is not 64._(surprise) that they get lower grades than those who get enough sleep. Scientists suggest nine hours a night for middle school students.65._ the students who feel unhappy and nervous, 73% dont get enough sleep at night.Why arent students
56、 getting enough sleep? Many students have one of the 66._(follow) things,like telephone,television,or computer in their bedrooms.67_(use) them on a school night not only takes their time away from homework,but also makes 68. _ difficult for them to sleep. As a result,many students cant sleep before
57、11 pm,yet they must get up early 69._(go) to school.Scientists also suggest students should not do exciting activities for an hour 70._ bedtime.第四部分 写作(共两节 满分35分)第一节 单词拼写(共4个小题; 每小题1分,满分4分)根据汉语或首字母提示,写出下列单词的正确形式。 71. Think about your own _(长处) and weaknesses.72. Look!There is something _(漂浮) on the
58、river73. As soon as we went a_,our ship left the port.74. Why did he have an a_ with his wife yesterday? His wife was very sad.第二节汉译英( 共 3 个小题;每小题3分,满分6分)根据括号内提示内容,把下面三个句子翻译成汉语。75. 不是你而是他为这件事情负责。(notbut)_76. 父亲使我牢记努力工作的价值。(impresson)_77使我感到惊讶的是这个小女孩的小提琴拉得这么好。(使用主语从句和表语从句)_第三节 书面表达(满分25分)以“An Outstan
59、ding WomanMadame Curie”为题目,并按下列表格的内容写一篇100词左右的英语短文,介绍居里夫人。Name居里夫人Nationality波兰Poland (n.);Polish (adj.)Quality受过良好教育;刻苦勤奋;意志坚强,遇到困难从不失去信心;毕生奉献于科学事业。Achievements1903年因发现镭元素获诺贝尔物理奖;1911年获诺贝尔化学奖。注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯;2标题为An Outstanding WomanMadame Curie,不计入总词数。参考词汇:诺贝尔物理(化学)奖the Nobel Prize for Physics
60、(Chemistry);镭元素radium element英语参考答案第一卷第一部分:听力15 BCABC 610 ACBAB 1115 BABAC 1620 AACBC第二部分阅读理解第一节阅读答案 A语篇解读文章介绍澳大利亚悉尼的一些住宿家庭的情况和费用。21答案D解析主旨大意题。根据文章的标题“Homestay in Sydney,Australia”可知,四个人写这些文章是为住宿家庭做广告。故选D。22答案D解析细节理解题。根据第二则广告的句子“The cost is 220 per week,including breakfast and lunch on weekdays.”可知,
61、住在John公寓的人在平时被提供早餐和午餐。故选D。23答案B解析细节理解题。根据第三则广告的句子“I live in the northern suburbs of Sydneyquiet for studying and relaxing,yet close to Sydney University&NCELTR&SIBT.”和下面的邮箱“Email:mineanny”可知,Peter想在悉尼大学附近找一个住宿家庭,他应该发送一个电子邮件给mineanny。故选B。B24答案B解析细节理解题。根据第一段中的“but Mrs Robson hated to say that she need
62、ed help”可知,她不喜欢让别人帮忙。故选B项。25答案A解析推理判断题。根据第二段第三句“Of course,she was sad at the thought of leaving the house.”和第四句“But at the same time she was looking forward to spending her last years near the sea.”可知,在这座房子里的最后一个晚上,Mrs Robson是既伤感又充满希望的。26答案D解析细节理解题。根据第二段第四句中的“back in the little seaside town where sh
63、e had been born and grew up”可知,Mrs Robson要回到她的家乡去住。27答案B解析推理判断题。根据第二段最后一句“Since he had passed away,she had always kept some goldfish,and always had something alive in the room”可知,Mrs Robson非常想念丈夫。C28答案D解析细节理解题。根据第四段第二句“By giving up a toy to a less fortunate child,a child learns that it is good to sa
64、crifice sometimes.”可知,帮助一个上不起学的学生,这是关于奉献的好处的。29答案A解析推理判断题。根据倒数第三段第一、二句“Tolerance (容忍)Working in community service can bring kids and teens in touch with people of different backgrounds,abilities,ages,and education.”可知,与各种同学相处,需要的是容忍。30答案B解析词义猜测题。上文提到了与各种人接触,因此这里应该指各种各样的人。故选B项。31答案B解析标题归纳题。根据第一段“If v
65、olunteering begins at an early age,it can become part of a childs lifesomething he or she may just expect and want to do. It can teach them:”以及下文的列举可知,本文说的是能从志愿者工作中学到什么。D语篇解读作者介绍从小到大母亲给他很多的鼓励,让他对自己树立自信,最终导致他的成功。32答案D解析细节理解题。根据文章第一段第三句中的“Kemmons,you are certain to be a great man and you can do anythi
66、ng in life if you work hard enough to get it.”可知,当Kemmons 是孩子的时候,他妈妈总是对他说一些令人鼓舞的话。故选D。33答案A解析细节理解题。根据文章第二段后两句“She drove that message so deep into my heart that I finally believed her.A year later,I returned to schoolwalking on my own!”可知,是妈妈的鼓励让作者重新走回学校。故选A。34答案B解析细节理解题。根据文章第四段中的“I was angry that th
67、e secondclass hotel charged an extra 2 for each child. That was too expensive for the average American family.I decided to open a motel(汽车旅馆).”可知,Kemmons在旅店一次糟糕的经历让他开了自己的旅店。故选B。35答案C解析推理判断题。根据文章第一段第三句“Each night,she sat me on her lap and spoke the words that would change my life”和第五段第一句“Not surprisi
68、ngly,mother was one of my strongest supporters.”可知,Kemmons的母亲是有爱心的、支持的、意志力坚强的。故选C。第二节:答案36.G37.A38.D39.C40.B第三部分 英语知识运用第一节 完形答案41答案A解析科学家发现,养宠物会使宠物的主人健康。healthy健康的。由下一句话可知答案。42答案C解析科学家研究宠物与健康之间的关系多年了。look at看。43答案B解析这个研究显示。show显示。44答案D解析这个研究显示:宠物主人去看医生的次数要比没有宠物的人少。without没有。45答案C解析宠物让人们更快乐吗?46答案C解析如
69、果这些问题的答案是“是的”,那么养宠物是个好主意。47答案A解析Rebecca Johnson做了研究来查明这个问题。find out查明。48答案C解析Johnson教护士怎样照顾老人。49答案A解析她的研究显示,养宠物会使人变老得更慢些。age老化。50答案D解析一些化学物质使人感觉很好。由下文的“Others make people feel bad.”可知答案。51答案A解析在Johnson的研究中。52答案D解析当人们与宠物在一起时,好的化学物质会增加。rise增加。由下文的“while levels of the bad chemicals went down”可知while前后为
70、对比关系,故选D项。53答案B解析这些好的化学物质好像减缓了老化的过程。54答案C解析如果这是真实的,那么人们或许应该花更多时间和宠物在一起。55答案B解析参考上题解析。56答案A解析然后人们会感觉更好,活得更长。由第三段第一句可知答案。57答案D解析或者你不想照顾宠物。care for照顾。58答案B解析他们想看看是否电脑宠物能像真实的狗那样来帮助人们。由上文的computer pets可知答案。59答案D解析参考上题解析。real真实的。60答案B解析机器宠物能代替和你坐在沙发边的真实宠物吗?replace代替。第二卷第三部分 英语知识运用第二节 语法填空:61.worse 62.prob
71、lems 63.asleep 64.surprising 65.Of 66.following 67Using 68.it 69.to go 70. before 第四部分 写作第一节 单词拼写 71. strengths 72. floating 73. aboard 74. argument 第二节 汉译英75. Not you but he was/is responsible for the matter.76. Father impressed the value of hard work on me. 77. What surprised me most is that the l
72、ittle girl could play the violin so well.第二节 书面表达【参考范文】An Outstanding WomanMadame Curie Madame Curie was an outstanding woman,who was a Polish woman scientist. She was born in Poland and after she married,she went to France to study Chemistry and Physics.She was welleducated,intelligent and hardwork
73、ing. With a very strong will,she never lost heart when she was in great trouble. She loved science so much that she devoted all her life to it. She was wellknown for having made great achievements for human beings. In 1903,she received the Nobel Prize for Physics because she together with her husband discovered the radium element. Eight years later,in 1911,again she got the Nobel Prize for Chemistry and became the first woman to win two Nobel Prizes in the world.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有