1、广安市罗渡中学2015高考英语阅读理解一轮自练(7)(答案)阅读理解。Maggie was very glad that James was not a frequent visitor to the house. So far as the children were concerned, they had a mystery about him that stirred their imagination. He stirred Maggies anger, however, so that she often said to her husband, “Its mercy that br
2、other of yours doesnt come oftener.” In fact James came once a year, unexpectedly, around eight oclock in the evening, and he stayed for six hours of close discussion with his brother. His arrival was a signal to the children that their bedtime would be delayed. Not that he ever spoke to them or pla
3、yed with them. He took no notice of them, as if he was unable to see children, at least until the time came for him to go. Instead, after his first greeting and a careless kiss, James took no notice of Maggie either, except to add, “Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard f
4、or her. Maggie paid him back in her own way. She kept the children up, the four of them, to keep her company, she said, but of course they sang and made a noise and broke the endless sound of Jamess voice. Very late, they dropped off to sleep in their chairs. Then, when James was about to go, Maggie
5、 woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left. That gave her some satisfaction, for James, though rich, was mean. He always went home by the last train, just after two oclock. Maggies children secretly stared at their uncle. They could not forget that he had
6、, in their mothers words, “lost two wives and taken a third, ” They wondered about those two unfortunate lost ladies. They asked each other what their fate had been, and if neither could ever be found again. James never brought his third wife with him nor ever mentioned her. The children decided tha
7、t he must be so frightened of losing her that he never allowed her outside the door. 11. The underlined word “mercy” in the text most probably means _. A. loss B. wonder C. lucky thing D. terrible thing 12. Maggie never prepared anything special for James because _. A. he was a man difficult to plea
8、se B. she never knew when he was coming C. she was too busy looking after her children D. he never stayed long enough for a meal 13. What do we know about James behavior? A. He was a kind man, with love for the family. B. He was generous, especially towards his brother. C. He was anxious to please t
9、he family, especially the kids. D. He was rude to his sister-in-law. 14. Maggie felt pleased when _. A. she paid James the money that she owed him B. James gave some money to the children C. she had to wake James up to catch his train D. James thanked her for the nice supper 15. The children did not
10、 realize that two of James wives _. A. had been dead B. suffered from loss of memory C. had run away from him D. might appear again one day【答案与解析】本文讲Maggie和她的孩子们对他们的叔叔James来访的不欢迎。11. C。词义猜测题。Maggie不喜欢James的来访, 由此可以说他不常来是一件幸运的事,所以答案为C。12. B。事实细节题。根据 In fact James came once a year, unexpectedly可知答案为B。
11、13. D。推理判断题。根据 except to add, “Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard for her可知他对Maggie的态度不是很友好,故答案为D。14. B。推理判断题。根据 Maggie woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left. That gave her some satisfaction可知答案为B。15. A。推理判断题。根据 They won
12、dered about those two unfortunate lost ladies可知答案为A。阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALike many men at some point, I dream about opening a bar. I plan to call it Work Out. It will cater to married women in need of a little fun. On Friday nights, they will be able to
13、come here and enjoy themselves.See, I have a gift for business. I am, as my wife Zsa Zsa likes to note, “A man with a million ideas, none of them very good.” Speaking of Zsa Zsa, she is fed up with this plain little life Ive made for ustoo many kids, too many chores, mind numbing debt. The other day
14、, she said she thought we needed a new family car. “Sure. How about an 87 Lincoln?” I said, and saw my dear Zsa Zsa age about 20 years, and become her mother right before my eyes.Yes, money is our madness. Last year, we thought we had found a little cushion when I published a book about the life her
15、e in suburban America. It sold 12 copiessix of them to my mother. Four other copies went to various aunts and uncles, who used them for martini coasters (杯垫), then sold them at yard sales. The two remaining copies went to perfect strangers. (I think I owe you dinner, whoever you are. Call me, OK? We
16、ll arrange something.)When the book didnt take off, I wrote a TV show. Then I penned a short novel based on the earlier TV idea that didnt sell. Currently, I am at work on a set of encyclopedias(百科全书). In a month, I plan to sell them door to door.Such is the life of a writer, sending off the most pe
17、rsonal thoughts possible to his hard drive. I am a writer, but also the breadwinner in my family. Im at the keyboard at 6 almost every morning, hoping to tap out one ideajust onethat will take us up the hill, to the mountain, to the top.26. According to the passage, the author is leading a/an life.A
18、. enjoyableB. wealthyC. hardD. comfortable【答案】C【解析】细节理解题。由“she is fed up with this plain little life Ive made for ustoo many kids, too many chores, mind numbing debt.”可知作者过着艰难的生活。故选C。27. By saying “Sure. How about an 87 Lincoln?”, the author .A. promised it to his wife B. was showing off their fortu
19、neC. thought his wife would like it D. was just joking 【答案】D【解析】细节理解题。由“she is fed up with this plain little life Ive made for ustoo many kids, too many chores, mind numbing debt.”可知他们有太多的孩子,杂物以及让人头脑麻木的债务。他们根本没钱买车,所以作者说买林肯车只是开个玩笑。28. What was the result of the book the author mentioned in the 3rd pa
20、ragraph?A. It didnt sell well at all.B. He sold it door to door.C. He made a lot of money from it.D. It was really a cushion for his family.【答案】A【解析】细节理解题。由It sold 12 copiessix of them to my mother. Four other copies went to various aunts and uncles, who used them for martini coasters (杯垫), then sol
21、d them at yard sales. The two remaining copies went to perfect strangers.”可知书卖的一点也不好。29. What does the underlined word “cushion” mean ?A. Comfortable seat.B. Financial help.C. Unexpected success.D. Best-selling book.【答案】B【解析】词义猜测题。由“money is our madness.”可知他们以为他们找到了财富。故选B。30. From the account above,
22、 which of the following statements is true?A. He has a real gift for business.B. He isnt serious enough about life.C. He is a hard working writer.D. His wife is satisfied with their plain life.【答案】C【解析】推理判断题。由“Such is the life of a writer, sending off the most personal thoughts possible to his hard
23、drive.”可知他是个努力工作的作家。【2015高考复习】阅读理解With more and more cars on the road,traffic jams are inevitable.Traffic jams can lead to increased accidents as there are more cars,with more people trying to get to their destination,all the while getting worse.Although its impossible to avoid traffic jams altogeth
24、er,there are some tips you can follow to reduce the amount of time on the road.Check for traffic jams before you leave.You can listen to the radio for traffic news,or check on the Internet to get uptominute information on traffic.If the route you want to take is heavy with traffic,you can choose ano
25、ther.Look for a different route permanently.Most traffic jams occur on busy roads.Using country roads could see you avoiding a lot of traffic.Although the distance you may have to travel is further,it can work out quicker.Set your car radio to receive traffic bulletins.Many new car stereo systems(汽车
26、音响系统)are equipped with a radio system by which you can hear the traffic channel.This way you can get the latest traffic information and change your journey if necessary._.Most traffic jams usually occur during rush hour,so try to avoid this time period if possible.Some jobs offer flexible working ho
27、urs so that you can travel to work outside of rush hour.Some jobs even allow you to work from home so as to avoid commuting altogether.Ask your manager to see what you can do if traffic is a problem for you.Use public transport alternatives where available.The easiest way to avoid traffic jams is to
28、 take buses or the underground instead of driving your own car.Not only will you avoid traffic jams but you will most likely be saving money as the cost of motoring rises.【语篇解读】 随着汽车数量的增加,城市的堵车现象日益严重,因此如何减少自己在路上花费的时间就显得非常重要。本文给我们提出了五条可行的建议。1The underlined word“inevitable”in Paragraph 1 probably mean
29、s_.Ahard to accept Bimpossible to avoidCgetting less serious Dseen everywhere解析词义猜测题。根据第一段的内容可知,路上的汽车越来越多,交通堵塞是不可避免的。inevitable意为“不可避免的,必然发生的。”答案B2The author wrote the text in order to_.Aexplain why there are traffic jamsBtell the negative effects of traffic jamsCtell us what we can do on the roadDt
30、ell us how to save time on the road解析写作目的题。根据第一段的最后一句可知,作者写本文的目的是告诉读者如何做才能减少自己在路上花费的时间。答案D3To get the latest traffic information,you could do the following except_.Asurfing the InternetBlistening to the radio for traffic newsClistening to the traffic channelDturning to other drivers for information解
31、析推理判断题。根据第二、四段的信息可知,前三项均是获取最新交通信息的方式,D项文中并未提及。答案D4Which of the following can be put in the blank in the text?AChoose a job that has flexible working hoursBTry traveling at different timeCMake friends with your managerDWork from home解析段落大意题。根据第五段的内容可知,如果我们能够避开交通高峰,那么我们就可以避免交通堵塞。因此段落标题为:选择不同的时间开车上班或回家
32、。答案B 阅读理解A 33-year-old financial analyst in California recently quit his job to devote himself to an unpaid job teaching math on the Internet, and his lessons are reaching almost 100,000 people a month. Salman Khans voice is heard every day on the net - by tens of thousands of students around the wo
33、rld who are hungry for help learning math. He has posted 1,200 lessons on YouTube . lessons that appear on an electronic blackboard, which range from basic addition to advanced mathematics for science and finance. And they are free.Khan lives in Silicon Valley, with his wife, a doctor, and their new
34、 baby. He got the idea for his “Khan Academy” four years ago, when he taught a young cousin how to convert kilograms to grams. With Khans help, the cousin got good at math, and Khan began a new career.Now, Khan records his lessons himself, but he never goes on camera. “It feels like my voice in thei
35、r head. Youre looking at it and it feels like someones over your shoulder talking in your ear, as opposed to someone at the blackboard, which is distant from you,” he said.When Springfield High School in Palo Alto, California invited Khan to speak in person - he immediately connected to the students
36、 there.The idea of short lessons that can be played over and over again attracted high school senior Bridget Meaney. She says she had trouble with math in the seventh grade. “I think the teachers are good, but they cant teach at a speed thats perfect for everyone,” she said. “I like the idea of lear
37、ning something in class but then going back and pressing pause or rewind and actually getting a deeper understanding of it.”Originally, Khan kept his lessons short because of YouTube restrictions. Now, he thinks short is better. “Education researchersnow tell me that 10 minutes is how long someone c
38、an have a high level of concentration. And anything beyond that and your brain switches off,” he said.For Khan, teaching math, science, and finance is just the beginning. He says hes ready to expand his YouTube site to include other subjects as well.6. What gave Khan the idea of teaching math online
39、?A. His success in helping his cousin learn math.B. His discovery that many students found learning math difficult.C. A suggestion made to him at a local high school.D. His interest in Internet teaching.7. Why does Khan never go on camera?A. Hes too shy to show his face on camera.B. Its restricted b
40、y YouTube for education videos.C. He wants to keep distance from the viewers.D. He wants to create a more relaxed learning atmosphere.8. From the passage, we know that _.A. Khan travels to many schools to promote his lessonsB. Khan plans to include more subjects in the futureC. Khan gives live math
41、lessons every day for freeD. Khan set up the Khan Academy with his wife9. Why does Bridget Meaney like Khans lessons? A. Khan teaches seventh grade math better than her teacher. B. The lessons can be watched repeatedly until fully understood. C. She can perfectly follow the pace of Khans teaching. D
42、. She cannot concentrate when learning in class.10. What does Khan mean by “short is better” in the 6th paragraph? A. Keeping the lessons short can ensure better concentration. B. YouTube recommends short lessons for its site. C. Short lessons encourage students to return to the website. D. Students enjoy short mathematics lessons more.【参考答案】610、A D B B A
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有