1、完形填空。Antarctica is the continent which is the most southern area of land on the Earth and is mostly_1_with ice.This is one of the driest and_2_places in the world.But people from all over the world come to_3_there.Near the South Pole,three thousand people live together in a place_4_AmundsenScott Sta
2、tion.The Station_5_libraries,cinemas,shops,sports rooms,canteens and laboratories.There is electricity,and they have telephonethe system_6_they use to have a conversation with someone in_7_place.And they have _8_electronic machines that store information and use programs to help them find,organize,o
3、r change the information.But the people here_9_travel by car,or train or bus,because there arent any roads or railways near the Station.They_10_by ship,helicopter,plane,or snow tractor,or_11_dogs.There arent_12_trees or flowers there,but there are hundreds of different birds and other_13_.Most of th
4、e people here are_14_.They study plant and animal life and how ice_15_.The ice can_16_us about changes in climate.Ray Kingman is an expert at AmundsenScott Station,telling us_17_the phone,“This is my second year here.Its a very interesting and beautiful place,but life is very_18_in winter.In summer
5、we can go_19_in hot pools of water.We welcome newcomers here for further_20_of the continent!”1A.filled BfullCdiscovered Dcovered答案:D南极洲在地球最南部,被冰覆盖是常识,它是一个大陆不是容器,不可用“装满”;B、C项搭配有误。2A.warm BcoldestCcool Dhottest答案:B与driest并列,也用形容词最高级形式,可排除A、C两项;前文提到南极洲在地球最南部,是最冷的地方。3A.travel BsettleCwork Dlive答案:C根据最后
6、一段这里的大多数人们研究南极洲的动植物生活规律及冰的移动来预测天气,可知,世界各地的人去那儿目的是工作。4A.called BbuiltCknown Dlived答案:A前面是一个地方,后面是一个名称,所以应用called“被称为,叫”,选known时,后需加as。5A.exists BbuiltChas Dlies答案:C研究站与后面设施(图书馆、电影院等)是所有关系6A.where BthatCwho Dhow答案:Bthat they use.是定语从句修饰先行词system,从句中use缺少宾语。7A.other BanotherCthe another Dthe other答案:Ba
7、nother后加名词,表示多者之中的另一个,the other后加名词,表示两者之中的另一个或剩余的一个,other需接可数名词复数,C项无此用法。根据句意可知答案为B。8A.printers BiconsCmice Dcomputers答案:D根据后文“能储存信息、并能帮助工作人员找到、组织或变换信息等功能”可知,此电子设备是电子计算机。 9A.dont B. mustntCshouldnt Dneednt答案:A此处是指在南极洲的工作人员的通常情况下的出行交通方式,应用一般现在时,另外mustnt表禁止;shouldnt“不应该”;neednt“没必要”,均不符合语境。10A.go Bwa
8、lkCtravel Drun答案:C根据第9空后的travel可知。11A.with Binstead ofCon Din front of答案:Aby接交通工具,表示“坐”,但dogs“狗”属动物,应用“with”表示伴随。12A.some BanyCmany Dmuch答案:B见下题解析。13A.plants BlifeCanimals Dthings答案:C那里没有任何树、花,但有成百上千种鸟类与其他动物。14A.teachers BscientistsCdoctors Dworkers答案:B根据后文中的“study”“研究”及expert“专家”可知此处大多数人是科学家,不可能是老师
9、、医生或工人。 15A.flows BmeltsCfreezes Dmoves答案:D科学家们研究南极洲冰块/山的移动、变化、动植物的生活规律,南极洲是一个极冷的陆地,冰山不可能(在水上)流动、溶化,更不可能结冰,故答案为D。16A.show BtellCsuggest Dsay答案:B此题可先用排除法去做,show sb.sth.,suggest to sb.,say to sb.,均不符合语境及结构。而tell sb.about sth.向某人显示/说明,符合语境。 17A.in BwithCby Don答案:Don the phone或by phone表示“打电话”。18A.pleasa
10、nt BeasyChard Dcomfortable答案:C前文中讲述南极洲的有趣与美丽,但此句中的转折词“but”,可暗示此处应选与前文意义相反的词。 19A.boating BswimmingCfishing Dwashing答案:B在夏季我们可以在热水池里游泳。20A.study BlifeCvisit Dclimate答案:A现在南极洲的科学家们在研究此处,他们欢迎再来的科学家们做进一步研究。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Most mornings, the line begins to form at dawn: scores of silent wom
11、en with babies on their backs, buckets balanced on their heads, and in each hand a bright-blue plastic jug. On good days, they will wait less than an hour before a water tanker goes across the dirt path that serves as a road in Kesum Purbahari, a slum on the southern edge of New Delhi. On bad days,
12、when there is no electricity for the pumps, the tankers dont come at all. “That water kills people,” a young mother named Shoba said one recent Saturday morning, pointing to a row of pails filled with thick, caramel (焦糖)-colored liquid.“Whoever drinks it will die.”The water was from a pipe shared by
13、 thousands of people in the poor neighborhood. Women often use it to wash clothes and bathe their children, but nobody is desperate enough to drink it. There is no standard for how much water a person needs each day, but experts usually put the minimum at fifty litres. The government of India promis
14、es (but rarely provides) forty. Most people drink two or three litresless than it takes to wash a toilet. The rest is typically used for cooking and bathing. Americans consume between four hundred and six hundred litres of water each day, more than any other people on earth. Most Europeans use less
15、than half that. The women of Kesum Purbahari each hoped to drag away a hundred litres that daytwo or three buckets worth. Shoba has a husband and five children, and that much water doesnt go far in a family of seven, particularly when the temperature reaches a hundred and ten degrees before noon. Sh
16、e often makes up the difference with bottled water, which costs more than water delivered any other way. Sometimes she just buys milk; its cheaper. Like the poorest people everywhere, the people of New Delhis slums spend a far greater percentage of their incomes on water than anyone lucky enough to
17、live in a house connected to a system of pipes.1 The underlined word “slum” most likely means _. A. a village B. a small townC. an area of a town with badly-built, over-crowded buildings D. the part of a town that lacks water badly2. Sometimes the water tanker doesnt come because _. A. the weather i
18、s bad B. there is no electricity C. there is no water D. people dont want the dirty water3. A person needs at least _ litres of water a day. A. a hundred B. four hundred C. forty D. fifty4. Which of the following statements is wrong? A. a hundred litres of water a day is enough for Shobas family B.
19、Americans uses the largest amount of water each day C. in Kesum Purbahari milk is cheaper than bottled water D. Shoba has a family of seven people5. The passage mainly tells us _. A. how women in Kesum Purbahari gets their water B. how much water a day a person deeds C. that India lacks water badly
20、D. how India government manages to solve the problem of water【参考答案】15、CBDAC【2015高考复习】阅读理解 High school dropouts earn an average of $9,000 less per year than graduates.Now a new study moves away a common belief why they quit.Its much more than failing in exams at school.Society tends to think of high
21、school dropouts as kids who just cant cut it.They are lazy,and perhaps not too bright.So researchers were surprised when they asked more than 450 kids who quit school about why they left.“The vast majority actually had passing grades and they were confident that they could have graduated from high s
22、chool.”John Bridgeland,the executive researcher said.About 1 million teens leave school each year.Only about half of AfricanAmerican and Hispanic(美籍西班牙的)students will receive a diploma,and actually all dropouts come to regret their decision.So,if failing grades dont explain why these kids quit,what
23、does?Again,John Bridgeland said,“The most dependable finding was that they were bored.”“They found classes uninteresting;they werent inspired or motivated.They didnt see any direct connection between what they were learning in the classroom to their own lives,or to their possible careers.”The study
24、found that most teens who do dropout wait until they turn sixteen,which happens to be the age at which most states allow students to quit.In the US,only one state,New Mexico,has a law requiring teenagers to stay in high school until they graduate.Only four states:California,Tennessee,Texas and Utah,
25、plus the District of Columbia,require school attendance until age 18,no exceptions.Another researcher says raising the compulsory attendance age may be one way to keep more kids in school.“As these dropouts look back,they realize theyve made a mistake.And anything that sort of gives these people an
26、extra push to stick it out,is probably a helpful measure.”New Hampshire may be the next state to raise its school attendance age to 18.But critics say that forcing the students unwilling to continue their studies to stay in school misses the pointthe need for reform.Its been called for to reinvent h
27、igh school education to make it more challenging and relevant,and to ensure that kids who do stick it out receive a diploma that actually means something.【语篇解读】 学生为什么要辍学?是因为他们不聪明不努力而导致考试不及格吗?调查显示,并非如此。学校教育的乏味和缺乏实用性才是罪魁祸首。中学教育的改革势在必行。16Most high school students drop out of school because _.Athey ofte
28、n fail in examsBthey find school learning boringCthey are discriminated againstDthey are lazy and not intelligent答案B事实细节题。由第三段“The most dependable finding was that they were bored.”“They found classes uninteresting;they werent inspired or motivated.”一句可知。17According to the passage,which state will s
29、oon have a law requiring school attendance until 18?ACalifornia. BNew Hampshire.CNew Mexico. DUtah.答案B事实细节题。由最后一段第一句可知。New Mexico颁布法律规定学生必须毕业,并没有年龄限制。而California和Utah是已经实行了这一规定的州。18In the last paragraph,the writer is trying to _.Aanalyze the reason why students quit schoolBsuggest raising the compul
30、sory attendance ageCraise awareness of reforming high school educationDwish to make laws to guarantee no education答案C推理判断题。文章最后一段指出:强迫不愿意继续上学的学生留在学校显然是没有看到问题的关键改革的必要性。由此可见,作者是赞同中学教育改革并希望公众能注意这个问题。19What is the purpose of the author writing this article?ATo analyze the reasons why many students drop
31、out of school.BTo introduce the measures to stop students from dropping out of school.CTo introduce the different regulations in the USA about students dropping out of school.DTo raise awareness of educational reforming in the USA.答案D主旨大意题。作者借助一份关于中学生辍学的研究结果,说明了美国中学教育改革的必要性。阅读理解。The earths most rich
32、 resourcewater has become one of the most precious resources in the United States as rivers, lakes, and freshwater reservoirs are increasingly exploited for human use. Consequently, using precise farming techniques to refine “irrigation scheduling” is a research area of particular interest to Susan
33、Moran, a researcher with the US department of Agriculture. She explains that in the southwest, irrigation is both difficult and expensive. There, she says, farmers have a tendency to over irrigate, spending both more time and money than necessary. “Im trying to provide new information that could be
34、used by farmers to schedule irrigations to improve their profitability and use less water,” Moran says. “Farmers often look at weather changes and then schedule irrigation based on that information. But if they had better information, they could use scientific models to compute more precisely how mu
35、ch water their crop is using.” Rather than guessing their crops potential need for water based upon weather changes, farmers can use remote sensors to measure how much water their crop is actually using. This would give them a more accurate measure of how much more water it needs. Moran believes tha
36、t if farmers are getting good and timely measurements of plant and air temperature, then they can program when and how much water to give each crop through an irrigation system. No more water would be used than needed, thus saving cost and conserving water. Moran introduces one study she conducted i
37、n Arizona to investigate the use of remote sensing data for scheduling cotton irrigations. Typically, those farmers irrigate ten times per growing season, but evidence showed that some of those farmers could achieve basically the same harvest with only nine irrigations. “In those cases, one less irr
38、igation saved more than all the cost of remote sensing data,” she states. “Both irrigation and satellite remote sensing data are expensive. But then again many farmers are used to working together as a group. They are used to sharing. Im hoping they could do the same with remote sensing datapurchase
39、 one scene over a large area to cover many farms, which would further reduce the cost.”1. What does Moran think is the problem with farmers?A. Overused reservoirs.B. Precision farming. C. Irrigation researches. D. Overirrigation.答案解析:答案为D。 由第一段最后一句话 “ farmers have a tendency to over irrigate, spendi
40、ng both more time and money than necessary.” 可知,答案为D。2. How can farmers get the new information about their crop?A. To reschedule irrigation as required.B. To watch weather changes regularly.C. To use remote sensors as researchers suggest.D. To use scientific models since computing is more reliable.
41、 答案解析:答案为C。本题为细节题。从第三段 “farmers can use remote sensors to measure how much water their crop is actually using.” 可知答案为C。本题容易错选D项。题干问的是 “农民如何得到关于庄稼的新信息?” 从第二段最后一句话 “But if they had better information, they could use scientific models to compute more precisely how much water their crop is using.” 可知,农民
42、如果有了更好的信息可以使用scientific models。故答案D错误。3. What do farmers check upon when they decide how much water each crop needs?A. Profitability.B. Remote sensors.C. The cost.D. Air temperature. 答案解析:答案为D。本题为细节理解题。从第四段 “Moran believes that if farmers are getting good and timely measurements of plant and air tem
43、perature, then they can program when and how much water to give each crop through an irrigation system.”可知,农民依靠准确及时地测量植物和空气温度,来决定给每种庄稼配给相应的水分。 故答案为D。4. Whats the purpose of Moran introducing the study she carried out in Arizona?A. To investigate the use of remote sensing data.B. To support her viewp
44、oint in the previous paragraph.C. To show how farmers can reap a harvest.D. To criticize those farmers who used too much water. 答案解析:答案为A。本题为细节题。由倒数第二段首句 “Moran introduces one study she conducted in Arizona to investigate the use of remote sensing data for scheduling cotton irrigations.”可知,答案为A。5. W
45、hat is among the best possible ways to help save farmers money?A. Changing irrigation.B. Sharing sensing data. C. Buying one computer.D. Extending the farms. 答案解析:答案为B。本题为细节题。由最后一段 “Both irrigation and satellite remote sensing data are expensive. But then again many farmers are used to working toget
46、her as a group. They are used to sharing.” 可知,答案为B。 阅读理解。Some of Beijing Zoos animals are suffering menu changes because of the bird flu spread in Asia.Gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. In their menu , instead , are raw beef and mutton. While the lions and tigers go ch
47、ickenless, the zoos birds are also receiving some special and uncomfortable treatment these days. The peacocks in Badaling Safari Animal World, who used to be featured in the park and could walk around showing off their beautiful feathers, now are forced to stay in cages.And turkeys at the Beijing Z
48、oobelieved to be most likely to suffer from the bird flu virus have been moved out of their old home to places separate from visitors. In most cases, display areas with birds have been closed for health reasons.Yet a good thing about the present situation is that the living conditions of the zoos bi
49、rds are being improved , with keepers keeping the display areas cleaner and not as crowded as before . Almost all zoos have done more frequent cleaning and disinfection for bird cages measures to prevent infection.In this special period , pigeons(鸽子)are frowned upon . In Beijing , many homing pigeon
50、 lovers use balconies (阳台)to build cages for birds . Most neighbours are fed up with these cages since they can produce waste and feathers . Now the citys homing pigeon organization is asking all its members to stop letting pigeons out of their cages and keep cages clean. Still, pigeons and some oth
51、er birds seem less lovely to people than before.As a Chinese newspaper put it : “Doves , are you still angels ?”1. Which of the following shows the menu changes in the Beijing Zoo?A. The lions and tigers have “live” chicken dinners.B. The lions and tigers eat raw beef and mutton.C. The lions and tig
52、ers have chickens only for supper.D. The lions and tigers have beef and mutton for part of meals.答案解析:答案为B。本题为细节题。从第二段第一、二句 “Gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. In their menu , instead , are raw beef and mutton.”可知,狮子和老虎不再享受活鸡的美餐,而是吃生牛肉和羊肉。故答案为B。2. We can conclude from t
53、he text that .A. turkeys have been moved out of the zoo because of the bird flu virus B. peacock shows used to be free of charge C. people can hardly see peacock shows in the Beijing Zoo now D. homing pigeons are safe from the bird flu virus 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。从第二段的最后一句话 “The peacocks in Badaling Sa
54、fari Animal World, now are forced to stay in cages.”可知,孔雀现在被关在笼子里,因此人们几乎在北京动物园看不到它们了。故答案为C。3. The underlined sentence in the text means “ ”.A. pigeons receive the best care B. people are worried about pigeons C. people feel displeased with pigeons D. people show no interest in pigeons 答案解析:答案为C。本题为句意推断题。本句出现在倒数第二段的首句,也是该段的中心句(topic sentence)。结合后文 “Most neighbours are fed up with these cages . Still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before”可知,人们受够了鸽子,并且鸽子和其他的鸟儿也似乎没有以往那么可爱了。这些细节都是在证明首句的中心句,表达的意思是人们对鸽子感到不愉快。故答案为C。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有