ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:47KB ,
资源ID:360600      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-360600-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东罗定县2017高考英语九月阅读理解课外选练(三)及答案 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东罗定县2017高考英语九月阅读理解课外选练(三)及答案 WORD版含解析.doc

1、广东罗定县2017高考英语九月阅读理解课外选练(三)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow, the whole world wanted to know who dressed the elegant first lady. The reporter released the secretMa Ke. Peng Liyuan has been wearing Ma Kes designs for more than a decade, a fact

2、 that was only highlighted recently when she was on her first state visit, accompanying her husbandPresident Xi Jinping. The elegant and attractive Peng, formerly a popular singer, has been compared with the US first lady Michelle Obama and Frances Carla Bruni-Sarkzy, since stepping off the airplane

3、 in Moscow on March 22. Suddenly, everyone was curious to know more about the first ladys wardrobe. Even so, Ma prefers a low-key approach. “If you eat a tasty egg why would you want to see the hen? ”she says of all the media attention. Mas relationship with Peng began 10 years ago after a concert i

4、n Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind. Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for years. The two naturally became friends. Ma says, “The painting reflects the painter, and clothes refle

5、ct both the designer and the wearer. Someone desires fame and wealth, or love and sympathy; what you have in your heart is reflected in the design. Those who dont share my philosophy wont buy my clothes. Peng is a caring person, devoted to charity and environmental protection, which is exactly what

6、Im doing now. ”However, regardless of the brand, Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands. “Instead she presented a vision of Chinese fashion, desiring to bring Chinese designers to the world stage, ”says a western designer. The first ladys d

7、ouble-breasted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops, though Exceptions physical stores do have seen a rising number of visitors. 【文章大意】第一夫人彭丽媛第一次陪同习主席出国访问, 她一身高贵优雅的服装吸引了世人的目光, 服装设计师马可也从幕后走了出来。1. The passage mainly discusses. A. the designer of the first lady

8、Peng Liyuans dress, Ma KeB. the friendship between Peng Liyuan and her designerC. Peng Liyuans clothes on her first state visitD. the reactions to Peng Liyuans first visit to Moscow【解析】选A。主旨大意题。本题的答案主要依据文章第一段, 因为此为新闻类题材, 其主旨或标题不在概括全文, 而是最吸引人的部分, 尤其是最后一句The reporter released the secretMa Ke. (记者揭开了主设

9、计师马可的面纱), 此句由reporter亦可判断是一则新闻。2. In the underlined sentence in Paragraph 3 Ma Ke mentioned“an egg and the hen”to show. A. it is hard to explain“which came first, the egg or the hen? ”B. paying such great attention to her was unnecessaryC. the outcome was more important than the processD. her dissat

10、isfaction with the media attention on her dress【解析】选B。推理判断题。在第三段提到马可说的这句话, 再结合前一句中Ma prefers a low-key approach可以看出马可是一个低调的人, 即对应答案B。选项A说鸡和蛋谁先出现, 属于无关选项, 可排除; 选项C说结果比过程重要, 和马可的为人不符合, 也不能推出; D说表达不满, 不合文意。3. In the passage, Peng Liyuan. A. often reflects on what she has in her heart before choosing cl

11、othesB. is sympathetic and has a strong environmental consciousnessC. always desires the exceptional charm of the brandD. is knowledgeable in philosophy【解析】选B。推理判断题。第五段中Peng is a caring person, devoted to charity and environmental protection正好对应选项B中的有同情心的和强烈的环保意识。4. Which of the following statements

12、 is NOT true according to the passage? A. Peng wears the dress designed by a Chinese designer probably to support Chinese brands. B. Many citizens found Peng Liyuans choice quite unexpected. C. Black leather handbags like Pengs are widely sold in bag stores in big cities. D. After Peng Liyuans visit

13、 to Moscow Ma Kes clothes became more popular. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段中The first ladys double-breasted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops可知选项C是错的, 即应选C。【2016高考训练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Brownie and Spotty were neighbor dogs who met every day to play

14、 together. These two loved each other and played together so often that they had worn a path through the grass of the field between their respective houses. One evening, Brownies family noticed that Brownie hadnt returned home. They went looking for him with no success and by the next week he was st

15、ill missing. Curiously, Spotty showed up at Brownies house alone. Barking, whining (哀叫) and generally pestering (纠缠) Brownies human family. Busy with their own lives, they just ignored the nervous little neighbor dog. Continuously,Ted, Brownies owner, was disturbed by the angry, determined little do

16、g. Spotty followed Ted about, barking insistently, then rushing toward a nearby empty lot and back, as if to say, “Follow me! Its urgent!” Eventually, Ted followed Spotty to a deserted spot half a mile from the house. There Ted found his beloved Brownie alive, one of his hind legs crushed in a steel

17、 leghold trap. Horrified, Ted now wished hed taken Spottys earlier appeals seriously. Then Ted noticed something quite remarkable. Spotty had done more than simply led Brownies human owner to his trapped friend. In a circle around the injured dog, Ted found an array of dog food and table scraps whic

18、h were later identified as the remains of every meal Spotty had been fed that week! Spotty had been visiting Brownie regularly, in the hope of keeping his friend alive by sacrificing his own comfort. Spotty had evidently stayed with Brownie to protect him from hunger and other dangers, and keep his

19、spirits up.Brownies leg was treated by a veterinarian (兽医) and he recovered. For many years thereafter, the two families watched the faithful friends chasing each other down that well worn path between their houses. 1Why did Ted pay little attention to Spotty at the very beginning?ABecause Ted was t

20、ired of listening to Spotty barking.BBecause Ted only cared about Brownies safety.CBecause Ted was not free at that moment.DBecause Ted knew where Brownie was.2When Ted was led by Spotty to Brownie, he .Awas curious to find out what had happened Bhighly appreciated Spottys help Cwas worried about Br

21、ownies healthDregretted not following Spotty earlier3Not only did Spotty help Ted find Brownie but also .Ahe went to see his friend and played with him secretlyBhe sent messages to some other persons in his community to save his friend Che managed to lead a veterinarian to treat his friendDhe sent f

22、ood to his friend, accompanied him and inspired him to cheer up 4What can we learn from the story?ABarking dogs seldom bite.BA friend in need is a friend indeed.CLove me, love my dog.DEvery dog has its day.参考答案14 CDDB Cities need to put efforts to deal with pollution and clear the air. Chinese citie

23、s will need to put efforts to clear up the sky when a new department to improve regional air quality is set up by 2015, according to the latest plan released by the State Council. Besides the existing pollution control program for SO2, regional emission caps (区域排放上限) for other certain chemicals will

24、 be established in the three key air polluting areas the Yangtze River Delta, Pearl River Delta and the Beijing-Tianjin-Hebei region. Coal-consumption caps will also be tried out in some areas, according to the plan. “The plan is aimed at dealing with regional air pollutionsuch as acid rain and smog

25、which have become increasingly obvious in China in recent years and caused a severe threat to peoples health,” Zhang Lijun, vice-minister of environmental protection, said in an interview on Monday. “The air quality in a city affects the regions nearby because pollutants (污染物) Can travel through the

26、 atmosphere,” said Chai Fahe, vice-director of Chinese Research Academy of Environmental Sciences. “So efforts to reduce air pollution in a single city, targeting a certain pollutant will not be enough,” Chai said. Zhang said, “The countrys major industrial districtsthe Yangtze River Delta, Pearl Ri

27、ver Delta and the Beijing-Tianjin-Hebei regionhave recorded more than 100 misty days annually in recent years.”These three regions, home to at least 200 million people, occupy only 6. 3 percent of the countrys area but consume 40 percent of the countrys coal and produce half of its steel, according

28、to official figures. Studies also show that the visibility (能见度) in eastern regions of China has dropped by 7 to 15 km compared to that in the early 1960s, as a result of air pollution. Liaoning province, the Shandong Peninsula, Wuhan in Hubei province and its surrounding area, the Changsha-Zhuzhou-

29、Xiangtan region in Hunan province, the Chengdu-Chongqing region, and the western coast of the Taiwan Straits are also listed as areas to carry out such regional air pollution control programs, according to the plan. The new plan also requires an improved air quality system, which will measure the po

30、llution levels. “The current system, which only measures some major pollutants, cannot reflect the true picture.” said Chai. 9. It will not be enough to reduce air pollution in a single city because. A. air pollution has been becoming more and more serious in recent yearsB. air pollution like acid r

31、ain and smog is threatening peoples healthC. air pollutants in a city can travel in the sky and affect nearby areasD. air pollutants stay in fixed places over the cities10. Suppose the visibility in eastern regions of China was 130 km in the early 1960s, the visibility there nowadays is. A. 123 to 1

32、15 kmB. 137 to 145 kmC. 123 to 145 kmD. 115 to 137 km11. The main purpose of the passage is. A. to inform readers of the damage caused by air pollutionB. to introduce the new plan to control air pollutionC. to provide official figures of air pollution levelsD. to point out the regions affected by ai

33、r pollution12. What does the underlined phrase“the true picture”in the last paragraph mean? A. The major pollutants. B. The key polluted areas. C. The major polluted cities. D. The pollution levels. 【参考答案】26.CABD Some people think that as more and more people have televisions in their homes, fewer a

34、nd fewer people will buy books and newspapers. Why read an article in the newspaper, when the TV news can bring you the information in a few minutes and with pictures? Why read the life story of a famous man, when a short television program can tell you all that you want to know? Television has not

35、killed reading, however. Today, newspapers sell in very large numbers. And books of every kind are sold more than ever before. Books are still a cheap way to get information and enjoyment. Although some books with hard covers are expensive, many books are printed today as paperbacks (平装本), which are

36、 quite cheap. A paperback collection of short stories, for example, is always cheaper than an evening at the cinema or the theater, and you can keep a book for ever and read it many times. Books are a wonderful provider of knowledge and pleasure and some types of books should be in every home. Every

37、 home should have a good dictionary. A good encyclopedia (百科全书), though expensive, is useful, too, because you can find information on any subject. Besides, you can have such books as history books, science textbooks, cookbooks, and collections of stories and poems. Then from time to time you can ta

38、ke a book of poems off your shelves and read the thoughts and feelings of your favorite poets. 1. It can be inferred from the passage that _.A. TV programs are a chief provider of knowledgeB. cinemas are the best choice in getting informationC. reading is a cheap way of learning and having funD. new

39、spapers are an expensive way to enjoy oneself2. What does the sentence“Television has not killed reading, however”underlined in the second paragraph suggest? A. People only need reading, though. B. Reading is still necessary today. C. Reading is more fun that television. D. Watching television doesn

40、t help reading. 3. Which of the following is mainly discussed in the last paragraph? A. Types of books. B. Kinds of dictionaries. C. Lists of history books. D. Collections of stories and poems. 4. What can we learn from the passage? A. Fewer and fewer people will buy books. B. A good dictionary should be kept in every home. C. Books with hard covers sell better than paperbacks. D. More people like TV programs about famous men.【参考答案】27.CBAB

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1