1、广东省雷州附城中学2016届高中英语第三次周测试卷 班级:_ 姓名:_一 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每题2分)AHere are some famous romantic places in the world that you cant miss.ParisThe ranking for the “most romantic city” quite rightly leads to Paris. The city of light has long been famous as a city of love. This i
2、s definitely the best place for love, wine and food. Paris is rich with history; you can take a walk through the Louvre, go to a caf across the Champs Elysees, have dinner at the Eiffel Tower or visit the Palace of Versailles.VeniceUndoubtedly, Venice is the most romantic city of Italy. From the ama
3、zing architecture of San Marco Square to the gondolas(贡多拉船) there, Venice talks about love, romance and passion. The best time to visit Venice is during the annual carnival(狂欢节). A gondola trip through the most magical city in Europe remains unforgettable for everyone.ViennaVienna may well be called
4、 the cradle of European culture. The baroque architecture, the historic city opera and typical restaurants create a romantic mood and memorable atmosphere. During the ball season in Vienna, one can enjoy the citys past, the masked waltz and romance.PraguePrague is called the heart of Europe. The cit
5、y, dating from the 9th century, is indeed a real architectural wonder. Pragues famous castle is the largest ancient castle in the world, built early in 1257. For a more romantic experience, take your loved ones to the top of the 60-foot observatory and watch the slow sunset over Prague.MaldivesThere
6、 are quiet islands, warm, clear water with excellent visibility, a huge amount of reefs and an incredible diversity of marine life. The Maldives is the place to shoot all those beautiful postcard pictures of couples on a desert beach. Most islands are not more than 1 km in area, with makes them part
7、icularly suitable for privacy, honeymoons and love.21. The city of light refers to_. A. Paris B. Venice C. Prague D. Vienna22. In Vienna, visitors can_. A. go to the annual carnival. B. admire the typical French architecture. C. see the waltz in the ball season. D. take beautiful pictures of reefs.2
8、3. Which of the following is TRUE? A. Vienna is known as the heart of Europe. B. Prague has the largest ancient castle in the world. C. Paris is called the cradle of European culture. D. Most of the islands of the Maldives are more than 1 km in area.BIn Vietnam, two members of a family of street ven
9、dors are finding a way to help the poorest students in Hanoi. Pham Minh Dap and his brother are providing the students with mostly free English and Japanese lessons at a learning center they created. The men want to help people who would not normally have a chance to learn a foreign language.Some ed
10、ucation experts in Vietnam say such knowledge may help college graduates get jobs. The countrys economy has improved. But many graduates continue to have a hard time finding employment. Local media reported ten percent of university graduates do not have a job. Earlier this year, 24-year-old Pham Mi
11、nh Dap and his brother established a school they call “Stand By You”. Volunteers teach poor students English and Japanese. Many classes are free. Students with some language knowledge pay 25 to 50 cents per class. Mr. Dap pays about $ 500 to rent the language center space and for other costs. He giv
12、es about $ 150 from his earnings as a street Vendor and private language teaching. His brother gives the same amount from the money he earns as a secretary. Friends provide the rest. Mr. Dap and many of his family members have sold things outside HoaBinh Park in the center of Vietnams capital for fi
13、ve years. They come from a village of rice farmers in Thanh Hoa Province.Twenty-four-year-old Pham THi Trang is one of 600 students at the language school. She is finishing her university studies. Her parents work in a market in a village in Ha Nam Province. She says life is hard in the city. She ea
14、rns about $50 a month from a part-time job, and her parents give her $ 75. But this is not enough to live on. She has said she has to be very careful with money so she can pay her bills.Demand for the school is growing. About 1,000 people are on a waiting list to enter. Ten people have offered to te
15、ach for free. And Mr. Dap says he is hoping to raise money to pay for a bigger place. He wants to open more classes.24. “Stand By You” is established_. A. by the Vietnam government B. by a family C. by a non-profit organization D. by two brothers25. What can we infer from the passage? A. All the cou
16、rses provided by “ Stand By You” are free. B. Farmers in Vietnam are very rich. C. “Stand By You” is especially welcomed by the poor students in Vietnam. D. Only ten percent of university graduates in Vietnam are employed.26. Mr. Dap wants to pay for a bigger place because_.A. he wants to make more
17、money.B. he wants to open more classes for poor students.C. he wants to change his job.D. he wants to provide a wider space for students to play.27. The main idea of the passage is _.A. street vendors help the poor to learn English and Japanese.B. the demand for school is growing in Vietnam.C. free
18、learning of English and Japanese are provided in Vietnam.D. students in Vietnam are very poor.二 . 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(每题2分) I have often heard people saying that English is an easy language to learn. 36 Many speakers of languages are proud to say that their language is one of t
19、he hardestof all. But is this true? 37 It depends on many things; Chinese, for example, has no tense, but it has awriting system that is very different from the systems used in English. 38 With English, I feel that it is an easy language to pick up at the start. 39 this might be because it seems not
20、 to have the complexity and abundance of grammatical rules that many languages have. 40 Having mastered the basics of English, many students then find it hard to reach the very high levels, because there are so many exceptions to everything and so many funny little rules. All in all, Id say it is ea
21、sy to begin with, but it gets a lot harder down the path. If your goal is to reach fluency, then English is not an easy language. A.I have also heard that Chinese is the most difficult. B. It has an enormous vocabulary. C. However, this is also one of its difficulties. D. One thing might be harder,
22、but another is simpler. E. It depends on how close the language is to your own. F. Many students can start speaking it fairly quickly. G. Are some languages harder than others?三阅读下面两篇材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(每题1.5分)(一)Once there lived a rich man 61._ wanted to do something for the people of
23、his town. But first he wanted to find out whether they 62. _ (actual) deserved his help. In the center of the main road into the town, he placed 63. very large stone. Then he 64. _(hide) behind a tree and waited. Soon an old man came along with his cow.“Who put this stone in the center of the road?”
24、 said the old man, but he did not attempt 65. _ (remove) the stone. 66._,with some difficulty he passed around the stone and continued on his way. 67. _ man came along and did the same thing; then another came, and another. All of them complained about the stone but nobody tried to remove it. Late i
25、n the afternoon a young man came along. He saw the stone, 68. _ (say) to himself; “The night 69. _(be)very dark. Some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone.”Then he began to move the stone. He pushed and pulled with all his 70. _ (strong)to move it. To his amaze
26、ment, he found a bag of money under the stone.(二)Do you like travelling? Staying 61 (health) while 62 (travel) can help to ensure your trip is a happy and enjoyable one. 63 you are travelling abroad, here are the tips you need to make your trip much 64 (easy):Make sure you have got signed passport a
27、nd visas. Also, before you go, fill in the emergency information page of your passport! Make two copies of your passport identification page. This will help a lot if your passport 65 (steal). Leave one copy at home with friends or relatives. Carry the other 66 you in a separate place from your passp
28、ort. Read the Public Announcements or Travel Warnings for the countries you plan to visit. Get yourself familiar with local laws and customs of the countries to 67 you are travelling.Leave a copy of your itinerary(旅行日程) with family or friends at home so that you can be contacted in case of an emerge
29、ncy. Do not accept packages from strangers. Do not carry too much money or 68 (necessary) credit cards. If we make enough 69 (prepare), we will succeed. Have 70 good time!四短文改错 (每个1分) My biggest problem is that Im too busy. When I am young, I used to have somuch time, and these days I get up early a
30、nd stay in school all day. Then I go right to home and eat dinner. Before I started high school, I used to spend a lot of time play games with my friends, but I just dont have time anymore. In the evening, I used to watch TV or chatted with my grandma, but now I has to study.1 love music, and my fat
31、her used to take me to concert. These days, I hardly ever have time with concerts. I do my homework and go to bed. I real miss the old days!四作文(共25分)假定你叫李华,刚获得沙画艺术比赛一等奖,准备在学校进行一次汇报展示。现在请你发一封电子邮件给你的美国朋友John,一位沙画爱好者,邀请他来参加你的展示活动,内容如下:1. 时间:周二晚上19:00-20:30;2. 地点:学校第四会议室;3. 展品:约50个沙画秀;4. 内容:校园生活。注意:1.词数
32、100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:沙画sand painting art Dear John, Im writing this letter to invite you to come to my school._ Looking forward to your early reply Yours,Li Hua参考答案:一 阅读理解23.B细节理解题。根据第五段第三句Pragues famous castle is the largest ancient castle in the worldPrague的著名城堡是世界上最大、最古老的城堡。可知B项说法正确。【名师点
33、睛】 阅读中的细节理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合
34、原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 细节理解题主要的答题策略有:(1)细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。本题中的21小题就是一一对应型,解题时不需要通读全文,带着21题题干的关键词The city of light 找到
35、文章中的相应内容The city of light has long been famous as a city of love. ,然后定位,即可找到正确答案A。22小题,根据题干中的定位词“In Vienna”我们就把内容锁定在第四段中的Vienna的有关内容,然后找到定位内容:During the ball season in Vienna, one can enjoy the citys past, the masked waltz and romance. 即可找到答案。(2)多点归纳,综合事实找答案。细节理解题有时考查的并不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节
36、题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。本题中的23题是是非辨别型。四个选项分别涉及相应的四个段落即: Vienna ,Prague ,Paris, Maldives的有关段落。我们需要从它们所在的段落找到相应的内容,然后在进行正误判断。Vienna的文章中提到Vienna may well be called the cradle of European culture. ,可知,是欧洲文化的摇篮,而不是中心,所以不对;Prague的文章中提到Pragues famous castle is the largest ancient castle
37、in the world, 它是世界上最大、最古老的城堡,故B正确。C选项有关Paris的论断是把Vienna 和Prague 说法混合在一起,构成的选项,所以错。D选项的论断和文章中关于Maldives的说法Most islands are not more than 1 km in area, 正好相反。所以错误。总之,这些选项都是对文章内容的混乱的整合,然后来迷惑考生的思路。所以细节理解题需要考生要认真对待,而且细节理解题是高考阅读的重要组成部分,大约占2/3。希望同学们重视。考点:考查广告应用文阅读【答案】24.D25.C26.B27.A二 七选五 阅读36-40 AGDFC 三 语篇
38、填空 (一)语法填空二61.healthy 62. travelling 63. IfWhenWhile 64. easier 65. is stolen 66. with 67. which 68. unnecessary 69. preparations 70. a短文改错第一节:短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)My biggest problem is that Im too busy. When I am young, I used to have so much time, and these Was but days I get up early and stay i
39、n school all day. Then I go right to/ home and eat dinner. Before I started high school, I used to spend a lot of time play games with my friends, but I just dont have time anymore. In playing thethe evening, I used to watch TV or chatted with my grandma, but now I has to study. I love music, and my
40、 chat havefather used to take me to concert. These days, I hardly ever have time with concerts. I do my homework concerts forand go to bed. I real miss the old days! Really 作文参考答案:Dear John,Im writing this letter to invite you to come to my school. I just won the first prize in the sand painting art
41、 competition. I will give a presentation at the fourth school meeting room from 19:00 to 20:30 on Tuesday evening. The performance will mainly show about 50 paintings, which entirely reflect our school life, including students study, their relationship with others, the extracurricular activities, th
42、e cultural activities, the community activities, etc. As you share the same hobby with me, I think, you may be willing to come to my presentation. It is also a good opportunity to learn from other sand painting lovers. I will sincerely wait for your coming.Looking forward to your early reply.Yours, Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有