ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:48KB ,
资源ID:359343      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-359343-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东省青岛市2013高考英语 阅读理解考前训练(5).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东省青岛市2013高考英语 阅读理解考前训练(5).doc

1、2013青岛市高考英语(阅读理解)考前训练(5)及答案解析 (第*篇)In ancient Egypt ,the pharaoh(法老) treated the poor message runner like a prince when he arrived at the palace, if he brought good news. However, if the exhausted runner had the misfortune to bring the pharaoh unhappy news, his head was cut off.Shades of that spirit

2、 spread over today s conversations.Once a friend and I packed up some peanut butter and sandwiches for an outing. As we walked lightheartedly out the door,picnic basket in hand, a smiling neighbor looked up at the sky and said, “Oh boy, bad day for a picnic. The weatherman says it s going to rain.”

3、I wanted to strike him on the face with the peanut butter and sandwiches. Not for his stupid weather report, for his smile.Several months ago I was racing to catch a bus.As I breathlessly put my handful of cash across the Greyhound counter, the sales agent said with a broad smile, “Oh that bus left

4、five minutes ago.” Dreams of headcutting!It s not the news that makes someone angry. It s the unsympathetic attitude with which it s delivered. Everyone must give bad news from time to time, and winning professionals do it with the proper attitude. A doctor advising a patient that she needs an opera

5、tion does it in a caring way. A boss informing an employee he didn t get the job takes on a sympathetic tone.Big winners know, when delivering any bad news, they should share the feeling of the receiver.Unfortunately, many people are not aware of this. When you are tired from a long flight, has a ho

6、tel clerk cheerfully said that your room isn t ready yet? When you had your heart set on the toast beef, has your waiter merrily told you that he just served the last piece? It makes you as traveler or diner want to land your fist right on their unsympathetic faces.Had my neighbor told me of the upc

7、oming rainstorm with sympathy, I would have appreciated his warning.Had the Greyhound salesclerk sympathetically informed me that my bus had already left, I probably would have said, “Oh, that s all right. Ill catch the next one. ”Big winners, when they bear bad news, deliver bombs with the emotion

8、the bombarded (被轰炸的) person is sure to have.语篇解读当我们告诉别人不好的消息时,我们应该以同情的表情和语气来表达。1In Paragraph 1 ,the writer tells the story of the pharaoh to_.A. make a comparisonB. introduce a topicC. describe a scene D. offer an argument解析逻辑推理题。从第一段可知,作者用“法老的故事”来引出文章的话题,所以答案选B。答案B2In the writer s opinion, his neig

9、hbor was_.A. friendly B. warmheartedC. not considerate D. not helpful解析事实细节题。文章中第二段,作者的邻居高兴地向作者传达一个坏消息,他没有考虑作者的感受,由此可知作者的邻居很不会体贴人,考虑事情不周全。答案C3From “Dreams of headcutting!” ( Paragraph 3 ), we learn that the writer_.A. was mad at the sales agentB. was reminded of the cruel pharaohC. wished that the s

10、ales agent would have bad dreamsD. dreamed of cutting the sales agent s head that night解析逻辑推理题。从文章第三段推断可知,作者对售票员的这种行为非常愤怒,所以答案选A。答案A4What is the main idea of the text?A. Delivering bad news properly is important in communication.B. Helping others sincerely is the key to business success.C. Receiving

11、 bad news requires great courage.D. Learning ancient traditions can be useful.解析主旨大意题。本文告诉我们“在日常交流中,当向别人传达坏消息时应该委婉地表达出来,以照顾到对方的感受,这在日常交流中是非常重要的”。由此可知答案为A项。答案A*结束5Some people have the feeling that nothing can be done about their poor reading ability(能力). They feel hopeless about it. Can you learn to

12、read better, or must you agree that nothing can be done about it?To be sure, people are different. You cannot to do everything as well as certain other people do. It al the students in a class tried out for basketball, some would be very good players; others would be very poor; and many would be in

13、between. But even the very poor players can become much better players if they are guided in the right way, and with plenty of practice. It is the same with reading. Some seem to enjoy reading and to read well without any special help. Others find reading a slow and tiring job. In between, there are

14、 all degrees of reading ability.Many experiments have shown that just about every poor reader can improve his reading ability. In these experiments, the poor readers were given tests of reading ability. After some of the causes of their poor reading were discovered, they were given special instructi

15、on and practice in reading. After a few months, another test of the same kind was given. In nearly all cases, these people had raised their reading scores.46.With the example of basketball players, the author shows _.A. why certain people are poor readersB. that there are differences in peoples abil

16、itiesC. why some people are good basketball playersD. that good basketball players can be good readers47.To improve their reading ability, people should _.A. work long and hardB. take different forms of testsC. have special help and practiceD. try different reading materials48.The experiments mentio

17、ned in the text show that _.A. good readers seem to enjoy readingB. almost all poor readers can make progressC. causes of poor reading are difficult to find out D. tests help people improve their reading ability5. 答案 46.B 47.C 48.B*结束 (第*篇)A rainforest is an area covered by tall trees with the total

18、 high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16.Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmos

19、phere,warming the rest of the world.Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain natural disasters all over the world.In the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources (资源): land for crops, wood

20、 for paper and other products, land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot of carbon dioxide(二氧化碳)in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more

21、 than we will benefit.There are two main reasons for this. Firstly, when people cut down trees, generally they can only use the land for a year or two. Secondly, cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now, but in the long run it actually reduces the world s woo

22、d supply.Rainforests are often called the worlds drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. However, fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewher

23、e in the worlds shrinking rainforests.语篇解读文章论述了热带雨林的重要作用以及对环境的影响。5Rainforests can help to adjust the climate because they_.A. reflect more heat into the atmosphereB. bring about high rainfall throughout the worldC. rarely cause the temperature to drop lower than 16D. reduce the effect of heat from t

24、he sun on the earth解析因果判断题。由文章第一段内容可以得出答案。答案D6What does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?A. We will lose much more than we can gain.B. Humans have begun destroying rainforests.C. People have a strong desire for resources.D. Much carbon dioxide comes from burning rainforests

25、.解析由上下文内容可知,A项正确。答案A7It can be inferred from the text that_.A. we can get enough resources without rainforestsB. there is great medicine potential in rainforestsC. we will grow fewer kinds of crops in the gained landD. the level of annual rainfall affects wind patterns解析推测判断题。由文章最后一段内容即可得出答案。答案B8What might be the best title for the text?A. How to Save RainforestsB. How to Protect NatureC. Rainforests and the EnvironmentD. Rainforests and Medical Development解析主旨大意题。整篇文章主要论述了热带雨林的重要作用以及砍伐热带雨林对环境所造成的影响。答案C*结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1