1、阅读文章There is a park near my home.People like to go to this park after work.Some of them go to the park every day.Its three oclock on Saturday afternoon.Look!Mr.and Mrs.King are sitting on a chair.Mr.King is listening to music and Mrs.King is watching the children playing games.Some boys are playing
2、football and some girls are playing cards.Lucy and Lily are standing in front of a tree.Theyre talking about their school and teachers.Look at those people over there.Whatre they doing?A tall girl is singing and the other people are watching.This is really a nice park.I like it very much.试着做一做根据短文内容
3、判断下列句子正(T)误(F)。()1.Mr.King is listening to music at five oclock.()2.Lucy and Lily are students.()3.Some girls are playing cards.()4.A tall girl is singing and dancing.()5.People enjoy going to the park after work.答案1. F点拨:细节理解题。根据文中的“Its three oclock on Saturday afternoon.”可知本句描述错误。2T点拨:分析判断题。根据文中的“
4、Theyre talking about their school and teachers.”可判断出她们是学生。3T点拨:细节理解题。根据文中的“Some boys are playing football and some girls are playing cards.”可知是正确的。4F点拨:细节理解题。根据文中的“A tall girl is singing and the other people are watching.”可知本句描述是错误的。5T点拨:细节理解题。根据文中的“People like to go to this park after work.”可知此句描述是正确的。