ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:11 ,大小:117.50KB ,
资源ID:358612      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-358612-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(岳阳市2016高考英语阅读类和短文改错选练(10)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

岳阳市2016高考英语阅读类和短文改错选练(10)及答案.doc

1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When he thought of the past,my grandfather would sometimes show us photographs of himself at school.They were brown and faded,and it was hard to believe that the blurred figure of the little boy in the short trousers and socks could ever have been Grandfather

2、.Besides,he wore a capand the boys in the photographs wore caps pulled so far forward that half of their faces were obscured.When Grandfather asked us to pick him out from the group,we would surely point to the wrong boy.On one such occasion my younger sister,aged six,burst into tears when Grandfath

3、er proudly guided her finger to the right boy.“How could that boy be you?”she cried.“He should have a heard.”We were,of course,all convinced that grandfathers should have beards,preferably white and bushy,like our own grandfathers. “I was a good scholar,”Grandfather would say,wagging his beard over

4、the photographs.“I should have been top of the class if I hadnt had to get up at six every morning to milk the cows and chop the wood,and again when I came home from school.”“But Saturdays? What did you do on Saturdays?”“Saturdays,if it was fine,Id be out all day in the fields with the men,”replied

5、Grandfather. “And if it was wet,Id be helping my mother with odd jobs round the house.There wasnt much time for studying.”We all tried hard to imagine what it would have been like to have been Grandfather getting up at crack of dawn and never,obviously,having a moment for himself.It seemed we had le

6、arnt something from what Grandfather had said about his childhood.1In the first paragraph of this passage,what the author really tells us is that_.A. his grandfather used to wear short trousers,socks and a cap as wellBit was difficult to tell which of the boys in the photographs was GrandfatherChe d

7、idnt believe Grandfather wore a cap pulled forward when he was at schoolDit was fun to watch boys in the photographs wearing caps pulled forward答案:B细节判断题,可用直接就题找题法来解。第一段最后一句:When Grandfather asked us to pick him out from the group,we would surely point to the wrong boy.此句表明答案为B。 2The authors sister

8、burst into tears because_.A. she did not get a chance to pick out Grandfather in the photographsBshe was told which was the right boy before she herself could pick him outCother children did not agree with her that Grandfather should have had a beardDshe found Grandfather in the photographs did not

9、have a beard 答案:D细节判断题,可用直接就题找题法来解。由短文第二段第二句:“How could that boy be you?”she cried.“He should have a beard.”可以推断,小女孩接受不了爷爷没有胡子的事实。3When Grandfather said,“I should have been top of the class.”,be meant_.A. if he had had more time for studying,he would have been the best in his classBhe should have sp

10、ent more time studying rather than playing ball gamesChis school days should not have been so hard and miserableDhe could have never been the best student even if he had studied still harder答案:A推理判断题,可用逻辑推断法来解。该句为虚拟语气,表明如果他不需要每天起早干活,他的成绩一定会是班上最好的。4In the last paragraph the author said,“We all tried

11、hard to imagine.”because_.A. the figures of the boys in the photographs were small and blurredBthe children had never experienced life like that of GrandfatherCthe photographs Grandfather showed them were brown and fadedDGrandfather failed to tell them about his childhood in detail 答案:B推理判断题,可用逻辑推断法

12、来解。认真分析思考可以发现,作者身处现在较优越的生活环境中真难以想象爷爷当初会那么辛苦。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2014西安模拟) If youre a dog lover, you probably know about the Westminster Kennel Club Dog Show. Held annually in New York City, the event attracts thousands of dogs and their handlers, each competing for the top priz

13、e, Best in Show. Westminster is so popular that some people call it a Canine(犬科)Super Bowl. But did you know that lots of smallerand very differentdog shows take place each year across the country? One of them was held recently in Jacksonville, Florida. It was the Pals and Paws Agility Trial. About

14、100 dogs took part in the three-day event, held March 810 at the Jacksonville Equestrian Center. In a dog contest, dogs compete on an obstacle course. They run through tunnels, weave through poles and jump through hoops and over hurdles. Handlers direct the dogs through obstacles. Dogs are judged on

15、 how long it takes them to complete the obstacle course and how well they perform each of the challenges. Ribbons and titles are awarded as dogs complete different events. Dog agility(灵活)is a popular sport, widely practiced around the world. Participants say it strengthens the bond between handler a

16、nd dog while providing exercise for both. Does your dog have what it takes to compete? Liz McGuire says preparation is key. “You can keep your dog in condition by exercising them and feeding them the right foods, ”she said. “The dog has to train, sort of like a football player. ”McGuire competes in

17、agility trials with five Australian shepherds(牧羊人). Suzanne Wesleys gray poodle(狮子狗), Raya, was in top shape at the Jacksonville event: Raya won the Agility Dog Champion title. It is one of the competitions highest awards. Other owners and dogs taking part in the trials included Terry Herman and her

18、 miniature poodle, Idgie, and Stuart Mah with his four-year-old border collie, Ares. For dog owners like Hunter Moore, however, the Pals and Paws Agility Trial was pure entertainment. He has a pug named Bessie, but he doesnt compete. What did Moore like most about the Jacksonville event? “Seeing eve

19、ryone try their best, even the dogs! ”【文章大意】这是一篇新闻报道, 介绍流行在美国佛罗里达州的Pals and Paws Agility Trial大赛的情况。1. The first paragraph is mainly intended to. A. advertise the dogsB. introduce the topicC. entertain the readersD. attract more visitors【解析】选B。推理判断题。第一段介绍纽约家喻户晓的the Westminster Kennel Club Dog Show引出

20、话题, 然后第二段进一步介绍小型的犬类比赛。2. The underlined word“hurdles”in Paragraph 3 is closest in meaning to. A. ribbonsB. channelsC. trainersD. barriers【解析】选D。词义猜测题。依据第三段内容推断其中一项障碍赛要求狗和主人密切配合通过各种障碍, 时间最短, 表现最好者获奖。3. Which of the following is NOT true about the Pals and Paws Agility Trial? A. It is held every year

21、in New York City. B. Therere about 100 dogs involved this year. C. Ribbons and honors are given to best dogs. D. Dog agility is one of the most popular items. 【解析】选A。细节理解题。A项是张冠李戴错误, 这与原文第二段不一致; 其余选项与全文信息一致。4. According to the passage, who went to the Pals and Paws Agility Trial simply for fun? A. L

22、iz McGuireB. Suzanne WesleyC. Terry HermanD. Hunter Moore【解析】选D。细节理解题。依据最后一段For dog owners like Hunter Moore, however, the Pals and Paws Agility Trial was pure entertainment. 得知Hunter Moore参与的目的纯粹是娱乐而不是获奖。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。To hitchhike successfully in any country you must be able to

23、 do two things:attract attention and at the same time convince the driver at a glance that you do not intend to rob or murder him. To fulfill the first requirement you must have some marks to let drivers distinguish you at once from all other hikers. A serviceman,for instance,should wear his uniform

24、,a student his scarf. In a foreign country an unmistakable indication of your own nationality will also arrest a drivers attention.When I hitchhiked 9,500 miles across the United States and back recently I wore a welltailored suit,a bowler hat and a trench coat,and carried a pencilthin rolled black

25、umbrella. My suitcase was decorated with British flags. Having plenty of luggage,moreover,I was not likely to be suspected of being a dangerous lunatic (精神病患者)I then had to get across to the driver the idea that I was a real traveler,and needed to get somewhere cheaply.But even with careful preparat

26、ion,you must not assume that the task will be easy. You should be prepared to wait a little,for there are drivers who confess to a fierce prejudice against,(not to say hatred of),hitchhikers,and would no more pick up a hiker than march from Aldermaston to London. In America,my average wait was half

27、an hour,and my longest two hours,but I have heard of people waiting all daythey probably took less pains to make themselves easy to notice.Nor must you assume that all the drivers who stop for you are nice,normal people. On one occasion I found myself was with two boys of about nineteen who turned o

28、ut to be on the run from the police,and were hoping to use me as an alibi(不在犯罪现场的证人)There are also lesser(较小的)risks:you may find yourself in the car of a Fascist fanatic,a Mormon missionary(传教士),or just a bad driver. You cannot tell,of course until you are in the car. But you soon learn the art of t

29、he quick excuse that gets you out again.If the hitchhiker in the US. remembers that he is seeking the willingness of drivers to give him a free ride,and is prepared to give in exchange entertainment and company,and not go to sleep,he will come across the remarkable,almost legendary,hospitality of Am

30、erican of the West. It will also help if he can driveI drove myself about 4,500 of those 9,500 miles I hitchhiked in the States.1A hitchhiking serviceman should wear his uniform _.Aso as not to look too unusualBto attract attentionCto show he is on dutyDto put the driver at ease2In Paragraph 3,we le

31、arn that the writer _.Ahas sometimes failed to hitch a rideBhas marched from Aldermaston to LondonChas always been successful in hitching a rideDhas had to wait for long hours for a ride3In the last paragraph,the writer wants to tell us that a hitchhiker should _.Anot talk to the driver too muchBfal

32、l asleep to make it a peaceful rideCtry to make himself pleasant and entertainingDseek the willingness of drivers4A suitable title for the passage would be _.A“The Art of Hitchhiking”B“An Englishmans View of the US.”C“An English Hitchhiker”D“The Joys and Dangers of Hitchhiking”答案:14 BCCA阅读下列短文,从每题所给

33、的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The Child ego state is a set of behaviors, thoughts and feelings which are replayed from our own childhood. Perhaps the boss calls us into his or her office, we may immediately get a churning in our stomach and wonder what we have done wrong. If this were explored we might rem

34、ember the time the head teacher called us in to tell us off. Of course, not everything in the Child ego state is negative. We might go into someones house and smell a lovely smell and remember our grandmothers house when we were little, and all the same warm feelings we had at six years of age may c

35、ome flooding back. The Child ego states are constantly being updated. For example, we may meet someone who gives us the permission we needed as a child, and did not get, to be fun and joyous. We may well use that person in our imagination when we are stressed to resist our old ways of thinking that

36、we must work longer and longer hours to keep up with everything. We might ask ourselves “I wonder what X would say now.” Then on hearing the new permissions to relax and take some time out, do just that and then return to the work renewed and ready for the challenge. Afterwards, rather than blaming

37、ourselves for what we did or did not do, what tends to happen is that we automatically start to give ourselves new permissions and take care of ourselves. Alternatively, we might have had an extremely unpleasant experience yesterday which goes into the Child ego state as an antique memory that stand

38、s in the way of our growth. Positive experiences will also go into the Child ego state as antique memories. The positive experiences can then be drawn on to remind us that positive things do happen. The process of analyzing personality in terms of ego states is called structural analysis. It is impo

39、rtant to remember that ego states do not have an existence of their own. They are concepts to enable understanding. Therefore it is important to say “I want some fun” rather than “My Child wants some fun.” We may be in our Child ego state when we say this, but saying “I” reminds us to take responsib

40、ility for our actions. 1. The writer uses two examples in Paragraph 2 in order to _.A. prove the Child ego state is negative B. explain why we become nervous C. support the idea in Paragraph 1 D. introduce the point of Paragraph 3 2. By asking “I wonder what X would say now”, we intend to _. A. blam

41、e ourselves B. avoid stress C. keep up with everything D. accept challenges3. According to the passage, the Child ego state _. A. exists in ones childhood B. shows ones wisdom C. limits ones thoughts D. influences ones actions 4. The underlined word “this” in the last paragraph refers to _. A. “I wa

42、nt some fun” B. “My Child wants some fun” C. the Child ego state D. structural analysis【参考答案】 CBDA短文改错Born in Oct. 28, 1955, Bill Gates grew up in Seattle with his two sisters. Bill Gates attended public elementary school or the private Lakeside School, there he discovered his interest in software a

43、nd begin programming computers at age 13. In 1973, Gates entered into Harvard University as a freshman. In her junior year, Gates left Harvard to devote himself to develop Microsoft, guiding by a belief that the computer would be a tool of great valuable on every office desktop. He proved to be succ

44、ess in the IT field. 参考答案:Born in Oct. 28, 1955, Bill Gates grew up in Seattle with his two sisters. Bill Gates attended public on elementary school or the private Lakeside School, there he discovered his interest in software and begin and where began programming computers at age 13. In 1973, Gates

45、entered into Harvard University as a freshman. In her junior his year, Gates left Harvard to devote himself to develop Microsoft, guiding by a belief that the computer would developing guidedbe a tool of great valuable on every office desktop. He proved to be success in the IT field. value a1.短文改错假定

46、英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,文中共有l0处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改l0处,多者(从第11处起)不计分。Dear Elli, Im a senior student. I like making friend with people and I do my best to get on well for everyone.

47、But in last week I found that one of my friends wrote in her English diary that shedislikes me. He doesnt want to my friend any longer. Now she has started making fun of mebecause of Im fat. I am kind to her but why cant she be friend towards me? My other problemis trying to lose weight. Do I do mor

48、e exercise? Use pills? And do you know any other way?Please give me some advices. Yours, Mary 【参考答案】1.Dear Elli, Im a senior student. I like making friend with people and I do my best to get on well for friends witheveryone. But in last week I found that one of my friends wrote in her English diary

49、that shedislikes me. He doesnt want to my friend any longer. Now she has started making fun of medisliked She be because of Im fat. I am kind to her but why cant she be friend towards me? My other problem friendlyis trying to lose weight. Do I do more exercise? Use pills? And do you know any other w

50、ay? OrPlease give me some advices. adviceYours, Mary 2.短文改错文中共有10处语言错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出改正后的词。注意: 1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I often quarrel about my mother over whether I can watch TV after school. She holds view tha

51、t senior three students have to make fully use of every minute to work hard at their lessons. It seems to me that once I am allowed to do that, Ill unable to control myself and forget all about my study. She also thinks it is bad for my eye. But I really cant accept her ideas. In my opinion, watch T

52、V can set my mind at rest after a days hard works. Besides, it is important for us to know what had happened at home and at abroad. Thus, we shouldnt be forbidden to watch TV.【参考答案】2.I often quarrel about my mother over whether I can watch TV after withschool. She holdsview that senior three student

53、s have to make fully use of the full every minute to work hard at their lessons. It seems to me that once I am her allowed to do that, Ill unable to control myself and forget all about my bestudy. She also thinks it is bad for my eye. But I really cant accept her ideas. eyes In my opinion, watch TV

54、can set my mind at rest after a days hard works. watching workBesides, it is important for us to know what had happened at home and at has 删除atabroad. Thus, we shouldnt be forbidden to watch TV.3.短文改错下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在下面加上该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上

55、修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Jim,I am so exciting that you will come to China. I will free from December 18 and will have a plenty of time to be together with you .I will meet you at the airport and then you will take Bus No.8 for my home .You worry about the weather here in

56、your email. In fact, the weather here is quite different from it in your city. It isnt very cold, but you neednt bring many clothes with you . During your stay here , Ill take you to some places of interests and you can taste some local snacks. I am sure we will have greatly fun together.I am looking forward to meeting you soon. John 【参考答案】3.1. exciting改excited2. free前加be3. a去掉4. you改we5. for改to 6. worry改worried7. it改that8. but改so9. interests改interest10. greatly改great

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1