1、山西运城市2016高考英语阅读理解二轮训练(1)及答案阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语联考模拟试题】 Needa solid excuse to dust off your running shoes? Joggers have been found to live an average of six years longer than those who dont jog.However, youll have to run for at least one hour a week for benefit, according to a new
2、study in Denmark.Researchers found that jogging was associated with a 44 per cent reduction in the relative risk of death for those over 35 years compared with deaths among those who did not run.The same benefit applied to both men and women.The 44 per cent reduction translates to an age-adjusted su
3、rvival benefit of 6.2 years in men and 5.6 years in women, according to Dr. Peter Schnohr, chief cardiologist from the Copenhagen City Heart study.Furthermore, the joggers lives are not only longer but happier too as those who ran reported an overall sense of well-being, said Schnohr.The results of
4、our research allow us to definitively answer the question of whether jogging is good for your health, Schnohr said in a statement.We can say with certainty that regular jogging increases longevity. The good news is that you dont actually need to do that much to reap the benefits, he continued.The st
5、udy also found that the optimum benefit of jogging was for those who jogged at a slow-to-average pace for between an hour and two and a half hours spread over two or three weekly sessions.Researchers then compared deaths among the joggers among the non-joggers in the main study pool of almost 20,000
6、.Over 35 years, 122 joggers died compared with 10,158 non-joggers. All the participants involved with the Copenhagen City Heart Studyhad their cholesterol, blood pressure, blood glucose, and BMI, measured and they were questioned about smoking, alcohol consumption, education, and income.68. In order
7、 to do good to health, the joggers should run _.A. for at least one hour dailyB. for at least one hour weeklyC. for at least one hour monthlyD. for at least one hour yearly69. Why do joggers live more happily?A. Because they taste part sense of happiness.B. Because they taste overall sense of hardsh
8、ip.C. Because they taste whole sense of happiness.D. Because they taste part sense of success.70. Which of the following is true according to the article?A. Regular jogging decreases longevity.B. The more jogging you do the longer you live.C. The less jogging you do the longer you live.D. Regular jo
9、gging makes people live longer.71. It can be inferred that the study of jogging benefit is _.A. complete and reliableB. partial and unbelievable C. incomplete but reasonableD. reasonable but undependable【参考答案】68-71 BCDA 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语联考模拟试题】 There are many commonly held beli
10、efs about eye glasses and eyesight that are not proven facts. For instance, some people believe that wearing glasses too soon weakens the eyes. But there is no evidence to show that the structure of eyes is changed by wearing glasses at a young age. Wearing the wrong glasses, however, can prove harm
11、ful. Studies show that for adults there is no danger, but children can develop loss of vision if they have glasses inappropriate for their eyes.We have all heard some of the common myths about how eyesight gets bad. Most people believe that reading in dim light causes poor eyesight, but that is untr
12、ue. Too little light makes the eyes work harder, so they do get tired and strained. Eyestrain also results from reading a lot, reading in bed, and watching too much television. However, although eyestrain may cause some pain or headaches, it does not permanently damage eyesight.Another myth about ey
13、es is that they can be replaced, or transferred from one person to another. They are close to one million nerve fibers(纤维) that connect the eyeball to the brain, so it is impossible to attach them all in a new person. Only certain parts of the eye can be replaced. But if we keep clearing up the myth
14、s and learning more about the eyes, some day a full transplant may be possible.72. If a child wears appropriate glasses, _.A. he will lose sightB. the structure of his eyes will be changed C. it is harmfulD. the structure of his eyes will keep the same as before73. If an adult wears inappropriate gl
15、asses, _.A. it will make no difference to his eyesB he will suffer a lot from the loss of visionC. his eyes will be weakenedD. the structure of his eyes will be changed74. With the technology we now have, doctors _. A. still cant do eye transplant even certain parts of the eyeB. can transplant the w
16、hole eye in a new person C. can transfer certain parts of the eye in a new personD. know almost nothing about eyes75. The author of the passage tends to _. A. explain wearing glasses is no harm to childrenB. correct peoples wrong beliefs about eyes C. explain the importance of protecting our eyesD.
17、imagine what doctors can do with the eye in the future【参考答案】72-75 DACB阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。It was a dark and cold night. The car driver didnt have even one passenger all day. When he went by the railway station, he saw a young man coming out with two bags in his hands. So he qui
18、ckly opened the door of the car and asked, “Where do you want to go, sir?”“To the Star Hotel,” the young man answered. When the car driver heard that, he didnt feel happy. The young man would give him only three dollars because the hotel was not far from the railway station. But suddenly, he had an
19、idea. He took the passenger through many streets of the big city. After a long time, the car finally arrived at the hotel. “You should pay me fifteen dollars,” the car driver said to the young man. “What! Fifteen dollars? Do you think Im a fool? Only last week I took a car from the railway station t
20、o this same hotel and I only gave the driver thirteen dollars. I know how much I have to pay for the trip. I wont pay you one dollar more than I paid to the other car driver last week. ”1. Which of the following is true? A. The young man went past the railway station. B. The young man was working in
21、 the railway station.C. The young man had just got off a train. D. The young man was waiting for his friend there. 2. What do you think of the car driver?A. He was a nice and clever man. B. He was good at driving. C. He was a dishonest person. D. He liked to work very hard. 3. The driver felt very _
22、 when he saw the young man coming out of the railway station. A. sorry B. happy C. proud D. worried4. From the passage we know that the young man_. A. didnt want to stay in this city. B. had been to the hotel several times. C. knew clearly how far it was from the station to the hotel. D. must be a s
23、tranger and didnt know the city very well. 5. The driver took the passenger through many streets so as to_. A. make the young man happyB. get more than twenty dollars. C. let the young man think it was very far from the station to the hotel. D. let the young man have a good look at the city.【参考答案】15
24、、CCBDC 阅读理解-AA child who has once been pleased with a tale likes, as a rule, to have it retold in almost the same words, but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts. It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce
25、what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.A charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad thinking. To prove the latter, one would have to show in a controlled experiment that
26、children who have read fairy stories were more often sorry for cruelty than those who had not. As to fears, there are, I think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. Often, however, this arises (出现) from the child having heard the story once. Familiarity with the st
27、ory by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.There are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that giants, witches, two - headed dragons, magic carpets, etc. do not exist; and that, instead of being fond o
28、f the strange side in fairy tales, the child should be taught to learn the reality by studying history. I find such people, I must say so peculiar (奇怪的) that I do not know how to argue with them. If their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philade
29、lphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl -friend.No fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.1. The author considers that a fairy story is more effective when it is _.A.
30、repeated without any change B. treated as a jokeC. made some changes by the parent D. set in the present答案解析:答案为C。本题为细节推理题。 由第一段的 “It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvem
31、ent on the printed text, so much the better.”可知,作者认为如果父母讲神话故事结合小孩所在的真实时间情况,而不仅仅是从故事书上读故事,效果更好。故答案为C,即父母如果对神话故事作一些变化,更有效。解答此题要注意同一意思的不同表达。2. According to the passage, great fear can take place in a child when the story is _.A. in a realistic setting B. heard for the first timeC. repeated too often D.
32、 told in a different way答案解析:答案为B。本题为细节题。由第二段 “As to fears, there are, I think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. Often, however, this arises from the child having heard the story once.”可知,作者认为如果故事只讲了一遍,小孩会产生恐惧感。故答案为B。3.The advantage claimed (提出) for repeating f
33、airy stories to young children is that it _.A. makes them less fearfulB. develops their power of memoryC. makes them believe there is nothing to be afraid ofD. encourages them not to have strange beliefs答案解析:答案为A。本题为细节推理题。由第二段的最后一句话 “Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear in
34、to the pleasure of a fear faced and mastered.”可知,作者认为不断的重复故事可以让小孩变得熟悉(familiarity)故事, 这样恐惧的痛苦(pain of fear) 就会变成恐惧的快乐(pleasure of a fear),故答案为A。B,D在文章中未提及;C选项 “让小孩相信没有什么可害怕的” 意思与此不符,且此答案显得绝对。4. The authors mention of sticks and telephones is meant to suggest that _.A. fairy stories are still being m
35、ade upB. there is some misunderstanding about fairy talesC. people try to modernize old fairy storiesD. there is more concern for childrens fears nowadays答案解析:答案为B。本题为推断题。从第三段 “If their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or
36、 covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl -friend.” 和第四段 “No fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.” 可知,作者的观点是神话故事不是对现实世界的描述,没有哪个聪明的小孩相信它们是真的。故答案为B,作者用sticks and telephones 来证明一些人对神话故事存在误
37、解。5. One of the reasons why some people are not in favor of fairy tales is that _.A. they are full of imaginationB. they just make up the stories which are far from the truthC. they are not interestingD. they make teachers of history difficult to teach答案解析:答案为B。本题为细节题。从第三段的首句 “There are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that giants, witches, two - headed dragons, magic carpets, etc. do not exist”可知,也有人反对神话故事是因为它们不是客观真实的,故答案为B。解答此题同样要注意同义句的转换, “not in favor of”与object to 同义;”not objectively true” 与 “far from the truth”同义。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有