1、课时练12篇阅读1篇完形学生用书P403(单独成册) 阅读理解A(2020大连高三双基测试)Lady Gagas latest film became an instant hit over the weekend, helping push theaters to an October ticketselling record.A Star Is Born, actorturneddirector Bradley Coopers remake of a Hollywood classic in the late 1930s, went beyond the previous expectat
2、ions of movie analysts by roughly 30 percent.The original production is such a great Hollywood myth that its no wonder Hollywood keeps telling it. Whatever the era, the director or the headliners, it tells the story of two lovers on dramatically different paths: a famous man whos racing to the botto
3、m and a woman whos soaring to the top.Mr. Cooper does a lot right in this movie A Star Is Born, beginning with the casting of Lady Gaga, whose relaxing, naturalistic performance is the key to the movies force.A postMadonna pop artist was known for her elaborate(精心制作的) make up and costumes, which she
4、 adopted no more here.This unmasking of Lady Gaga makes her character seem genuine or say natural, a quality that the movie is in favor of and that serves as a kind of everlasting first principle.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了A Star Is Born这部电影的相关情况。1What does the author think of the new movie?ABoring.BRecomm
5、endable.CRidiculous. DAmusing.B解析:观点态度题。根据第一段“Lady Gagas latest film became an instant hit over the weekend, helping push theaters to an October ticketselling record.”可推知,作者认为这部新电影是值得推荐的。2The underlined word “soaring” in the third paragraph probably means “_”Arising BsingingCrunning DshoutingA解析:词义猜
6、测题。根据第三段中的“different paths: a famous man whos racing to the bottom and a woman whos soaring to the top”可推知,画线词意为“上升”,故选A。3What can we learn about the movie?AThe remakes of the movie adopt different plots.BThe movie tells the story of two friends on different paths.CNatural performance is considered
7、as the only principle in this movie.DThe movie is more impressive than what movie analysts expected.D解析:细节理解题。根据第二段中的“went beyond the previous expectations of movie analysts by roughly 30 percent”可知,这部电影给人的印象比电影分析师预期的要好。4What is the best title for the passage?AA Hollywood MovieA Star Is BornBLady Ga
8、ga Is on the Edge of Potential Oscar GloryCA Latest Film of Lady Gaga Won the Oscar AwardDThe Box Office of Bradley Coopers New MovieA解析:标题归纳题。根据对全文的整体理解,尤其是第一段“Lady Gagas latest film became an instant hit over the weekend, helping push theaters to an October ticketselling record.”可知,这篇文章主要讲述了A Star
9、 Is Born这部影片的相关内容,故A项最适合作本文标题。B(2020安徽重点中学模拟)Along with the progress of reform and opening up, the Chinese film industry has also made remarkable achievements and become in a flourishing(繁荣的) state in economic growth. It has recorded social changes in the past decades through the medium of the film.
10、 The film market of China has been much better than that of North America, becoming the largest in the world during the first season of 2019.In the original stage of reform and opening up, old Chinese movies were rescreened and foreign movies dubbed(译制). Audiences enthusiasm for movies was lighted u
11、p by both these practices. In 1979, the attendance of Chinese moviegoers reached a record high of 29.3 billion. However, televisions and other entertainment activities sprang up in the late 1980s and drew many audiences away from movies when the film market faced a danger.The employment of a sociali
12、st market economy in China in 1992 brought energy again to the film industry. With the introduction of free competition and reforms, it made an abundant recovery and experienced rapid growth. In the same period, China began to introduce overseas movies into the home market, especially those from Hol
13、lywood. Despite the argument that foreign movies occupy the space of homemade ones, Chinese movies with increasingly higher quality have gained a firm foothold in the local market with box offices setting several new records.The development of the Internet has added new energy to the Chinese film in
14、dustry. In 2015, the powerful Internet companies, one called Tencent and another Alibaba, developed their own film aim and began to adapt popular online stories for movies. With big data, more accurate marketing skills can target specific audiences to satisfy their personal preferences. Yet the deve
15、lopment of online cinemas may pose threats to the survival of offline ones. Now the film industry is exploring more advanced film screening technologies to provide audiences with an improved movie experience.【解题导语】本文是一篇说明文。随着改革开放的发展,中国电影业也取得了显著的成就,成为经济增长形势下的一道繁荣景象。中国电影业通过电影媒介记录了中国过去几十年的社会变化,并且在不断地发展
16、、创新。5Which threat did the Chinese film market face in the late 1980s?APopularity of televisions.BDevelopment of online cinemas.CA slowdown in economic growth.DIntroduction of overseas movies.A解析:细节理解题。由第二段中的“However, televisions and other entertainment activities sprang up in the late 1980s and drew
17、 many audiences away from movies when the film market faced a danger.”可知,中国电影业在20世纪80年代末期因电视和其他娱乐活动的突然兴起而面临威胁,故选项A正确。6What does the underlined word “it” in paragraph 3 refer to?AThe space of Chinese movies.BThe Chinese film industry.CThe socialist market economy.DThe introduction of reform and openi
18、ng up.B解析:代词指代题。由上文的“when the film market faced a danger” “The employment of a socialist market economy in China in 1992 brought energy again to the film industry.”和下文中的“China began to introduce overseas movies into the home market” “Chinese movies with increasingly higher quality have gained a firm
19、 foothold”可推知,画线词指代“the Chinese film industry”。7What does the author indicate in the end?AOnline cinemas will replace traditional ones sooner.BThe film screening technology is the key to films success.CThe Internet is a twoedged sword for the film industry.DMovies made by Tencent and Alibaba are mos
20、t successful.C解析:推理判断题。综合分析最后一段中的“The development of the Internet has added new energy to the Chinese film industry.”和“Yet the development of online cinemas may pose threats to the survival of offline ones.”可知,互联网的发展对电影产业的发展有利有弊,故选C项。8What would be the best title for the text?AThe Everchanging Film
21、MarketBPopular Online FilmsCAdvanced Film TechnologiesDFlourishing Chinese Film IndustryD解析:标题归纳题。由文章的首句“Along with.the Chinese film industry has also made remarkable achievements and become in a flourishing(繁荣的) state in economic growth.”及全文的叙述即可概括文章主旨为中国电影业的繁荣发展,故选项D最适合作文章的标题。 完形填空(2020辽宁五校联考)Two
22、years ago, my friend and I were at college. With his birthday quickly _1_, he came to me with an unusual _2_: instead of receiving presents, he wanted to do some acts of kindness.I was _3_ with such an idea. _4_ instead of taking for the birthday was really different. I asked him how he could come u
23、p with such a _5_ idea. He told me about a TED talk he had watched on generosity, which had _6_ him. So we started to _7_ creative things we could do.Our university employed some security guards to _8_ its students. They have to work _9_, keeping watch on every corner throughout the university. For
24、the most part its a thankless job as most people grow _10_ to seeing the guards all around and eventually _11_ notice their presence, let alone acknowledging their efforts. How could we show them our appreciation?We decided to make a large pot of hot _12_. We hired a car and asked the driver to take
25、 us around the campus where we knew the _13_ would be and we poured them each a cup of hot chocolate. The driver was _14_ a bit doubtful about the entire plan but after a while he was helping us _15_ the guards and our lively spirit had _16_ to him as well. We met with many _17_ and appreciative wor
26、ds. It was amazing to see how a _18_ act or even an intention of generosity can lift everyones spirit.I now realize that special energy is created when you choose to think bigger than yourself and act in _19_ of others. Youll find its actually the greatest _20_ youve never got, especially when its y
27、our birthday.【解题导语】两年前,“我”和朋友在读大学的时候,朋友想在生日那天不收生日礼物,而是去做一些善事。后来,“我们”决定为学校的保安人员提供热巧克力。于是在租车司机的帮助下,“我们”给他们送去了慰问,并受到他们的称赞,“我们”的精神也感染了租车司机。通过这次经历“我”意识到服务他人能产生特殊的能量。1A.endingBpassingCadvancing DapproachingD解析:根据下文的“receiving presents”可推知,朋友的生日临近。故选D。2A.order BrequestCproblem DstoryB解析:根据语境可知,因为朋友的生日要到了,他
28、向“我”提出了一个不同寻常的请求。故选B。3A.struck BblessedCburdened DboredA解析:朋友过生日不想收礼物而想去做善事,所以“我”被他的想法所打动。be struck by/on/with sb./sth.意为“被某人(或某物)打动”,为固定用法,故选A。4A.Refusing BEarningCGiving DDonatingC解析:根据空后的“instead of taking”并结合上文提到的朋友想在生日当天做善事可知,此处表示在生日时不是想获取而是要给予。故选C。5A.complex BnovelCfamiliar DtraditionalB解析:根据上
29、文中的“really different”可知,“我”对他的想法感到非常意外,因此“我”问他是怎样想到一个这么新奇的(novel)点子的。6A.controlled BsupportedCinspired DrewardedC解析:根据该句中的“a TED talk he had watched on generosity”并结合上文“我”问他怎样想到这个点子的可知,此处表示这个有关慷慨的TED演讲启发了(inspired)他。7A.plan out Btake overCwatch for Dhold backA解析:根据文章第三段对“我们”的计划的叙述可知,这里表示“我们”开始筹划有创造性
30、的事情。A项意为“筹划”,故选A。B项意为“接管”;C项意为“观察”;D项意为“阻挡,抑制”。8A.judge BhelpCmonitor DprotectD解析:根据空前的“security guards”并结合常识可知,学校雇保安人员是为了保护学生。9A.step by step Baround the clockCmore or less Dnow and thenB解析:根据空后的“keeping watch on every corner throughout the university”并结合常识可知,校园的保安人员夜以继日地维护学校的安全。B项意为“夜以继日地”,故选B。A项意
31、为“一步一步地”;C项意为“或多或少”;D项意为“有时”。10A.addicted BdevotedCattached DaccustomedD解析:根据上文中的“its a thankless job”及下文中的“let alone acknowledging their efforts”可知,通常这是一份受累不讨好的工作,因为保安人员在校园到处可以见到,大多数人对他们的存在变得习以为常,最终几乎注意不到他们的存在,更不用说去感谢他们的付出。grow accustomed to意为“习惯于”,故选D。addicted“沉迷的”;devoted“全心全意的”;attached“依恋,附属于”。
32、11A.barely BjustCalways DgenerallyA解析:参见上题解析。barely意为“几乎没有”。12A.tea BmilkCporridge DchocolateD解析:根据下文的“we poured them each a cup of hot chocolate”可知,这里表示“我们”决定制作一大壶热巧克力。故选D。13A.workers BstudentsCguards DdriversC解析:根据下文的“the guards”可知,“我们”租了一辆车,让司机带“我们”到校园里可以遇到保安人员的地方。故选C。14A.finally BinitiallyCoccas
33、ionally DfrequentlyB解析:根据该句中的“after a while he was helping us”可知,刚开始的时候,司机对“我们”的整个计划有些怀疑。B项意为“最初”,故选B。15A.remind BtrackCspot DrecognizeC解析:根据上文“我们”寻找保安人员可知,司机后来也帮助“我们”寻找保安人员。spot意为“发现”,故选C。16A.spread BmovedChappened DreturnedA解析:根据上文司机也开始帮助“我们”寻找保安人员可知,“我们”的精神传递到了司机那里。故选A。17A.friends BdifficultiesCg
34、reetings DsmilesD解析:根据空后的“appreciative words”可推知,很多人朝“我们”微笑,并夸赞“我们”。故选D。18A.similar BsmallCdaily DmodestB解析:根据该句中的“amazing”“even an intention of generosity”可推知,给保安人员送热巧克力这一小小的行为,或者即使是一种慷慨的意图,就可以让人精神振奋,这让“我们”惊讶不已。故选B。19A.service BplaceCcharge DmemoryA解析:根据文章第二至第四段所描述的“我们”为保安人员送热巧克力的经过可知,“我”现在意识到,当你思考
35、的范围不只局限于自身,并且选择为他人服务的时候,一种特殊的能量就产生了。故选A。20A.lesson BattentionCgift DcareC解析:根据该句中的“when its your birthday”并结合第一段叙述的朋友过生日不要生日礼物而想做善事可知,为他人服务所产生的能量实际上是你之前从未得到的最好的礼物。故选C。课时练21篇阅读1篇七选五1篇改错1篇书面表达学生用书P405(单独成册) 阅读理解(2020宣城调研)2019 Academy Award for Best Picture Nominations(提名)Black PantherType: AdventureRu
36、nning Time: 134 min.Release Date: February 16, 2018(the United States)Current rank: Director: Ryan CooglerActors: Chadwick Boseman, MichaelB JordanWith his father having died in Captain America: Civil War, TChalla is the new ruler of the advanced kingdom of Wakanda. As the king, whenever a challenge
37、r for the crown announces his intentions, he must give up his powers and take them on in a physical challenge.The FavouriteType: DramaRunning Time: 120 min.Release Date:November 23, 2018 (the United States)Current rank: Director: Yorgos LanthimosActors: Emma Stone, Rachel WeiszIn the early 18th cent
38、ury, with Britain and France at war, a fragile Queen Anne occupies the throne as her close friend Lady Sarah Churchill governs the country in her stead, while tending to Annes ill health and changeable temper.Green BookType: DramaRunning Time: 130 min.Release Date: November 16, 2018(the United State
39、s)Current rank: Director: Peter FarrellyActors: Viggo Mortensen, Mahershala AliTony Lip, an uneducated ItalianAmerican whos known for using his fists to get his way, is hired to drive worldclass, famous pianist Don Shirley on a concert tour from Midwest to the Deep South. They must rely on The Negro
40、 Motorist Green Book to guide them to the few settlements that were then safe for blacks.A Star Is BornType: MusicalRunning Time: 135 min.Release Date: October 5, 2018(the United States)Current rank: Director: Bradley CooperActors: Bradley Cooper, Lady GagaWhen country music star Jackson Maine stops
41、 at a bar for a drink after a concert, hes both entertained and attracted by young nightclub singer Ally. He discovers that she writes songs as well as being a talented singer, but hasnt had a break because of her look.【解题导语】本文是一篇应用文,主要介绍了四部获得2019年度奥斯卡最佳影片奖提名的电影。1Which film is the least popular amon
42、g audience?ABlack Panther.BThe Favourite.CGreen Book. DA Star Is Born.B解析:细节理解题。根据各部电影介绍中的“Current rank”可知,The Favourite的星级最少。故选B。2The film about the rights of black people belongs to _.Aadventure BmusicalCdrama DcomedyC解析:细节理解题。根据Green Book部分最后一句中的“that were then safe for blacks”以及“Type: Drama”可知,C
43、项正确。3Who works as a director and actor?ARyan Coogler. BYorgos Lanthimos.CPeter Farrelly. DBradley Cooper.D解析:细节理解题。根据A Star Is Born部分的内容可知,既是导演又是演员的是Bradley Cooper。 七选五(2020辽宁五校模拟)How to Overcome DepressionSuffering from depression means more than just dealing with a bad week or even a bad month. De
44、pression is a weakening condition that can make it impossible for you to enjoy your daily life. To overcome your depression, you have to first determine if what youre feeling are the symptoms of depression. 1._ While medications can help relieve these symptoms, it is still important for depressed pe
45、ople to understand the disorder and develop healthier strategies for coping with it.Keep yourself busy. Fill your schedule with events and activities you love. Keeping a busy schedule will force you to stay active, focused, and thinking about the next thing on your list. You can draw up a schedule f
46、or each day at the start of the week, or simply plan out each day the night before. 2._Improve your diet. 3._ Even if youre losing your appetite, you need to be determined to eat three meals a day. You dont need to try to lose weight or be incredibly health conscious when youre dealing with your dep
47、ression, but eating healthier food regularly will improve your mental and physical state.Think positively. Being a more positive thinker will help you look at your life and world in a way that fills you with hope instead of despair. To think more positively, you should learn how to recognize your ne
48、gative thoughts and to fight them with stronger positive thoughts whenever you can. For a jumpstart, find at least five things to be grateful for. 4._5_ Neglecting personal hygiene(卫生) is a common side effect of depression. While you will not beat your depression by transforming your looks, if you t
49、ake time to maintain your appearance and hygiene every day, you will feel better about yourself. Shower daily, brush your teeth and wash your hair.AControl your emotions.BImprove your appearance.CMost importantly, be happy about every single day.DWhichever method you choose, make a goal of sticking
50、to it.EHowever, not everyone knows depression has a positive side.FEating a healthy, balanced diet can also help you beat depression.GIf you are feeling sad, lonely, or worthless, you may be suffering from depression.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了几种克服抑郁症的方法。1G解析:根据空处前后句可知,空处应是对抑郁症症状的列举。故G项符合语境。2D解析:根据空处前一句中的“
51、draw up a schedule for each day” 及“or simply plan out each day the night before”可知,选项D中的“Whichever method you choose”与之呼应,即我们无论用什么方法,都要制定一个目标坚持下去。故D项符合语境。3F解析:根据空前的Improve your diet.并结合下文中的“three meals a day” 及“but eating healthier food regularly”可知,该段是围绕“diet”一词展开的,选项F中的“a healthy, balanced diet”与之
52、呼应。故F项符合语境。4C解析:结合段落主题句Think positively.可知,该段主要是说要积极地思考,并根据空前一句可知C项“最重要的是每天都要开心”符合语境。5B解析:根据空处的位置可知,空处为该段的主题句。根据该段中的“your looks”与“your appearance”及“Shower daily, brush your teeth and wash your hair.”可知,该段都是围绕“appearance”展开的,故B项符合语境。 短文改错(2020武汉调研)When I was in the 6th grade, my parents bought me a c
53、ellphone. I was really exciting to receive the phone. The next weekend, my family went on camping in the East Lake Park. We enjoy boating on the lake. I used our new phone to play some of my favorite song. I thought it would be brilliant idea to put my phone in a plastic bag to protecting it from wa
54、ter. After getting back, I took the phone in, only to find the bag full of water. I didnt know what to save my phone and I tried laying it out to dry. Unfortunately, it started to rain. What an awfully experience!答案:When I was in the 6th grade, my parents bought me a cellphone. I was really to recei
55、ve the phone. The next weekend, my family went camping in the East Lake Park. We boating on the lake. I used new phone to play some of my favorite . I thought it would be brilliant idea to put my phone in a plastic bag to it from water. After getting back, I took the phone , only to find the bag ful
56、l of water. I didnt know to save my phone and I tried laying it out to dry. Unfortunately, it started to rain. What an experience! 书面表达(2020惠州第二次调研)假定你是李华,你的美国笔友Charlie对中国文化很感兴趣。他和家人将于今年农历新年来中国旅游,请你给他写一封电子邮件,内容包括:1欢迎他们来中国;2旅行前的准备。注意:1.词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Charlie,_Yours,Li HuaOne possible ve
57、rsion:Dear_Charlie,Im delighted to know you are coming to China with your family during the Chinese Lunar New Year, which is a great chance for you to experience Chinese culture personally. Here I am writing to offer you some advice.It would be a good idea if you could make some preparations before
58、your travel. First of all, learn some simple Chinese, especially the daily expressions, which makes it easier for you to communicate with the locals wherever you go. Besides, to get yourself familiar with some Chinese local customs and traditions may help you behave properly during your stay.I hope
59、you will find my advice helpful. Wish you a pleasant journey in China.Yours,Li_Hua(建议用时:25分钟)学生用书P407(单独成册)Writing 1(2017铜陵调研)假定你是李华, 你的英国朋友Tim想在寒假时到中国旅游, 于是发邮件向你征求建议。请你回复一封邮件, 内容包括:1推荐一个旅游城市;2给出推荐的理由。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tim,_Yours sincerely,Li HuaOne possible version: Dear_Tim,Knowin
60、g that youll visit China in the coming winter holiday, Im writing to give you some suggestions on your trip.I recommend the capital city, Beijing, to you, for it is an amazing city with a long history and a variety of places of interest. You may first go to Tiananmen Square, where many tourists admi
61、re the national flag being raised every early morning.The next place that you cant miss is the Great Wall, which is one of the great wonders in the world. The Palace Museum and the Summer Palace are well worth visiting, too. Besides, the local snacks will surely be appealing to you.I hope you will f
62、ind these suggestions helpful.Yours_sincerely,Li_HuaWriting 2假定你是李华, 在英文报纸Changjiang Weekly上读到了以下招募启事。请在阅读启事后写一封应征邮件。Volunteers WantedThe 7th CISM Military World Games, which will be held on Oct.18th till 27th, 2019 in Wuhan, is now looking for 100 student volunteers to provide service for the activ
63、ity and 8, 000 competitors from all over the world. Those who are socially active and good at spoken English will be especially welcome. If you are interested, please send an email to the editor.注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节, 以使行文连贯。Dear editor,_Yours truly,Li HuaOne possible version: Dear_editor,Im Li Hua
64、. Ive learned from Changjiang Weekly that 100 student volunteers are wanted and I really want to seize this opportunity to become one of them. For one thing, I have such a good command of English that I can communicate freely with the participants in English. Additionally, Im a crazy fan of sports,
65、which enables me to share something in common with the participants so that I will get along well with them. As an outgoing and helpful girl, Im always willing to give a helping hand to those in need. Having participated in several similar activities before, I know well what to expect in the event a
66、nd how to handle emergencies. I am sure that Ill be qualified enough to live up to your expectations. I would appreciate it if you could give me a chance.Looking forward to your reply.Yours_truly,Li_Hua(建议用时:25分钟)学生用书P408(单独成册)Writing 1最近,你班开展了“尊敬父母”的主题班会活动,请你根据以下提示为某中学生英语报写一则报道,内容要点如下:1活动目的;2不良现象及改
67、进措施;3活动效果。注意:1.词数100左右;2报道必须包括所有内容要点,可适当增加细节,以使行文连贯。_One possible version: We have recently held a class meeting to discuss the importance of respecting our parents because it is one of the traditional Chinese virtues. As most students today are the only child in their family, they often regard them
68、selves as the center of the family, without caring much about their parents. We have listed ten dos to respect our parents, such as remembering our parents birthdays, expressing our love and thanks to them, and greeting our parents when they return home.The programme has been so successful that we h
69、ave won praises from both social groups and our parents. It is believed that this is what we should have done earlier!Writing 2假定你是李华, 你的英国笔友Robert最近给你发了一封内容如下的电子邮件, 请你根据邮件内容和写作要点给他回复一封邮件。Dear Li Hua,I am really upset at present. I had many friends, but now none of them want to talk to me. At luncht
70、ime, nobody likes to share a table with me. I feel really puzzled and lonely. And I cant understand why theyre trying to avoid me. Would you please give me some advice? Thank you!Robert要点:1.对他的处境表示理解;2给他提出合理的建议;3表示愿意继续为他提供帮助。注意: 1.词数100左右;2可以适当增加细节, 以使行文连贯。Dear Robert,_Sincerely yours,Li HuaOne poss
71、ible version: Dear_Robert,Im sorry to hear you have some trouble getting along with your friends. Here are some suggestions for you.Firstly, youd better find out what got you into such a mess, and then turn to your teachers or parents for advice. Secondly, why not open your mind to communicate with
72、your friends frankly? It shows you really cherish the friendship and value their viewpoints. Besides, in your daily life, its wise to be ready to help your friends and the people around you. In this way, you can not only win back your old friends but also make some new ones.I hope my suggestions can make a difference. Ill continue to offer help if you need.Sincerely_yours,Li_Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有