1、课时分层作业(一).单词拼写1She _(坚持) in her idea despite obvious objections raised by friends.2He enjoyed little success when he _(冒险) into business.3The smoke has _(使变黑) the walls.4We managed to finish the job, _(无论如何)5The exercises are designed to _(加强) your stomach muscles.6Hes experienced a lot of _(苦难)7The
2、 long climb tested our powers of _(耐力)8Remove the _(钩) from the fish with great care.9The noisy _(环境) made me hard to fall asleep.10. He arrived _(喘不过气的) at the top of the stairs.【答案】1.persevered2.ventured3.blackened 4anyhow5.strengthen6.sufferings 7endurance8.hook9.circumstance10.breathless.阅读理解Mon
3、thly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August.Admission is at normal charges and you dont need to book.They end around 21:00.November 7thThe Canal Pioneers,by Chris Lewis.James Brindley is recognized as one of the leading early ca
4、nal engineers.He was also a major player in training others in the art of canal planning and building.Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”December 5thIce for the Metropolis,by Malcolm Tucker.Well before the
5、arrival of freezers,there was a demand for ice for food preservation and catering.Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells,and how Londons ice trade grew.February 6thAn Update on the Cotswold Canals,by Liz Payne.The Stroudwater Canal is movin
6、g towards reopening.The Thames and Severn Canal will take a little longer.We will have a report on the present state of play.March 6thEyots and AitsThames Islands,by Miranda Vickers.The Thames has many islands.Miranda has undertaken a review of all of them.She will tell us about those of greatest in
7、terest.Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/bookMore info:www.canalmuseum.org.uk/whatsonLondon Canal Museum1213 New Wharf Road,London NI 9RTwww.canalmuseum.org.uk www.canalmuseum.mobiTel:020 7713 0836【语篇解读】本文为一篇应用文。介绍了英国的 London Canal Museum 分别在十一月、十二月、二月和三月举行的四次 monthly talks 的相关信息,包括名称、主讲人、主要内容,
8、并附带介绍了具体联系方式等信息。1When is the talk on James Brindley?AFebruary 6th.BMarch 6th.CNovember 7th.DDecember 5th.【解析】细节理解题。根据题干关键信息词 James Brindley 直接定位到原文第二段,尤其是关键信息句 James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.和 Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contri
9、bution to the education of that group of early“civil engineers”。由此可以知道 November 7th这一天的报告是关于 James Brindley的,故选择C项。A、 B、D中三个日期的报告均未提到有关 James Brindley 的信息。【答案】C2What is the topic of the talk in February?AThe Canal Pioneers.BIce for the Metropolis.CEyots and AitsThames Islands.DAn Update on the Cotsw
10、old Canals.【解析】细节理解题。根据题干关键信息词 topic和February可知问的是二月份的报告的话题,同时根据全文结构特点可以看出每一段的第一句中的黑体字就是每一次报告的话题名称,所以可以直接定位到原文第四段,第一句的黑体字部分An Update on the Cotswold Canals 就是答案,故选D项。【答案】D3Who will give the talk on the islands in the Thames?AMiranda Vickers.BMalcolm Tucker.CChris Lewis.DLiz Payne.【解析】细节理解题。根据题干关键信息词
11、 the islands in the Thames 可以直接定位到原文第五段。该段第一句 Eyots and AitsThames Islands,by Miranda Vickers.就是答案所在信息句,由此可知 Miranda Vickers将作一个关于 the islands in the Thames 的报告,因此选A项。B、C、D三项中提到的人物均未在第五段中出现。【答案】A.阅读填句The War Against SandImagine living on the edge of a vast desert,which is moving quietly closer to yo
12、ur village every day and covering your fields.The desert is on the move.This is called desertification.Desertification occurs in regions close to an already existing desert. 1 The first is overuse of water in the area.There is not enough water in any case,and if it is not carefully used,disaster can
13、 follow.As time goes on,water shortages make farming more and more difficult.In some places,locals can remember local lakes and marshes which were once the homes for all kinds of fish and birds. 2 Farmers leave the land,and fields are replaced by deserts.The second cause is misuse or overuse of the
14、land. 3 Ploughing(耕)large fields and removing bushes and trees means that the wind will blow away the soil.Once the soil is lost,it is hard to replace,and if there is rain,it has nowhere to go,and brings no benefit. 4 Every spring,the skies over some of eastern cities,thousands of kilometers away fr
15、om the deserts,can be darkened by sandstorms.Dust from deserts can have a great effect on weather systems.While desertification is perhaps being partly caused by global warming,these sandstorms can make global warming worse by adding to what is known as the greenhouse effect.What can be done to slow
16、 down or stop the process of desertification?A great deal of work is already under way.Obviously first steps are to find new water sources. 5 Some types of grass also hold the soil together,and stop the wind taking it.Without these efforts,it will be harder and harder to stop the worlds deserts in t
17、heir tracks,and more and more farmers will give up and head for cities.The lesson to be learnt lies beneath the sand.AIt generally arises from two related causes.BIt is not only the farmers and villagers who suffer.CThey have been completely buried by the sand now.DScientists are doing the research
18、on the cause of desertification.EThey destroy the land,as the soil dries out and is then blown away.FTree planting can help,by providing barriers between desert and rich field.GThis means that the wrong crops are planted,and need more water than is available.【答案】15ACGBF.完形填空Where do you go when you
19、want to learn something?School?A friend?A tutor?These are all 1 places of learning.But it may well be that the learning you really want 2 somewhere else instead.I had the 3 of seeing this first hand on a 4 My daughter plays on a recreational soccer team.They did very well this season and so 5 a tour
20、nament,which normally was only for more skilled club teams.This led to some 6 experiences on Saturday as they played against teams 7 trained.Through the first two games,her 8 did not get one serious shot on goal.As a parent,I 9 seeing my daughter playing her best, 10 still defeated.It seemed that so
21、mething clicked with the 11 between Saturday and Sunday.When they 12 for their Sunday game,they were 13 different.They had begun to integrate(融合)the kinds of play and teamwork they had 14 the day before into their 15 They played aggressively and 16 scored a goal.It 17 me that playing against the oth
22、er team was a great 18 moment for all the girls on the team.I think it is a general principle. 19 is the best teacher.The lessons they learned may not be 20 what they would have gotten in school,but are certainly more personal and meaningful,because they had to work them out on their own.【语篇解读】本文是一篇
23、记叙文。作者的女儿所在的足球队在和训练有素的对手比赛时前两场输了,但是这些女孩子把比赛的经验融合到了第二天的比赛中,终于得分了。作者由此得出了“经验是最好的老师”的结论。1A.publicBtraditionalCofficialDspecial【解析】空格前的“School?A friend?A tutor?”所指的都是传统的(traditional)我们可以求教的地方。public公共的;official官方的;special特殊的。【答案】B2A.passesBworksCliesDends【解析】根据空格后面的somewhere else instead可知,该句意思是“但很可能你真正
24、想要学习的却在(lies)其他某个地方”。pass经过;work工作;end结束。【答案】C3A.dreamBideaChabitDchance【解析】结合空格后面的seeing this first hand可知作者有机会(chance)亲眼看到这样的事情。dream梦想;idea想法;habit习惯。【答案】D4A.tripBholidayCweekendDsquare【解析】根据下文中的Saturday和between Saturday and Sunday这些信息可知,她们踢球的时候是周末(weekend)。trip旅游,holiday假日,square广场,均不能在文中找到与之相关的
25、信息。【答案】C5A.wonBenteredCorganizedDwatched【解析】根据空格后面的a tournament,which normally was only for more skilled club teams可知,一般来说只有技术更好的俱乐部球队才能参加(entered)锦标赛。win赢;organize组织;watch观看。【答案】B6A.painfulBstrangeCcommonDpractical【解析】结合上下文可知,她们周末对抗的球队是一些受过更好训练的强队,因此这给她们带来的肯定是一些痛苦的(painful)经历。strange奇怪的,common普通的,p
26、ractical实际的,均与语境不符。【答案】A7A.lessBpoorlyCnewlyDbetter【解析】根据上文提到的more skilled club teams可知,这些参加锦标赛的球队都是经过更好(better)训练的球队。less更少,poorly糟糕地,二者意思与语境相反;newly最近,新近,与语境不符。【答案】D8A.fansBtutorsCclassDteam【解析】由空格所在句中的games(比赛)及shot(射门)可知,此处是指她的球队(team)表现不佳。fan迷,狂热爱好者;tutor导师;class班级。【答案】D9A.imaginedBhatedCavoide
27、dDmissed【解析】根据下文的playing her best.still defeated可知,作者不愿意(hated)看到女儿尽力踢球但却仍然被打败的情景。hate doing sth.厌恶做某事。imagine想象,avoid避免,miss错过,均与语境不符。【答案】B10A.ifBorCbutDas【解析】根据前面的playing her best和后面的defeated可知,女儿虽然尽力了,但还是被打败了。前后是一种转折关系,故选but。【答案】C11A.girlsBparentsCcoachesDviewers【解析】读文章可知这是一支女子足球队,因此这里指那些女孩子(girl
28、s)。parent父亲(或母亲);coach教练;viewer观众。【答案】A12A.dressedBshowed upCmade upDplanned【解析】结合空格后面的for their Sunday game我们知道,这是她们在周日比赛露面(showed up)的时候。dress穿(衣服);make up编造;plan计划。【答案】B13A.slightlyBhardlyCbasicallyDcompletely【解析】结合语境,尤其是上文中的.something clicked with the.可知,好像这些女孩子们突然领悟到了什么,这次露面时,她们完全(completely)不一
29、样了。slightly稍微,hardly几乎不,basically基本地,均与语境不符。【答案】D14A.seenBknownCheardDread【解析】结合语境They had begun to integrate(融合)the kinds of play and teamwork they had_the day before.我们知道,作者女儿的这个队把昨天她们看到(seen)的融合到今天的比赛中来了,而不是know“知道”,hear“听到”或read“读”。【答案】A15A.stylesBtrainingCgameDrules【解析】根据上文提到的their Sunday game我
30、们知道,她们把从对方那里学到的打法和团队合作精神融合到今天的比赛(game)中来。style风格;training训练;rule规则。【答案】C16A.evenBstillCseldomDagain【解析】结合空格前的They played aggressively.可知她们富有攻击性地踢球,甚至(even)得分了。still仍然,seldom很少,again又,再,均与语境不符。【答案】A17A.confusedBstruckCremindedDwarned【解析】It strikes/struck sb.that.“某人突然想起”,是固定句式,it是形式主语,真正的主语是that引导的从句
31、。这里的strike可以换成hit或occur to。confuse使困惑,remind提醒,warn警告,均与语境不符。【答案】B18A.touchingBthinkingCencouragingDlearning【解析】根据文章首句Where do you go when you want to learn something?可知本文谈论的主要是学习,作者认为和训练有素的对手进行比赛是这些女孩子们学习(learning)的良机,以此紧扣文章主题。touching感人的,thinking有思考力的,encouraging鼓舞人心的,均与语境不符。【答案】D19A.ExperienceBIndependenceCCuriosityDInterest【解析】通读全文可知,作者认为和训练有素的对手比赛的经验(experience)是最好的老师。因此选项A正确。【答案】A20A.harmful toBmixed withCdifferent fromDapplied to【解析】句意为“她们学到的经验可能与将在学校得到的并无区别(different from),但一定更加个性化,更有意义,因为她们必须靠自己来弄清楚”。be harmful to对有害;be mixed with与混合;be applied to应用于。【答案】C