ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:18 ,大小:2.39MB ,
资源ID:357936      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-357936-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语大一轮复习核心素养测评十四Unit2Theenvironment牛津译林版必修5.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语大一轮复习核心素养测评十四Unit2Theenvironment牛津译林版必修5.doc

1、核心素养测评十四 Unit 2The environment. 阅读理解Coca-Cola, which reportedly produced more than 3 million tons of plastic packaging in 2017, announced Thursday it wants to “help fix the worlds plastic waste problem one community (社区) at a time”. The soda giant is doing so by providing $ 5. 4 million for recyclin

2、g programs in cities like Atlanta, Boston, Denver and Houston. In these cities, partners, like The Green Blue Institute and The Recycling Partnership, which receive the money, will work together to improve recycling rates. “We focus on areas where we have the ability to make the biggest influence on

3、 communities through the funding and expert skills of Coca-Cola employees, ” Carlos Pagoagoa, Coca-Colas group director of community partnerships, said in a statement. “In each city, local partners will work together to identify barriers to recycling on a local level and test a range of solutions, ”

4、 he added. “We hope the learnings from these model markets can offer solutions to other cities facing similar challenges. ”As part of the effort, The Recycling Partnership and the city of Atlanta, where the cola companys headquarters are based, will send street teams out to open recycling carts and

5、leave citizens cards informing them what they can and cant recycle, and let them know how their efforts work. “Two of the most urgent problems with recycling in the U. S. today are lack of access, followed by pollution in recycling, ” Keefe Harrison, CEO of The Recycling Partnership, said in a state

6、ment. “We know from the success of Atlanta in 2017 that the citizens want to recycle, and that communicating with them in the street works. ”Last year, Coca-Cola announced its task to collect and reuse a bottle or can for each one it sells, and increase the amount of its products out of recycled mat

7、erials to 50% by 2030. The brand also aims to make all its packaging fully recyclable by 2025. 【文章大意】本文是一篇环保类短文阅读。文章主要讲述可口可乐公司将提高产品包装材料的回收率, 直至其所有包装完全可回收。1. What does Coca-Cola company intend to do in the program? A. Produce less packaging. B. Help deal with plastic waste. C. Pick up waste in commun

8、ities. D. Build a plant to recycle plastic waste. 【解析】选B。 细节理解题。根据文章第一段可知, 可口可乐公司宣布, 计划帮助一个社区解决一次全球塑料垃圾问题。故选B。2. Whats Paragraph 2 mainly about? A. How Coca-Cola conducts its program. B. What organizations participate in the program. C. How Coca-Cola chooses cities for the program. D. What the local

9、 people do in Coca-Colas program. 【解析】选A。 段落大意题。根据文章第二段可口可乐公司为亚特兰大、波士顿、丹佛和休斯顿等城市的回收项目提供资金, 并与合作伙伴共同努力来提高回收率, 从而可知, 本段主要讲述可口可乐是如何执行其计划的。故选A。3. What do street teams do to help? A. Sort out various waste in the city. B. Look into the cause of pollution. C. Instruct local people what to recycle. D. Hand

10、 cards to the locals in person. 【解析】选C。 细节理解题。根据文章第四段As part of the effort, The Recycling Partnership and the city of Atlanta, where the cola companys headquarters are based, will send street teams out to open recycling carts and leave citizens cards informing them what they can and cant recycle, an

11、d let them know how their efforts work. 街头团队, 给市民留下卡片, 告诉他们什么可以回收, 什么不能回收, 可知, 街头团队指导当地居民如何回收利用。故选C。4. What does Keefe Harrison think of the program? A. Promising. B. Difficult. C. Pioneering. D. Costly. 【解析】选A。 推理判断题。根据文章第五段“We know from the success of Atlanta in 2017 that the citizens want to recy

12、cle, and that communicating with them in the street works. ” 市民们想要回收垃圾, 在街上与他们交流是有效的, 可以推断出, Keefe Harrison认为此项目是有希望的。故选A。【知识拓展】长难句分析As part of the effort, The Recycling Partnership and the city of Atlanta, where the cola companys headquarters are based, will send street teams out to open recycling

13、carts and leave citizens cards informing them what they can and cant recycle, and let them know how their efforts work. 分析: where引导定语从句, what引导宾语从句, how引导宾语从句。翻译: 作为努力的一部分, 回收伙伴和可口可乐公司总部所在的亚特兰大市将派出街头团队, 打开回收车, 给市民留下卡片, 告诉他们什么可以回收, 什么不能回收, 并让他们知道自己的努力如何奏效。B世纪金榜导学号Chinese dishes are popular around the

14、 world now. But 100 years ago, few foreigners were lucky enough to have a taste of typical Chinese food. Chop suey(炒杂碎) is among those dishes that were famous in western society then. The origin of this Chinese-American dish is a bit of a mystery. Legend has it that, while he was visiting New York C

15、ity, Chinese ambassador Li Hung Changs cooks invented the dish for his American guests at a dinner on August 29, 1896. But is this legend true? Whether or not the tale is entirely true, Li Hung Chang definitely influenced the creation of chop suey. When Li visited the U. S. in August 1896, cheering

16、Americans lined the streets hoping to catch a glimpse of this important visitor and his famous yellow jacket, because of which many mistaken him as the emperor of China because they heard yellow was a special color reserved for royalties. As the guest of honor, Li seldom tried American food and cham

17、pagne that was offered to him and ate only meals specially prepared by his personal cooks. In reality, chop suey was probably not invented by Li Hung Changs cooks, but Americas fascination with this royal visitor from Asia and his team of personal cooks gave rise to new interest in Chinese cooking.

18、After 1896, Americans began to visit Chinese restaurants in large numbers for the first time. Chop suey set out to sweep big cities such as New York and San Francisco. Questioning the origins of the chop suey story, scholars believe restaurant owners used the popular ambassadors name to inspire inte

19、rest in a Chinese dish adapted for Americans by their own cooks. Newspaper owners used the same strategy to sell more papers. The New York Journal took advantage of Li Hung Changs popularity to claim in an advertising poster, “Li Hung Chang never misses Sunday Journal. ” 【文章大意】文章介绍了一道中式菜炒杂碎风靡美国, 以及这

20、道菜怎么和李鸿章扯上关系的故事。5. What does the underlined phrase “ a bit of a mystery” in Paragraph 1 mean? A. Ignored. B. Discovered. C. Unknown. D. Confirmed. 【解析】选C。词义猜测题。 文章第一段画线短语所在的句子和最后一句对炒杂碎的传说提出了怀疑, 因此这道菜的起源不得而知, 因此C项正确。6. Why did Americans think Li Hung Chang was the emperor of China? A. He had a person

21、al cook. B. He wore a yellow jacket. C. He looked like the emperor. D. He didnt try American food. 【解析】选B。细节理解题。文章第二段提及. . . his famous yellow jacket, because of which many mistaken him as the emperor of China, 因为李鸿章身着黄马褂, 所以被误认为是中国皇帝。因此B项正确。7. According to the text, who are probably the inventors o

22、f chop suey? A. The Chinese ambassador. B. American restaurant cooks. C. American restaurant owners. D. Li Hung Changs personal cooks. 【解析】选B。 细节理解题。文章最后一段提及. . . a Chinese dish adapted for Americans by their own cooks, 美国餐厅的厨师们为美国的顾客们专门创造了一道菜, 可知B项正确。8. What is the main idea of the text? A. How cho

23、p suey became popular. B. What Li Hung Chang ate in America. C. Why Li Hung Chang visited New York. D. How restaurants cooked the famous chop suey. 【解析】选A。主旨大意题。文章记录了中式菜炒杂碎怎样风靡美国, 因此A项正确。. 阅读填句(2020黄山模拟)Since the 1980s eco-tourism has grown and grown. It is the fastest growing type of tourism. If do

24、ne well, eco-tourism has several advantages. It is kinder to the environment. 1 This means that more natural habitats are protected and that the resources for building come from sustainable (可持续的) sources. Another advantage is that people in the developed world through eco-tourism get to experience

25、places of great natural importance as well as communicating with local people. 2 However, there are some disadvantages of eco-tourism. It is felt by some environmentalists that any human activity will cause disorder in the routine of animals. 3 Another problem for local people is that they are expec

26、ted to pose for cameras and dance etc. for money. 4 The tourists are destroying the culture that they are paying to protect. Eco-tourism tries to go to the places far away from other communities. 5 There is nothing stopping people taking money from tourists as well as doing environmentally unfriendl

27、y activities. It seems that the disadvantages often outweigh the advantages of eco-tourism. It might be better to take pictures of animals rather than kill animals, but given the choice the animals would sooner not have people around. It seems whether eco-tourism should be allowed or should be judge

28、d case-by-case, and that the local people must be considered. A. These places are often not well policed. B. People walking through the forest may do much harm. C. And these activities will also damage the eco-system. D. It seldom ends with peoples going people to untouched parts of the world. E. Th

29、is is good for both parties: they both can better understand each other. F. And it encourages developers to consider the natural environment more. G. It discourages the local people from pursuing their traditional life styles. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了生态旅游的优点和缺点。1. 【解析】选F。 根据本空前的“If done well, eco-tourism

30、 has several advantages. It is kinder to the environment. ”可知, 生态旅游有很多好处, 比如, 它更环保, 此处说的是另一个好处, 故F项(它鼓励开发者更多地考虑自然环境)符合语境。2. 【解析】选E。 根据本空前的“people in the developed world through eco-tourism get to experience places of great natural importance as well as communicating with local people. ”可知, 通过生态旅游, 发

31、达国家的人们可以去极具自然价值的地方体验, 也可与当地人交流, 此处是说与当地人交流的好处, 故E项(这对双方都有好处: 他们都能更好地理解对方)符合语境。3. 【解析】选C。 根据本空前的“It is felt by some environmentalists that any human activity will cause disorder in the routine of animals. ”可知, 环保人士认为任何人类活动都会导致动物的日常生活紊乱, 此处承接上文, 讲的是人类活动的另一个负面影响, 故C项(这些活动也会破坏生态系统)符合语境。4. 【解析】选G。 根据本空前的

32、“Another problem for local people is that they are expected to pose for cameras and dance etc. for money. ”可知, 当地人的另一个问题是他们被要求站在镜头前摆好姿势、跳舞等赚钱, 此处说的是这个问题对当地人的生活的影响, 故G项(它阻碍了当地人追求他们传统的生活方式)符合语境。5. 【解析】选A。 根据本空前的“Eco-tourism tries to go to the places far away from other communities. ”可知, 生态旅游试图去那些远离其他社

33、区的地方, 此处承接上文, 讲的是这些地方的情况, 故A项(这些地方往往治安不佳)符合语境。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。The Amazon fires finally 1. (start)to get the attention of the world recently. The 2. (lose) of trees and the sunblotting smoke are obvious 3. (consequence) of these massive fires. Another problem is a large amount o

34、f carbon monoxide which most people are familiar with because it can be harmful 4. humans. If 5. (expose) to it for even a short period of time, carbon monoxide can quickly replace oxygen in the blood, 6. can cause serious or even fatal outcomes. The gas is odorless, colorless, and tasteless so it i

35、s 7. (particular) dangerous. The image above 8. (capture) by an instrument called the Atmospheric Infrared Sounder (AIRS) aboard the Aqua satellite. In the animation, 9. is clear that the plume of carbon monoxide starts in the region of burning fires 10. then drifts southeast ward into Brazil and ot

36、her parts of the continent. 【文章大意】文章主要介绍了亚马逊大火释放出大量对人体有害的一氧化碳。1. 【解析】have started。考查动词的时态。根据状语recently, 应用现在完成时。故填have started。2. 【解析】loss。考查名词。冠词后应接名词作主语, 应使用动词lose的名词形式。故填loss。3. 【解析】consequences。考查名词复数。consequence为可数名词, 根据谓语are, 应用复数形式。故填consequences。4. 【解析】to。考查介词。be harmful to意为“对有害”, 是固定搭配故填介词

37、to。5. 【解析】exposed。考查状语从句的省略。分析句子结构可知, if引导的条件状语从句为省略句式, 即从句主语和主句主语一致, 从句谓语中有be动词的某种形式。其完整的从句为If carbon monoxide is. . . , 由此可知主语carbon monoxide与动词expose之间是动宾关系, 故填过去分词exposed。6. 【解析】which。考查非限制性定语从句, 此处关系代词在从句中作主语, 代指前面的句子, 故填which。7. 【解析】particularly。考查副词。根据副词修饰形容词dangerous可知。故填particularly。8. 【解析】

38、was captured。考查动词的时态和语态。句意: 上图就是Aqua卫星上的大气红外探测器(AIRS)捕捉到的画面。可知动作发生在过去, 并与主语image为动宾关系。故填was captured。9. 【解析】it。此处it作形式主语, 真正的主语是后面的that引导的主语从句。10. 【解析】and。由starts, then drifts可知应用and连接并列谓语。【知识拓展】佳词积累1. massive adj. 巨大的2. carbon monoxide 一氧化碳3. fatal adj. 致命的4. odorless adj. 无味的5. image n. 图像; 形象 6.

39、animation n. 动画【阅读理解】If you buy a washing machine, a fridge or a television in Europe, it comes with a sticker. Thanks to a 1992 EU rule, all appliances must be labelled (贴标签) with their energy efficiency. So why has our food system-which threatens 10, 000 species with extinction, produces about 30%

40、 of greenhouse gases, and drives 80% of our air pollution-only ever had voluntary eco-labels? The appliances ruling had a huge impact; initially, 75% of fridges and freezers were rated G to D(low efficiency), but today 98% are classed A+ or A+. Worldwide, the energy efficiency of labelled appliances

41、 has increased three times faster than appliances without labels. Introducing an equal system for food could have an even bigger impact. Mandatory environmental labels would change how we produce and consume in far-reaching ways. First, producers would have to measure their impacts in a uniform way

42、and be accountable for the results. This would not be expensive: it is free to monitor environmental impacts using digital tools such as Fieldprint and the Cool Farm Tool. Second, they support sustainable consumption. Our research found that products that look, taste and cost the same can have drama

43、tically different environmental impacts. High-impact beef producers use 5, 7000% more land and create 1, 000% more greenhouse gases than low-impact producers. Labels would allow consumers to tell these products apart. They would highlight both high-impact and low-impact producers, in the same way, a

44、cross multiple products. This would encourage more people to think about their choices by exposing them to the facts every time they are in the shops. We can also use labels to turn smaller consumer changes into large environmental benefits: because a small number of producers create a large share o

45、f the impact, simply avoiding high-impact producers can make a huge contribution to pollution reductions. 【文章大意】本文是议论文。自欧盟出台家电强制环保规定以来, 家电的能耗逐年下降。作者认为也应在食品上加上强制环保标识, 以降低食品零售业的能耗。1. Why does the author mention the appliances in Paragraph 1? A. To applaud the 1992 EU rule. B. To bring up the topic of

46、labelling food. C. To point out the pollution they caused. D. To compare their energy consumption rates. 【解析】选B。推理判断题。第一段中作者预设了“在欧洲购买家电”的情景, 由此引出1992年欧盟出台的针对家电的强制环保标识, 随即设问“为何不在食品上也加上类似的环保标识”。由此可知, 作者在第一段中提到洗衣机、冰箱、电视机这些家电是为了引出“给食品加环保标识”的话题。故选B。2. What do the figures in Paragraph 2 show? A. The impor

47、tance of saving energy. B. The debate about eco-labelled appliances. C. The effectiveness of the appliances ruling. D. The problem caused by appliances of low efficiency. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的75% of fridges and freezers were rated G to D (low efficiency), but today 98% are classed A+ or A+. Worldwide

48、, the energy efficiency of labelled appliances has increased three times faster than appliances without labels. 可知, 作者在第二段中将未使用环保标识前家电的能耗与使用环保标识后家电的能耗作了对比, 用真实的数据证实了“环保标识”的有效性。故选C。3. What does the underlined word “Mandatory” in Paragraph 3 mean? A. Compulsory. B. Effective. C. Different. D. Independ

49、ent. 【解析】选A。词义猜测题。根据第一段中的all appliances must be labelled with their energy efficiency. So why has our food system. . . had voluntary eco-labels? 及第二段的末句Introducing an equal system for food could have an even bigger impact. 可知, 家电上的环保标识是强制性的, 作者在文中建议在食品上加上与家电上类似的环保标识, 由此可知, Mandatory意为“强制性的”。must be,

50、 voluntary及equal是解题的关键词。故选A。4. What can be learned about eco-labels? A. They will increase the profits of low-impact producers. B. They can show producers environmental impacts. C. They will guide consumers to buy healthier food. D. They can expose consumers to more products. 【解析】选B。 细节理解题。根据最后一段中的T

51、hey would highlight both high-impact and low-impact producers, in the same way, across multiple products. 可知, 环保标识能够将高能耗与低能耗的食品生产者区别开来。也就是说, 环保标识能指示食品生产者的能耗。故选B。【知识拓展】佳词积累1. efficiency n. 效能, 效率2. extinction n. 灭绝, 消亡3. drive vt. 驱动, 驱使4. initially adv. 起初, 最初5. monitor vt. 检查; 监视6. sustainable adj.

52、 可持续的. 阅读理解Environmental experts warn that our planet is drowning in plastic. The worlds cities produce 2 billion tons of trash every year. By the year 2050 that number is expected to rise to 3 billion tons. The World Bank estimates that the largest amount of trash today, about 44 percent, is plasti

53、c. But we often have to buy packaged goods. And often that packaging is made of plastic. Now, that may be changing. A new environmentally-friendly shopping model was recently launched at the World Economic Forum in Davos, Switzerland. This shopping model, called Loop, aims to replace throw away cont

54、ainers with reusable ones. Loop is the idea of Terra Cycle, an American-based recycling company. Its chief, Tom Szaky, told the Associated Press (AP) that “removing plastics from the ocean is not enough”. He said the point is to get away from single-use packages. Szaky said that Loop is the future o

55、f shopping. But it comes from an idea of the past. He compared it to the “milkman model” of the 1950s in the United States. Back then, someone brought milk to your doorstep in glass bottles and then left with empty bottles. These could be cleaned and used again. The result is zero-waste. Jennifer Mo

56、rgan from the environmental non-profit organization Greenpeace also joined in the discussion about Loop in Davos. She said that “Greenpeace welcomes the aim of the Loop Alliance to move away from throwaway culture and disposability. ” But Morgan questioned whether companies worldwide are ready to ch

57、ange their business models. Loop is set to launch later this year in three eastern U. S. states, and also in Paris, France and some of the surrounding area. Then Loop plans to expand to the U. S. West Coast, Toronto, Canada and Britain by the end of this year or 2020. 【文章大意】本文是一篇环境保护类短文阅读。文章主要介绍美国一家

58、公司推出一种新的“零浪费”购物模式。1. What does the author intend to do in Paragraph 2? A. Provide background information. B. Advocate zero-waste lifestyle. C. Explain the reason for trash. D. Introduce a new topic. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第二段可知, 世界上的城市每年产生大量的垃圾, 并且其中最大的垃圾量是塑料, 结合下文可知, 作者写本段是为下文提出新的购物模式提供背景信息。故选A。2. Where

59、does the idea “Loop” come from? A. The World Economic Forum. B. Demand of some companies. C. Zero-waste model. D. The milkman model. 【解析】选D。 细节理解题。根据文章第四段Szaky said that Loop is the future of shopping. But it comes from an idea of the past. 和第五段He compared it to the “milkman model” of the 1950s in t

60、he United States. Back then, someone brought milk to your doorstep in glass bottles and then left with empty bottles. These could be cleaned and used again. The result is zero-waste. 可知, Loop购物模式的想法来自于过去“送奶工模式”, 是一种可以零浪费的模式。故选D。3. Which countries is Loop expected to expand to by 2020? A. United Stat

61、es and Switzerland. B. Switzerland and Britain. C. Canada and Britain. D. France and Canada. 【解析】选C。 细节理解题。根据文章最后一段Loop is set to launch later this year in three eastern U. S. states, and also in Paris, France and some of the surrounding area. Then Loop plans to expand to the U. S. West Coast, Toron

62、to, Canada and Britain by the end of this year or 2020. 可知, Loop计划在2020年将业务扩大到加拿大和英国。故选C。4. What is the text mainly about? A. A new shopping model. B. The development of future city. C. The worlds environmental issue. D. The concerns of future shopping. 【解析】选A。 主旨大意题。根据文章第三段A new environmentally-fri

63、endly shopping model was recently launched at the World Economic Forum in Davos, Switzerland. 及全文内容可知, 文章主要介绍美国一家公司推出一种新的“零浪费”购物模式。故选A。【知识拓展】佳词积累1. drown vt. 淹没2. trash n. 垃圾3. be expected to 预计4. remove from 移除5. be set to 被设定. 完形填空I used to go to the gym a lot, so when I started to get pains in my

64、 neck, I just assumed I had pulled something. But when I couldnt 1 my neck or look left, right, up or down, I went to the doctor and I was told that I had a rare type of cancer that 2 the throat. It was scary. At the time I was 3 twenty. Having cancer and getting 4 influenced a lot of things. The si

65、de effects from my treatment were really bad. I couldnt work, and I wasnt able to go out with my friends. I would rather not go through it. 5, the youth support volunteers encouraged me to keep going, which gave me the motivation to 6 treatment. Besides, my family was really there to support me, and

66、 it drew us closer. During my treatment, I 7 new friends through Teenage Cancer Trusts social events. They were 8 people who had been through cancer as well. The conversation between us 9 more easily as we had things in common. I inspired them to stay optimistic. As I 10 working out, now I want to b

67、ecome a health coach to guide young people suffering from cancer. They often lose or gain a lot of weight, which can affect their 11. So I can use my 12 to help them get back to fitness. I lost much weight and Im trying to 13 it so I can be an inspiration for them. In a way, I see having cancer as a

68、 14 thing. It was a test for me and I am now going down a better 15. 【文章大意】作者经历了癌症后加入志愿者队伍, 帮助那些患癌症的年轻人恢复健康。1. A. scratch B. holdC. liftD. pull【解析】选C。此处指我不能抬起我的脖子, 不能上下左右地看。scratch抓, 擦; hold抓住; lift举起, 抬起; pull拉。2. A. demandedB. injectedC. displayedD. affected【解析】选D。我去看医生, 医生告诉我我患了一种罕见的癌症, 它影响我的喉咙。d

69、emand要求; inject注射; display展示; affect影响。3. A. alsoB. stillC. onlyD. even【解析】选C。那时我只有20岁。also也; still仍然; only只有; even甚至。4. A. experimentB. treatmentC. donationD. experience【解析】选B。此处指患癌症和接受治疗影响了许多事情。根据下一句的treatment可以猜出答案。experiment实验; treatment治疗; donation捐赠; experience经历, 经验。5. A. ActuallyB. Eventuall

70、yC. FortunatelyD. Gradually【解析】选C。此处指幸运的是, 青年支持志愿者们鼓励我坚持下去。actually实际上; eventually最后; fortunately幸运地; gradually逐渐地。6. A. focus onB. carry onC. take onD. depend on【解析】选B。此处指(他们的鼓励)激励我继续治疗。focus on集中于; carry on继续; take on雇用, 呈现; depend on依靠。7. A. sharedB. exchangedC. avoidedD. made【解析】选D。此处指我在治疗期间结交了新

71、朋友。make friends交朋友。8. A. lovelyB. youngC. matureD. smart【解析】选B。根据前面一句中的Teenage Cancer Trusts social events可知, 作者结交的朋友都是患过癌症的年轻人。lovely可爱的; young年轻的; mature成熟的; smart聪明的, 时髦的。9. A. flowedB. hitC. appliedD. discussed【解析】选A。因为我们有很多共同点所以我们的谈话很顺畅。flow流出, (谈话、文体等)流畅; hit打击; apply申请, 应用; discuss讨论。10. A. a

72、dmitB. imagineC. admireD. love【解析】选D。此处指因为我热爱锻炼, 我想成为一个健身教练来指导患癌症的年轻人。admit承认; imagine想象; admire钦佩; love热爱。11. A. delightB. processC. troubleD. health【解析】选D。他们经常体重减少或者体重增加, 这都影响他们的健康。delight高兴; process过程; trouble麻烦; health健康。12. A. gradesB. qualificationC. impressionD. problem【解析】选B。此处指我能利用我的(健身教练的)

73、资格帮助他们恢复健康。grade年级, 成绩; qualification资格, 合格证书; impression印象; problem问题。13. A. recallB. returnC. regainD. review【解析】选C。我的体重减了很多, 我想再次增加体重。recall回忆; return回来, 归还; regain重新获得; review复习。14. A. positiveB. negativeC. depressedD. moved【解析】选A。在某种程度上, 我把患癌症看作是一件好事。positive积极的, 正面的; negative消极的; depressed感到沮丧

74、的; moved感动的。15. A. roleB. concernC. behaviorD. path【解析】选D。患癌症对我来说是一次考验, 我现在正沿着一条更好的路前行。role作用, 角色; concern关心; behavior行为; path小径, 路。【知识拓展】佳词积累1. painn. 疼痛2. neckn. 脖子3. go through经历4. draw sb. close把某人拉近5. motivationn. 动力, 积极性6. work out锻炼. 应用文写作假定你是李华, 你的同班同学王刚的家乡遭受了台风“彩虹(Typhoon Mujigae)”袭击, 洪水毁坏了

75、他的家园, 你作为班长代表班级给正在抗洪的他写一封慰问信, 要点如下: 1. 对该同学表示关心; 2. 向其提供一些帮助, 如捐助和补习; 3. 表达希望和对其重建家园的信心。注意: 1. 词数80左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 开头已给出, 不计入总词数。Dear Wang Gang, Were so sorry to hear that a severe Typhoon Mujigae hit your hometown, leaving your house in ruins. _Yours sincerely, Li Hua【参考范文】Dear Wang Gan

76、g, Were so sorry to hear that a severe Typhoon Mujigae hit your hometown, leaving your house in ruins. On behalf of our class, Im writing to express our most sincere pity and care for you. Thinking about your present situation, we cannot wait to make every bit of our effort to help you. Therefore, w

77、e make a donation of some money, expecting that it can help you go through the difficulty. Besides, we will help you make up for the lessons you miss during your absence. We are convinced that with the help of so many kind people, a better house can be rebuilt. Looking forward to your coming back so

78、on. Yours sincerely, Li Hua. 概要写作(2020杭州模拟)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。High school exit tests are tests that students must pass to graduate from high school. In the last few years, however, a number of states in America have dropped them. Although some states still use them for diplomas, the number i

79、s down from a high of 27 states during the testing craze promoted by No Child Left Behind (NCLB). The appearance of this phenomenon is small wonder. Researches clearly show that exit tests have little positive effects on students. A 2014 report found exit testing was associated with lower graduation

80、 rates, negatively affected labor market outcomes, and, most alarmingly, produced a 12. 5 percent increase in incarceration (监禁) rates. Exit exams, the study concluded, had tended to add little value for most students. Exit testing relies on the following assumptions. One is that standardized testin

81、g can serve as a kind of “quality control” for high school graduates, guaranteeing that graduates are college ready. The other is that they have predicting value for future success in academic situations. But there is little evidence. The tests dont exactly measure what they pretend to measure. For

82、example, qualities such as intelligence, academic ability, college readiness are not determined. Those that should be developed in all young people, like responsibility, critical thinking, and empathy (移情), are not measured, either. Even supporters of exit tests have acknowledged that they dont offe

83、r reliable data. Thus, more and more people are suggesting that exit test scores ought to be just one component of the high school diploma. Schools should consider many other records including credits earned, courses taken, activities, service, projects and other elements of academic accomplishment

84、so that students can be evaluated flexibly. In other words, exit test scores should never be the only criterion for high school diplomas. _【参考范文】High school exit tests have been cancelled in some states in America in recent years. (要点1)This is not surprising because studies show they do little good to students. (要点2)Instead of ensuring college readiness and academic success, they actually dont measure what should be measured. (要点3)Therefore, exit test scores should only be one part of the standards of high school diplomas. (要点4)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1