ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:74KB ,
资源ID:357426      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-357426-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三十七 选修8 Unit 2 Cloning(含解析)新人教版.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三十七 选修8 Unit 2 Cloning(含解析)新人教版.doc

1、核心素养测评 三十七选修8 Unit 2Cloning(限时35分钟). 阅读理解 AAn exciting landing process of Change-4 lunar probe (月球探测器 ) was seen through the monitor at Beijing Aerospace Control Center in Beijing, Jan. 3, 2019. It touched down on the far side of the moon at 10: 26 a. m. Beijing Time, becoming the first spacecraft s

2、oft-landing on the moons unknown side never visible from Earth. Chinas Change-4 probe has started the exploration on the far side of the moon thanks to the relay satellite that provides a communication link with ground control. The relay satellite, named Queqiao, meaning Magpie Bridge, after a Chine

3、se legend (传说 ), was launched on May 21, 2018, and became the first communication satellite operating in the Halo Orbit, nearly 500, 000 km from the earth. It can also provide communication for probes from other countries. The relay satellite will also be used for scientific and technological experi

4、ments. The maximum distance between the satellite and the Change-4 probe on the far side of the moon is 79, 000 km. The satellite processes data from the probe and sends it to Earth. The satellite can stay in its orbit for a long time due to its relatively low fuel consumption, as the earths and moo

5、ns gravity balances its orbital moving. While in orbit, it can “see” both the earth and the far side of the moon. The concept of using a relay satellite in the Halo Orbit was first put forward by U. S. space experts in the 1960s, but was realized by Chinese space engineers. Researchers hope to use t

6、he cameras on the satellite to record asteroids (小行星 ) hitting the far side of the moon. To control the cost of the Change-4 probe, the relay satellite was designed to be relatively small, weighing about 400 kg. Researchers had just 30 months to develop the satellite, putting them under high pressur

7、e. To promote public interest in space exploration, the China National Space Administration invited people to write down their wishes for lunar and space exploration, and the relay satellite carries the names of tens of thousands of participants and their messages. 【文章大意】这是一篇应用文。文章报道了北京时间2019年1月3日10

8、时26分, 我国嫦娥四号探测器成功登陆月球背面。1. What do we learn from the second paragraph?A. The relay satellite was launched on Jan. 3, 2019. B. Change-4 probe was the first communication satellite. C. The relay satellite only explores the far side of the moon. D. The relay satellite can handle data from Change-4 prob

9、e. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段的The satellite processes data from the probe and sends it to Earth. 可知, 中继卫星可以处理来自嫦娥四号探测器的数据。故选D。2. Why was the size of the relay satellite relatively small?A. To reduce the cost as much as possible. B. To make it circle Moon for a longer time. C. To avoid being crashed by other

10、 satellites. D. To follow American space experts advice. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段的To control the cost of the Change-4 probe, the relay satellite was designed to be relatively small, weighing about 400 kg. 可知, 中继卫星的尺寸相对较小是为了节约成本, 故选A。3. What made researchers suffer from great stress?A. Few people interes

11、ted in the exploration on the moon. B. The relay satellite carrying too much equipment. C. Their lacking enough time to develop the relay satellite. D. Peoples never being optimistic about the relay satellite. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段的Researchers had just 30 months to develop the satellite, putting them

12、under high pressure. 可知, 研究者们压力很大是因为他们只有30个月的时间开发这个卫星, 即缺乏时间, 故选C。4. What is the main idea of the text?A. China is a new space power after the USA. B. Change-4 probe lands on Moons far side. C. Chinese space engineers make much progress. D. Space exploration is a dangerous challenge. 【解析】选B。主旨大意题。文章

13、主要报道了嫦娥四号探测器成功登陆月球背面, 并介绍了卫星在月球登陆的情况, 因此, 本文的主要内容是嫦娥四号探测器在月球背面着陆。故选B。BDreaming of summer picnics filled with family and fun? Weve come up with 4 of the top picnic areas across the US. Cumberland Islands, GeorgiaJust a few hours south of Savannah, this national seashore is a picnic paradise. Its an u

14、nspoiled place in the Deep South with over 50 miles of hiking trails (小径). Covered in Spanish moss, the trails are lined with trees and since its still a rural area, the stars line up for a spectacular show at night and create the perfect evening starlit picnic opportunity. Grant Park, ChicagoIf you

15、 are looking for delicious food in Chicago, go for a taste of a 20-day, lake-front, foodie festival that happens in October each year. Grab a spot near the fountain to enjoy your picnic, appreciate the city scenery and lake views and relax with family and friends. If you are there on July 4th, be su

16、re to plan the day to include the fireworks display at the Navy Pier. Cranberry Islands, MaineHere, youll enjoy natural picnics with island views. The islands are a delightful group of islands about 20 minutes offshore from Acadia National Park. You can visit the islands by private boat or ferry (渡船

17、) service. Bring a picnic basket along for the ride as its a romantic picnic area to take your special someone or go for a family outing to visit the islands. Big Sur, CaliforniaThe Point Lobos State Reserve is a small gem. Besides the coastal wildlife there are rare plant communities, and unique ge

18、ological formations. Its good to have a picnic there. We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了美国的4个顶级野餐区的相关信息。5. What are Cumberland Islands like?A. They are just next to Savannah. B. They havent lost their naturalness. C. The

19、y are almost covered in Spanish moss. D. They have a spectacular show every night. 【解析】选B。细节理解题。由Cumberland Islands, Georgia中的“Its an unspoiled place. . . ” 可知, 这是一个未遭破坏的地方。所以Cumberland Islands并没有丧失它的自然风光。故B选项正确。6. Where can you enjoy observing wildlife with a telescope?A. At the Navy Pier. B. In th

20、e Deep South. C. At Acadia National Park. D. At the Point Lobos State Reserve. 【解析】选D。细节理解题。由Big Sur, California中“The Point Lobos State Reserve is a small gem. . . We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance. ”可知, Point Lobos是评价很高的国家保护区。我们建议带上望远镜, 因

21、为大部分野生动物只能在远处看到。所以在Point Lobos国家保护区可以享受用望远镜观察野生动物的乐趣。故D选项正确。7. Why does the author write this passage?A. To introduce some picnic areas. B. To share personal stories about picnics. C. To tell readers some good ways to relax. D. To offer readers tips for winter holiday. 【解析】选A。推理判断题。由“Dreaming of sum

22、mer picnics filled with family and fun? Weve come up with 4 of the top picnic areas across the US. ”(梦想着家人陪伴、充满乐趣的夏季野餐?我们想到了美国四大顶级野餐区), 以及下文对于野餐区的详细说明, 可以判断出作者写这篇短文的目的是要介绍一些野餐区。故A选项正确。8. Where can we most probably read this passage?A. In a personal dairy. B. In a science report. C. In a travel magaz

23、ine. D. In a geography textbook. 【解析】选C。推理判断题。通读全文可知, 短文介绍了美国的4个顶级野餐区的相关信息。所以这篇短文是写给那些要去旅游的游客的, 希望他们在读到这篇短文之后, 获得更多关于去哪里旅游和野餐的信息。所以判断最有可能在旅游杂志上读到这篇文章。故C选项正确。【知识拓展】长难句分析1. Covered in Spanish moss, the trails are lined with trees and since its still a rural area, the stars line up for a spectacular sh

24、ow at night and create the perfect evening starlit picnic opportunity. 分析: covered是过去分词作状语;since引导原因状语从句。翻译: 这些小路上到处都是寄生藤, 路边是一排排的树。因为它仍是乡下地方, 晚上时能看到壮观的星象, 给了人们完美的晚上观星的野餐机会。2. Bring a picnic basket along for the ride as its a romantic picnic area to take your special someone or go for a family outin

25、g to visit the islands. 分析: 本句是祈使句;to take. . . 是定语, 修饰area。翻译: 出门时为这次旅行带上野餐篮, 因为这是一个浪漫野餐区, 你可以带上特殊的某人或者家人去参观这些岛。. 完形填空Leigha Bishop is always finding new ways to encourage her students. Recently, she noticed one of her students 1 a strange hairstylea braided topknot (头饰). She 2 her at once. But the

26、 student thought she was 3. “She didnt believe me, so she responded nothing, as she walked away. ” Leigha told reporters. To the students 4, Leigha came to school the next day with the 5 same hairstyle. “I went home and got to work on my hair! With my students hair being 6 to mine, I thought the bet

27、ter way to show her how nice she could make me feel was with the same braided topknot. ”Leigha 7 the chance of creating a hairstyle to encourage her students. “When students are 8 for who they are as an individual beyond grades on a report card, they will want to go to school and want to 9 in life.

28、” she explained. “This small action of copying a hairstyle also shows that students have the 10 to inspire teachers. ”Leigha shared a photo posing with her students and their 11 on Twitter(推特). The post spread quickly and many people 12 their thoughts. One said, “We need more of this. It builds 13 (

29、which makes them believe in themselves more). ”As a teacher, Leigha saw how 14 it was to show her students the importance of showing themselves and wanted to make the 15 of all colors better and better. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 介绍一个老师为了博得学生的信任, 特意剪了一个与之一样的发型, 并且在网上获得广泛关注。1. A. drawingB. wearingC. pullingD. d

30、ressing【解析】选B。句意: 最近, 她注意到一个学生留着一个新奇的发型。draw吸引, 画;wear穿戴;pull拉;dress穿衣。根据后文可知, 是学生的新奇发型让Leigha Bishop也做了同样的发型, 故选B。2. A. praisedB. criticizedC. treatedD. helped【解析】选A。句意: 她马上赞赏了学生。praise称赞;criticize批评;treat对待;help帮助。根据前文Leigha Bishop is always finding new ways to encourage her students. 可知, Leigha B

31、ishop鼓励学生, 因而称赞学生的个性行为, 故选A。3. A. puzzlingB. laughingC. jokingD. treating【解析】选C。句意: 但是学生认为老师在开玩笑。puzzle疑惑;laugh大笑;joke开玩笑;treat对待。根据后文She didnt believe me, so she responded nothing可知, Leigha Bishop的行为没有起到预期的效果, 适得其反, 故选C。4. A. sadnessB. surpriseC. worryD. disappointment【解析】选B。句意: 让这个学生惊讶的是, Leigha B

32、ishop 第二天留着同样的发型来到学校。sadness悲伤;surprise惊讶;worry担忧;disappointment失望。根据文章可知, Leigha为了让学生相信她, 做了一个与学生一模一样的发型, 因此学生很惊讶, 故选B。5. A. awkwardB. positiveC. alikeD. exact【解析】选D。awkward令人尴尬的;positive积极的;alike 像;exact准确的, 确切的。根据文章可知, Leigha为了让学生相信她, 做了一个一模一样的发型, 故选D。6. A. funnyB. familiarC. differentD. similar【

33、解析】选D。句意: 由于我学生的发型与我的相似, 我认为展示她让我感觉挺不错的更好的方式就是留一个相同的编顶结发型。funny有趣的;familiar熟悉的;different 不同的;similar相似的。根据文章可知, Leigha为了让学生相信她, 留了一个相同的发型, 故选D。7. A. played a part inB. took advantage ofC. fell in love withD. came up with【解析】选B。句意: Leigha 利用做发型的机会来鼓励学生。play a part in起作用;take advantage of利用;fall in lo

34、ve with爱上;come up with想出。故选B。8. A. mentionedB. replacedC. evaluatedD. examined【解析】选C。句意: 当学生们因为他们自身而不是仅仅因为报告单上的成绩被评价时, 他们将会想去学校, 同时想在生活中有所成就。mention提及;replace代替;evaluate评估;examine检查。故选C。9. A. achieveB. wanderC. pleaseD. demand【解析】选A。achieve成功, 获得, 实现;wander漫游;please使高兴;demand要求。根据文章可知, 学生们都想获得成功, 故选

35、A。10. A. wishB. responsibilityC. possibilityD. problem【解析】选C。句意: 模仿学生的发型这一小小的举动也说明了学生有可能启发老师。wish愿望;responsibility责任;possibility可能性;problem问题。故选C。11. A. hairstylesB. homework C. clothesD. fashion【解析】选A。hairstyles发型;homework家庭作业;clothes衣服;fashion时尚。根据文章可知, 本文谈论发型, 故选A。12. A. forgot aboutB. set aboutC

36、. paid attention toD. wrote down【解析】选D。句意: 这个帖子传播得很快, 很多人都写下他们的想法。forget about忘记;set about着手;pay attention to注意到;write down写下。根据本句可知, 帖子传播很快, 很多人写评论, 故选D。13. A. confidenceB. companiesC. housesD. strength【解析】选A。句意: 我们需要更多像这样的东西, 它建立了信心。confidence 自信;companies公司;houses房子;strength力气。根据括号内的解释可知选A。14. A.

37、 embarrassedB. toughC. importantD. wonderful【解析】选C。句意: 作为一个老师, Leigha 让学生能够明白展示自己是多么重要, 同时也想让各种肤色的学生变得越来越好。embarrassed尴尬的;tough困难的;important重要的;wonderful神奇的。根据文章可知, 本文主要讲述学生新奇发型的事情, 对此老师是认可的, 故选C。15. A. countriesB. teachersC. schoolsD. students【解析】选D。country国家;teacher老师;school学校;student学生。根据文章可知, 本文

38、讲述学校里面留发型的事情, 与学生有关。故选D。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Air pollution is a killer. The World Health Organization says it kills about seven million people around the world each year. Even if 1. (pollute) air does not kill you, it can make you very sick. Breathing in dirty air 2. (frequent) may

39、 do great harm to your body, 3. _ can also affect your brain and your ability 4. (think). A new study shows that air pollution can cause a huge decrease in your 5. (intelligent). The researchers reported that long term suffering air pollution can affect a persons mental abilities in two 6. (area): l

40、anguage and math. The researchers studied about 25, 000 people from across China. Between 2010 and 2014, these Chinese men, women and children 7. (give) language and math tests. The researchers found that breathing in the polluted air can reduce 8. persons education level by about one year. The effe

41、ct generally is even 9. (bad) for those with little or no education. The researchers noted that the effect of pollution 10. language ability is even more serious. 1. 【解析】polluted。考查非谓语动词。句意: 即使污染的空气不会致你于死地, 但是也会让你生病。修饰名词用形容词, pollute与air之间为被动关系, 故用过去分词形式, 故用polluted。2. 【解析】frequently。考查副词。句意: 经常吸入脏空

42、气不仅对身体有害, 还会影响大脑和思考能力。修饰动词用副词, 故用frequently。3. 【解析】which。考查定语从句。分析句子可知, 本句为非限制性定语从句修饰先行词 Breathing in dirty air, 从句缺乏主语, 故用关系代词which。4. 【解析】 to think。考查非谓语动词。ability常用不定式作定语, 表示“做的能力”。5. 【解析】intelligence。考查词形转换和名词。句意: 研究表明空气污染也会造成你们智力的降低。由于有your修饰, 故用名词intelligence。6. 【解析】areas。考查名词复数。句意: 长期受空气污染的影响

43、, 会对智力的两个方面造成影响: 语言和数学。two后接可数名词复数, 故用areas。area作“方面”讲为可数名词。7. 【解析】were given。考查谓语动词时态和语态。句意: 在2010年至2014年间, 对中国男性、女性和儿童做了语言和数学测试。分析句子可知, 本句缺乏谓语, give与主语之间为动宾关系, 故用被动语态, 陈述过去的行为, 故用一般过去时, 综述用were given。8. 【解析】a。考查冠词。句意: 研究人员发现吸入污染的空气, 会降低一个人的教育水平大约一年。根据句意可知, 应填不定冠词。9. 【解析】worse。考查比较级。句意: 这通常对受教育程度低的人影响更大。分析句子以及even可知, 本句讲述空气污染对特殊人群的影响更大, 故用比较级worse。10. 【解析】on/upon。考查介词。句意: 研究人员指出, 空气污染对语言能力的影响甚至更严重。分析句子可知, the effect on/upon. . . 对的影响, 故用介词on或者upon。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1