ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:34 ,大小:254.74KB ,
资源ID:357360      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-357360-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Natural Disasters课件 新人教版必修第一册.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Natural Disasters课件 新人教版必修第一册.ppt

1、UNIT 4NATURAL DISASTERS .阅读理解AShawn Triplett knew there was a desperate need to help the children of Mayfield,Kentucky,after a deadly storm struck the town.Mayfield was one of the towns hardest hit after a line of storms crossed the central US on Friday night and Saturday morning.Tripletta Mayfield

2、resident and a former soldierwas in Chicago that Friday night.Alarmed by the weather reports,his wife and two young children went to stay in a hotel of the nearby town,Paducah,without suffering the storms and ultimately out of the path of the tornadoes(龙卷风).Able to return home the next morning,Tripl

3、ett was shocked by how the town was destroyed and wanted to help however he could.He arrived at the volunteer center,where he was asked to guide a photo-journalist through streets filled with remains.That night,the two returned to shelters where they saw many suffered families including one woman co

4、mforting her son over their lost Christmas.“It was very heartbreaking,too much for me to handle,”he said.Therefore,he decided that more needed to be done for the children affected by the storm.Noticing that supplies available were essentials such as generators(发电机)and bottled water,he turned to his

5、friends on social media for donations so that he could go to Walmart and purchase toys and gifts for the kids.Around$2,000 were raised,and the store gave Triplett a discount upon learning of his efforts.As word spread on websites,more donations poured in.He was able to return the following day and a

6、nother$6,000 was spent on toys and board games,he said.Forty pairs of shoes were also picked up at a local Shoe Sensation.Triplett and other volunteers will wrap and distribute the toys for any child or family in need.He credits the kindness of everyone who tried to help and get families back on the

7、ir feet right before the holidays.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Triplett在暴风雪后组织朋友对当地受灾儿童进行捐赠的故事。1.Why were Triplett and his families safe from the disaster?A.They were rescued by soldiers.B.They didnt come back to Mayfield.C.They were helped by an aid agency.D.They happened to be travelling in Chicago.细节理解题

8、。根据第二段的“Triplett.without suffering the storms andultimately out of the path of the tornadoes.”可知,作为当地居民的他们却安全的原因是灾难发生之际他们都没有回到受灾区。2.What did Triplett see in the shelters?A.A volunteer cleaning the street.B.A boy crying for his lost family.C.A photo-journalist taking pictures.D.A mother calming her c

9、hild down.细节理解题。根据第三段的“That night,the two returned to shelters wherethey saw many suffered families including one woman comforting her sonover their lost Christmas.”可知,当晚Triplett 回到避难所后看到了许多灾民,其中一位母亲正在抚慰因无法庆祝圣诞而伤心的儿子,让他镇静下来。3.What do Tripletts donations mainly contain?A.First-aid kits.B.Emergency fo

10、od.C.Essential supplies.D.Entertainment items.细节理解题。根据第四段的“Noticing that supplies available were essentialssuch as generators and bottled water,.purchase toys and gifts for the kids.”以及“He was able to return the following day and another$6,000 was spent ontoys and board games,he said.”可知,Triplett给灾区

11、儿童们的捐赠物主要是玩具、棋盘游戏等娱乐用品。4.Which of the following can best describe Triplett?A.Generous and hard-working.B.Brave and energetic.C.Sympathetic and warm-hearted.D.Foresighted and determined.推理判断题。根据第三段的“Able to return home the next morning.to helphowever he could.”;“That night.their lost Christmas.”以及最后一

12、段的“Hecredits.the holidays.”可知,Triplett看到了避难所的景象并为之动容,从而决定组织捐赠。可以推断出,Triplett是一个富有同情心的且热心肠的人。BScientists have learned more about the inner workings of the Earth by studying the way waves from earthquakes travel through the planets center.The results suggest that the Earths inner core may be starting

13、to spin more slowly than the Earth.The Earths core has two parts:the outer core and the inner core.Both of these are made mainly of the metalsiron and nickel.The outer core is liquid.But the inner core is a solid ball held in this liquid almost like the yolk(蛋黄)in an egg.Scientists suspected for a l

14、ong time that the inner core might be spinning slightly differently from the way the Earth spins.In the 1990s,two scientists,Paul Richards and Song Xiaodong,studied the inner core by looking at the waves from earthquakes that travel through the center of the Earth.They focused on groups and pairs of

15、 waves from earthquakes that naturally repeat.If the inner core was spinning exactly with the Earth,each wave of the pair should have taken the same time to pass through the Earth.Instead,some moved faster than others.This was because they were hitting different parts of the inner core as it spun.Th

16、eir studies revealed that the inner core was spinning in the same direction as the Earth,but slightly faster.Now Dr.Song and Yi Yanganother scientist who studies the Earthsay theyve used the same method to learn that the Earths inner core may be starting to spin slower than the Earth.The researchers

17、 studied earthquake wave pairs from Alaska,going all the way back to 1964.They noticed that the inner cores spin also seemed to change speed in the early 1970s.The scientists say that the inner core may have a pattern of speeding up and slowing down every 70 years or so.Not everyone agrees.Many scie

18、ntists who study the Earth say more information needed to figure out what is really going on.【语篇解读】本文是一篇说明文。一项研究发现,地球内核的自转速度可能比地球慢,但这一发现并非所有人都认可,仍需要进一步弄清到底发生了什么。5.Why is an egg mentioned in the second paragraph?A.To explain how the Earths core moves.B.To show the importance of the inner core.C.To il

19、lustrate the composition of the outer core.D.To help picture the structure of the Earths core.推理判断题。根据第二段可知,本段主要介绍的是地球内核的构造,与鸡蛋的构造有相似之处,所以,此处提到鸡蛋是以此来说明地球内核构造。6.What did the scientists discover about the inner core in the 1990s?A.It sent out earthquake waves.B.It changed speed repeatedly.C.It moved e

20、xactly with the Earth.D.It moved a little faster than the Earth.细节理解题。根据倒数第三段中的“In the 1990s,two scientists,PaulRichards and Song Xiaodong,studied the inner core by looking at the wavesfrom earthquakes that travel through the center of the Earth.”和“Their studiesrevealed that the inner core was spinn

21、ing in the same direction as the Earth,butslightly faster.”可知,20世纪90年代对地球内核的研究发现,地球内核的旋转方向与地球相同,但速度略快。7.What does the author say about the study result?A.It is accurate and reliable.B.It excites the scientists.C.It needs further confirmation.D.It has caused a heated discussion.推理判断题。根据最后一段可知,研究结果并非所

22、有人都认可,仍需要进一步弄清到底发生了什么,由此可知,这项研究需要进一步证实。8.What is the text?A.A science report.B.A sci-fi story.C.A diary entry.D.A brochure.推理判断题。根据首段可知,本文讲述的是科学研究发现,地球内核可能比地球旋转得更慢,下文对此研究进行分析,由此可知,本文是一篇科学研究报告。.七选五(2024九省适应性测试)Common Mistakes New Runners MakeRunning is a great way to get in shape and just about every

23、one can do it.However,many make a number of common mistakes,which can interfere(妨碍)with training or lead to injury.1,keep these things in mind to help you increase your chances of running success.Doing too much too soonOne of the biggest mistakes new runners make is doing too much too soon.Slowly ea

24、sing into a training program will help reduce the risk of injury,so you can continue on with your new running routine.2.3Beginners might think they need to run every day(or nearly every day)to meet their fitness or weight-loss goals,but this couldnt be further from the truth.Running is a high-impact

25、 activity which can be really hard on your body.So its important to give your body a rest between workouts.Not wearing the right equipment4,its important that you wear properly for your workouts.The most important piece of equipment for running is a good pair of running shoes,so be sure to do some r

26、esearch before you purchase a pair.Visit a running specialty store and ask an employee to fit you for a shoe.Running through pain5.If something hurts when you run,you need to stop and treat the pain.Remember:It doesnt make you less of a runner if you listen to your body to keep it healthy.A.Not taki

27、ng rest daysB.If youre just starting outC.Comparing yourself to othersD.Running can be uncomfortable at timesE.Its important not to use the same musclesF.While it may be true that you dont need expensive equipment to take up runningG.Experts suggest increasing your running distance by no more than 1

28、0%each week 【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了新手跑步者常犯的错误。1.B上文“Running is a great way to get in shape and just about everyone cando it.However,many make a number of common mistakes,which can interferewith training or lead to injury.”指出跑步时有些人会犯一些常见的错误,这些错误可能会干扰训练或导致受伤,下文“keep these things in mind to helpyou incr

29、ease your chances of running success.”可知,空处是状语从句,B项“如果你刚刚开始”符合。故选B项。2.G上文“One of the biggest mistakes new runners make is doing too muchtoo soon.Slowly easing into a training program will help reduce the risk ofinjury,so you can continue on with your new running routine.”指出刚开始跑步的人会跑得太快,所以要慢慢进入训练,不要跑

30、太多太快,G项“专家建议每周增加跑步距离不超过10%”符合,指出不要跑太多。故选G项。3.A此处是本段小标题,即新手跑步者常犯的错误之一,由本段内容可知,新手跑步者不休息,A项“没有休息日”符合。故选A项。4.F根据本段标题“Not wearing the right equipment”可知,本段主要介绍了新手跑步者常犯的错误之一是没有佩戴合适的装备,下文“its importantthat you wear properly for your workouts”强调跑步时正确穿着很重要,空处也应与“佩戴合适的装备”有关,F项“虽然你可能确实不需要昂贵的设备来开始跑步”符合,其中“equip

31、ment”呼应本段标题中的“the right equipment”。故选F项。5.D下文“If something hurts when you run,you need to stop and treat thepain.”指出跑步时如果感到疼痛,应该停下来,这说明有时候跑步会让人感到疼痛,D项“跑步有时会感到不舒服”符合。故选D项。.语法填空Herbal medicine is an important part of Chinese culture and the practice of traditional Chinese medicine.The emperor Shen Non

32、g is said to have tasted 100 herbs,1.allowed him to teach the Chinese people how to use them in their diet and 2.(treat)for illness.These herbs help the body to stay in balance and goji berries are one of 3.(they).whichtreatment/treatmentsthem Since 200 BCE,goji berries 4.(use)in traditional Chinese

33、 medicine.In China,goji berries are known 5.“wolfberry fruits”,and they were once mentioned in the 6.(old)book of Chinese herbs in existence,Shen Nong Ben Cao Jing.They are also known to act 7.(positive)on the organs because of the detoxifying(解毒)properties,thus 8.(contribute)to our qi and energy.Go

34、ji berries are 9.excellent source of antioxidants(抗氧化剂),amino acids and 20 other trace minerals.The list of goji berry benefits is long,including its ability to promote healthy skin,protect eye health,adjust blood sugar levels and fight cancer.have been usedasoldestpositivelycontributingan In China,

35、goji berries are commonly cooked and added to recipes like porridge,soups and dishes 10.(make)with chicken,pork or vegetables.They are also used to make various kinds of tea,juices and wines.made 【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国传统草药中的枸杞。1.which考查定语从句。此处是非限制性定语从句,先行词是前面整句话的内容,关系词在定语从句中作主语,应用关系代词which引导。故填whi

36、ch。2.treatment/treatments考查词性转换。句意:据说神农皇帝尝过100种草药,这使他能够教中国人如何在饮食和治疗疾病中使用它们。and连接两个并列的名词,可以用单数名词或复数名词。故填treatment或treatments。3.them考查代词。句意:这些草药有助于身体保持平衡,枸杞就是其中之一。介词后用宾语,故填them。4.have been used考查动词的语态。根据Since 200 BCE可知,此处需用现在完成时,主语goji berries和use是被动关系,应用现在完成时的被动语态,主语是复数,助动词使用have。故填have been used。5.a

37、s考查介词。句意:在中国,枸杞被称为“枸杞子”,在现存的中草药(旧)书神农本草经中曾提到过枸杞子。be known as“以为人所知”。故填as。6.oldest考查形容词最高级。定冠词加形容词的最高级。故填oldest。7.positively考查词性转换。句意:由于排毒的特性,它们也被认为对器官有积极的作用,从而对我们的气和能量有贡献。此处修饰动词短语act on,应用副词作状语,故填positively。8.contributing考查非谓语动词。此处现在分词作结果状语,表示主动。故填contributing。9.an考查冠词。句意:枸杞是抗氧化剂、氨基酸和其他20种微量矿物质的极好来源

38、。枸杞是一种(an)很好的抗氧化成分来源,名词前用冠词,excellent是以元音音素开头的单词,前面用an。故填an。10.made考查非谓语动词。句中谓语是are cooked and added,此处madewith chicken用作定语,修饰前面的recipes like porridge,soups and dishes表示被动,用过去分词。故填made。.应用文写作假定你是李华,上周你校举办了手工制作活动,活动用料全部来自生活中的可回收材料。请你为校英文报写一篇短文,内容包括:1.活动目的;2.活动内容;3.你的感受。注意:1.写作词数应为80左右;2.请在相应位置作答。A Ha

39、ndcraft Making Activity_ A Handcraft Making ActivityLast week,our school organized a handcraft making activity,with the aimof promoting recycling and environmental protection.The materials used inthis activity were all from daily recyclable items.During the activity,we were divided into groups and e

40、ach group createddifferent handicrafts.Some made pencil holders from empty cans,while othersmade photo frames from cardboard boxes.We also learned some basictechniques of handcraft making,such as cutting,shaping and sticking.Personally,I enjoyed the activity very much.Not only did I learn somenew skills,but I also realized the value of recycling and reducing waste.Ibelieve that small actions,such as reusing recyclable materials,can make a bigdifference in protecting our environment.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1