ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:34 ,大小:253.68KB ,
资源ID:357355      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-357355-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 3 Festivals and customs(1)课件 牛津译林版必修第二册.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 3 Festivals and customs(1)课件 牛津译林版必修第二册.ppt

1、Unit 3Festivals and customs(1).阅读理解AThroughout my twenties I told myself that I would give up smoking one day.That seemed comfortably far away to prevent me panicking too much,but also definitive enough to fool myself into thinking Id give up before it killed me.But then my thirties came and went an

2、d nothing happened.Then,my aunt died from lung cancer.I had a moment of fear:unless I decide to stop smoking,there will be a high probability that at some point in my life Ill have a cough or some other symptom(症状)and it will be cancer or a similar awful disease.Still,I didnt act.But I couldnt help

3、beginning a good,hard think about my smoking and what I was going to do about it.The more I thought about it,the more I questioned what I really loved about it.Then came the sudden realization:I was an addictI was making all the kind of excuses that the alcohol and drug addicts made.I decided to qui

4、t.But after a few days when out for drinks with friends,I yielded to temptation(诱惑)and had one.The next day I bought a pack of cigarettes and my very first quit attempt was well and truly a failure.But I learned from this and decided the next attempt would be better planned.I investigated different

5、options online,and met with a smoking cessation(戒烟)nurse at my local surgery who used some techniques to change my thinking about smoking.With all the support around me,I felt so confident about my ability to quit.I actually looked forward to the date Id set to stop.That was nearly 10 years ago and

6、I havent looked back.Of course,in the early days it wasnt always plain sailing.There were times when I was weak and times when I nearly slipped up.But I was prepared for this and didnt let it throw me off.Stopping smoking was one of the best things Ive ever done.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者戒烟的经历。1.What ca

7、n we know about the author from the first two paragraphs?A.He was ignorant of cigarettes.B.He cared little about his health.C.He lacked motivation for working.D.He didnt make up his mind to quit smoking.细节理解题。根据第一段和第二段中的“I had a moment of fear.Still,Ididnt act.”可知,作者没有真正下定决心去戒烟。故选D项。2.What inspired

8、the author to make the first quit attempt?A.His self-analysis.B.Worsening health.C.Symptoms of lung cancer.D.Loss of a family member.推理判断题。根据第三段中的“But I couldnt help beginning a good,hardthink about my smoking and what I was going to do about it.The more Ithought about it,the more I questioned what

9、I really loved about it.Then camethe sudden realization:I was an addict”可知,是自我分析使作者开始了第一次戒烟的尝试。故选A项。3.What does the underlined phrase“yielded to”in paragraph 4 mean?A.Came up with.B.Gave in to.C.Stepped out of.D.Broke away from.词义猜测题。根据画线短语后的“The next day I bought a pack of cigarettesand my very fir

10、st quit attempt was well and truly a failure.”可知,第二天,作者买了一包烟,第一次戒烟的尝试失败了。由此可知,画线短语所在句指的是作者决定戒烟,但几天后和朋友出去喝酒,屈服于诱惑了,画线短语意为“屈服于”,gave in to与其同义。4.Which can best describe the second attempt?A.It was fruitless.B.It lasted for 10 years.C.It was a determined attempt.D.It was abandoned halfway.推理判断题。根据第四段中的

11、“I investigated different options online,andmet with a smoking cessation(戒烟)nurse at my local surgery who used sometechniques to change my thinking about smoking.”和最后一段中的“Ofcourse,in the early days it wasnt always plain sailing.There were times when Iwas weak and times when I nearly slipped up.But I

12、 was prepared for this anddidnt let it throw me off.”可知,在戒烟早期,并不总是一帆风顺的,但作者已经做好了准备,并没有因此而放弃。由此可推断,作者第二次戒烟的尝试是坚定的。BPeople who give,live longer,studies have shown.Now,a new study by University of Michigan researchers shows that why people volunteernot whether they volunteeris what really counts.For th

13、e study,Konrath and colleagues analyzed data collected in 2008 and 2012 aiming at the same random samples of 3,376 people.Overall,they found that just 2.3 percent of those who once worked as volunteers had died,compared to 4.3 percent of non-volunteers.They further found that how much people volunte

14、ered mattered as wellonly 1.8 percent of regular volunteers died,compared with 2.5 percent of occasional volunteers.But what really made a difference were peoples motives for volunteering.The researchers asked people to rate how important they found various reasons for volunteering,and they found th

15、at the more important people rated reasons such as feeling pity for people in need,the more likely they were to be alive.Those who rated motives related to personal benefit as more important were more likely to have died,and just as likely to die as those who didnt volunteer at all.These reasons inc

16、luded volunteering because they enjoyed the social contact,to escape their own problems,or to explore their own strengths.Konrath says the current findings suggest it may be a poor idea to encourage people to volunteer because its good for them.“Volunteering is increasingly being encouraged in schoo

17、ls and organizations.Some groups say that its okay to want benefits for yourself,and encourage people to think of volunteering as an exchange for personal interests.Some groups emphasize the health benefits received through volunteering.”Konrath added,“Of course,its reasonable for volunteers to expe

18、ct benefits for themselves.But the potential health benefits of volunteering are significantly reduced if self-benefit becomes a persons main motive.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要说明了密歇根大学研究人员的一项新研究表明,真正重要的是人们为什么做志愿者,而不是他们是否做志愿者。文章解释了研究开展的过程以及发现。5.What does the new study mainly find?A.Whether we volunteer deci

19、des our well-being.B.Why we volunteer has an impact on our health.C.How we volunteer makes sense to others.D.How often we volunteer makes a difference.细节理解题。根据第一段可知,这项新研究主要发现了我们做志愿者的原因对我们的健康有影响。6.How did the researchers do the research?A.By analyzing statistics.B.By reviewing previous studies.C.By d

20、oing lab experiments.D.By observing random samples.细节理解题。根据第二段中“For the study,Konrath and colleagues analyzeddata collected in 2008 and 2012 aiming at the same random samples of 3,376people.”可知,研究人员通过分析数据进行这项研究。故选A项。7.Which of the following motives will probably benefit the volunteers most?A.Making

21、more friends.B.Developing ability in practice.C.Solving personal problems.D.Helping people in trouble.推理判断题。根据第三段中“The researchers asked people to rate howimportant they found various reasons for volunteering,and they found that themore important people rated reasons such as feeling pity for people

22、in need,themore likely they were to be alive.”推知,“帮助有困难的人”这一动机可能会使志愿者受益最大。8.What is the last paragraph mainly about?A.Practical suggestions on further studies.B.Potential applications of the research method.C.A further explanation of the current findings.D.A reasonable doubt about the research findi

23、ngs.段落大意题。根据最后一段可知,最后一段主要讲的是对当前发现的进一步解释。故选C项。.七选五Hildes father was a reporter.He often took her to work with him,and she developed a strong interest in news stories and reporting.1She did the writing,her sister Izzy took pictures,and her father helped her organize and print the newspaper.Hilde wante

24、d to cover big stories in her town.Following the rules her father had taught her,she researched and reported stories in her monthly newspaper.The newspaper suddenly became famous when a murder happened in the town,and Hilde was the first person to report it.Soon,news organizations around the country

25、 were doing stories on Hilde.2Some people criticized her parents for allowing her to report on something as unpleasant as a murder.Others criticized Hilde for“pretending to be a reporter”.Some people even suggested she should be playing with dolls.3She responded with a YouTube video.“I never began m

26、y newspaper so that people would think I was cute,”she said.“I want to be taken seriously.”That wasnt the last time Hilde had trouble getting people to take her seriously.Sometimes,it was because of her age.Other times,it was because she was a girl.4Hilde continued reporting and her activities as a

27、reporter have made her famous.Now Hilde has published a book telling her own story and the challenges she has faced.Some of those challenges came from Hilde herself,struggling to figure out who she was as she grew older.5But she is still just 15,and has plenty of time to decide what she wants to do

28、with her life.Her efforts have already inspired people around the world.A.But she never let that stop her.B.Hilde was upset by the complaints.C.For now,Hilde says she has given up reporting.D.When she was 8,Hilde started her own newspaper.E.Her great success in reporting has changed her life.F.Not e

29、veryone was happy about Hildes efforts,though.G.She was clearly in a dilemma about how to solve the crisis.【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了8岁的女孩Hilde创办自己的报纸遇到的种种非议,赞扬了Hilde不怕挑战、迎难而上的品质。1.D上文“He often took her to work with him,and she developed a stronginterest in news stories and reporting.”说明了Hilde开始对报纸行业产生兴趣,结合

30、下文“She did the writing,her sister Izzy took pictures,and her fatherhelped her organize and print the newspaper.”可知,Hilde开始自己制作报纸。D项“When she was 8,Hilde started her own newspaper.”衔接上下文恰当。故选D项。2.F根据上文“Soon,news organizations around the country were doingstories on Hilde.”可知,Hilde有了名声,结合下文“Some peopl

31、e criticized herparents for allowing her to report on something as unpleasant as a murder.”可知,并不是所有人都欣赏Hilde的报道行为。F项“Not everyone was happyabout Hildes efforts,though.”衔接上下文恰当。故选F项。3.B上文“Others criticized Hilde for pretending to be a reporter.Somepeople even suggested she should be playing with doll

32、s.”描述了人们对Hilde各种各样的批评,空处应该承接上文,指出Hilde对此做出的反应。B项“Hilde was upset by the complaints.”中“complaints”照应上文提到的各种批评,衔接恰当。故选B项。4.A上文“Sometimes,it was because of her age.Other times,it was becauseshe was a girl.”说明了人们批评Hilde的其他原因,结合下文“Hilde continuedreporting and her activities as a reporter have made her fa

33、mous.”可知,Hilde并没有因为批评而停止报道。A项“But she never let that stop her.”衔接恰当。故选A项。5.C根据下文“But she is still just 15,and has plenty of time to decide whatshe wants to do with her life.”可知,前句与其构成转折,C项“For now,Hildesays she has given up reporting.”说明她现在不再报道新闻了,衔接下文“虽然如此,但她年龄还小,有大量的时间去决定日后从事的工作”。.语法填空Walking into

34、 the Palace Museum,visitors can see an architectural complex with many characteristics of Chinese culture.But 1._cant be seen is the science and technology behind it.The Palace Museum combines traditional restoration techniques with modern science and technology,thus 2.(enhance)its capacity for cult

35、ural exhibition,communication,tourism services and heritage protection.whatenhancing The Palace Museum,3.(equip)with a cultural heritage protection and research team with Chinas most complete variety,has developed and integrated 14 types of special monitoring devices 4._independent intellectual prop

36、erty rights(IPR).The 5.(history)risk data is used to study and compile(编译)safety risk assessment index system,risk judgment and early warning systems,and preventive measures.With the introduction of AI,big data and cloud computing,the museum has also established a unique monitoring and response syst

37、em and 6._emergency platform for immovable cultural relics.equippedwithhistoricalan Additionally,digital technologies 7.(apply)by the Palace Museum to protect cultural relics.It has introduced 1.86 million pieces of cultural relic information,850,000 pieces/sets of images,1,500 three-dimensional mod

38、els and high-precision panoramic images(全景图)of all open areas,bringing cultural resources to life and offering 8.(good)digital services for internet users.The Palace Museum is 9.(true)an amazing example of applying the 10.(combine)of modern and traditional technologies to the restoration and preserv

39、ation of more of the cultural relics.have been appliedbettertrulycombination 【语篇解读】本文是一篇说明文。短文介绍了故宫将传统修复技术与现代科学技术相结合,从而增强了其文化展示、交流、旅游服务和遗产保护的能力。1.what考查主语从句。空处引导主语从句,作主语,指代事物,应用连接代词what。2.enhancing考查非谓语动词。空处为非谓语动词,表自然而然的结果,用现在分词作结果状语。3.equipped考查非谓语动词。空处为非谓语动词,The Palace Museum与equip为被动关系,所以用过去分词。4.

40、with考查介词。根据句意可知,表示“有”,用介词with。5.historical考查词性转换。修饰名词用形容词。故填historical。6.an考查冠词。platform为可数名词,泛指“一个应急平台”,且emergency首字母的发音为元音音素。故填an。7.have been applied考查动词的时态和语态。表示过去对现在造成的影响,用现在完成时,主语与谓语为被动关系。故填have been applied。8.better考查形容词比较级。根据句意可知,此处表示更好的,用形容词比较级better。9.truly考查副词。修饰谓语动词应用副词。故填truly。bination考查

41、词性转换。apply后接名词作宾语,故填combination。.应用文写作2023年是学习雷锋精神六十周年。假定你是学生李华,下周有新西兰学生访问你校,你将作为学生代表向他们介绍雷锋精神。请为此写一篇发言稿,内容包括:1.表示欢迎;2.介绍雷锋精神;3.表达期待。注意:1.写作词数应为80左右;2.请在相应位置作答。参考词汇:雷锋精神 Lei Feng spirit Dear friends,_ Dear friends,We feel so delighted by your visit and I am extending my heartfelt welcome on behalf o

42、f our school.Id like to introduce Lei Feng spirit to you,since 2023 marks the 60th anniversary of Chairman Maos initiating“Learn from Comrade Lei Feng”.Lei Fei spirit,named after Lei Feng,a late soldier of PLA,stands for commitment,selflessness,devotion and kindness.Everyone in our country is encouraged to follow Lei Feng as an example and show their love and concern to the people around us.We sincerely hope you can truly feel the harmonious atmosphere of peoples performing small and random act of kindness and that Lei Feng spirit is being passed on through generations.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1