ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:29 ,大小:238.01KB ,
资源ID:357345      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-357345-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 1 Science Fiction课件 新人教版选择性必修第四册.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 1 Science Fiction课件 新人教版选择性必修第四册.ppt

1、UNIT 1SCIENCE FICTION.阅读理解AFantasy is one of the most well-knownand well-lovedbook genres.We rounded up dozens of book recommendations for incredible fantasy series with the hope that magic will find its way into your heart and onto your bookshelves.Earthsea Cycle by Ursula K.Le GuinWhat youre in fo

2、r:Character-driven fantasyThe series starter tells the story of Sparrowhawk,a young and confident boy who grows into the great wizard(术士)Ged.But between the first and last pages of this coming-of-age story,there are adventures with a dragon and that whole business of releasing a shadow creature into

3、 the world.Shades of Magic by V.E.SchwabWhat youre in for:Parallel worlds and dynamic charactersKell has been raised alongside the royal family of Red London,and he serves as an ambassador.He possesses the magical ability to travel through parallel Londons,which he uses to his benefit as a smuggler(

4、走私者).In magicless Grey London,he collides with thief Delilah Bard,whose request for help in saving all the world kicks off an adventure full of richly crafted characters and fascinating settings.Discworld by Terry PratchettWhat youre in for:Lots of laughs and a vast imaginationDive into The Color of

5、 Magic to meet Rincewind,a wizard.He lives within the Discworld.And yet here is Twoflower,Discworlds first visitor,whos determined to see everything and who has arrived with his own multi-legged luggage.A lot of fantasy series books are as imaginative as Pratchetts,but few are as genuinely funny as

6、his.【语篇解读】本文是一则广告。文章推荐了几本畅销的科幻小说。1.What does the text intend to do?A.Show fantasy magic.B.Attract more readers.C.Promote bookshelves.D.Introduce three authors.推理判断题。根据第一段中的“We rounded up dozens of bookrecommendations for incredible fantasy series with the hope that magic willfind its way into your h

7、eart and onto your bookshelves.”可以推断,写本文的目的是为了吸引读者。2.What is mentioned in both Earthsea Cycle and Shades of Magic?A.Having adventurous experiences.B.Launching illegal business.C.Fighting with a violent creature.D.Leading a miserable childhood.推理判断题。根据Earthsea Cycle一书的介绍中的“there are adventureswith a

8、dragon”和Shades of Magic一书的介绍中的“whose request for help insaving all the world kicks off an adventure”可知,两本书的共同点是主角都有历险经历。故选A项。3.What makes Discworld different from many other fantasy books?A.Vast imaginations.B.Genius characters.C.Lots of laughs.D.Special abilities.细节理解题。根据第三本书中的介绍“A lot of fantasy s

9、eries books are asimaginative as Pratchetts,but few are as genuinely funny as his.”可知,这本书更加有趣味性,使得其与其他奇幻书籍不同。BOn February 20th,the science fiction magazine Clarkesworld was forced to stop accepting any new articles from writers after it was flooded with AI-written stories.“By the time we closed on t

10、he 20th,we had received 500 human-written stories and 700 AI-written ones,”said editor-in-chief Neil Clarke.“It was increasing at such a speed that we figured that by the end of the month,we would have doubled the number of articles we normally have.The rate had been growing from previous months,and

11、 we were concerned that we had to do something to stop it.”Worries about AI misuse have frequently appeared in headlines recently,particularly since the launch of ChatGPT in November,2022,which can not only answer a broad range of questions,but also create original poems and stories.Clarke said maga

12、zines like his,which pay contributors for their work,were being targeted by people trying to make quick money.He said he had already spoken to editors of other magazines and that all of them had agreed to stop accepting AI-written articles.He also admitted that the humor of his sci-fi magazine being

13、 targeted by AI robots is not lost on him.“You know,our mascot(吉祥物)is a robot.So we see the irony,”he said.“But the thing is that science fiction is often intended to give a warning to people.We dont celebrate technology just because it exists.We want to make sure that were using it right.And there

14、are some significant legal and moral issues around this technology that were not ready to accept.”Clarke said the magazine didnt know how to deal with the issue,and part of the motivation to speak out was in the hope of finding some solutions.He also said the quality of the AI-written stories was ve

15、ry poor.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。报道介绍了享誉全球的科幻杂志Clarkesworld最近受AI作品的影响,不得不暂停接受新稿件。4.Whats the matter with the magazine Clarkesworld?A.It will close down forever.B.It was targeted by AI writers.C.It stopped paying contributors.D.It has lost many good authors.细节理解题。第一段提到“On February 20th,the science fiction mag

16、azineClarkesworld was forced to stop accepting any new articles from writers afterit was flooded with AI-written stories.”,由此判断,杂志Clarkesworld是被AI写手逼得不得不暂停接受新稿件。5.What can we infer about other magazines attitude to the AI-written stories?A.Disapproving.B.Favorable.C.Unknown.D.Tolerant.推理判断题。第四段提到“He

17、 said he had already spoken to editors of othermagazines and that all of them had agreed to stop accepting AI-writtenarticles.”,由此判断,其他杂志对AI生成的作品持否定态度。故选A项。6.What does Neil Clarke say about science fiction?A.It often intends to find some solutions.B.It welcomes the existing new technologies.C.It wil

18、l accept AI-written stories in the near future.D.It often tries to warn of the dark side of technologies.细节理解题。第五段提到“But the thing is that science fiction is oftenintended to give a.that were not ready to accept.”,由此判断,Neil Clarke认为科幻杂志经常试图向人们警告科技的黑暗面。故选D项。7.Where is this text most likely from?A.A n

19、otice.B.A science fiction.C.A news report.D.A book review.推理判断题。文章第一段交代了事情发生的时间,由此判断,这是一篇新闻报道。故选C项。.完形填空Officer Dallas Baldwin was on duty in Franklin County office.When an older resident 1 demanding to speak with Deputy Kevin Lovett,he had a little 2.As it turned out,96-year-old Mary Trent was not

20、calling to3.Instead,Deputy Kevin Lovett had gone all out to help her out of trouble,and she was determined to shine a light of 4 on his good deed!“I was recently5 when I got a flat tire,”Mary told the officer that Kevin spared no effort to 6 her on the roadside.“He lay flat on the ground to look und

21、er my car for 7!”she explained.“What are you going to do for him?”Dallas must have been8 by her insistence,because he and Deputy Kevin Lovett 9 by visiting Mary at her residence to present her with a Sheriffs Coin.When they arrived,Mary even had a gift basket ready to 10 her“angel”.The officers were

22、 11 that Mary not only noticed their small acts of service that often go unnoticed but that she went beyond to acknowledge it 12.They thanked Mary for 13 them with her gratitude and spirit.What a great reminder of how our heroes work 14 to keep things running smoothly every dayand of how much it mea

23、ns to show 15 for their efforts!A little sure goes a long way!1.A.dropped inB.rang upC.settled downD.looked around2.A.funB.curiosityC.fearD.embarrassment3.A.complainB.entertainC.inspectD.bargain4.A.declarationB.observationC.recognitionD.reservation5.A.walkingB.ridingC.playingD.driving6.A.satisfyB.pi

24、ckC.assistD.defend7.A.damageB.safetyC.shelterD.relief8.A.trickedB.inspiredC.amusedD.disturbed9.A.respondedB.releasedC.changedD.agreed10.A.nameB.getC.respectD.give 11.A.hopefulB.gratefulC.carefulD.regretful12.A.publiclyB.casuallyC.quietlyD.naturally13.A.comfortingB.forgivingC.blessingD.encouraging14.

25、A.behind the scenesB.on the stageC.in the back rowD.on the spot15.A.considerationB.appreciationC.anxietyD.sympathy【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Mary对警察DallasBaldwin的帮助表示感谢的故事,及其带来的影响与思考。1.B根据“speak with Deputy Kevin Lovett”可知,居民打电话来找副警长Kevin Lovett。2.C根据下文“As it turned out,96-year-old Mary Trent was not call

26、ing to.”可知,警官Dallas Baldwin接到居民电话,害怕是投诉电话。3.A根据下文“Deputy Kevin Lovett had gone all out to help her out oftrouble”可知,警官Kevin Lovett全力帮助96岁的Mary Trent脱离困境,因此她打电话来不是投诉。4.C根据“on his good deed”可知,Mary Trent 打电话来是对Kevin Lovett的善行表示赞赏。5.D根据“when I got a flat tire”可知,Mary 开着车时,轮胎没气了。6.C根据“spared no effort”可

27、知,Kevin不遗余力地帮助Mary修车。7.A根据“got a flat tire”可知,Kevin平躺在地上查看车底受损情况。8.B根据下文“because he and Deputy Kevin Lovettby visiting Maryat her residence”可知,受到Mary坚持不懈的激励,Dallas和Kevin Lovett去了她的住处。9.A根据上文“What are you going to do for him?”可知,他们做出的回应是两人一起去了Mary的住处。10.D根据句意可知,Mary甚至给她心目中的“天使”准备了一个礼品篮。11.B根据下文“They

28、thanked Mary forthem with her gratitude andspirit.”可知,警官们非常感激。12.A根据下文“how much it means to showfor their efforts”可知,Mary将警官们的善行公之于众。13.D根据下文“her gratitude and spirit”可知,警官们感谢Mary用自己的感恩之心和精神对他们进行鼓励。14.A根据上文“their small acts of service that often go unnoticed”可知,警官们是幕后英雄,他们每天默默无闻地工作,让一切顺利进行。15.B根据全文叙

29、述可知,警察付出的努力需要得到人们的认可和感激,此事意义非凡。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Oh,no!”Jack shouted while looking at the likes and comments on his recent TikTok video.“Why arent people reacting to my content as they used to?”Jack was a 19-year-old strong and muscular man addicted to the gym.He loved recor

30、ding exercise videos and posting them on his TikTok account.Initially,his video logs(vlogs)were popular,but his posts reach soon decreased.Jack wondered why people had stopped sharing and liking his videos,“Maybe my audience is tired of watching me work out in the gym,”he thought,determined to chang

31、e the location of his videos.The following day,Jack went to the neighborhood park and began filming while walking on the track.“Hi,guys!How about shaking things up a little?Im to work out in the park today!”he said excitedly,looking into the camera lens(镜头).“Lets look for a good spot to warm up,”he

32、said as he walked towards a bench(长椅),on which sat an elderly lady.Jack thought the bench was the perfect place to film his video because of the light.He put his tripod stand(三脚架)on the bench and set the camera,but he felt like he needed the full bench.He wanted to place his camera where the lady sa

33、t,so he gestured to her to move,but the woman didnt seem to understand.“Get out of my way!”he yelled.“Cant you see Im filming a video?You old fool!”Looking him up and down in surprise,the old lady didnt argue over his disrespectful attitude and quietly walked towards another bench.Jack set his camer

34、a up,pressed the record button and waved at his followers,ready to demonstrate exercises.Suddenly,he tripped on a loose stone,lost balance and fell down,his head striking the bench and bleeding heavily.Crying in pain,Jack tried to get up,but he didnt have the strength to rise.He collapsed on the gro

35、und,screaming desperately for help.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式作答。There was nobody around but the elderly lady._To Jacks joy,a net friend sent a message saying where the lady lived._ There was nobody around but the elderly lady.She hurried to him andbent down to check his injury.“God!”she gasped.“Dont

36、 move.Ill help you,son.”Looking at her kind face,Jack gradually lost consciousness.Having calledan ambulance,the lady tended to his wounds carefully.Not until Jack came toand found himself and his belongings in an emergency room did he learn thatthe lady had contacted his family and quietly left.Ove

37、rwhelmed by her virtue,Jack was desperate to find her.Fortunately,the rescue scene was whollyrecorded by his camera.He posted the video online,requesting clues so that hecould say thanks and sorry to her.To Jacks joy,a net friend sent a message saying where the lady lived.Withgifts,Jack headed for t

38、he ladys home.Answering the door,the lady wassurprised but immediately got aware of what was going on.She gave Jack ahug,saying smilingly,“So glad to see you well,son.”“Sorry,I came forapologies.I behaved so rudely.and thanks for your help.Otherwise.”Jackchoked,ashamed and grateful.“Treat others as youd like to be treated.Everything will change for the better.I have faith in you,”she comforted theyoung man affectionately.The incident dramatically transformed Jack,whobecame helpful,friendly and popular.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1