ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:27 ,大小:111.50KB ,
资源ID:357132      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-357132-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山西省运城市高中联合体2019-2020学年高一英语下学期第一次摸底考试试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山西省运城市高中联合体2019-2020学年高一英语下学期第一次摸底考试试题(含解析).doc

1、山西省运城市高中联合体2019-2020学年高一英语下学期第一次摸底考试试题(含解析)本试卷总共分为六部分。满分150分。考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why did the woman ask the man for help?A. Becau

2、se she got lost.B. Because she was not herself.C. Because she wanted to buy some books.2. What does the man think of diet?A. Its a foolish action. B. It helps to lose weight. C. It will make one feel weak.3. What does the woman mean?A. She hopes for an early reply.B. There is no need for the man to

3、hurry.C. The man can read the menu as long as he likes.4. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Doctor and patient. B. Assistant and customer. C. Driver and passenger.5. Where does this conversation probably take place?A. In a hotel. B. In a restaurant. C. In a bank.第二节(共15小题;每

4、小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6 Which is TRUE according to the dialogue?A. The man lived in Cleveland.B. The man wanted to go hack by bus for a change.C. The man wanted to save money

5、by taking the bus home.7. Why are the bus tickets cheaper than train tickets?A. Because a bus trip is easier than a train trip.B. Because railways are more expensive to build than highways.C. Because bus trips are a little longer than train trips.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8. How much should the man pay if

6、he buy a return ticket?A. Five dollars. B. Ten dollars. C. Fifteen dollars.9. How long will it take the man if he takes an express train?A. Within two hours. B. A little over two hours. C. Less than three hours.听第8段材料,回答第10至12三个小题。10. Where does the dialogue most probably happen?A. In a university.

7、B. In a customs house. C. In a police station.11. Why is the man here?A. On a personal trip. B. On a visiting trip. C. On a business trip.12. What hasnt the man got with him in his bag?A. Wine. B. Camera. C. Cigarettes.听第9段材料,回答第13至16四个小题。13. When did the man leave the office?A. Before five oclock.

8、B. At five oclock. C. After five oclock.14. Where did the man have his supper?A. In his office. B. At a restaurant. C. In the cinema.15. How long did the movie about the war last?A. Almost a whole night. B. Nearly five hours. C. Around three hours.16. What time did the man get home?A. Around one ocl

9、ock. B. About twenty-one oclock. C. Less than one oclock.听第10段材料,回答第17至20四个小题。17. What did the father mean by saying “ Press down hard on it.” to his son?A. Pressing the sacks into water with all his strength.B. Getting the sack quickly out of the water.C. Holding the sack with great strength to pre

10、vent it from dropping into the water.18. Why did the father always say something against his intention?A. Because his son always did the opposite.B. Because he felt it was a humorous way.C. Because his son was fond of his fathers strange way.19. What does the boys reply mean?A. It shows the boy is c

11、leverer than his father.B. It shows the boy wants to play a trick on his father.C. It shows that the boy really hates his father.20. What can we learn from the article?A. Parents should teach their children correctly and communicate with them equally.B. Parents should teach their children how to do

12、the opposite thing.C. Children shouldnt do what their parents tell them to do.第二部分 阅读理解(共20小题:每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AMetro Pocket GuideMetrorail(地铁)Each passenger needs a farecard to enter and go out Up to two children under age five may travel free with a paying customer.Far

13、ecard machines are in every station. Bring small bills because there are no change machines in the stations and fare card machines only provide up to $ 5 in change.Get one day of unlimited Metrorail rides with a One Day Pass. Buy it from a farecard machine in Metro stations. Use it after 9:30 a. m.

14、until closing on weekdays, and all day on weekends and holidays.Hours of ServiceOpen: 5 a. m. Mon.-Fri. 7a. m. Sat.Sun.Close: midnight Sun.Thur. 3a.m.Fri. -Sat.nightsLast train times vary. To avoid missing the last train, please check the last train times posted in the stations.MetrobusWhen paying w

15、ith exact change, the fare is $ 1. 35 and when paying with a SmarTrip card, the fare is $1. 25Fares for the Senior /disabled customersSenior citizens 65 and older and disabled customers may ride for half the regular fare. On Metrorail and Metrobus, use a senior/disabled farecard or SmarTrip card. Fo

16、r more information about buying senior/disabled farecards,SmarTrip cards and passes, please visit MetroOpenDoors. com or call 202-637-7000 and 202-637-8000.Senior citizens and disabled customers can get free guide on how to use proper Metrobus and Metrorail services by calling 202-962-1100Travel tip

17、sAvoid riding during weekday rush periods before 9:30 a. m. and between 4 and 6 p. m.If you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost & Found at 202-962-1195.1. What should you know about farecard machines?A. They start selling tickets at 9:30 a. m.B. They are connected to c

18、hange machines.C. They offer special service to the elderly.D. They make change for no more than $5.2. What is good about a SmarTrip card?A. It is convenient for old people.B. It saves money for its users.C. it can be bought at any time.D. it is sold on the Internet.3. Which number should you call i

19、f you lose something on the Metro?A. 202-962-1195B. 202-962-1100C. 202-637-7000D. 202-637-8000【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】本文是应用文。文章是一份地铁使用指南,它详细地介绍了地铁的运营时间、购票优惠及注意事项等信息。【1题详解】细节理解题。根据Metrorail部分第二段中的“Bring small bills because there are no change machines in the stations and farecard machines only prov

20、ide up to $ 5 in change.”可知,请乘客带上小面额钞票,因为车站没有零钱机,而票卡机最多只能提供5美元的零钱。即票卡机提供的零钱不超过5美元。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Metrobus部分中的“When paying with exact change, the fare is $ 1. 35 and when paying with a SmarTrip card, the fare is $1. 25”可知,当旅客付零钱买票时,票价是1.35美元,而使用SmarTrip(智能旅行卡)付款时,票价为1. 25美元。因此使用SmarTrip(智能旅行卡)的好处是

21、为用户节省金钱。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Travel tips部分中的“If you lose something on a bus or train or in a station, please call Lost & Found at 202-962-1195.”可知,如果你在地铁巴士上,地铁车厢内或车站里丢失了东西,请致电202-962-1195,与失物招领处联系。故选A。【点睛】细节理解题简述 提问文章细节的选择题是阅读理解题中的常见题型,用来考查考生对文章内涵(即事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等方面)的理解。如何回答细节理解题? 提问文章细节的选择题一般针对

22、文章中某个特定细节或涉及若干细节。一般来说,围绕文章细节的命题大部分题目都可以在原文中找到答案,或者需要稍微变通一下,寻找文中关键词的同义词或释意。例如小题2:根据Metrobus部分中的“When paying with exact change, the fare is $ 1. 35 and when paying with a SmarTrip card, the fare is $1. 25”可知,当旅客付零钱买票时,票价是1.35美元,而使用SmarTrip(智能旅行卡)付款时,票价为1. 25美元。因此使用SmarTrip(智能旅行卡)的好处是为用户节省金钱。故选B。BSurvi

23、ving Hurricane Sandy (飓风桑迪)Natalie Doan, 14, has always felt lucky to live in Rockaway, New York. Living just a few blocks from the beach, Natalie can see the ocean and hear the wave from her house. “Its the ocean that makes Rockaway so special,” she says.On October 29, 2012, that ocean turned fierc

24、e. That night, Hurricane Sandy attacked the East Coast, and Rockaway was hit especially hard. Fortunately, Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridge closed.When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins. Many of Natalies friends had lost

25、 their homes and were living far away. All around her, people were suffering, especially the elderly. Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie. Volunteers came with ca

26、rloads of donated clothing and toys. Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild. Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless high-rise buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,” Natalie says

27、. “but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to help. Natalie posted introduction about a boy named Patrick, who lost his baseball card collecting when his house burned down. Within days, Patri

28、cks collection was replaced.In the coming months, her website page helped lots of kids: Christopher, who received a new basketball; Charlie, who got a new keyboard. Natalie also worked with other organizations to bring much-need supplies to Rockaway. Her efforts made her a famous person. Last April,

29、 she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today, the scars (创痕) of destruction are still seen in Rockaway, but hope is in the air. The streets are clear, and many homes have been rebuilt. “I cant imagine living anywhere but Rockaway,” Natalie declares. “

30、My neighborhood will be back, even stronger than before.”4. When Natalie returned to Rockaway after the hurricane, she found _.A. some friends had lost their lives.B. her neighborhood was destroyed.C. her school had moved to Brooklyn.D. the elderly were free from suffering.5. According to paragraph

31、4, who inspired Natalie most?A. The people helping Rockaway rebuild.B. The people trapped in high-rise building.C. The volunteers donating money to survivors.D. Local teenagers bringing clothing to elderly people.6. How did Natalie help the survivors?A. She gave her toys to the kids.B. She took care

32、 of younger children.C. She called on the White House to help.D. She built an information sharing platform.7. What does the story intend to tell us?A. Little people can make a big difference.B. A friend in need is a friend indeed.C. East or West, home is best.D. Technology is power.【答案】4. B 5. A 6.

33、D 7. A【解析】Natalie是一个14岁的孩子,她生活的地方Brooklyn遭到了飓风桑迪的袭击,受灾严重。看到人们在帮助家乡重建,Natalie也加入进去,Natalie创建网站来分享求助信息,帮助捐赠者找到需要的受助者。Natalie的行为得到了社会的认可和表扬。【4题详解】段落大意题。A项文章未提及;根据第三段“Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn”可知学校没有搬走,而是暂时去Brooklyn上学,排除C;根据“people were suffer

34、ing, especially the elderly”排除D;根据“When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins.”可知他们的街区被飓风毁了,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段“In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.”可知,那些帮助Rockaway恢复重建的人给了Natalie鼓舞,故选A。【6题详解】细节理解题。根据倒数第三段“

35、She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to help.”可知,Natalie创建了一个网站来分享和匹配求助信息和捐赠信息,故选D。【7题详解】写作意图题。根据倒数第二段“Her efforts made her a famous person. Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.”可知,Natalie的助人行为得到了社

36、会的认可和赞扬,说明小人物也可以有大作为,故选A。考点:人物故事类短文阅读。【名师点睛】故事类文章是高考阅读理解常选材料之一。这类文章常通过叙述突出人物性格特征或讲述个人经历与感悟,以及逸闻趣事。文章的要素有时间、地点、人物、事件等。有些是按事件发展的经过为主线叙述的,在叙述的过程中有详有略;有些是按时间的顺序叙述的,有顺叙、倒叙等。解题技巧:1、高考选用的此类文章常常为幽默类或情感类故事,其目的或阐明某种观点,或抨击某种陋习,或赞扬某种品德,所以要关注作者表达的个人感悟,提出的个人意见,或故事中出其不意的变化,而这些往往体现文章中心或写作意图,属于必考点。如本题中的第62题:通过Natali

37、e帮助他人的行为告诉读者小人物也可以有大作为这一道理。2、该类文章语言流畅、有趣,命题往往从故事的情节、人物或事件之间的关系、作者的意图和态度、故事的前因和后果等方面入手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。这类文章同学们常有文章易懂,题目不易做的感觉。要注意培养自己快速阅读的习惯。切不可在个别难懂的词句上停留太久,耽误时间。3、对整篇短文内容有了一定的了解后,要马上看短文后的问题,带着问题去选择或判断答案。要确定所需查找的信息范围,并注意所查找信息的特点。例如:如果问题或选项涉及到人名、地名,就应该找首字母大写的单词;如果问题或选项涉及时间、日期、数字,就应该寻找具体的数据。CBask

38、etball fans around the world are mourning the death of American superstar Kobe Bryant.Bryant was killed in a helicopter crash Sunday in California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people. He was 41 years old.Bryant was an 18-time All-Star player. He won five NBA championsh

39、ips and two Olympic gold medals. He was widely considered one of the greatest basketball players of his generation during his 20-year career with the Los Angeles Lakers.The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions outside Los Angeles. Bryant lived south

40、 of Los Angeles and often used helicopters to travel around the area to save time and avoid Southern California traffic.The cause of the crash is under investigation. It took place about 32 kilometers from Bryants Mamba Sports Academy, a basketball training center in Newbury Park, California. Bryant

41、 was on his way to attend a youth basketball competition on Sunday with his daughter. Bryant and his wife, Vanessa, had four daughters.When he retired from the NBA in 2016, Bryant was the third-leading scorer in NBA history with 33,643 points. He is widely expected to be elected to the Naismith Memo

42、rial Basketball Hall of Fame this year.The basketball world and the Los Angeles community reacted to Bryants death with an outpouring of sadness, disbelief and support.In a statement, NBA Commissioner Adam Silver said Bryant was one of the greatest stars in the game. But he added, He will be remembe

43、red most for inspiring people around the world to pick up a basketball and compete to the very best of their ability.On Twitter, U.S. President Donald Trump noted the terrible news. He called Bryant one of the truly great basketball players of all time who was just getting started in life.8. Where i

44、s the passage probably taken from?A. A science report.B. A biography.C. A textbook.D. A newspaper.9. What Kobe Bryant impressed people in the world most was .A. his deathB. his achievementsC. his inspirationD. his talent10. The underlined words “under investigation” in Paragraph 5 mean_.A. careful e

45、xaminationB. evidenceC. discussionD. argument11. Which of the following is not true according to the passage?A. Hearing the death of Kobe, fans around the world were very sad.B. There were nine passengers on board, including one of his daughters.C. Bryant was to attend a basketball competition with

46、his daughter.D. Bryant used the helicopter to save time and avoid the traffic jam on a fine day.【答案】8. D 9. C 10. A 11. D【解析】这是一篇新闻报道。篮球巨星科比因为意外去世,全世界篮球爱好者们对其哀悼。文章简述了,科比在篮球生涯中取得的成就。【8题详解】推理判断。根据上下文,文章简述了科比去世的时间地点和原因。也介绍了科比的出身背景。最后还阐述了科比篮球生涯中所取得的成就。以及全球各地对其过世表示哀悼。因此可推断这是一篇新闻报道。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据倒数第2

47、段“But he added, he will be remembered most for inspiring people around the world to pick up a basketball and compete to the very best of their ability”可知,他被铭记,因为他激励了世界各地的人们拿起篮球,尽自己最大的能力去比赛。故选C项。【10题详解】词义猜测题。文章第4段提到,科比的直升飞机在多雾的山区坠毁。根据上文分析,第4段的飞机坠毁原因应该是正在调查。故选A项。【11题详解】事实细节题。根据第4段“Bryant lived south o

48、f Los Angeles and often used helicopters to travel around the area to save time and avoid Southern California traffic”可知,科比使用直升飞机的原因是因为他住在南加州和为了节省时间和避免南加州的交通。而并没有提到D选项中所谓“好天气”或“交通堵塞”。故选D项。DWhether in the home or the workplace, social robots are going to become a lot more common in the next few years

49、. Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way, said Cynthia Breazeal, chief scientist at the robot company Jibo.While household robots today do the normal housework, social robots will be much more like companions than mere tools. For example, these robo

50、ts will be able to distinguish when someone is happy or sad. This allows them to respond more appropriately to the user.The Jibo robot, arranged to ship later this year, is designed to be a personalized assistant. You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform diffe

51、rent tasks. The robot doesnt just deliver general answers to questions; it responds based on what it learns about each individual in the household. It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.Social robots are not just finding their way into t

52、he home. They have potential applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these spaces.Fellow Robots is one company bringing social robots to the market. The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store, which can help the

53、 customers find items and help guide them to the products location in the store. It can also speak different languages and make recommendations for different items based on what the customer is shopping for.The more interaction the robot has with humans, the more it learns. But Oshbot, like other so

54、cial robots, is not intended to replace workers, but to work alongside other employees. “We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us,” said Breazeal.12. What can a Jibo robot do according to Paragraph 3?A. Communicate with you and perform operations.B. Answer you

55、r questions and make requests.C. Take your family pictures and deliver milk.D. Obey your orders and remind you to take pills.13. What can Oshbot work as?A. A language teacher.B. A tour guide.C. A shop assistant.D. A private nurse.14. We can learn from the last paragraph that social robots will _.A.

56、train employeesB. be our workmatesC. improve technologiesD. take the place of workers15. What does the passage mainly present?A. A new design idea of household robots.B. Marketing strategies for social robots.C. Information on household robots.D. An introduction to social robots.【答案】12. D 13. C 14.

57、B 15. D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了社交机器人在未来几年中不论是在家中还是工作场所都将变得越来越普遍,它将以更加人性化的方式将技术带入日常生活。【12题详解】细节理解题。根据第三段中的“You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform different tasks. It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos

58、.”可知,你可以与机器人对话,询问机器人问题,并要求其执行不同的任务。机器可以做一些事情,例如:提醒年老的家庭成员吃药或拍照。因此该机器人可以服从人的命令并提醒其服药。故选D。【13题详解】推理判断题。根据第五段中的“The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store, which can help the customers find items and help guide them to the products location in the store. It can also speak diffe

59、rent languages and make recommendations for different items based on what the customer is shopping for.”可知,该机器人旨在为商店中的顾客提供帮助,它可以帮助顾客找到商品并帮助他们来到商品的具体位置。它也可以说不同的语言,并根据客户的购买需求提供不同的商品购买建议。由此可知,该机器人可以从事店员的工作。故选C。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中的“But Oshbot, like other social robots, is not intended to replace worker

60、s, but to work alongside other employees. “We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us.”可知,Oshbot与其他社交机器人一样,研究人员创造这种机器人并不是要替换工人,而是要它与其他员工一起工作。研究人员拥有技术来培训社交机器人并不是让其为他们工作而是和他们一起工作。因此我们可以从最后一段中知道社交机器人会成为人们的同事。故选B。【15题详解】主旨大意题。通读全文尤其是第一段的第一句“Whether in the home or th

61、e workplace, social robots are going to become a lot more common in the next few years.”可知,不论是在家中还是工作场所,社交机器人在未来几年中都将变得越来越普遍。下文通过具体举例子说明社交机器人的功能。即文章的主要内容是对社交机器人的简介。故选D。【点睛】推理判断题的常见考查形式及解题方法:推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达

62、的态度和观点。例如小题3是推理判断题。根据最后一段中的“But Oshbot, like other social robots, is not intended to replace workers, but to work alongside other employees. “We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us.”可知,Oshbot与其他社交机器人一样,研究人员创造这种机器人并不是要替换工人,而是要它与其他员工一起工作。研究人员拥有技术来培训社交机器人并不是让其为

63、他们工作而是和他们一起工作。因此我们可以从最后一段中知道社交机器人会成为人们的同事。故选B。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。EBody language is the quiet, secret and most powerful language of all! _16_According to specialists, our bodies send out more messages than we realize. In fact, non-verbal(非言语) communication takes up about 50% of

64、what we really mean. _17_ Indeed, what is called body language is so much a part of us that its actually often unnoticed.And misunderstandings occur as a result of it. _18_ Northern Europeans usually do not like having bodily contact(接触) even with friends, and certainly not with strangers. People fr

65、om Latin American countries, on the other hand, touch each other quite a lot. Therefore, its possible that in conversation, it may look like a Latino is following a Norwegian all over the room. _19_The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep backing away which the Latino will in

66、 return regard as coldness._20_ And only a part of it is in the words themselves. And when parties are from different cultures, theres a strong possibility of misunderstanding. But whatever the situation, the best advice is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be treated.A. The

67、 Latino, trying to express friendship, will keep moving closer.B. It speaks louder than words.C. Your body Language will give others a general impression of you.D. And body language is particularly important when we attempt to communicate across cultures.E. In many American cultures, it is inappropr

68、iate for men and women to touch in public.F. Clearly, a great deal is going on when people talk.G. For example, different societies treat the distance between people differently.【答案】16. B 17. D 18. G 19. A 20. F【解析】这是一篇说明文。文章给我们介绍了有关肢体语言的一些内容。不同文化下的肢体语言是不同的,当我们设法进行跨文化交流时,肢体语言尤为重要。但有一条黄金法则就是:对待别人要像别人

69、对待你一样。【16题详解】上文Body language is the quiet, secret and most powerful language of all!(肢体语言是所有语言中最安静、神秘、以及最有力量的语言)与B. It speaks louder than words.(它的效果远胜于言辞)承接自然,因为肢体语言是最有力量的语言,所以它的效果远胜于言辞,选项中的it指代上文提到的body language,故选B项。【17题详解】上文According to specialists, our bodies send out more messages than we real

70、ize. In fact, non-verbal(非言语) communication takes up about 50% of what we really mean.(一些专家认为,我们的肢体所发出的信息远远超过我们所能想象的那么少。事实上,非言辞交流占据我们所说话真实含义的50%之多)与D. And body language is particularly important when we attempt to communicate across cultures.(而当我们试着进行跨文化交流时,肢体语言变得非常重要)承接自然,因为肢体语言传递的信息占50%之多,所以在跨文化交流

71、中显得更为重要,故选D项。【18题详解】上文And misunderstandings occur as a result of it.(因为忽视肢体语言而导致了误解的产生)与G. For example, different societies treat the distance between people differently.(例如,不同的社会群体对待人们之间距离的方式迥然不同)承接自然,选项是对上文所述内容的举例说明,故选G项。【19题详解】上文Therefore, its possible that in conversation, it may look like a Lat

72、ino is following a Norwegian all over the room.(因此,在一次对话中,我们可能会看到一个拉美裔的谈话者追着一个挪威伙伴满屋子转)与A. The Latino, trying to express friendship, will keep moving closer.(拉美人,试着表示友好,会继续靠近对方)承接自然,上下文都讲述了拉美人对待人与人之间距离的方式,Latino是关键词,故选A项。【20题详解】下文And only a part of it is in the words themselves. (而发生中的一切,只有一部分是以语言的方

73、式表达出来的)与F. Clearly, a great deal is going on when people talk.(显而易见,人们相互谈话时发生了很多事情)承接自然,上下文是递进关系,要表达的意思是:语言只是人们谈话时发生的众多事情之一,故选F项。第三部分 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Whenever we hear about the homeless, most of us think of the developing world. But the _21_ is th

74、at homelessness is everywhere. For example, how many of us would expect to see people living on the streets of a_22_country like Germany?Kurt Muller and his wife Rita have spent eleven years making_23_ for the homeless of Berlin, Germanys capital. They first_24_ one long hot summer when most Germans

75、 were_25_ on holiday. Kurt Muller and his wife stayed at home, made sandwiches, _26_ a table in the street and gave food to the homeless.The Mullers soon realized that food and clothing werent _27_. “What these people also need is warmth and_28_, ” says Rita. The Mullers didnt _29_to give their phon

76、e number to the street people and told them to phone anytime. Rita _30_ there was somebody at home to answer the phone and their home was always_31_ to anyone who couldnt face another night on the street.The couple were soon_32_all their time and money, so Kurt visited food and clothing companies to

77、_33_ donations. Today, over thirty companies _34_donate food and other goods to the cause and volunteers help to_35_them to the homeless. The public also give clothes and money and a shoe producer_36_ new shoes.Kurt and Rita receive no_37_ for their hard work. “We feel like parents,” says Rita, “and

78、 parents shouldnt_38_ money for helping their children. The love we get on the streets is our salary. Though Rita admits she often gets_39_. She says she will continue with her work because she likes the feeling of having made a_40_ in the world.21. A. resultB. truthC. reasonD. idea22. A. traditiona

79、lB. developingC. typicalD. wealthy23. A. preparationsB. housesC. mealsD. suggestions24. A. beganB. metC. calledD. left25. A. asleepB. aloneC. acrossD. away26. A. brought upB. set upC. put asideD. gave away27. A. enoughB. necessaryC. helpfulD. expensive28. A. fameB. freedomC. courageD. caring29. A. h

80、esitateB. agreeC. pretendD. intend30. A. made senseB. found outC. made sureD. worked out31. A. openB. crowdedC. noisyD. near32. A. costingB. wastingC. takingD. spending33. A. pay forB. ask forC. look intoD. carry out34. A. completelyB. calmlyC. regularlyD. roughly35 A. advertiseB. sellC. deliverD. l

81、end36. A. donatesB. producesC. designsD. collects37. A. permissionB. paymentC. directionD. support38. A. borrowB. raiseC. saveD. expect39. A. surprisedB. excitedC. tiredD. amused40. A. profitB. differenceC. decisionD. rule【答案】21. B 22. D 23. C 24. A 25. D 26. B 27. A 28. D 29. A 30. C 31. A 32. D 33

82、. B 34. C 35. C 36. A 37. B 38. D 39. C 40. B【解析】本文是一篇记叙文。讲述了一对有爱心的德国夫妇舍弃了外出度假的时光,为那些无家可归的人做饭,提供住宿。在花完自己的积蓄后他们还向公司求助,呼吁更多的人们去关注那些无家可归的人。他们希望在这个世界上可以多一份关爱,少一份痛苦。【21题详解】考查名词词义辨析及对语境的理解。句意:但现实就是无家可归的人到处都是。A. result结果; B. truth事实,真理; C. reason理由; D. idea主意。根据but可以判断后句内容和前句内容“每当我们听到无家可归这个词,我们大多数人就会想到发展中国

83、家”是转折关系,前面说人们的想法,所以后面应该是事实,故选B。【22题详解】考查形容词词义辨析及对语境的理解。A. traditional传统的;B. developing发展中的;C. typical典型的;D. wealthy富裕的。根据空后like Germany判断前面是指像德国这样的典型的发达国家,故选D。【23题详解】考查名词词义辨析及对语境的理解。A. preparations筹备;B. houses房子;C. meals餐,饭;D. suggestions建议。根据后文Kurt Muller and his wife stayed at home, made sandwiche

84、s可知他们为德国首都柏林的无家可归者做饭已经十一年了,故选C。【24题详解】考查动词词义辨析及对语境的理解。A. began开始;B. met遇到;C. called打电话,叫;D. left离开。根据first可知此处指他们开始为这些无家可归人们做饭是在一个漫长而炎热的夏天,故选A。【25题详解】考查形容词词义辨析及对语境的理解。句意:当大部分的德国人都离开去度假的时候 。A. asleep睡着的;B. alone单独的;C. across穿过;D. away离开,远去。他们是从一个漫长而炎热的夏天开始,而在这个时候大多数德国人都外出度假了,选D。【26题详解】考查动词词义辨析及对语境的理解

85、。A. brought up提出,抚养;B. set up搭建,安装,布置,临时搭起;C. put aside放一边,储存;D. gave away无偿赠送,暴露。Kurt和他的妻子呆在家里做三明治,然后到街上去分给那些无家可归的人,由此判断他们在街上布置好桌子,选B。【27题详解】考查形容词词义辨析及对语境的理解。A.enough足够的 ;B. necessary有必要的;C. helpful帮助的;D. expensive贵的。由后句中的what people also need(人们还需要的是)可知,此处应该表达的是“穆勒夫妇意识到只有食物和衣服并不够”。故选A。【28题详解】考查名词词

86、义辨析及对语境的理解。 A. fame名望;B. freedom自由; C. courage勇气;D. caring关心.从and前面的warmth判断选A。句意:他们还需要温暖和关怀。故选D。【29题详解】考查动词词义辨析及对语境的理解。 A. hesitate犹豫;B. agree同意; C. pretend假装; D. intend 打算,想要。穆勒夫妇倾尽所有去帮助这些无家可归的人们,由此判断他们是毫不犹豫地把电话号码给那些街上的人,并告诉他们随时给他打电话。故选A。【30题详解】考查动词短语辨析及对语境的理解。 句意:Rita确保家里有人接电话。 A. made sense讲得通;B

87、. found out弄清楚;C.made sure确保;D.worked out计算出。结合上文Muller一家总是愿意把电话号码给街上的人并告诉他们随时可以打电话,可知Rita要确保家里有接电话的人,故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析及对语境的理解。A. open开放的;B. crowded拥挤的;C. noisy嘈杂的,吵闹的;D. near附近的。由上文可知他们一家随时在都会帮助那些无家可归的人们,所以此处是指她家对那些不想在街上再呆一夜的人是随时敞开着的。be open to意为“对某人是敞开的;对开放”,故选A。【32题详解】考查动词短语辨析及对语境的理解。 A. costi

88、ng 花费;B. wasting 浪费;C. taking 带走;D. spending 花费。.穆勒夫妇很快就要把他们的钱花光了。此处用动词过去进行时表示过去将要发生的动作。waste不符合句意;cost主语不能是sb,常用句式是:(某物)花费(某人)钱数;take也可表示“花费”,但其主语一般是sth.或形式主语it,常用句式是:It takes sb sometime to do sth。spend花费,主语是人,常用句式是:Sb spends sometime /money on sth/(in)doing sth.。故选D。【33题详解】 考查名词词义辨析及对语境的理解。句意:于是K

89、urt参观了食物和服装公司来要求捐赠。A. pay for 付款 ;B. ask for 要求;请求; C. look into 调查; D. carry out实现。从上下文可知他们向一些服装厂和食品厂去请求捐助,选B。【34题详解】考查副词词义辨析及对语境理解。A. completely 完全地,完整地;B. calmly镇定地,平静地;C. regularly经常性地,定期;D. roughly大约,粗暴地。现在,三十多家公司定期地为他们的事业捐赠食品和其他物品,其他不符合语境,故选C。【35题详解】考查动词词义辨析及对语境的理解。 A. advertise做广告;B. sell 卖出;

90、C. deliver 发送、发表; D. lend借给。从语境可知志愿者们是来帮助他们向无家可归者分发这些食品物品,选C。【36题详解】考查动词词义辨析及对语境的理解。A. donates捐赠;B. produces生产;C. designs设计;D. collects收集。根据语境判断除了公司捐赠以外,公众也给衣服和钱,而且一家制鞋商还捐赠新鞋,故选A。【37题详解】考查名词词义辨析及对语境的理解。A. permission许可;B. payment报酬,付款;C. direction;方向D. support支持。根据后句中的“and parents shouldnt 53 money f

91、or helping their children.可知此处指穆勒夫妇没有因为他们的艰难工作而得到报酬,选B。【38题详解】考查动词词义辨析及对语境的理解。A. borrow借;B. raise提高;C. save保存;D. expect期望。从语境可以判断他们感觉自己就像父母一样,父母是不应该因为帮助自己的孩子而期望得到钱的。其他动词不符合句意,故选D。【39题详解】考查形容词词义辨析及对语境的理解。A. surprised惊讶;B. excited兴奋;C. tired累的;D. amused逗乐。根据后面的主句内容可以判断尽管Rita承认常常会感到累,但她说她会继续这工作,故选C。【40

92、题详解】考查名词词义辨析及对语境的理解。句意:她会继续工作下去,因为她喜欢能够在世界上发挥自己作用的感觉。 A. sell 卖出; B. difference 差异; C. decision决定; D. rule规则。此处指他们的所作所为给别人的生活带来了改变,make a difference“有影响,起作用”,选B。第四部分 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)Natural resources are things _41_ exist in nature and can be used by people. Some natural resources are renew

93、able, like trees. When one tree is cut down, we can plant a new tree to replace it. Others, _42_, are not renewable, like the coal dug out of the ground. Once it is used, it is _43_. (go)Although we all know that our natural resources are limited, we often waste them in our daily life. Paper, bottle

94、s and cans _44_ (throw) away carelessly; food is wasted just because of its poor taste; clothes are rejected _45_ (simple) due to their old fashion. These valuable natural resources will run out before long _46_ better use is made of them.Actually, everyone can make contributions (贡献) to _47_ (prote

95、ct) our natural resources. For example, _48_riding a bicycle or walking instead of driving, we can save lots of petrol. Water is a very important natural resource because we all need _49_ to stay alive. We can make wise_50_ (choose) to save water, like reusing the water that has been used to wash ve

96、getables to water flowers.【答案】41. which / that 42. however 43. gone 44. are thrown 45. simply 46. unless 47. protecting 48. by 49. it 50. Choices【解析】请在此填写整体分析!【41题详解】考察连词。句意:自然资源是自然界中存在的,可以被人使用的东西。“exist in nature and can be used by people.”用来修饰things。things是物,which和that均可用,故填which / that。【42题详解】考察副

97、词。句意:然而,其他的东西就不可再生,就像煤炭从地上挖出来一样。前文说到“Some natural resources are renewable, like trees.”,而本句“Others, are not renewable, like the coal dug out of the ground. ”句子结构完整,和上文构成转折关系,应填表示“但是”的单词。本空又有逗号隔开,故填however。【43题详解】考察动词。句意:一旦被用掉,它就永远消失。故填gone。【44题详解】考察动词。句意:纸,瓶和罐被不小心丢弃。“Paper, bottles and cans”是自己不会扔,被

98、扔的东西,故填are thrown。【45题详解】考察副词。句意:衣服仅仅因为不时尚就被拒绝。“simple”修饰的是“due to”,应用副词形式。故填simply。【46题详解】考察连词。句意:这些有价值的自然资源将在很久之前耗尽,除非更好地利用它们。本空前后构成条件关系,结合前后关系,故填unless。【47题详解】考察动词。句意:其实每个人都可以为保护自然资源做出贡献。固定搭配contributions to doing sth为做出贡献,故填protecting。【48题详解】考察介词。句意:骑自行车或行走而不是驾驶,我们可以节省大量汽油。by作介词时有通过、靠的意思,也有乘交通工具

99、的意思,如:by bus乘公交。故填by。【49题详解】考察代词。句意:水是一个非常重要的自然资源,因为我们都需要它保持活力。本空应填Water,但是前半句有Water,不能重复,所以用代词表示。故填it。【50题详解】考察动词。句意:我们可以做出明智的选择来节约用水,比如重新利用已经用来洗蔬菜水的花朵。wise是形容词,睿智的,所以本空应填名词。故填Choices。【名师点睛】解“语法填空”题的一般步骤是:一、浏览全文 把握语篇浏览全文的目的是把握其大意,为下一步“填空”做好“语义”上的准备,因为“语义”决定着空白处应填一个什么意思的词语并采用什么样的语法形式。在通读全文的过程中,为较好地把

100、握其大意,很有必要弄清该文的体裁、题材(语题)、中心思想、写作主线、段落大意、段落层次等。这些有利于考生真正读懂全文大意,也有利于在“填空”时进行必要的逻辑推理。二、边读边填 先易后难在通读全文,基本了解文章大意之后,就可以动手填空了。填空的过程是一个判断空白处应填词语的“语义”(已给出词语的除外)和正确的语法“形式”的思维过程。遇到一时想不起来的空,先跳过去,等检查时再仔细对付,不要用太多的时间停留在一个单词上。例如:小题2前文有“Some natural resources are renewable, like trees.”,填空处又有“Others, are not renewabl

101、e, like the coal dug out of the ground. ”。前后是平行结构,语义相反,构成转折关系,要填表示转折关系的单词。本空又有逗号隔开,故填however。三、验证复查 清除难点有时间的话,进行复查是必要的。复查的方法是:将所有答案“填进”短文并进行通读,以最后确定答案。第五部分 根据提示完成下面句子。每空一词。(满分15分)第一节 单词填空51. There is a good social life in the village, and I wish I had a second chance to become more_(involve).52. I h

102、ave no difficulty_(communicate) with them.53. She answered all my questions with her usual _(honest).54. Anyone, whether he is an official or a bus driver, should be e_ respected.55. Its _(frighten) to think it could happen again.【答案】51. involved 52. communicating 53. honesty 54. equally 55. frighte

103、ning【解析】【51题详解】考查形容词作表语或非谓语动词。句意:这个村的社交生活很棒,我真的希望能再有机会变得更加具有参与性。分析句子可知,此处应填形容词作为become的表语,involve也可以分析为与逻辑主语I之间是被动关系,所以用过去分词,故填involved。【52题详解】考查动名词。句意:我和他交流没有困难。此处考查固定短语have difficulty (in) doing sth.“做某事有困难”,应用动名词作为介词in的宾语,故填communicating。【53题详解】考查名词。句意:她以她一贯的诚实回答我的所有问题。分析句子可知,此处应用名词作为介词with的宾语,“诚

104、实”是抽象名词,不可数,故填honesty。【54题详解】考查副词。句意:任何人,无论他是政府官员还是公交车司机,都应该受到平等的尊重。根据首字母提示和所给句子可推出是副词equally“平等地”,此处用副词修饰动词respected,故填equally。【55题详解】考查形容词。句意:想着这件事情还会发生就让人害怕。此处考查固定句型it is + adj. + to do sth.“做某事是的”,又此处意为“让人害怕的”,故应用v-ing形式形容词,故填frightening。第二节短语填空56. Care for the environment will become very impor

105、tant with the earths natural resources _ _(用完,枯竭).57. On a cold evening with snow floating in the air, I _ _(被困) on the road because of a flat tire.58. She _ _(学会) Spanish when she was living in Mexico.59. Born in a family with three brothers, David _ _ _(养育,培养) to value the sense of sharing as a yo

106、ung boy.60. Do you think that mixed ability classes _ _(阻碍进展) the better students?【答案】56. (1). running (2). out 57. (1). got /was (2). stuck/trapped/caught 58. (1). picked (2). up 59. (1). was (2). brought (3). up 60. (1). hold (2). back【解析】【56题详解】考查固定短语。句意:随着地球资源的枯竭,关心环境将会变得非常重要。此处考查固定短语run out“用完/

107、枯竭”,分析句子可知,此处应用非谓语作宾补,run out只有现在分词形式,故填running; out。57题详解】考查固定短语。句意:一个下雪的寒冷下午,我因车胎没气被困在路上。此处考查短语be/get caught/ stuck/ trapped“被困”,此处是句子谓语动词,结合语境判断为一般过去时,故填got / was; stuck/trapped/caught。【58题详解】考查固定短语。句意:她住在墨西哥时,顺便学会了西班牙语。此处考查固定短语pick up“学会”,由下文的was判断为一般过去时,故填picked; up。【59题详解】考查固定短语。句意:出生在一个有三兄弟的家

108、庭,David从小就被培养珍惜分享。此处考查固定短语bring up“养育/培养”,由as a young boy判断为一般过去时,主语David和该短语之间是被动关系,故用一般过去时的被动语态,主语是单数,故填was; brought; up。【60题详解】考查固定短语。句意:你认为混合能力类的班级会阻碍更好学生的发展吗?此处考查固定短语hold back“阻碍”,结合语境判断为一般现在时,故填hold; back。第六部分 书面表达(满分20分)61.某英文杂志正在举办以“fancy yourself as an interviewer”为主题的征文活动,请你以“A Famous Chin

109、ese I Would Like to Interview”为题,写一篇英语短文。内容包括:1. 采访的对象;2. 采访的原因;3. 采访的问题。注意:词数100左右;A Famous Chinese I Would Like to Interview_【答案】A Famous Chinese I Would Like to InterviewThe person I would like to interview is Yang Liwei.I would really like to interview him because he is not only the first Chines

110、e to go to space but also one of the greatest astronauts in the world. I have long been interested in space exploration and I believe I could learn a great deal from him about it.If I could interview him, I would ask him what made him an astronaut and how he was trained. I would also like to know ho

111、w he felt in space and whether space travel is such great fun as I have read. Finally, I would like to ask a few questions about his personal life,which must be very interesting.【解析】【分析】本篇书面表达,要求以“A Famous Chinese I Would Like to Interview”为题写一篇短文。【详解】第一步:根据提纲要求,首先提出自己想要采访的人物是谁,扣题。第二步:根据提纲依次写出采访的原因和

112、采访的问题;内容包含全面,关键词选用合理,如go to space,be interested in,learnfrom,not onlybut also等等。第三步:连词成文,结构衔接得体。【点睛】第一段,开门见山,表达主题思想,清晰明确,简单明了。第二段,说明采访原因和采访的问题,结构清晰,Finally连接结构的短语和词运用得体恰当。第三段,文章运用很多虚拟语气,结构严谨。文章内容完整,提纲要点全面,格式规范,语篇连贯,使用复合句,显示考生有很高的英语驾驭能力,如If I could interview him, I would ask him what made him an astronaut and how he was trained. Finally, I would like to ask a few questions about his personal life,which must be very interesting.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1