ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:31.10KB ,
资源ID:356795      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356795-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022届高三人教版英语一轮复习考点规范练 36 SEA EXPLORATION 海洋探索 WORD版含答案.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022届高三人教版英语一轮复习考点规范练 36 SEA EXPLORATION 海洋探索 WORD版含答案.docx

1、考点规范练36Sea Exploration 海洋探索.单句语法填空1.The (found) of mankinds great achievements is usually curiosity.2.The public media should play a major role to raise peoples (aware) of environmental protection.3.The whole project went on smoothly the command of Professor Zhang.4.There will be more chances for th

2、e young generation in the years (come).5. a historical point of view, protecting cultural relics is passing on a nations culture to the next generation.6.My parents have a (mix) feeling about my marriage.7.The media (cover) of his adventure doesnt quite agree with the actual fact.8.Sometimes oil may

3、 leak from a tanker, thus (kill) varieties of sea creatures.选词填空be sensitive toset sailfind ones wayin return forfor the benefit ofin handtake actionin possession ofon ones annual immigration1.At that time many European sailors from west to east to explore new sea routes.2.The government was to buil

4、d a pure water plant here the local people.3.With expert skills and rich experience , the middle-aged engineer is wanted by many large companies and institutes.4.I have decided to treat him to coffee the timely help he offered me.5.They back to their village on that dark rainy night.6.The poor girl

5、comments from others, and she was easily hurt.7.We were lucky enough to see whales were .8.To our great surprise, the man two large companies leads a very simple life.9.It is high time that we to protect these lovely and intelligent creatures.金句默写1.正如史书所记载的那样, 在明朝时期中国开始了穿越印度洋前往非洲的远航。in historical wo

6、rks, China began the expeditions to Africa from the Ming Dynasty.2.他们正力求使失业人数下降50%。They unemployment by 50%.3.近几年, 中国和其他的国家一起进行了几次探索北极的远征。In recent years, China on several expeditions the Arctic.4.与其说他像个老师, 倒不如说他像个演讲家。He is a speaker a teacher.5.我们有必要了解我们地球的现状, 以便采取行动保护它。It is necessary what our pla

7、net is like now we can it.6.事实是这次的成功驱使这个男孩比以前更加努力地学习了。The fact was that the success .7.手头有那么多优秀的员工,我们一定会按时完成工作。, we are to finish the work on time.8.为了那些老人的利益,我们没有理睬他的观点。, we ignored his point of view.9.他们正在努力加强两国之间的联系。They are trying their best .10.学生们正在按照老师的指导做实验。 The students are doing the experi

8、ment .单项填空1.Only after he was brought to the police station did the young manthat he had stolen some purses from other passengers. A.participateB.acknowledgeC.summariseD.realise2.Every man has his faults. We should, therefore, learn to beof others. A.tolerantB.ignorantC.consciousD.jealous3.Do you ha

9、ve a minute? Ive got something to tell you. OK, you make it short. A.now thatB.if onlyC.so long asD.every time4.The manager put forward a suggestion we should have an assistant. There is too much work to do. A.whetherB.thatC.whichD.what5.The most pleasant thing of the rainy season is one can be enti

10、rely free from dust. A.whatB.thatC.whetherD.why.阅读理解Imagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas. Texas has a land area of more than 678,000 square kilometres. So it might be difficult to imagine anything twice as big.All together, this mass of waste flowing in the No

11、rth Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch. It weighs about 3,500,000 tons. The waste includes bags, bottles and containersplastic products of all kinds.The eastern part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch is about 1,600 kilometres west of California. The western part i

12、s west of the Hawaiian Islands and east of Japan. The area has been described as a kind of oceanic desert, with light winds and slow moving water currents. The water moves so slow that garbage from all over the world collects there.In recent years, there have been growing concerns about the floating

13、 garbage and its effect on sea creatures and human health. Scientists say thousands of animals get trapped in the floating waste, resulting in death or injury. Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic. The trash can also make animals feel full, diminishing their

14、desire to eat or drink.The floating garbage also can have harmful effects on people. There is an increased threat of infection of disease from polluted waste, and from eating fish that swallowed waste. Divers can also get trapped in the plastic.Its existence first gained public attention in 1997. Th

15、at was when racing boat captain and oceanographer Charles Moore and his crew sailed into the garbage while returning from a racing event. Several years earlier, another oceanographer learnt of the trash after a shipment of rubber duckies got lost at sea. Many of those toys are now part of the Great

16、Pacific Ocean Garbage Patch.1.The first paragraph is written to .A.lead in the topic of the textB.inspire readers imaginationC.develop readers interest in TexasD.talk about reasons for water pollution2.What does the underlined word “diminishing” in paragraph 4 mean?A.Increasing.B.Determining.C.Weake

17、ning.D.Reserving.3.What can we infer about the floating garbage according to the text?A.It gives rise to various diseases.B.It does great harm to sea animals.C.Causes of it still remain unknown.D.Efforts to clear it have been made.4.What is the authors purpose in writing the text?A.To warn people ab

18、out dangers of diving in the ocean.B.To explore the future of the North Pacific Ocean.C.To give advice on how to recycle waste in the ocean.D.To introduce the Great Pacific Ocean Garbage Patch.阅读表达Some people live to climb the highest mountains. Some people live only dreaming about it while others l

19、ive to avoid ever climbing at all. But one thing is certain, all people encounter mountains in their life.When I was a little girl, my family moved to a tiny town at the bottom of a big mountain. One day after school, while exploring the green woods of this magnificent mountain, I almost fell on a s

20、et of stairs. What could these steps lead to? Curiosity got the best of me as I knew it would be starting to get dark soon. I started climbing up those strangely mysterious steps.I climbed and climbed. There was nothing but just green bushes and these steps. I had to reach the top! But it was now ge

21、tting real dark. If I kept going I might not be able to see my way back. My mum would be worried if I didnt come home soon. So I ran back home almost in the dark while trying not to get too scared.Anxiously I went to bed dreaming about what I would find at the top of this magical mountain. Could the

22、re be a castle up there? Maybe I would find a monster(怪物). Maybe I was taking the risk of never coming back home. Or, maybe all I would find was absolutely nothing! But something inside me was going to climb that mountain at all costs. I could hardly wait to try this adventure again.Now we live in a

23、 world surrounded by the “cant do” attitudes. We all fall down. We all have doubts and regrets. Still we must climb and dream about whats at the top of our mountain. Monsters may appear or the night will fall. But never give up your dream! Never let anyone tell you,“You cant.” Dream big and climb hi

24、gh!1.What made the author start to climb up the stairs to the mountain top? (no more than 5 words) 2.Why did the author hurry back home without reaching the top of the mountain? Give two reasons. (no more than 15 words) 3.How would you describe the author in terms of personalities according to parag

25、raph 4? (no more than 10 words) 4.How do you understand the underlined sentence in the last paragraph? (no more than 5 words) 5.Whats your attitude towards the “mountain” in your life? Please explain. (no more than 20 words) 答案:.1.foundation2.awareness3.under4.to come5.From6.mixed7.coverage8.killing

26、.1.set sail2.for the benefit of3.in hand4.in return for5.found their way6.was sensitive to7.on their annual immigration8.in possession of9.took action.1.As is recorded; across the Indian Ocean2.are aiming to reduce3.has joined other nations; to explore4.more like; than5.for us to know about; so that

27、; take action to protect6.drove the boy to work harder than before7.With so many excellent employees in hand8.For the benefit of the old people9.to strengthen the bonds between the two countries10.as instructed by their teacher.1.B句意: 直到这位年轻人被带到警察局后他才承认他偷了其他乘客的钱包。此处用acknowledge表示 “承认”; participate “

28、参加”; summarise “总结”; realise “意识到, 实现”。2.A句意: 每个人都有自己的缺点。因此, 我们应该学会容忍别人。tolerant “容忍的”; ignorant “无知的”; conscious “意识到的”; jealous “嫉妒的”。3.C答句的意思是 “好的, 只要你简短地说”。now that引导原因状语从句, 意为 “既然”; if only “要是就好了”; so long as “只要”, 引导条件状语从句; every time “每当的时候”, 引导时间状语从句。4.B句意: 经理提出了一条建议, 我们应该有个助手。要做的工作太多了。此处考查

29、同位语从句的引导词, 由于空后的从句不缺少任何成分, 故该同位语从句应用that来引导。故选B项。5.B句意: 雨季最让人愉悦的一件事情就是可以完全远离尘土。分析句子结构可知, 空格处在句中引导表语从句, 且从句句子结构完整, 故选that, 只起连接作用, 无意义。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章通过介绍北太平洋上漂浮的大量的塑料垃圾废物的情况, 指出了它们对海洋中的生物以及人类的影响。1.A推理判断题。根据第一段 “Imagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas. Texas ha

30、s a land area of more than 678,000 square kilometres. So it might be difficult to imagine anything twice as big.”可知,作者拿得克萨斯州与大量的垃圾漂浮物进行比较从而引出本文话题。故选A项。2.C词义猜测题。根据第四段倒数第二句 “Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic.” 和下句中的 “also” 可知,垃圾也能使动物感到饱, 减少它们吃东西的欲望。由此可知, 画线词

31、的意思是 “减弱”。故选C项。3.B推理判断题。根据第四段第一句 “In recent years, there have been growing concerns about the floating garbage and its effect on sea creatures and human health.” 可知, 漂浮垃圾会对海洋生物带来很大的危害。故选B项。4.D作者意图题。本文通过介绍北太平洋上漂浮的大量的塑料垃圾废物的情况, 指出了它们对海洋中的生物以及人类的影响。故选D项。.1.Curiosity made her do so.Or: The desire to exp

32、lore.2.Because it was getting dark, and she didnt want her mother to worry about her.Or: Because she was scared, and might not be able to find her/the way back home.3.She had rich imagination and she was brave.Or: She was a brave and determined girl with rich imagination.Or: She was imaginative and

33、determined, and she dared to explore.Or: She was imaginative, adventurous and determined.4.We all sometimes fail.Or: We face failure/defeat/hardships/challenges in life.Or: There are difficulties/barriers/obstacles in life.Or: We run into trouble sometimes.Or: We have trouble in life.5.I will try to reach my goal because I want to live an exciting life.Or: I will try to reach/get to the top of the “mountain” because I want to be successful in life.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1