ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:28 ,大小:339KB ,
资源ID:356680      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356680-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业十一 必修3 Unit 1 Festivals around the world课件 新人教版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业十一 必修3 Unit 1 Festivals around the world课件 新人教版.ppt

1、十一 必修3Unit 1Festivals around the world(限时35分钟).阅读理解AYou dont have to be a fan of math to get excited about Pi(“”)Day.While the event may start with some calculations,it is more than likely to conclude with a slice or two of delicious pie.The holiday is held every March 14,because“”is widely recogniz

2、ed as 3.14.The tradition of honoring“”began at San Franciscos Exploratorium Museum.On March 14,1988,physicist Larry Shaw convinced his colleagues to mark the day by marching around one of the museums circular spaces and consuming fruit pies.The celebration was made official in 2009 when the U.S.Hous

3、e of Representatives set aside March 14 as Pi Day.Today,Pi Day is observed in many creative ways.Students at the California Institute of Technology in Los Angeles host a pie-eating event,which begins at 1:59 a.m.and features 26 pies,each of five different flavors.Though that might seem random,the da

4、te(3.14),time(159),number of pies(26),and number of varieties(5)recreate the first nine digits of“”:3.14159265!Students applying for the Massachusetts Institute of Technology(MIT)in Cambridge eagerly wait for the day every year to find out if they have been accepted.However,instead of sending out th

5、e offers at 3:14 p.m.,the institution waits till 6:28 p.m.6.28 is referred to as“tau”,which is“”multiplied by 2.The number is believed to be much more reliable than“”by some experts and even has its own celebration on June 28.Since 2017,MIT has also used Pi Day as a fundraiser to support its student

6、s,departments and programs.This day is also Albert Einsteins birthday,so the town of Princeton,New Jersey,where Einstein lived until his death in 1955,celebrates the occasion with multi-day festivities that end on March 14.Visitors can participate in concerts,shows,as well as pie-eating,pi-recitatio

7、n,and Einstein-lookalike contests.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了圆周率日的起源、发展和各地的庆贺活动。1.Where was Pi Day originally celebrated?A.In San Francisco.B.In Los Angeles.C.In Cambridge.D.In Princeton.【解析】选A。细节理解题。根据第二段第一句“The tradition of honoring began at San Franciscos Exploratorium Museum.”可知,该传统开始于美国旧金山探索馆。2.When

8、 was Pi Day made an official holiday?A.In 1955.B.In 1988.C.In 2009.D.In 2017.【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句“The celebration was made official in 2009 when the U.S.House of Representatives set aside March 14 as Pi Day.”可知,2009年,美国众议院正式将3月14日定为圆周率日。3.What does MIT do on Pi Day according to the passage?A.Infor

9、m applicants of application results.B.Conduct a calculating test.C.Organize a march around the campus.D.Make desserts of different flavors.【解析】选A。推理判断题。根据第五段第一句可知,每一年申请麻省理工学院(MIT)的学生们急切地等待着这一天,想要知道他们是否被录取。据此可知,麻省理工学院在这一天告知申请者申请结果。4.Whats the authors purpose in writing the text?A.To advise.B.To make

10、an introduction.C.To argue.D.To give an explanation.【解析】选B。写作意图题。通读全文可知,本文是一篇说明文,主要介绍了圆周率日的起源、发展和各地的庆贺活动。BAnnette Larkins is an incredible woman who looks like a healthy 40-year-old,although she just turned 70.She follows a special raw diet and only drinks rainwater.She looks so young that people mi

11、stake her for the daughter,when shes out with her husband of 54 years,but I suppose he isnt complaining.Mrs Larkins says the secret to her beauty lies in her special diet,consisting of organic vegetables,fruits,seeds and nuts grown in her own garden;she calls it the“fountain of youth”.The woman does

12、nt touch anything that has been cooked.And another strange thing she does is to collect rainwater,to keep her garden blossoming,but also to drink.But the resident of Miami-Dade County,Florida,didnt always have such a healthy lifestyle.In fact,she consumed meat regularly,as her husband used to own a

13、meat factory way back in the 1960s.It was then that she decided to change her eating habits forever.And what a great decision that was.I mean,just look at her!When she started off,Mrs Larkins was just looking for a few health benefits and never anticipated that she would look like a 40-year-old at t

14、he age of 70.Over the 27 years,Mrs Larkins has been eating raw food,and she has written two booklets called Journey to Health and also produced a DVD containing all her healthy secrets.Her husband,Mr Larkins,wishes he had followed her example,because now he looks much,much older and also suffers fro

15、m diabetes(糖尿病)and high blood pressure.He takes prescription medicine every day,but Annette doesnt even take an aspirin.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了Mrs Larkins 是如何保持健康、年轻的。5.What does the underlined word“it”in Paragraph 3 refer to?A.The organic food.B.Her beauty.C.Specially cooked food.D.Her raw diet.【解析】

16、选D。代词指代题。根据第一段中的“She follows a special raw diet”及画线词所在句子的前半部分“Mrs Larkins says the secret to her beauty lies in her special diet,consisting of organic vegetables,fruits,seeds and nuts grown in her own garden”可知,it是指上文提到的那种生吃食物的饮食,故选D项。6.What kind of person does the author think Mrs Larkins is?A.Stro

17、ng-willed.B.Honest.C.Modest.D.Open-minded.【解析】选A。推理判断题。根据第四段的倒数第三句“It was then that she decided to change her eating habits forever.”及倒数第二段第二句中的“Over the 27 years,Mrs Larkins has been eating raw food”可知,Mrs Larkins是一位意志坚定的人。7.What did the woman do with her healthy secrets?A.She sold them to the loca

18、l people.B.She abandoned them at the age of 70.C.She publicized them in various ways.D.She improved them with her husbands help.【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段最后一句中的“she has written two booklets called Journey to Health and also produced a DVD containing all her healthy secrets”可知,Mrs Larkins利用各种方式推广她的健康秘诀。8.W

19、hat is the authors attitude towards Mrs Larkins lifestyle?A.Disapproving.B.Supportive.C.Sympathetic.D.Skeptical.【解析】选B。观点态度题。根据第四段最后两句“And what a great decision that was.I mean,just look at her!”及最后一段对Larkins夫妇的情况的描述可知,作者对她的这种生活方式是支持的,故选B项。.阅读填句We eat in our cars,at our desks,on the go,and in front

20、of the TV.We eat take-out,packaged and prepared meals.Why?Because it fits our not-enough-time-in-the-day lifestyles.1Well,Im certainly not the first one to think it or say it,but we all need to slow down.Consumer trends around the globe show that over the past three decades people are purchasing mor

21、e prepared foods at groceries and eating out more than ever before.Its predicted that well spend more at restaurants in the coming years.2However,were getting less healthy.While debates can be seen in different media over the food industrys contribution to our growing waistlines and our health probl

22、ems,the bottom line is this:3We can choose to eat a fast-food lunch on the go.We can throw a frozen meal in the microwave and call it dinner.We can eat without thinking,in front of the tube,at our computers,and while driving a car.4Studies have shown meaningful links between family meals and kids me

23、ntal and physical well-being.Eating sensibly doesnt take much time or money,but it does require you to make a conscious decision to do so.Wrapped up in endless work,appointments and social activities,we often fail to enjoy a relaxing meal with our families.While it can be a challenge to always put h

24、ealthy eating first,just do your best.Remember that the food you eat has a more significant effect on your health,weight and well-being than almost any other activities you do.5Every meal made at homeeven just once or twice a weekis a step closer to a healthier body and a slower eating style.A.Lunch

25、 is the biggest calorie intake when it comes to eating out.B.Treat it with the importance that it deserves,but start small.C.Our food matches our lives.D.Purchase food locally and skip as many packaged items as you can.E.What we eat,where we eat and how we eat are all under our control.F.Were consum

26、ing an increasing number of calories.G.We can devote an hour of the day to enjoying a meal with our families.【文章大意】本文是一篇议论文。因为生活节奏加快,许多人习惯于外出吃饭。事实上,外出吃饭对我们的健康不利,为此作者呼吁人们,重视饮食习惯,多在家与家人一起吃饭。1.【解析】选C。根据空前内容可知,随着人们生活节奏的加快,人们的饮食习惯也发生了改变。所以,C项“我们的食物与我们的生活(方式)相匹配”符合语境。2.【解 析】选 F。根 据 空 前 的“Its predicted tha

27、t well spend more at restaurants in the coming years.”可知,人们越来越多地在外面吃饭,摄入越来越多的卡路里,然而,人们在变得越来越不健康。故F项符合语境。3.【解析】选E。根据空后内容可知,吃什么、在哪里吃以及怎样吃都由我们自己掌控。故E项符合语境。4.【解析】选G。根据空后的“Studies have shown meaningful links between family meals and kids mental and physical well-being.”可知,与家人一块吃饭有很大的好处。所以,G项符合语境。5.【解析】选B

28、。根据最后一段内容可知,饮食对人们的健康很重要。作者建议人们尽量在家吃饭。又结合空后内容可知,把健康饮食放在第一位可从小事做起。故B项符合语境。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Red is a particularly popular color in China.A pair of red shoeswhether they are for sports,dances or just fashionis a must-have for every Chinese womans shoe collection.For most Chinese

29、brides,red shoes should also be worn 1._ their big day.As womens feet 2._(connect)with female attraction,red shoes often emphasize this aspect 3._ convey special beauty.In some classical Chinese novels,there 4._(be)descriptions of charming women in red silk shoes.If you wear a dark dress in 5._ cold

30、 season,a pair of red shoes can raise your ensemble(整套服装)to a 6._(high)level.They can also go with different levels of red color,7._(give)the wearer a lively and joyful look.8._(sure)red will always be a beloved color for designers,and red shoes have also become a 9._(choose)for many supermodels.If

31、you are also a fan of this 10._(energy)color,consider wearing a pair of red shoes for every Chinese Lunar New Year!【文章大意】本文主要介绍了红色在中国备受青睐的原因和意义。1.【解析】on。考查介词。on+具体的日子,表示在具体的某一天。2.【解析】are connected。考查动词的时态和语态。动词connect和句子的主语womens feet之间为被动关系,且此处是对客观情况的陈述,故用一般现在时的被动语态。3.【解析】and。考查连词。根据语境可知,前后句之间表示逻辑上

32、的并列关系,即emphasize和convey并列,故用连词and。4.【解析】are。考查主谓一致。There be句型中,descriptions是主语,谓语动词应为复数。5.【解析】a。考查冠词。season是可数名词,此处表示泛指,且cold的发音以辅音音素开头,故填a。6.【解析】higher。考查形容词比较级。一双红色的鞋可以把你的整套服装提升到一个更高的水平。根据语境可知,此处隐含了一种比较的含义,故用形容词比较级higher修饰名词level。7.【解析】giving。考查非谓语动词。动词give和句子的谓语go之间没有连词,且和其逻辑主语之间构成主动关系,故用现在分词作结果状语。8.【解析】Surely。考查副词。此处修饰整个句子,故应用副词形式。9.【解析】choice。考查名词。不定冠词a后应接名词。10.【解析】energetic。考查形容词。修饰名词一般用形容词,故此处用形容词energetic修饰名词color。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1