ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:48 ,大小:185KB ,
资源ID:356676      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356676-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业二十八 选修6 Unit 3 A healthy life课件 新人教版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业二十八 选修6 Unit 3 A healthy life课件 新人教版.ppt

1、二十八 选修6 Unit 3A healthy life(限时35分钟).阅读理解A(2021杭州模拟)Katie always knew she wanted to be a performer.She was crazy about musicals and Disney movies from an early age and would often watch them singing along with her mom,Karen.When Katie was nine years old,her happy childhood took a turn when her mothe

2、r was diagnosed with cancer.Then they made a decision.Disney World had been a longtime dream vacation for Karen.So in November 1997,the family packed up and headed to Disney World.They spent their days in the parks,seeing the sights,greeting characters,and watching Karens face light up with joy.They

3、 all shared the joy of experiencing the park for the first time with Karen.Katie says shell never forget the moment that changed her life on that trip.After a long day,the Whetsells decided to see one of Disney Worlds nightly light shows.While watching,a Disney cast member performing in the parade c

4、ame up to her mom and rested her hand on Karens shoulder.This was the day Katie decided she wanted to work for Disney.Sadly,Katies mom Karen lost her battle with cancer on June 2,2003.Katie went on to pursue her dream.After Katie received her degree in musical theatre,Katie struggled for years,tryin

5、g to make it as an actor.Her hard work and passion finally paid off when she was hired to work on Disney Cruise Lines in 2009 and later as a performer in Disney on Classic.Since then,Katie has had many opportunities to play with some of her favorite Disney characters,but Katies favorite friend is Do

6、ry in Finding Nemo at Disney Worlds Animal Kingdom.Several times a week,Katie can be found voicing lovable,forgetful Dory.She says that Dory has taught her the value of living in the present moment and to“just keep swimming”.【文章大意】本文是记叙文。文章讲述了从小对音乐剧和迪士尼电影着迷的Katie,后来因为母亲重病一家人去迪士尼度过了梦想的假期,这使Katie有了为迪士

7、尼工作的新梦想。1.Why did the family decide to visit Disney World?A.To spend Katies dream vacation.B.To help Katie be a performer.C.To make Karens dream come true.D.To enjoy the last family trip.【解析】选C。细节理解题。根据第一段“When Katie was nine years old,her happy childhood took a turn when her mother was diagnosed wi

8、th cancer.Then they made a decision.Disney World had been a longtime dream vacation for Karen.So in November 1997,the family packed up and headed to Disney World.”当Katie九岁时,她快乐的童年发生了变化,因为她的母亲诊断出了癌症,他们做了一个决定,迪士尼乐园一直是Karen的梦想假期,所以在1997年11月,这家人收拾行装去了迪士尼。由此可知这家人决定去迪士尼是为了实现Karen的梦想。2.What really urges Ka

9、tie to work for Disney?A.Karen was diagnosed with cancer.B.The family shared the joy together in the park.C.They saw a Disney Worlds nightly light show.D.A Disney performer had some interaction with Karen.【解析】选D。细节理解题。根据第二段“While watching,a Disney cast member performing in the parade came up to her

10、mom and rested her hand on Karens shoulder.This was the day Katie decided she wanted to work for Disney.”在观看过程中,一名在游行队伍中表演的迪士尼演员走到她妈妈跟前,把她的手放在Karen的肩上。就是在这一天,Katie决定要为迪士尼工作。可知,Katie想为迪士尼工作的原因是一个迪士尼演员和母亲的互动。3.Why was Katie fond of Dory in Finding Nemo?A.Because Dory taught her some life lessons.B.Bec

11、ause Katie enjoyed voicing lovable Dory.C.Because Dory played with a Disney character.D.Because Katie had opportunities to swim with Dory.【解析】选A。推理判断题。根据最后一段“She says that Dory has taught her the value of living in the present moment and to just keep swimming.”她说Dory教会了她活在当下的价值,“只要继续游泳就好”。可知这里Katie喜

12、欢Dory的原因是Dory教会了她一些人生道理。4.Which of the following can best describe Katie?A.Humorous and honest.B.Hardworking and determined.C.Optimistic and serious.D.Outgoing and patient.【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段“After Katie received her degree in musical theatre,Katie struggled for years,trying to make it as an actor.

13、”在Katie获得她的音乐戏剧学位后,Katie奋斗了多年,试图成为一名演员,可知Katie是一个努力并且有决心的人。【知识拓展】词汇积累1.take a turn情况有所变化take a turn for the better/worse情况有所好转/恶化2.be diagnosed with.被诊断为(疾病)3.have interaction with sb.与互动,交流4.pay off得到回报5.rest her hand on Karens shoulder把她的手放在Karen肩上BSharon Okpoe has lived her entire 17 years in Mak

14、oko,known as the worlds largest“floating slum(贫民窟)”,built on a lake in Lagos,Nigeria.Okpoes father is a fisherman,and her mother sells smoked fish.As many as two-thirds of the citys 21 million residents live in slums.“Most girls are trapped in a terrible cycle of poverty.Many of them are not thinkin

15、g of education,a plan for the future,”Abisoye Ajayi-Akinfolarin,a computer programmer in Lagos,recalls.But several times a week,girls like Okpoe get a glimpse of another world when they attend GirlsCoding,a free program run by the Pearls Africa Foundation that seeks to educate and excite girls about

16、 computer programming.Since 2012,the group has helped more than 400 disadvantaged girls gain the technical skills and confidence they need to transform their lives.Its the vision of Ajayi-Akinfolarin,who left a successful career to devote herself to this work.Shed noticed how few women worked in thi

17、s growing fielda 2013 government survey found that less than 8%of Nigerian women were employed in technology jobs.She wanted to fix the gender gap.“Technology is a space thats dominated by men.Why should we leave that to guys?”she said.“I believe girls need opportunities.”Now,dozens of girls aged 10

18、 to 17 get trained in computer programming technology.“I believe you can still find diamonds in these places,”Ajayi-Akinfolarin said.“They need to be shown another life.”One way her program does this is by taking the students to visit tech companies not only showing them what technology can do,but a

19、lso helping them visualize themselves joining the industry.Okpoe,for one,has taken this to heart.She helped create an app called Makoko Fresh that went live this summer,enabling fishermen like her father to sell seafood directly to customers.She even wants to become a software engineer and hopes to

20、study computer science at Harvard.“One thing I want my girls to hold onto is,regardless of where they are coming from,that they can make it,”Ajayi said.“They are coders.They are thinkers.Their future is bright.”【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了Ajayi-Akinfolarin在贫民窟中教女孩们计算机编程技术,向她们展示另一种生活的故事。5.What can we learn ab

21、out GirlsCoding?A.It encourages girls to land a job in education.B.It offers Nigerian girls in need of part-time jobs.C.It helps girls working in Lagos to fight poverty.D.It teaches girls in Makoko computer programming.【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的But several times a week,girls like Okpoe get a glimpse of an

22、other world when they attend GirlsCoding,a free program run by the Pearls Africa Foundation that seeks to educate and excite girls about computer programming.可知,但是每周都有好几次,像奥克坡这样的女孩参加GirlsCoding,这是一个由珍珠非洲基金会运营的免费项目,旨在教育和激发女孩们对计算机编程的兴趣。由此可知,GirlsCoding在Makoko教女孩计算机编程。故选D项。6.What did Ajayi-Akinfolarin

23、say about the growing field in Paragraph 3?A.Men could do far better in technology jobs.B.Girls should get equal work opportunities.C.Men normally got paid more than women.D.Girls tended to devote themselves to work.【解析】选B。细节理解题。根据第三段,Ajayi-Akinfolarin注意到在这个不断发展的领域工作的女性很少,她想要弥补性别差异,尤其是I believe girl

24、s need opportunities.(我认为女孩需要机会)说明了在男性主导的这个不断发展的领域中,女孩应该得到平等的工作机会。故选B项。7.What does the underlined word“this”in Paragraph 4 refer to?A.Rebuilding the girls confidence.B.Training the girls to find diamonds.C.Presenting a different life to the girls.D.Taking the girls to technology companies.【解析】选C。词义猜

25、测题。根据第四段中画线词所在句One way her program does this is by taking the students to visit tech companies not only showing them what technology can do,but also helping them visualize themselves joining the industry.可知,她的项目做这个计划的一种方法是通过带领学生访问科技公司不仅教她们技术能做什么,还帮助她们想象自己加入这个行业。由此可知,指示代词this指代前文的内容,根据前一句Ajayi-Akinfo

26、larin所说的话中They need to be shown another life.(需要向她们展示另一种生活)可推断出,this指的是给女孩们带来不同的生活。故选C项。8.What can we infer about Okpoe from the last paragraph?A.She got fishermen to benefit from her app.B.She was admitted to Harvard University.C.She took her fathers suggestion to heart.D.She made some changes to c

27、omputer science.【解析】选A。推理判断题。根据最后一段的She helped create an app called Makoko Fresh that went live this summer,enabling fishermen like her father to sell seafood directly to customers.可知,她帮助开发了一款名为Makoko Fresh的应用程序,该应用程序于今年夏天上线,让像她父亲这样的渔民可以直接向客户销售海鲜。由此可知,她让渔民们受益于她的应用程序。故选A项。【知识拓展】代词指代题要求同学们根据语境的逻辑关系、判断

28、画线的人称代词或指示代词在文章中指代的对象,包括考查it(指动物,无生命的事物、特定的事件或人),they/them(指代人、物、事件的复数名词),he/she等人称代词的指代意义,以及指示代词this,that,these,those等在文章中的指代意义,考查同学们对文章中叙述特定的人、物、事件的认知能力。解答这类题时,同学们要认真阅读画线词所在句和其前后句的内容,分析人称转换和动作变换的详细过程,理清来龙去脉和前后的因果关系,从而准确推断出其指代的对象。.阅读填句Heres how yo-yo dieting affects your body and your mind.Yo-yo di

29、eting,also known as weight cycling,occurs when a person experiences periods of weight loss followed by weight gain followed by weight loss and so on and so on.The effects of this weight cycling are significant,even when the weight lost and gained is as little as 10 pounds.1.It can make you gain weig

30、htWhile dieting may help you lose a few pounds at first,it only works temporarily.Your body responds to the lack of calories by turning to lean muscle mass for energy.Once you have returned to your normal eating habits,the weight comes back on2.3Yo-yo dieting may increase the risk for heart disease

31、and sudden death in post-menopausal(绝经后)women.Studies found that when normal-weight women experienced periods of weight cycling,they were 3.5 times more likely to have sudden death than women whose weight remained stable.In the same study,yo-yo dieting increased a womans risk of death by 66 percent.

32、It can be damaging to your skinDermatologist(a doctor who studies and treats skin diseases)Robin Evans weighed in on the effect that yo-yo dieting has on the skin.“The up and down weight losses and gains can have harmful effects on the skin,especially on the face with stretching and contracting the

33、skin,”said Evans.4.It plays games with your mindYo-yo dieting is hard on the body,5.Repeatedly gaining and losing weight can leave dieters feeling more depressed about their weight and losing self-belief as a result.If youre a yo-yo dieter,talk to your health care provider about lifestyle changes th

34、at can help you maintain a stable and healthy weight for years to come.A.It only works temporarilyB.It can damage your heartC.but in the form of fat,not muscleD.but its even harder on the mindE.but with a smaller size,you will make yourself less friendlyF.The result ends up more wrinkles and an over

35、all effect of aging the skinG.We turned to the experts to find out how yo-yo dieting can affect your body and your mind1.【解析】选G。语境理解题。根据前文 The effects of this weight cycling are significant,even when the weight lost and gained is as little as 10 pounds.(这种体重循环的影响是显著的,即使体重减轻和增加的重量只有10磅。结合下文,介绍了节食对身体和

36、大脑的影响。)可知,G 项:We turned to the experts to find out how yo-yo dieting can affect your body and your mind.(我们求助于专家来了解节食对你的身体和大脑的影响。)符合文意。故选G。2.【解析】选C。理解判断题。根据前文 Once you have returned to your normal eating habits,the weight comes back on(一旦你恢复了正常的饮食习惯,体重就恢复了。)可知,C 项:but in the form of fat,not muscle.(

37、但它是以脂肪的形式,而不是肌肉。)符合文意。故选C。3.【解析】选B。小标题归纳题。根据后文 Yo-yo dieting may increase the risk for heart disease and sudden death in post-menopausal women.(溜溜球节食可能会增加绝经后妇女心脏病和猝死的风险。)可知,B 项:It can damage your heart.(它会损坏你的心脏。)符合文意。故选B。4.【解析】选F。语境理解题。根据本段小标题It can be damaging to your skin.(它会对你的皮肤造成伤害。)可知,F 项:The

38、 result ends up more wrinkles and an overall effect of aging the skin.(结果导致更多的皱纹和老化皮肤的整体效果。)符合文意。故选F。5.【解析】选D。理解判断题。根据前文 Yo-yo dieting is hard on the body,(溜溜球节食在身体上很难)及后文 Repeatedly gaining and losing weight can leave dieters feeling more depressed about their weight and losing self-belief as a res

39、ult.(体重的不断增加和减少会让减肥者对他们的体重更为沮丧同时丧失自信。)可知D 项:but its even harder on the mind.(但在思想上更难。)符合文意。故选D。【知识拓展】背景链接溜溜球节食法指的是由节食引起的体重在减少和增加中的循环往复,也被称为体重循环法。该节食方法会使人产生极端的情绪,最后导致采用旧的饮食习惯后体重会增加,从而增添情绪困扰。一项新研究显示,对有心脏病的人来说,溜溜球节食法可能会增加他们患心脏病和中风的风险。词汇积累lean muscle mass肌肉量temporarily暂时地responds to对作出反应stretching and c

40、ontracting the skin拉伸和收缩皮肤wrinkle皱纹.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。How to keep healthy Good health is the most valuable 1._(possess)a person can have,but one can not regard good health as certain 2._(happen).Its important to remember that a body needs proper care in order to be healthy.The

41、re are three things 3._ a person can do to stay in good shapeone should eat the right foods,get enough sleep,and exercise 4._(regular).Proper nutrition is important for good health.Your body cannot function well unless it receives the proper kind of“fuel”.Avoid foods with lots of sugar and fat.Eat p

42、lenty of foods high 5._ protein,like meat,fish,beans and nuts.Vegetables and fruits are especially important 6._ they provide necessary vitamins and minerals.However,dont overeat.Its not healthful to be overweight.7._(get)the proper amount of sleep is also important.If you dont get enough sleep,you

43、will feel tired and irritable.You have no energy.8._ a long period of time a little amount of sleep may even result in a change of personality.Be sure to allow yourself from seven to nine hours of sleep each night.If you do,your body 9._(feel)strong and refreshed,and your mind will be sharp.Finally,

44、get plenty of exercise.Exercise can firm the body,10._(strong)the muscles,and prevent you from gaining weight.It also improves your heart and lungs.If you follow a regular exercise program,you will probably increase your lifespan.Any kind of exercise is good.Most sports are excellent for keeping the

45、 body in good shape:basketball,swimming,bicycling.Gymnastics and running are good examples.Sports are not only good for your body,but they are enjoyable and interesting,too.If everybody were to eat the right foods,get plenty of sleep and exercise more,the world would be a happier and healthier place

46、.We would all live to be much older and wiser.1.【解析】possession。考查词性转换。possess 动词“拥有”,the most valuable 作定语,修饰名词possession“财产,物品”。2.【解析】to happen。考查非谓语动词。to do 不定式作health的定语,把健康认为是必然发生的。3.【解析】that/which。考查定语从句。先行词为three things,在从句中作do的宾语。4.【解析】regularly。考查词性转换。形容词转换为副词,修饰exercise“锻炼”这个动作。5.【解析】in。考查固

47、定搭配。high in sth.富含,亦可说rich in.。反义:少量含有:be low/poor in.。6.【解析】because。考查原因状语。因为水果蔬菜提供必需的维生素和矿物质,所以它们尤其重要。7.【解析】Getting。考查非谓语动词。获得充足的睡眠也很重要。动名词短语作主语。8.【解析】Over。考查介词。Over表示“在一段时间内”。9.【解析】will feel。考查谓语动词的时态。if引导的条件状语从句遵循“主将从现”,从句用一般现在时,主句则用一般将来时。句意:如果你这么做,一天睡七到九个小时,那么你的身体一定会很强壮,并感到精神抖擞,思维也会更加敏捷。10.【解析】strengthen。考查词性转换。此处为谓语动词,strong是形容词,其动词为strengthen 加强,使强壮。【知识拓展】名词或形容词转换成动词+en后缀的有:length-lengthen;deep-deepen;broad-broaden;wide-widen;weak-weaken;less-lessen;light-lighten;bright-brighten等。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1