1、九 必修2Unit 4Wildlife protection(限时35分钟).阅读理解A Imagine being a business that regularly takes huge quantities of your own products worth millions of pounds and burns them up.Your stock literally goes up in smoke.It sounds crazy,but the practice is common for some of the worlds biggest clothing manufact
2、urers.They argue that it is the most cost-effective way of maintaining their brands exclusivity(独特性).The clothes that are burned are those that do not sell at a high enough price.Rather than watch them go on sale,the companies would set fire to them and regain a small amount of energy.Nobody knows e
3、xactly how much unsold stock is burnt annually by those fashion houses,but burning clothes has various negative impacts on the environment.For example,burning clothes made from artificial fibers may release plastic microfibers into the atmosphere,which worsens global warming.A U.K.parliamentary comm
4、ittee report on sustainability and the fashion industry advises the government to ban the burning of unsold stock if it can be reused or recycled.Actually,there are other approaches.What if those companies had a section tasked with taking back unsold clothes,redesigning them into new products,and sh
5、ipping out the new products to the market once again?There is also now an opportunity to focus on biodegradable(可生物降解的)fabrics.Clothes that break down faster might not have to be burned.They would also appeal to those who care about the environmental impact of their own wardrobes.Additionally,we hav
6、e an over-production problem.According to the World Bank,while clothing sales have risen steadily since 2000,clothing utilization has fallen at roughly the same rate.For every extra T-shirt that is sold,it will be worn roughly half as much as it would have been 20 years ago.That means better forecas
7、ting market trends would in theory result in less waste.Burning clothes wont happen simply through fashion firms.The scale of fashion production has to change.And its important to recognize that these consumer-focused brands will only go where the market takes them.If protecting the environment real
8、ly matters to the public,they have to make clear that they want more sustainable clothing in the first place.Without consumers demanding that,it wont change.【文章大意】这是一篇说明文。烧掉未售出的衣服库存在世界上一些最大的服装制造商中很常见。他们认为,这是保持品牌独特性的最具成本效益的方式。但是烧毁衣服对环境有各种各样的负面影响,同时文章提到了三种处理未售出衣服库存的更好办法,最后指出消费者在阻止衣服燃烧方面起着关键作用。1.Paragr
9、aph 3 mainly talks about _.A.how important the U.K.parliamentary committee report isB.why fashion firms should end burning unsold stockC.why fashion firms burn unsold clothes in large numbers every yearD.how artificial fabrics will contribute to global warming【解析】选B。段落大意题。根据第三段的第一句“Nobody knows exac
10、tly how much unsold stock is burnt annually by those fashion houses,but burning clothes has various negative impacts on the environment.”以及下文提到燃烧人造纤维制成的衣服可能会向大气中释放塑料微纤维,从而加剧全球变暖。由此可知,第三段主要讨论了为什么时装公司应该停止燃烧未售出的库存。2.The underlined expression“clothing utilization”in the 6th paragraph means“_”.A.how long
11、 clothing lastsB.how well clothing sellsC.how often clothing is usedD.how clothing is designed【解析】选C。词义猜测题。根据下文“For every extra T-shirt that is sold,it will be worn roughly half as much as it would have been 20 years ago.”可推知,虽然服装销量自2000年以来稳步上升,但服装利用率却有所下降了。由此可知画线短语意思为“衣服的利用率”。3.All the following po
12、ssible solutions are mentioned in the passage to deal with unsold clothes EXCEPT _.A.making consumers feel better about their purchasesB.redesigning and making them into new clothesC.conducting research on market demand before productionD.making clothes out of environmentally-friendly materials【解析】选
13、A。细节理解题。根据第四段的第二句、第五段的第一句以及第六段的最后一句可知,重新设计、把它们做成新衣服、生产前对市场需求进行调研以及用环保材料做衣服都是处理未售出衣服的更好方法。只有A项文章并没有提到。故选A。4.What can we learn from the last paragraph?A.Burning clothes is a better option for every fashion firm.B.Consumers play a key role in stopping burning clothes.C.The secret that some fashion firm
14、s burn clothes is well kept.D.Todays clothes are better than those two decades ago.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段最后两句“If protecting the environment really matters to the public,they have to make clear that they want more sustainable clothing in the first place.Without consumers demanding that,it wont change.”可
15、知,消费者在阻止衣服燃烧方面起着关键作用。B March 3 marks World Hearing Day.This years theme is“Hearing for life:dont let hearing loss limit you”.Many experts and health organizations,including those who pay attention to the hearing-impaired(听力障碍),are working to help people realize the importance of protecting their hea
16、ring and avoid hearing loss.When we talk about music,what kind of feelings does it bring?Excitement.and relaxation.But what if the music lasts for hours?We interviewed a group of musicians based in Beijing during the weekend.They all said that hours of exposure to loud music can cause discomfort.One
17、 added that band members like to play at maximum volume(音量)and forget the harm that loud music can cause.The same thing not only occurs to musicians.Its also not rare for daily users since listening to loud music on loud sound equipment has become a part of modern life.According to the WHO,the pract
18、ice has put more than a billion people around the world,aged 12-35,at risk of losing their hearing.We also interviewed some headphone users in the street,and most of them said that they are not heavy users but admitted they use headphones for hours on the subway and in the office or home.Its easy fo
19、r these people to gradually increase the volume without awareness,especially in a noisy environment.Often,headphone users fail to realize theyre listening to audio at unsafe levels until serious hearing problems suddenly occur.There are many reasons for hearing loss,including loud acoustic(听觉的)sourc
20、es,drug abuse,and diseases.Experts suggest frequent medical checks and prevention measures.Whether congenital(先天的)or acquired,loss of hearing is usually irreversible.“Once the hearing loss occurs,its already too late to be changed back to what it was before,”said Yang Shiming,expert of the Chinese P
21、LA General Hospital.“Early prevention,early identification and early treatment.If everyone could do these things,hearing loss and its harm could be kept to a minimum,”Yang said.Of course,this applies to every one of us.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了听力损失的严重性及原因,并呼吁人们要有保护听力的意识,做好预防。5.What does Yang Shiming ad
22、vise people to do about hearing loss?A.Get rid of drug abuse.B.Make prevention ahead of time.C.Stop playing music in bands.D.Choose music with the help of musicians.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段第三、四句“Early prevention,early identification and early treatment.If everyone could do these things,hearing loss and i
23、ts harm could be kept to a minimum”可知,Yang Shiming建议人们做好提前预防。故选B。6.Which can best explain“irreversible”underlined in the last paragraph?A.Incurable.B.Unavailable.C.Unbelievable.D.Invisible.【解析】选A。词义猜测题。根据画线词后面的句子“Once the hearing loss occurs,its already too late to be changed back to what it was bef
24、ore”可知,一旦发生听力损失,要恢复原来的状态已经太迟了。由此可推知,irreversible意为“无法治愈的,不可逆的”。7.What can be a suitable title for the text?A.Preventing Hearing LossB.Reasons for Losing HearingC.The Origin of World Hearing DayD.Raising Awareness of Protecting Hearing【解析】选D。标题归纳题。根据全文和第一段第三句可知,文章主要想提高人们对保护听力的重要性的认识。D项“Raising Awaren
25、ess of Protecting Hearing”概括了本文的主旨,最适合做标题。.完形填空In March of 2019,Peter Tabichi,a 36-year-old teacher from a remote village in Kenya,was voted the best teacher in the world out of 10,000 applicants and won VarkeyFoundations Global Teacher Prize of$1 million.For the past 12 years,Tabichi has worked as
26、a math and science teacher hoping that his lessons will give students a chance to 1their situations.However,working at a Secondary School in a remote village in Kenya hasnt been 2.The school only has one computer and unreliable Internet 3.As a result,he is often forced to travel to a cyber cafe to d
27、ownload 4for his science classes.The school also has no library or laboratory.To make matters worse,there are not enough 5for all the students.Unfortunately,the semi-arid(半干旱的)village experiences droughts and famines 6.“Most of the students come from very poor families.Theyre not able to 7because th
28、ey havent had enough meals at home,”Tabichi said.Thus,he also teaches students and locals about famine-resistant 8.To help those in poverty afford food,uniforms,and books,he 980 percent of his salary.One of the other major 10that Tabichi faces is trying to keep kids in school as long as possible.Acc
29、ording to Tabichi,95 percent of his students live in poverty and around 30 percent are either orphans or are being 11by single parents.As a result,kids are easy to 12out of school.With great efforts,he has also 13to set up science clubs,addressed food insecurity issues,and helped bring 14between sev
30、eral ethnic groups and religions.15his tireless work,his students have 16for the 2019 INTEL International Science and Engineering Fair in Arizona,USA.He said,“Im 17of my students.We lack facilities that many schools 18for granted,so as a teacher,I just want to have a 19impact not only on my country
31、but on the whole of Africa.”Tabichi plans to use the prize money to improve the school and feed the 20.He also hopes his accomplishment will inspire others to push past all the obstacles.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章叙述了一位来自肯尼亚一个偏远村庄的36岁教师Peter Tabichi的故事。2019年3月,在10 000名申请者中他被评为全球最佳教师,并获得了Varkey基金会100万美元的全球教师奖金
32、。1.A.check B.controlC.improveD.realize【解析】选C。Tabichi在学校是一位数学和科学老师,他希望他的课程能给学生一个改善(improve)他们的境况的机会。2.A.normalB.easyC.shortD.hard【解析】选B。根据下文提示可知,在肯尼亚一个偏远村庄的一所中学工作是不容易的(easy)。3.A.accessB.barrierC.relationD.source【解析】选A。学校只有一台电脑,而且网络连接(access)也是不可靠的。access“入径;(使用或见到的)机会,权利”,Internet access“互联网接入”;barri
33、er“障碍”;relation“关系”;source“来源”。4.A.programsB.approachesC.commentsD.resources【解析】选D。根据上文可知,因此,他经常被迫去网吧为他的科学课程下载资源(resources)。programs“程序”;approaches“方法”;comments“评论”。5.A.subjectsB.chancesC.booksD.teachers【解析】选C。更为糟糕的是,学校没有足够的书提供给每位学生。subjects科目;chances机会;teachers师资。使用排除法。6.A.naturallyB.suddenlyC.freq
34、uentlyD.gradually【解析】选C。不幸的是,这个半干旱的村庄经常(frequently)经历干旱和饥荒。naturally“自然地”;suddenly“突然地”;gradually“逐渐地”。7.A.distinguishB.calculateC.strengthenD.concentrate【解析】选D。根据上下文可知,因为学生在家里没有足够的粮食吃,肚子饿,所以上课注意力不能集中(concentrate)。distinguish“区分,辨别”;calculate“计算”;strengthen“加强”。8.A.cropsB.habitsC.areasD.signals【解析】选
35、A。根据上文可知,因此,他也向学生们和当地人教授关于可以抵抗饥荒的庄稼(crops)的知识。habits“习惯”;areas“地区”;signals“信号”。9.A.called offB.gave awayC.dropped inD.put out【解析】选B。根据上下文可知,为了帮助那些贫困的学生买粮食、校服和书籍,他把自己80%的工资都赠送(give away)出去了。call off“取消”;drop in“顺便拜访”;put out“熄灭”。10.A.expectationsB.challengesC.charactersD.performances【解析】选B。根据上下文可知,Ta
36、bichi要面临的其他主要的挑战(challenges)之一,就是努力让孩子们在学校(上学)的时间尽可能地长。expectations“期待”;characters“人物,个性”;performances“表现,演出”。11.A.paidB.raisedC.earnedD.adopted【解析】选B。raise children“抚养孩子”。这里意为:根据Tabichi所说,95%的学生生活在贫困之中,大约30%的学生要么是孤儿,要么是单亲家长抚养(raised)。pay“支付”;earn“挣钱”;adopt“收养”。12.A.dropB.makeC.getD.move【解析】选A。drop
37、out of school“辍学”。结果,孩子们很容易辍学。13.A.happenedB.promisedC.managedD.arranged【解析】选C。根据上下文可知,经过巨大的努力,他成功(managed to)地建起了科学俱乐部。happen to do sth.“碰巧做某事”;promise to do sth.“许诺做某事”;arrange to do sth.“安排做某事”。14.A.peaceB.shareC.talentD.target【解析】选A。根据语境可知,他帮助使几个民族和宗教之间保持和平(peace)。share“分红,份额”;talent“才能”;target“
38、目标,靶子”。15.A.In response toB.Regardless ofC.In honor ofD.Thanks to【解析】选D。根据上下文可知,多亏了(thanks to)他不知疲倦的努力,他的学生取得了参加2019年在美国亚利桑那州举办的英特尔国际科学与工程博览会的资格。in response to“回应”;regardless of“不顾,不管”;in honor of“为了纪念”。16.A.qualifiedB.preservedC.approvedD.mentioned【解析】选A。qualify“取得资格”;preserve“保护,保留”;approve“批准,赞同”
39、;mention“提到”。17.A.fondB.proudC.ashamedD.tired【解析】选B。根据上下文可知,作为老师,他很骄傲(proud),在这么贫困的条件下,他的学生能有资格参加国际级别的博览会。be fond of“喜欢”;be ashamed of“感到羞愧”;be tired of“感到厌倦”。18.A.turnB.getC.takeD.view【解析】选C。take sth.for granted“把看作理所当然的事情”。句意:我们缺乏许多学校认为是理所当然的设施。19.A.immediateB.practicalC.generalD.positive【解析】选D。根据
40、上下文可知,作为老师我不仅想给我的国家而且想给整个非洲带去积极的(positive)影响。immediate“立即的”;practical“切合实际的”;general“总的”。20.A.richB.youngC.oldD.poor【解析】选D。根据上下文可知,Tabichi计划用发给他的奖金来改善学校,养活贫穷的(poor)人。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。As the rain starts to pound on the windows,you may find your dog hiding under a low piece of
41、furniture or in the corner of a dark room.Its not unusual for a dog to attempt 1._(become)grounded during storms by seeking 2._ lowest place in the house or some place near the houses pipes.But why?As you might suspect,noise is one of the 3._(reason).Thunderstorms can frighten dogs with noise phobia
42、(噪音恐惧症),4._ is a severe fear of loud noises.Noise phobias can start at any age and worsen over time if 5._(leave)untreated.Another reason is static electricity(静电).During a thunderstorm,static electricity in the clouds builds up,eventually 6._(burst)into lightning.Dogs can sense this static electric
43、ity,and often even before the storm reaches our own neighbourhood.Static electricity 7._(feel)by dogs through their fur.It could be 8._(help)to gently lead your dog to the bathroom and into the bathtub as the porcelain(瓷器)may 9._(actual)help block static electricity.At the same time,try not to take
44、care 10._ your dog too much.Otherwise,your dog may think that its behavior is something youd like to see again.【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了狗害怕暴风雨的原因及狗的主人可采取的应对办法。1.【解析】to become。考查非谓语动词。attempt to do sth.意为“企图做某事”,为固定搭配。故用不定式作宾语。2.【解析】the。考查定冠词。形容词最高级前需加定冠词the。3.【解析】reasons。考查名词复数。由one of the可知,设空处需填名词的复数形式,故
45、填reasons。4.【解析】which。考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句修饰noise phobia,且在从句中作主语,故填which。5.【解析】left。考查非谓语动词。if从句常省去主语(与主句主语相同时)和系动词或助动词be,故此处省略了they are,故填left。6.【解析】bursting。考查非谓语动词。static electricity与burst之间是逻辑上的主谓关系,且设空处表意料之中的结果,故用动词-ing形式作状语。7.【解析】is felt。考查动词的时态和语态。由by dogs可知,static electricity与feel之间是被动关系,且此处描述客观情况,故用一般现在时的被动语态。故填is felt。8.【解析】helpful。考查词性转换。设空处作表语,且句子意为“温柔地把你的狗领到浴缸里可能会有用”。故填helpful。9.【解析】actually。考查词性转换。设空处修饰谓语动词,故填副词actually。10.【解析】of。考查介词。take care of意为“照顾”,为固定短语。本课结束
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有