ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:40 ,大小:317KB ,
资源ID:356662      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356662-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业三十一 选修7 Unit 1 Living well课件 新人教版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业三十一 选修7 Unit 1 Living well课件 新人教版.ppt

1、三十一 选修7 Unit 1Living well(限时35分钟).阅读理解A The morning after an evening struggle to care for my three-year-old daughter,I couldnt wait to get her to school.I,as a mother,was tired from the anger and her inability to communicate because of her slowed language development.As I accompanied her into the ca

2、r,I felt desperate.Nothing was right with our world.Shed been born around the same time when the nation was witnessing the birth of another Great Recession.My job and my house had been victims.Then this happened.My childs language delay was identified,but doctors struggled to properly help her,I fel

3、t like we both needed to be rescued.I returned that afternoon as disenchanted with the little girl I loved as when I left.Walking slowly toward the schools playground gate,I found her preschool teacher racing to greet me.“You should have seen her today!”His breathy words were supported by excitement

4、.I didnt interrupt.“See that climber.”He pointed to a wooden piece of playground equipment that looked like a rock wall.I nodded.“Well,every day since she started school,shes tried and failed to make it to the top.”He took a breath.“And today she did it!”He expressed his joy just as hed witnessed he

5、r conquering Mount Everest!“She cheered and celebrated!I wish Id recorded it!”His words comforted me.My daughter had conquered her mountain.As she ran toward me,I recognized something I hadnt before.I saw her perseverance(毅力).I saw her strength.I saw a hero.Everyday greatness celebrates ordinary peo

6、ple who do unusual things in big and small ways,showing courage,kindness,love and selflessness.We encourage you to click these brief accounts and invite you to share your own story.【文章大意】本文是一篇记叙文。作者的女儿有语言障碍,尽管应对女儿使作者精疲力竭,但是女儿的坚韧终于让她成为作者心中的英雄。1.Why did the author rush her daughter to school?A.She was

7、 busy with her work as a doctor.B.She had a fight with her daughter last night.C.She broke down when dealing with her daughter.D.She had to sell their house due to Great Recession.【解析】选C。细节理解题。根据第一段“I,as a mother,was tired from the anger and her inability to communicate because of her slowed languag

8、e development.”及第二段“I felt like we both needed to be rescued.”可知,作者迫不及待地把女儿送到学校,因为女儿有语言障碍,应对女儿使作者感到崩溃了。2.Which of the following best explains the underlined“disenchanted”in Paragraph 3?A.Happy.B.Concerned.C.Careful.D.Disappointed.【解析】选D。词义猜测题。根据第二段“As I accompanied her into the car,I felt desperate.

9、”和第三段的第一句可知,作者送孩子上学的感受和接孩子时的感受应该是一样的。由此可推断,画线词与disappointed意思最为接近。3.Why did the little girls preschool teacher feel excited?A.She succeeded in standing on Mount Everest.B.She managed to climb up the wooden equipment.C.She got the first place in the school sports meet.D.She began to communicate with

10、others normally.【解析】选B。推理判断题。根据第四段可知,作者的女儿从开学第一天起就一直在努力攀登这个木制的设备,但是一直没有成功,那天她终于成功了,所以老师很激动。4.From which is the text most probably taken?A.The radio.B.A magazine.C.A newspaper.D.The Internet.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段,尤其是“We encourage you to click these brief accounts.”可推断,本文最有可能来自网络。【知识拓展】词汇积累表示心理活动的词组:1.s

11、truggle to do sth.拼尽全力做某事2.couldnt wait to do sth.迫不及待做某事3.be tired from the anger因为生气而厌烦4.feel desperate感到绝望的5.break down精神崩溃;身体垮掉BMy youngest son has a severe form of autism(自闭症).Even though he is in his twenties now,he still has the mind of a young child.He speaks only a few words.He is lost in h

12、is own world most of the time.Things I find silly delight him and little changes that wouldnt bother me at all bother him greatly.He will tear things up and cry for no reason that I can see.He will even hit himself.It always hurts me to see him suffer this way especially when there is little I can d

13、o.This morning was particularly trying for him.He tore up a new shirt Id bought him and cried on and off for an hour.Finally he calmed down again.However,I was still feeling stressed and exhausted.I sat down before my computer to see if I could get a little work done.As I was turning it on,though,I

14、heard my son laugh for the first time all day.I turned my head and saw him standing directly under the glass angel hanging from our ceiling fan.The light from our house lamps seemed to shine all around him like a gold ring.His eyes shone too as the little angel swung gently above his head.He laughed

15、 again and smiled at me,saying,“Mom,I love you.”At that moment my heart opened.I could see that the miracle(奇迹)was reminding me that my son was more than his autism.I instead saw the shining soul within.I saw the love and light of his spirit and knew he was here for a purpose.My eyes watered and I f

16、elt grateful for this minor miracle and gentle reminder of his love for me.Miracles are all around us,but we cant always see them with our eyes.We often have to see them with our hearts.Keep your heart open to them then.And let yourself be the miracle you were meant to be!【文章大意】这是一篇记叙文,文章讲述了作者患有严重自闭

17、症的小儿子在看到一只挂在吊扇下的玻璃天使后,病情奇迹般好转的故事。5.What do we know about the authors son?A.Little changes seldom bother him.B.His physical condition is very good.C.He treats others rudely and impolitely.D.He isnt mature for his age.【解析】选D。细节理解题。由第一段“My youngest son has a severe form of autism.Even though he is in h

18、is twenties now,he still has the mind of a young child.”(我的小儿子患有严重的自闭症。尽管他现在20多岁了,但他的思想仍然像个小孩子。)可知作者认为就年龄而言,儿子心智还不成熟。6.What does the underlined word“trying”in Paragraph 3 mean?A.Interesting.B.Puzzling.C.Annoying.D.Embarrassing.【解析】选C。词义猜测题。由第三段中的“This morning was particularly trying for him.He tore

19、up a new shirt Id bought him and cried on and off for an hour.”(今天早上对他来说特别烦人。他撕碎了我给他买的新衬衫,断断续续地哭了一个小时。)可知这个早晨对儿子来说很烦人,所以撕了衬衫,又哭了,trying在此处意为“烦人的”。7.Why were the authors eyes full of tears?A.Because she saw her sons love for her.B.Because the little angel comforted her son.C.Because the light from la

20、mps seemed to shine.D.Because she heard her sons laughter for the first time.【解析】选A。细节理解题。由倒数第二段中的“My eyes watered and I felt grateful for this minor miracle and gentle reminder of his love for me.”(我的眼睛湿润了,我为这个小小的奇迹和他温柔地提醒他对我的爱感到感激。)可知作者的眼里充满了泪水是因为她看到了儿子对她的爱。8.What is the best title for the text?A.

21、The glass angel is swingingB.Disease can be cured accidentallyC.The happiness lies in waitingD.Miracles come with an open heart【解析】选D。主旨大意题。由最后一段可知奇迹常常围绕着我们,我们要用心才能看见它们,要敞开心扉面对奇迹,D项“敞开心扉,奇迹会来临”符合文意。【知识拓展】难句解读I turned my head and saw him standing directly under the glass angel hanging from our ceilin

22、g fan.分析:本句中standing 为see sb.doing 结构中的宾语补足语,hanging from our ceiling fan 为现在分词作后置定语,修饰the glass angel。翻译:我转过头看到他直接站在挂在天花风扇上的玻璃天使的正下方。.阅读填句 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being eco-conscious(生态意识)doesnt have to stress you out or expand your budget.Learn how to be kind to the earth while al

23、so enjoying life.Here are some small but significant steps you can take.Go LED with your lighting.There are several benefits of switching to energy-saving light bulbs(灯泡).1Though the upfront cost might be more than traditional bulbs,the average saving on LED bulbs is$75 a year.Plus,you wont be spend

24、ing nearly as much time changing burnt-out bulbs as you used to:LED bulbs can last years or even decades,depending on the type you buy.2On those days when youre out of patience and low on time,dont blame yourself if you have to use paper plates and cups instead of your dishwasherespecially if youre

25、hosting a large crowd.After all,Americans waste too much of water every year.Generally,dishwashers are required to design to use no more than 5 gallons of water per cycle and 307 kwh per year.3So in this point,using recyclable paper plates can save more.Turn off water when you are not using it.Every

26、 drop does count when it comes to water usage.4Dont ignore this little time.If everyone does in this way,we can save a lot of water every day.There is also great low-flow equipment for showers and toilets.But if you dont want to change them,you can just switch them off when youre not using them.5A.D

27、ont always use paper plates.B.One of them is saving money.C.This is a good way to save water.D.Dont feel guilty about using paper plates.E.Besides,a good dishwasher can save more electricity.F.That includes the two minutes you spend brushing your teeth.G.Thats still quite a lot of water and energy t

28、o use every day.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要讲述了我们怎样在享受生活的同时要善待地球,并提出一些小且有意义的方法。1.【解析】选B。根据上文“There are several benefits of switching to energy-saving light bulbs.”和下文“Though the upfront cost might be more than traditional bulbs,the average saving on LED bulbs is$75 a year.”可知上文提及节能灯泡的好处,下文提出LED灯泡平均每年节省75英镑,而B

29、选项“其中一个就是省钱”,是对上文的举例说明。故选B项。2.【解析】选D。根据下文“On those days when you re out of patience and low on time,dont blame yourself if you have to use paper plates and cups instead of your dishwasherespecially if you re hosting a large crowd.”可知在那些你没有耐心或时间不多的日子里,如果你不得不用纸盘子和杯子代替洗碗机,尤其是当你接待了一大群人的时候,不要自责,而D项“使用纸盘子

30、不要有负罪感”与下文相呼应,下文是对D项的进一步解释说明。故选D项。3.【解析】选G。根据上文“dishwashers are required to design to use no more than 5 gallons of water per cycle and 307 kwh per year”可知洗碗机实际要求每循环使用的水不超过5加仑,每年使用307千瓦时,而G项“每天会消耗大量的水和能源”与上文构成因果关系。故选G项。4.【解析】选F。根据上文“Turn off water when you are not using it.Every drop does count when

31、 it comes to water usage.”可知此处提到节约用水,每一滴水都有价值,而F项“那也包括刷牙时的两分钟”是对上文节约用水的具体举例。故选F项。5.【解析】选C。根据上文“There is also great low-flow equipment for showers and toilets.But if you dont want to change them,you can just switch them off when youre not using them.”可知文章告诉人们还可以使用用于淋浴和坐便器的低流量设备,如不想更换它们,可以在不使用它们时将它们关闭

32、,而C项“这是节约用水的好方法”是对上文的总结。故选C项。【知识拓展】难句解读On those days when youre out of patience and low on time,dont blame yourself if you have to use paper plates and cups instead of your dishwasherespecially if youre hosting a large crowd.分析:本句中when 引导定语从句,修饰those days。翻译:在那些你没有耐心或时间不多的日子里,如果你不得不用纸盘子和杯子代替洗碗机,尤其是当

33、你接待了一大群人的时候,不要自责。.语法填空(2021丽水模拟)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Kobe Bryant passed away in a helicopter crash several months ago.His fans were so heartbroken that they held various 1._(activity)to honor him.Someone“updated”the superstars social media 2._ April 1 to promote his sports fantasy nov

34、el,The Wizenard Series:Season One,to his fans around 3._ globe.The novel revolves(围绕)around basketball team,the West Bottom Badgers,and an incredible coach Rolabi,who 4._(base)on Phil Jackson,the former coach of the Los Angeles Lakers.“The book stems from(源于)my goal of bringing joy back to youth spo

35、rts,while 5._(teach)important life lessons.”Bryant said in an interview before his death.Apart from referring to his 6._(person)basketballexperiences,he also“draws from the more basic and psychological truths in sports:teamwork,training,perseverance and mental toughness.”While the announcement may n

36、ot have come 7._(direct)from Bryant,many fans are hoping that the fantastic novel 8._(continue)his legacy.For many others,9._,it was Bryants mentality that made him legendary(传奇的).10._(know)as the“Black Mamba”for his passion,persistence,and fearlessness,Bryant will live on through the achievements h

37、e impressed upon the world.【文章大意】本文主要介绍科比布莱恩特的小说巫兹纳德系列:第一季取材依据。这部小说围绕篮球队the West Bottom Badgers和一个不可思议的教练Wizenard之间的故事展开。1.【解析】activities。考查名词复数。activity是可数名词,其前有形容词various修饰时要用复数形式。2.【解析】on。考查介词。在特定的某一天要用介词on。3.【解析】the。考查冠词。globe意为“世界”,加the表示特指。4.【解析】is based。考查时态和语态。be based on根据,以为基准,是固定搭配,因表示的是一

38、般事实,要用一般现在时。5.【解析】teaching。考查非谓语动词。Bryant与teach之间是主谓关系,用“while+现在分词”作状语。6.【解析】personal。考查词性转换。experiences是名词,要用形容词修饰作定语。7.【解析】directly。考查词性转换。come是动词,要用副词修饰。8.【解析】will continue。考查动词时态。因指的是将来的情况,要用一般将来时。9.【解析】however/nevertheless。考查副词。前后两个分句之间表示转折关系,用副词however/nevertheless。故填however/nevertheless。10.【解析】Known。考查非谓语动词。Bryant与know之间是动宾关系,要用过去分词短语作原因状语。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1