ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:46 ,大小:3.07MB ,
资源ID:356594      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356594-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((浙江专版)2022春八年级英语下册 Unit 6 An old man tried to move the mountains Period 1 Section A (1a-2c)课件(新版)人教新目标版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(浙江专版)2022春八年级英语下册 Unit 6 An old man tried to move the mountains Period 1 Section A (1a-2c)课件(新版)人教新目标版.ppt

1、Period 1 Section A(1a2c)浙江人教版 八年级下Unit 6 An old man tried to move the mountains.1234基础知识提示:点击进入习题5答案呈现shotremindsstoneweakGodto moveto finishto getto playmountains6789101112131415As soon asso cold thattake it awayworking onfinishing doing1617 181920stonesweakshotremindhas been dead基础知识答案呈现12 345678t

2、ellasellingtiredanditshippedby一910feltwas 综合能力1112 131415678DACBACBA答案呈现综合能力910DC123二CCD45AB123三DCB4D一、根据句意及汉语提示完成单词1.The hunter_(射击)a wolf in the forest yesterday morning.2.This old photo always_(使想起)me of my grandmother.3.Do you know a saying“Kill two birds with one _(石头).”?shotremindsstone4.You w

3、ill be _(虚弱的)and unhealthy if you dont eat healthy food or do more exercise.5.“Where is he now?”“_(上帝)knows.”weakGod二、用括号内所给单词的适当形式填空6.Did you hear the story that Yu Gong tried _(move)the mountains?to move7.We should try _(finish)our homework this afternoon,or the teacher will be angry.to finish8.My

4、 father reminded me_(get)up early.to get9.After he finished reading a novel,he continued _(play)games with his friends.to play10.We took a wrong turn and we got lost in the _(mountain).mountains三、根据汉语意思完成句子,每空一词11.天一黑,我们就一起赶快回家了。_ _ _ it was dark,we went home quickly together.As soon as12.天气极冷,我们能到湖

5、上去滑冰了。It was_ _ _ we were able to go skating on the lake.so cold that13.请把它拿走好吗?我不喜欢它。Could you please _ _ _?I dont like it.take it away14.科学家们仍致力于发明到达外层空间的新方法。The scientists are still _ _ inventing new methods of reaching outer space.working on15.做完家庭作业,你可以休息一会了。After _ _ your homework,you can have

6、 a rest.finishing doing四、用方框中所给词的适当形式填空16.They went to the river to pick up some _.shoot,stone,weak,remind,diestones17.She is so _ that she couldnt stand up.shoot,stone,weak,remind,dieweak18.He took out a gun and_ at the mad dog.shotshoot,stone,weak,remind,die19.His words _ me of my primary school l

7、ife.remindshoot,stone,weak,remind,die20.He _ for about 3 years.has been deadshoot,stone,weak,remind,die一、语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个恰当的词或使用括号中词语的正确形式填空。Do you remember that little match girl?Let me _1(tell)you another story about her.It was very cold.tellOn _2 snowy morning,after _3(sell

8、)all matches,the little match girl felt very hungry and cold.She wanted to go home.On the way home,she saw a tree stump(树桩).Because she was very _4(tiring),she decided to take a break.She leaned against the tree stump,and then went to sleep.asellingtiredIn her dream,the tree stump became very large.

9、She felt surprised _5 happy.She thought that this tree stump could make many matches,and it also could ignite(点燃)the heating(暖气设备).But she thought of a question.and“How can I split(分开)the stump and took _6 home?”She thought it over and then had an idea.Santa prepared an ax and a small cart for her.S

10、he split the tree stump,and then _7(ship)the wood back home.itshippedIn her room,the little match girl ignited the wood,warmed herself _8 the fire while making matches.She _9(feel)very happy.It _10(be)warm,really warm byfeltwas 二、完形填空Many years ago,in a village,Harlem,Holland,there lived a young boy

11、.His name was Hans and he was eight years old.One _1 day,Hans went across the reservoir(水库)to visit an old,blind man.1.A.spring B.summer C.autumn D.winter【点拨】考查名词。根据第二段中的“The water in the reservoir usually gets _3 in autumn”可知是秋天。故选C。CHe gave the man some biscuits and stayed there for a while.Then,H

12、ans decided to _2 his home.2.A.clean B.find out C.return to D.draw【点拨】根据第二段中“On his way home”可知此处是他要回家。故选C。C “The water in the reservoir usually gets _3 in autumn,”said the old man.3.A.dirtier B.colder C.quieter D.higher【点拨】考查形容词。根据文中“Then the dam could break and the whole Harlem would be covered by

13、 the water.”可知水大,说明水位高。故选D。D“Be _4,Hans.”On his way home,Hans sang a song,watched the rabbits run around and picked some flowers for his mother.4.A.careful B.kind C.clever D.helpful【点拨】考查形容词词义辨析。老人嘱咐Hans在路上要小心。故选A。A _5,the sky got dark and heavy rain began to fall.Hans felt afraid and started to _6.

14、5.A.Surely B.Suddenly C.Finally D.Normally【点拨】考查副词。suddenly突然,符合句意。故选B。B _5,the sky got dark and heavy rain began to fall.Hans felt afraid and started to _6.6.A.jump B.wait C.run D.work【点拨】考查动词。根据“Hans felt afraid”Hans感到害怕,可知应该是开始跑。故选C。CJust then,he heard the sound of water running away.He looked ar

15、ound carefully,and then _7 a very small hole in the dam(水坝).7.A.made B.noticed C.dug D.felt【点拨】考查动词。根据“He looked around carefully”,可知应该是注意到大坝上有一个小洞,故选B。B Hans felt scared _8 he knew what could happen.8.A.because B.even if C.before D.so that【点拨】考查连词及连词词组辨析。句意为“Hans感到恐惧因为他知道将会发生什么”。故选A。AThe _9 could g

16、et bigger and bigger.Then the dam could break and the whole Harlem would be covered by the water.Hans knew what to do.9.A.rain B.dam C.finger D.hole【点拨】考查名词。根据“and then _7 a very small hole in the dam(水坝)”可知这个洞会越来越大。故选D。DHe put his finger into the hole,_10 no more water could come through it.“Please

17、,someone,help me!”10.A.unless B.when C.so D.but【点拨】考查连词。他把手指插进洞里,与“水就不再从这儿流过了”是因果关系。故选C。CHans _11.But there was no one to help him.11.A.regretted B.expected C.imagined D.shouted【点拨】考查动词。句意为“Hans大声喊道有人吗,快来帮我”。shout符合句意。故选D。DAfter some time,he began to feel very cold and tired,but he could not _12 the

18、 dam.All night long,Hans waited and waited12.A.leave B.believe C.see D.build【点拨】考查动词。句意为“过了一会,他开始觉得又累又冷,但他不能离开大坝”。只有leave符合句意。故选A。A The next morning,a farmer walked by and heard Hans cries.“I am trying to stop the _13,”Hans said.13.A.rabbits B.people C.water D.river【点拨】考查名词。根据上文中“no more water could

19、 come through it.”,可知Hans是在阻止水流过这个洞。故选C。C“Can you help me?”The farmer called some other people and they quickly _14 the hole.14.A.discovered B.repaired C.developed D.protected【点拨】考查动词。这个农民叫来了其他几个人,很快就修复了这个洞。只有repair符合句意。故选B。BThen,they took Hans home.Everyone was very proud of that _15 boy.15.A.brave

20、 B.patient C.active D.cute【点拨】考查形容词词义辨析。根据上文的内容可知,Hans是一个勇敢的孩子。故选A。A三、阅读理解1.What was the old woman carrying?_A.A basket of eggs.B.A basket of pears.C.A basket of apples.D.A basket of cabbages.请同学们看典中点B本第27页短文。【点拨】细节理解题。从第一段“an old woman was carrying a big basket of cabbages”可知,这个老妇人正扛着一大篮子卷心菜。故选D。D2

21、.Why did the old woman go to the town?_A.Because she went to see her son.B.Because she went to buy cabbages.C.Because she went to sell her cabbages.D.Because she went to buy a bicycle.【点拨】细节理解题。从第一段中“She hoped to sell them to the people in the town.”可知,她希望把她的卷心菜卖给镇里的人们。故选C。C3.What was the mountain r

22、oad like?_A.The mountain road was wide.B.The mountain road was narrow.C.The mountain road was long.D.The mountain road was untidy.【点拨】细节理解题。从第二段中“The mountain road was narrow(狭窄的)”可知,山路很窄。故选B。B4.Which one is RIGHT according to the passage?_A.The boy stopped to buy some cabbages.B.The boy stopped to take the old woman to the town.C.The boy stopped to pick up the cabbages.D.The boy stopped to ask the old woman what he dropped.【点拨】细节理解题。阅读文章可知,当老妇人在后面说“你掉了东西”时,他才停下来问掉了什么。故选D。D

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1