1、Period 2Section A(2d3c)浙江人教版 八年级下Unit 10 Ive had this bike for three years.1234基础知识提示:点击进入习题5答案呈现78910railwaycertainwhilebedroomcheckboardclearhonestparttruthful1112131415truthfulunderstandingwill ownsmokingto be6一1617 181920no longerfor a whileTo be honestcleared outAs for基础知识答案呈现2122232425Juniorha
2、ve beenpart withcertainlyhonest12 345Althoughaboutgothave hadinterested综合能力综合能力67 8910reallyasostandskeep答案呈现12 34ADCD二一三12 345FCADE一、根据句意及首字母或汉语提示完成单词1.He will go to the rstation to take a train.2.No one was cwho invited Gary.3.Ill tidy up w you make the dinner.4.Wheres your father,Tony?He is sleep
3、ing in the b.ailwayertainhileedroom5.Ill c the time of the train.6.He wrote a few more notes on the _(木板).7.The children were helping me _(清除)grass from the pool.heckboardclear8.Do you like it?Give me your _(坦率的)opinion.9.He liked the feeling of being _(部分)of the team.10.The news he told me is _(真实的
4、).honestparttruthful二、用括号内所给单词的适当形式填空11.He is _(truth),so everyone likes him a lot.truthful12.She showed great love and _(understand).understanding13.Some day,I _(own)a shop like this.will own14.I decide to give up _(smoke).smoking15.The man over there seems _(be)a new teacher.to be三、根据汉语意思完成句子,每空一词
5、16.他不再住这里了。He _ _ lives here.no longer17.我太累了,我想休息一会。Im too tired.I want to rest _ _ _.for a while18.说实在的,他是一个好人。_ _ _,he is a good man.To be honest19.我们丢掉了所有的旧衣服。We _ _ all our old clothes.cleared out20.至于旅馆,离海边有好几英里。_ _ the hotel,it was miles from the sea.As for四、用方框中所给词的适当形式填空21.She studies in _
6、high school.part with,junior,be,certain,honestJunior22.We _ friends for the whole five years.part with,junior,be,certain,honesthave been23.He was very sorry to _ his favorite books.part with,junior,be,certain,honestpart with24.Hell _ die if you do not send for a doctor right now.part with,junior,be,
7、certain,honestcertainly25.She is an _woman.She wont tell lies.part with,junior,be,certain,honesthonest一、语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个恰当的词或使用括号中词语的正确形式填空。My favorite thing is a book._1I enjoy reading different kinds of books,Harry Porter is my favorite one.Now let me tell you _2 this book.A
8、lthoughaboutWhen I was ten years old,I _3(get)it from my friend at my birthday party.I _4(have)it for 6 years.The story is very long but I am _5(interest)in it.gothave hadinterestedI _6(real)like Harry,who is so brave and clever.His magic stick brings me into_7 magical world.Whats more,this fiction(
9、小 说)story is _8 meaningful that I can learn a lot from it.I think its the best book Ive ever read.reallyasoIts not very expensive,but it _9(stand)for friendship.Ill _10(keep)it forever and hold this friendship in my heart.If you read the story,you will be like me.standskeep二、阅读理解(2019山东滨州改编)1.What d
10、oes the underlined sentence in Paragraph 1 mean?_ A.Clark was too sick to move his body.B.Although Clark was sick,he was asked to move his body.C.Clark was sick,so he didnt want to move his body.D.Although Clark was sick,he could move his body.请同学们看典中点A本第49页短文。【点拨】句意理解题。画线句意为“克拉克病得很厉害,他甚至不能挪动自己的身体”。
11、其中sothat意为“如此以至于”可与tooto结构转化。故选A。A2.Who described the scenery outside for Clark?_ A.The doctor.B.The nurse.C.His family.D.His friend Dale.【点拨】细节理解题。由第二段第二句“Every afternoon,Dale would look out of the rooms only window,describing the scenery outside for his friend.”可知,戴尔给他的好朋友克拉克描述窗外的风景。故选D。D3.Clark w
12、anted to move to the bed next to the window because _.A.he missed his friend very muchB.the bed there was tidier than hisC.he wanted to look at the world outsideD.he felt worse and worse【点拨】细节理解题。由第三段第二句“Clark asked if he could move to the bed next to the window so that he could look out of the wind
13、ow himself.”可知,克拉克想搬到靠近窗户的床铺,目的是想看外面的风景。故选C。C4.What did Clark find when he took his first look at the world outside?_A.The flowers in a park.B.The green trees beside roads.C.The people walking by.D.A blank wall of another building.【点拨】细节理解题。由第三段最后一句“To his surprise,he could see nothing but a blank w
14、all of another building.”可知,当克拉克向窗外望去的时候,他只看到了另一座楼的空白的墙。故选D。D三、任务型阅读(2019山东青岛)根据短文内容,从选项中选出能填入文中空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。There is something different in this weeks blog.Lets look at some birthday customs around the world.Harry Baker,Perth,AustraliaIts my birthday next Wednesday.Im going to be 10 years o
15、ld._1 in my country.My moms going to make me a huge plate of fairy bread.Its a snack.We make it with bread,butter,and colorful sugar called“hundreds and thousands”.【点拨】由下文所述妈妈将给我做一大盘仙女面包,可知空白处应意为“在我们生日时我们总是吃仙女面包”。FA.Im going to go to the store soon.B.Im going to make a big cake.C.Its a tradition tha
16、t makes people very happy.D.We like to surprise people on their birthdays.E.Were going to eat them togetherF.We always eat fairy bread on our birthdaysJim Dixon,Montego Bay,JamaicaI love birthdays!They are a lot of fun.Here in Jamaica,we have an old custom._2Guess what we do?We throw flour(面粉)at our
17、 friends!Its my best friends birthday tomorrow._3Im going to buy a lot of flour to throw at him.CA.Im going to go to the store soon.B.Im going to make a big cake.C.Its a tradition that makes people very happy.D.We like to surprise people on their birthdays.E.Were going to eat them togetherF.We alway
18、s eat fairy bread on our birthdaysJim Dixon,Montego Bay,JamaicaI love birthdays!They are a lot of fun.Here in Jamaica,we have an old custom._2Guess what we do?We throw flour(面粉)at our friends!Its my best friends birthday tomorrow._3Im going to buy a lot of flour to throw at him.A【点拨】由下文作者将去买面粉,可推测空白
19、处应意为“我将很快就去商店”,故选A。A.Im going to go to the store soon.B.Im going to make a big cake.C.Its a tradition that makes people very happy.D.We like to surprise people on their birthdays.E.Were going to eat them togetherF.We always eat fairy bread on our birthdaysVictoria Smith,London,UKMy grandmother is go
20、ing to be 100 years old in June.Shes very excited because shes going to get a special letter from the Queen.The Queen sends a letter to every person who reaches 100._4DA.Im going to go to the store soon.B.Im going to make a big cake.C.Its a tradition that makes people very happy.D.We like to surpris
21、e people on their birthdays.E.Were going to eat them togetherF.We always eat fairy bread on our birthdaysJiang Li,Beijing,ChinaIn my country,we celebrate birthdays with a special type of the food.Noodles are a sign of long life for us.This year,Im going to make some“long life noodles”for all my frie
22、nds._5 and have a great evening!【点拨】由上文所述作者将为其朋友们做一些长寿面,可推测他们将在一起共享,故选E。EA.Im going to go to the store soon.B.Im going to make a big cake.C.Its a tradition that makes people very happy.D.We like to surprise people on their birthdays.E.Were going to eat them togetherF.We always eat fairy bread on our birthdays
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有