ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:27 ,大小:181.50KB ,
资源ID:356559      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356559-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山西省运城市2020届高三英语调研测试试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山西省运城市2020届高三英语调研测试试题(含解析).doc

1、山西省运城市2020届高三英语调研测试试题(含解析)本试题满分150分,考试时间120分钟。听力不计入总分,答案一律写在答题卡上。注意事项:1. 答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的姓 名、准考证号,并将条形码粘贴在答题卡的指定位置上。2. 答题时使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。3. 请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。4. 保持卡面清洁,不折叠,不破损。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第

2、一节(共5小题;每小题1.5分,满分7。 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18 C. 9.15.答案是C.1. What is the womans plan for her holiday?A. To go to Hawaii. B. To go to Hong Kong. C. To stay at home.2. What time will the woman lea

3、ve?A. At 13:00. B. At 14:30. C. At 16:20.3. What pet does the man decide to keep finally?A. A dog. B. A cat. C. A rabbit.4. Where does this conversation take place?A. On the train. B. In the airplane. C. In the hotel.5. What is the woman doing?A. Offering the man some advice.B. Telling the man some

4、bad news.C. Playing a joke on the man.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6和7题。6. What is Lucys New Year resolution?A. To make big money.B. To take more exercise.C. To do better in Chinese.7.

5、What is the relationship between the two speakers?A. Family members. B. Friends. C. Classmates.听第7段材料,回答第8至10题。8. Which function does the man use more?A. Sending messages. B. Making calls. C. Surfing the internet.9. Which package does the man choose?A. $ 14 a month. B. $ 100 a year. C. $ 150 two yea

6、rs.10. Who is the woman?A. An interviewer. B. A salesgirl. C. A postman.听第8段材料,回答第11至13题。11. Which of the followings can be used as identification?A. The admission ticket. B. The library card. C. The student ID card.12. What cant be brought?A. Cellphones. B. Calculators. C. Passports.13. What is the

7、 woman doing?A. Making weekend plans. B. Sharing her experience. C. Offering some tips.听第9段材料,回答第14至17题。14. Where does the woman work?A. In the supermarket. B. In the restaurant. C. In the grocery store.15. Whats the mans job?A. To wrap fresh fruit. B. To do some yard work. C. To walk dogs for neigh

8、bors.16. What does the woman think of the mans job?A. Tiring. B. Boring. C. Interesting.17. Why does the man do the job?A. To be able to work outdoors.B. To earn more money for school.C. To get exercise while working.听第10段材料,回答第18至20题。18. How many types of electronic games are introduced?A.5. B. 4.

9、C. 3.19. What can players do in Simulation Games?A. They can create their own families.B. They can fight against each other.C. They can search for treasures.20. Why does the speaker give the speech?A. To help children quit video games.B. To introduce different video games to kids.C. To offer parents

10、 guidance on childrens games.第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AClimbing Without RopesThe popular image of the mountain climber is of a person carefully climbing a steep cliff with a network of safety ropes, but it is not the only kind. Many climbers now enjoy

11、 bouldering. Its more accessible and better for the environment.What is bouldering?Bouldering is a sport that involves climbing on, over, and around boulders up to approximately twenty feet above the ground. Participants employ no safety ropes.Why boulder?improve your climbing skills by focusing on

12、basicsplaces to climb, such as climbing walls at gyms and parks, easy to findless time commitment to bouldering than to mountain climbingintellectual and physical enjoyment as one solves problemsBouldering Termscrimp: a very small handholdfoothold: a place where one may place a foot to aid in climbi

13、ng boulderjug: a very large handhold that is easy to useproblem: The path up a boulder is referred to as the “problem” that one must solve. The “solution” is the sequence of moves one makes up and over a boulder.Here is an example of a climber addressing a bouldering problem.Figure 1: The climber ha

14、s two routes she could take, one to the left and one to the right. The left one appears easier because it has a jug within easy reach, but look what happens if she chooses that direction. She gets stuck on the rock and has to go back down. Sometimes that is even difficult than going up.Figure 2: The

15、 climber takes the one to the right this time. using a foothold and placing her right hand in a crimp, she is able to life herself up and locate other handholds. After only a few moves, she is able to throw her leg over the top of the boulder and pull herself up.1. According to the passage, boulderi

16、ng _.A. is an indoor sportB. has no safety protectionC. needs maps and equipmentD. is a steep cliff climbing2. Bouldering becomes popular because _.A. it challenges the limitsB. it costs lessC. it builds minds and bodiesD. it is a team game3. According to the example, the right route is _.A. a short

17、cutB. a dead endC. tough but to the topD. lined with jugs【答案】1. B 2. C 3. C【解析】本文是一片说明文。文章介绍没有安全绳的攀岩运动。登山者的流行形象是用一根安全绳,一个人小心翼翼地爬上陡峭的悬崖,但这并不是唯一的一种。许多登山者现在都喜欢抱石。它更容易接近,也更适合环境。【1题详解】细节理解题。根据What is bouldering?中Participants employ no safety ropes.可知,bouldering没有安全感。故B项正确。【2题详解】细节理解题。根据Why boulder?中impro

18、ve your climbing skills by focusing on basicsplaces to climb, such as climbing walls at gyms and parks, easy to find less time commitment to bouldering than to mountain climbing intellectual and physical enjoyment as one solves problems可知,Bouldering变得受欢迎是因为它建立了精神和身体上的快乐。故C项正确。【3题详解】推理判断题。根据Figure 2:

19、The climber takes the one to the right this time. using a foothold and placing her right hand in a crimp, she is able to life herself up and locate other handholds. After only a few moves, she is able to throw her leg over the top of the boulder and pull herself up.可知,根据这个例子,可以推断出,右边的路线是艰难的,但能达到顶峰。故

20、C项正确。BYasmeens MehndiMrs. Cross, Yasmeens social study teacher, announced, “Boys and girls, you have been learning about world customs. Be ready to share one of your familys customs, tomorrow.”After school, Yasmeen dragged her backpack along, thinking about the days homework. “Im the only Indian stu

21、dent in my class,” she thought, “what will everyone think about my familys customs?”At home, Yasmeen was upset. She opened the kitchen door and saw her mother busily crushing henna leaves.“Ready for the party tonight?” Mother smiled.Yasmeen shrugged (耸肩). Normally, shed be excited when her aunts, un

22、cles and cousins came to celebrate the end of the ninth month of the Islamic year. This holy month is observed with prayers and fasting(斋戒)during daylight hours.Later, Yasmeen explored the house, trying to get an idea for her homework. She found her fathers Koran (古兰经). She turned over the worn page

23、s of her fathers holy book. Maybe Ill take this to school, she thought. But the Koran isnt a custom.Maybe Ill wear my salwar kameez (沙丽) to school. Wrong! Everybody might laugh at me. Tears filled Yasmeens eyes as she tried to figure out what to share.Yasmeen walked into the kitchen again and watche

24、d Mother mix henna powder into a smooth paste, to be used to paint at the party.That night all the girls in their beautiful salwar kameez gathered around the sofa to have their hands painted with Mehndi.It was Yasmeens turn. Mother drew tiny flower patterns on her hands. Seconds later, “Thats it,” Y

25、asmeen shouted out, “Mehndi!”“On special Muslim holidays,” Yasmeen explained the next day at school, “its an Indian tradition to paint womens hands with Mehndi designs.” Yasmeen proudly displayed the design on her hands. She also held up a bowl of crushed henna leaves for the class to see and then d

26、escribed how her mother prepared henna paste.“Could you paint me a Mehndi design?” All her classmates held out their hands.Yasmeens eyes moistened. She had always thought that Mehndi was only something valued in her own country, but now she was far too glad to see this ancient art on hands admired b

27、y people from different cultures.4. Yasmeen was upset at home, because _.A. she couldnt make friends with her classmatesB. she was not invited to the partyC. she had too much homeworkD. she didnt know what to share in her class5. Yasmeen and her family held the party to _.A. celebrate their traditio

28、nal festivalB. get together for a big dinnerC. remember the first day of yearD. read her fathers Koran6. _ is NOT a custom on this special Muslim holiday.A. Painting a Mehndi design on handsB. Eating a bowl of henna leavesC. Fasting during daylight hoursD. Wearing salwar kameez7. The author wants to

29、 tell us that _.A. painting can help people communicateB. people from different cultures love paintingC. cultural relics can be valued by other culturesD. different countries celebrate the same festival【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述印度学生Yasmeen的社会学老师给她们布置了一项任务:介绍每个国家的社会风俗习惯,她把印度特殊节日的指甲花彩绘这

30、样的风俗习惯介绍给了同学们,看到自己国家的风俗被尊重,Yasmeen非常高兴。【4题详解】推理判断题。根据第一段的Be ready to share one of your familys customs, tomorrow.(准备好分享你家人的习俗,明天。)第二段的“Im the only Indian student in my class,” she thought, “what will everyone think about my familys customs?”(“我是班上唯一的印度学生,”她想,“每个人都会怎么看待我家人的习俗?”)和At home, Yasmeen was

31、upset.(在家里,亚森很不安。)可推断,Yasmeen是不安的,因为她不知道在她的课堂上分享什么。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第5段Normally, shed be excited when her aunts, uncles and cousins came to celebrate the end of the ninth month of the Islamic year. This holy month is observed with prayers and fasting(斋戒) during daylight hours.(通常,当她的姑姑、叔叔和表兄弟们来庆祝伊斯

32、兰年的第九个月结束时,她会很兴奋。这个神圣的月份是与祈祷者一起庆祝,白天斋戒。)可知,Yasmeen和家人聚会是为了庆祝他们的传统节日。故选A。【6题详解】细节理解题。根据倒数第三段its an Indian tradition to paint womens hands with Mehndi designs.可知,用Mehndi的设计画女人的手是印度的传统;根据第五段的 This holy month is observed with prayers and fasting(斋戒) during daylight hours.可知,在这个节日上要禁食;根据第七段的Maybe Ill wea

33、r my salwar kameez (沙丽) to school.可知,节日上穿沙丽是传统。故A、C和D项是这个特殊的穆斯林节日的习俗根据倒数第五段的Yasmeen walked into the kitchen again and watched Mother mix henna powder into a smooth paste, to be used to paint at the party.(Yasmeen再次走进厨房,看着母亲把指甲花粉混合成光滑的糊状物,用来在聚会上画画。)可知,指甲花粉是用来画画的,不是用来吃的。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的She had

34、always thought that Mehndi was only something valued in her own country, but now she was far too glad to see this ancient art on hands admired by people from different cultures.(她一直认为指甲花彩绘只是她自己国家中有价值的东西,但现在她看到这种古老的艺术被不同文化的人仰慕感到很高兴。)并结合全文可推断,作者通过讲述Yasmeen的故事,告诉我们文化遗产可以被其他文化重视。故选C。CThat robots, automa

35、tion, and software can replace people might seem obvious to anyone whos worked in automotive manufacturing. But MIT business scholars Erik Brynjolfsson and Andrew McAfees claim is more troubling and controversial. They believe that rapid technological change has been destroying jobs faster than it i

36、s creating them.They believe that technology increases productivity and makes societies wealthier, but it became clear to them that the same technologies making many jobs safer, easier, and more productive were also reducing the demand for many types of human workers. Technologies like the Web, arti

37、ficial intelligence, and big data are automating many routine tasks. Countless traditional white-collar jobs, such as many in the post office and in customer service, have disappeared.As evidence, Brynjolfsson and McAfee point to a chart on which separate lines represent productivity and total emplo

38、yment in the United States. For years after World War II, the two lines closely tracked each other, with increases in jobs corresponding to increases in productivity. Then, beginning in 2000, the lines diverge; productivity continues to rise steadily, but employment suddenly shrinks. By 2011, a sign

39、ificant gap appears between the two lines, showing economic growth with no parallel increase in job creation.United States Productivity and EmploymentBut are these new technologies really responsible for a decade of lackluster (无生气) job growth? David Autor, an economist at MIT who has studied the co

40、nnections between jobs and technology, doubts that technology could account for such a sudden change in total employment. Moreover, he also doubts that productivity has, in fact, risen steadily in the United States in the past decade. If hes right, it raises the possibility that poor job growth coul

41、d be simply a result of a depressed economy. The sudden slowdown in job creation “is a big puzzle,” he says, “but theres not a lot of evidence that its linked to computers.” “To be sure, computer technologies are changing the types of jobs available, but that is very different from saying technology

42、 is affecting the total number of jobs,” he adds. “Jobs can change a lot without there being huge changes in employment rates.”Lawrence Katz, a Harvard economist, says that while technological changes can be painful for workers whose skills no longer match the needs of employers, no historical patte

43、rn shows these shifts leading to a net decrease in jobs over an extended period. Still, Katz doesnt dismiss the notion that there is something different about todays digital technologies. Though he expects the historical pattern to hold, it is “genuinely a question,” he says. “If technology disrupts

44、 enough, who knows what will happen?”8. Which period on the chart strongly supports McAfees claim?A. 19471967.B. 19851987.C. 19972000.D. 20112013.9. According to David Autor, the change in job growth _.A. is not necessarily caused by technologyB. results from a weakening economyC. has no connection

45、with productivityD. affects the current types of jobs10. What is Lawrence Katzs attitude towards the topic?A. Optimistic.B. Defensive.C. Objective.D. Disapproving.11. The main purpose of the passage is to _.A. show the relation between productivity and job creationB. discuss the effect of technologi

46、cal advances on employmentC. argue against the wide use of artificial intelligenceD. explain the impact of technologies on productivity【答案】8. D 9. A 10. C 11. B【解析】这是一篇议论文。本文讨论了技术进步对就业的影响。【8题详解】推理判断题。根据第三段中By 2011, a significant gap appears between the two lines, showing economic growth with no para

47、llel increase in job creation.可知,图表上20112013强烈支持McAfee的主张。故答案为D。【9题详解】推理判断题。根据第四段中it raises the possibility that poor job growth could be simply a result of a depressed economy.可知,根据David Autor的说法,就业增长的变化并不一定是由技术造成的,而可能是由萧条的经济造成的。故答案为A。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中Though he expects the historical pattern to

48、hold, it is “genuinely a question,” he says. “If technology disrupts enough, who knows what will happen?”可知,Lawrence Katz对这个话题的态度是客观的。故答案为C。【11题详解】推理判断题。根据第四段中who has studied the connections between jobs and technology, doubts that technology could account for such a sudden change in total employmen

49、t. Moreover, he also doubts that productivity has, in fact, risen steadily in the United States in the past decade.可知,这篇文章的主要目的是讨论技术进步对就业的影响。故答案为B。DIt is fashionable today to criticize Big Business, and there is one issue on which the many critics agree: CEO pay. We hear that CEOs are paid too much

50、(or too much relative to workers) , or that they control others pay, or that their pay is insufficiently related to positive outcomes. But the more likely truth is CEO pay is largely caused by intense competition.It is true that CEO pay has gone up-top ones may make 300 times the pay of typical work

51、ers on average, and since the mid-1970s, CEO pay for large publicly traded American corporations has, by varying estimates, gone up by about 500%. The typical CEO of a top American corporation-from the 350 largest such companies-now makes about $18.9 million a year.While individual cases of overpaym

52、ent definitely exist, in general, the determinants of CEO pay are not so mysterious and not so trapped in corruption (腐败). In fact, overall CEO compensation for the top companies rises pretty much in line with the value of those companies on the stock market.The best model for understanding the grow

53、th of CEO pay, though, is that of limited CEO talent in a world where business opportunities for the top firms are growing rapidly. The efforts of Americans highest-earning 1 % have been one of the more dynamic elements of the global economy.Its not popular to say, but one reason their pay has gone

54、up so much is that CEOs really have upped their game relative to many other workers in the U. S. economy.Todays CEO, at least for major American firms, must have many more skills than simply being able to “run the company.” CEOs must have a good sense of financial markets and maybe even how the comp

55、any should trade in them. They also need better public relations skills than their predecessors, as the costs of even a minor slipup can cause a bad consequence. Then theres the fact that large American companies are much more globalized than ever before, with supply chains spread across a larger nu

56、mber of countries. To lead in that system requires knowledge that is fairly incredible.There is yet another trend: virtually all major American companies are becoming tech companies, one way or another. An agribusiness company, for instance, may focus on R&D in highly IT- intensive areas such as gen

57、ome sequencing (基因组序列). Similarly, it is hard to do a good job running the Walt Disney Company just by picking good movie scripts and courting stars ; you also need to build a firm capable of creating significant CGI (计算机生成图像) products for cartoon movies at the highest levels of technical sophistica

58、tion and with many frontier innovations along the way.On top of all of this, major CEOs still have to do the job they have always done- which includes motivating employees, serving as an internal role model, helping to define and extend a corporate culture, understanding the internal accounting, and

59、 presenting budgets and business plans to the board. Good CEOs are some of the worlds most powerful creators and have some of the very deepest skills of understanding.12. Which of the following has contributed to CEO pay rise?A. The growth in the number of cooperationB. The general pay rise with a b

60、etter economyC. Increased business opportunities for top firmsD. Close cooperation among leading economics13. Compared with their predecessors, todays CEOs are required to _.A. foster a stronger sense of teamworkB. finance more research and developmentC. establish closer ties with tech companiesD. o

61、perate more globalized companies14. The meaning of the underlined word “slipup” (line 5, paragraph 4) is close to _.A. operationB. successC. mistakeD. promotion15. The most suitable title for this text would be _.A. CEOs Are Not OverpaidB. CEO Pay: Past and PresentC. CEOs Challenges of TodayD. CEO T

62、raits: Not Easy to Define【答案】12. C 13. D 14. C 15. A【解析】本文是说明文。文章分析了CEO的薪酬高的原因和如今面临的挑战,说明CEO高工资是合乎情理的。【12题详解】细节理解题。根据第四段的The best model for understanding the growth of CEO pay, though, is that of limited CEO talent in a world where business opportunities for the top firms are growing rapidly.(然而,了解C

63、EO薪酬增长的最佳模式是,在一个顶级公司的商业机会正在迅速增长的世界中,CEO人才有限。) 可知,增加了顶级公司的商业机会,促进了CEO薪酬的增加。故选C。【13题详解】推理判断题。根据第六段的Then theres the fact that large American companies are much more globalized than ever before, with supply chains spread across a larger number of countries. To lead in that system requires knowledge that

64、 is fairly incredible.(还有一个事实是,美国的大公司比以往任何时候都更加全球化,供应链遍布更多的国家。领导这个系统需要相当不可思议的知识。)可推断,今天的CEO需要经营更多的全球化公司。故选D。【14题详解】词句猜测题。根据上文They also need better public relations skills than their predecessors(他们还需要比他们的前任更好的公共关系技能),结合as引导原因状语从句,说明主句的原因可推断,划线句表达的意思是: 因为即使是轻微失误的代价也会造成不良后果。故划线词与mistakes意思一致。故选C。【15题详

65、解】主旨大意题。根据文章第一段提出CEO薪酬高是热门话题,二到五段分析了CEO高薪酬的原因,说明首席执行官薪酬的决定因素并不那么神秘,也不那么陷入腐败。 事实上,整体CEO的薪酬几乎符合这些公司在股票市场上的价值;六到八段分析了今天的CEO面临的挑战,因此推断文章主要讲述首席执行官的薪酬是合理的。故A项“CEO没有被给予过高的薪酬”为最佳标题。故选A。第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。Letters last forever!When was the last time you actually wro

66、te a letter? People now mail fewer letters. The trend in mailing less correspondence is likely to continue._16_ Maybe widespread use of e-mail and cheaper long-distance calling make letter writing less appealing. Using newer forms of communication is certainly easier than writing a letter. _17_.Cons

67、ider how we use the newer forms of communication. Both phone calls and e-mail are quick ways to keep in touch with our friends. _18_ However, reading our letters again and again can help us feel close to the people who sent them.Although letters take longer to write, they are certainly a more memora

68、ble way to communicate. _19_ Once the ideas are organized, the words need to be written down on paper. The effort to put ideas on a page frequently deepens our thinking. The person who receives our letter gains insights about our beliefs, rather than simply receiving a short response to an e-mail.Al

69、though phone calls and e-mails are important forms of communication, I believe that we should all take the time to master the skill of writing a good letter. True, writing a letter does take more time, but that is the benefit of a letter. By taking more time to compose our thoughts, we become more t

70、houghtful. _20_. We create a meaningful memory that the recipient can return to again and again.A. Chances are, it has been awhile.B. In doing so, we create more than just a note.C. They often save handwritten letters for many years.D. For example, much thought is involved in composing a letter.E. T

71、here are probably many reasons why people mail fewer letters today.F. I think that the drawback with phone calls is that we cant save and print them.G. However, I think that replacing handwritten letters with e-mails or phone calls is a poor choice.【答案】16. E 17. G 18. F 19. D 20. B【解析】本文是议论文。作者分析了现在

72、邮寄信件减少的原因和手写信件的好处。【16题详解】空前一段中提到“人们现在邮寄的信件变少了。”;选项E意思为:人们现在写信少了可能有许多原因。选项E是顺承上一段的话题,是承上启下。故选E项。【17题详解】选项G意思为:但是,我认为用电子邮件或电话取代手写的信件是一个不好的选择。选项G中however表示语义转折;空前一句提到“使用更新的交流方式当然比写信更容易。”;选项G中提到“这不是一个好的选择”,前后两个句子之间是语义转折。故选G项。【18题详解】选项F意思为:我认为电话的缺点是我们不能保存和打印它们。空后一句提到“一遍又一遍地阅读信件”的好处;按照常理,只有保存下来的信件才能“一遍又一遍

73、地阅读”;however表示转折关系,因此所填句子应该是说明“更新的交流方式”的不足之处。故选F项。【19题详解】选项D意思为:例如,在写一封信的时候需要很多的思考。空后下文提到“一旦组织好想法,需要把词语写在纸上。努力把想法写在纸上又常常加深我们的思考。”,这是说明写信的过程是一个思考的过程。与选项D话题相符。故选D项。【20题详解】此题线索是词汇复现。选项B意思为:这样做,我们创建的不仅仅是一条信息。选项B中“we create”和空后一句中的“We create”是并列句式。故选B项。第三部分 语言知识运用(共两节,满分55分)第一节 完形填空(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下

74、面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。What I RegretAt lunchtime, Jimmy, Patrick, Devon, and I began our regular routine of our lunches. I glanced across the busy cafeteria and saw the _21_ student, Joel. He was holding his plate and waiting in lines.Patrick _22_ him too. “Whys the new kid dressed li

75、ke the headmaster?” he asked. Devon and Jimmy laughed.“Joels cool. Hes in my English and history classes,” I said. However, I kept the _23_ that Joel and I had become friends when we worked on a project together. We _24_ that we were both enthusiastic readers something I would never admit to Patrick

76、, Jimmy, and Devon.I saw that Joel was _25_ toward us. “Dont do it,” I thought, but in seconds he was at our table. My friends raised their eyebrows. Jimmy, Devon and Patrick piled their backpacks on the table and chairs so that there was no _26_ left for another person to sit down. Patrick said, “I

77、 dont think we have room.”This _27_ situation froze the air. I could _28_ Joel looking at me, but I stared at my _29_ as if it contained precious pearls of wisdom instead of rice and beans. After a long, uncomfortable pause, Joel _30_. I _31_ have spoken up for him, but I couldnt walk away from my t

78、hree friends, could I?Joel didnt speak to me after that _32_ He was soon _33_ around with another group of kids. A few months later, I saw an announcement about Joel being chosen to be president of the class book club. I was _34_ for Joels achievements, but I realized I had made a big mistake_35_ I

79、said nothing at the lunch table that day. Why was I so _36_ that my friends might find out that I like to read?As I stared at the announcement, I knew I needed to _37_ to Joel even if he did not want to become my friend again. I was certain that my three friends would not _38_. I was also certain th

80、at I _39_ losing them as well. However, I knew that I would lose myself if I did nothing.As the dismissal bell rang, I gathered up my books, took (a) deep _40_, and went to find Joel.21. A. goodB. newC. luckyD. top22 A. noticedB. helpedC. examinedD. called23. A. wordsB. ideasC. truthD. promise24. A.

81、 forgotB. arguedC. discussedD. discovered25. A. noddingB. flyingC. walkingD. driving26. A. bookB. foodC. timeD. space27. A. awkwardB. dangerousC. pleasantD. comfortable28. A. tasteB. smellC. hearD. feel29. A. faceB. lunchC. backpackD. table30. A. leftB. laughedC. startedD. stopped31. A. needB. shoul

82、dC. wouldD. must32. A. greetingB. changeC. meetingD. lesson33. A. turningB. lookingC. showingD. hanging34. A. happyB. sorryC. thankfulD. anxious35. A. ifB. untilC. whenD. where36. A. confusedB. surprisedC. excitedD. afraid37. A. adaptB. apologizeC. smileD. refer38. A. refuseB. agreeC. mindD. choose3

83、9. A. riskedB. permittedC. triedD. suggested40. A. delightB. silenceC. breathD. thought【答案】21. B 22. A 23. C 24. D 25. C 26. D 27. A 28. D 29. B 30. A 31. B 32. C 33. D 34. A 35. C 36. D 37. B 38. B 39. A 40. C【解析】本文是记叙文。作者讲述了一件让他感到非常后悔的事情。作者和Joel本来是朋友,但是因为其他三个朋友的关系,一次见面时,作者没有理睬Joel。对于这件事,作者感到自己做错了,

84、于是想向Joel道歉。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:我瞥了一眼繁忙的自助餐厅,看到了新来的学生Joel。A. good好的;B. new新的;C. lucky幸运的;D. top顶端的。根据下文Patrick 的问话Whys the new kid dressed like the headmaster?可知,Joel是新来的学生。故选B项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:Patrick也注意到了他。A. noticed注意到;B. helped帮助;C. examined检查;D. called打电话。根据Patrick的问话“为什么新来的孩子穿得像校长?”可知,他注意到了J

85、oel。故选A项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,我隐瞒了一个事实,那就是我和Joel在一起做项目时成为了朋友。A. words话语;B. ideas想法;C. truth事实,实情;D. promise承诺。根据下一句“something I would never admit to Patrick, Jimmy, and Devon”可知,作者不想告诉Patrick,Jimmy和Devon这个事实。短语keep the truth“隐瞒事实”。故选C项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:我们发现我们都是热情的读者这是我永远不会向Patrick,Jimmy和Devon承认的。

86、A. forgot忘记;B. argued争论;C. discussed讨论;D. discovered发现。作者发现和Joel对阅读的共同爱好,于是成了朋友。故选D项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:我看见Joel正向我们走来。A. nodding点头;B. flying飞;C. walking走路;D. driving开车。根据上文Joel and I had become friends可知,Joel认识作者,因此看到作者,就向他走过来。故选C项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:Jimmy,Devon和Patrick把背包堆在桌子和椅子上,这样就没有地方让另一个人坐下。A.

87、book书;B. food食物;C. time时间;D. space空间。根据下一句Patrick所说的话I dont think we have room.可知,他们没有留出让Joel坐的空间。故选D项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:这种尴尬的局面使空气都凝固了。A. awkward尴尬的;B. dangerous危险的;C. pleasant愉快的;D. comfortable舒适的。Joel走过来,但是其他三个孩子不让Joel和他们坐在一起,因此场面很尴尬。故选A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我能感觉到Joel在看着我,但我盯着我的午餐,就好像里面装的是智慧的珍贵珍

88、珠,而不是米饭和豆子。A. taste品尝;B. smell闻;C. hear听;D. feel感觉。根据后半句I stared at my 9 可知,作者没有看Joel,而是看其他的地方,因此是感觉到Joel看着他。故选D项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:我能感觉到Joel在看着我,但我盯着我的午餐,就好像里面装的是智慧的珍贵珍珠,而不是米饭和豆子。A. face脸;B. lunch午餐;C. backpack背包;D. table桌子。根据后面的rice and beans可知,作者是盯着自己的午餐。故选B项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:在一段漫长、令人不安的停留之后,J

89、oel离开了。A. left离开;B. laughed笑;C. started开始;D. stopped停止。作者没有理睬Joel,因此Joel离开了。故选A项。【31题详解】考查情态动词词义辨析。句意:我本应该为他说话的。A. need必要;B. should应该;C. would将会;D. must必须。此处是“should have done”结构,意思为“本应该做,但实际上没有”;作者认为自己本应该为Joel在其他三个朋友面前说好话的,但是他没有。故选B项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:在那次见面后,Joel没再跟我说话。A. greeting问候;B. change改变;C.

90、 meeting见面;D. lesson课程,教训。那是Joel到新学校后和作者的唯一一次见面。故选C项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:他很快就和另一群孩子一起玩了。A. turning转向;B. looking看;C. showing展示;D. hanging挂着。此处是短语hang around“闲逛,出去玩”。故选D项。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:我为Joel的成就感到高兴。A. happy高兴的;B. sorry抱歉的;C. thankful感激的;D. anxious焦虑。朋友被选为班级读书俱乐部主席,作者应该为他感到高兴。故选A项。【35题详解】考查连接词词义辨

91、析。句意:但我意识到当那天在午餐桌上我什么也没说时,我犯了一个大错误。A. if如果;B. until直到;C. when当时候;D. where在地方。根据句意,作者意识到那时他做错了。因此用when引导时间状语从句。故选C项。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:为什么我如此害怕我的朋友会发现我喜欢阅读?A. confused感到困惑的;B. surprised感到惊讶的;C. excited感到激动的;D. afraid感到害怕的。根据上文we were both enthusiastic readerssomething I would never admit to Patrick,

92、 Jimmy, and Devon.可知,作者不想让其他三个人知道自己热衷于阅读。但是现在作者不明白为什么要害怕让他们知道。故选D项。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:我看着这个公告时,我知道我需要向Joel道歉,即使他不想再成为我的朋友。A. adapt适应;B. apologize道歉;C. smile微笑;D. refer提及,查阅。根据上文I realized I had made a big mistake可知,作者意识到自己错了,应该向Joel道歉。故选B项。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:我确定我的三个朋友不会同意。A. refuse拒绝;B. agree同意;C. m

93、ind介意;D. choose选择。根据上文作者的三个朋友对待Joel的态度,作者知道他们不会同意他向Joel道歉。故选B项。39题详解】考查名词词义辨析。句意:我也确定我有冒着失去他们的风险。A. risked冒险;B. permitted允许;C. tried尝试;D. suggested建议。作者知道如果他向Joel道歉,其他三个朋友就不会和他交往,那么作者就会失去他们。故选A项。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:放学铃响了,我收拾好书,深吸了一口气,去找Joel。A. delight快乐;B. silence沉默;C. breath呼吸;D. thought思考。作者还是决定向Jo

94、el道歉,因此深吸了一口气,去找Joel。故选C项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Could you be a stunt performer, performing stunts in front of an audience or movie camera? Stunt performers perform aerial acrobatics or dangerous actions for the movies. We enjoy _41_ (watch) exciting stunts. But for

95、the stunt performers, performing is the days work. Stunt performers lead a busy and _42_ (energy) life. They must be fit and strong. Many start off in martial arts (武术) or gymnastics, where they learn to develop _43_ (strong) . Experienced stunt performers learn many extra _44_ (skill) such as horse

96、 riding, working with explosives, and scuba diving.Stunt performers work _45_ movies or television shows are made. Hollywood _46_ (know) as the movie capital of the world. Other places _47_ busy movie or television studios include Vancouver in Canada, and Queensland in Australia. They often work on

97、location. Filming in remote places such as deserts, jungles, and mountains _48_ (keep) them travel frequently. They working on these jobs are away from home for weeks, or even months.Stunt work is _49_ extreme job. The training is hard and the stunts can be dangerous. But performers enjoy the thrill

98、 of their work and push themselves hard to do more stunts. Stunt performers know that their jobs are so risky _50_ a slight miscalculation, or a piece of damaged equipment, can cause a bad accident. But they dont let the risks stop them. Their skills and training usually keep them safe.【答案】41. watch

99、ing 42. energetic 43. strength 44. skills 45. wherever/where 46. is known/ has been known 47. with 48. keeps 49. an 50. that【解析】本文是说明文,介绍了特技演员工作的一些情况。【41题详解】考查非谓语动词。句意:我们喜欢看令人兴奋的特技表演。 短语enjoy doing“喜欢做”, enjoy后接动名词作宾语。故填watching。【42题详解】考查形容词。句意:特技演员过着忙碌而充满活力的生活。修饰名词life,应用形容词;energy是名词,形容词为energetic

100、,意思为“精力充沛的,有活力的”。故填energetic。【43题详解】考查名词。句意:许多特技演员从武术或体操开始,从中他们培养力量。分析句子结构,所填词是develop的宾语,应该用名词; strong是形容词,名词为strength,意思为“力量,实力,长处”。故填strength。【44题详解】考查可数名词单数。句意:有经验的特技演员学习许多额外的技能,如骑马、使用炸药和潜水。skill是可数名词,前面有many,因此应该用复数形式。故填skills。【45题详解】考查从属连词。句意:特技演员在制作电影或电视节目的地方工作。分析句子结构,空后是地点状语从句,应用where引导地点状语从

101、句,意思为“在地方”;也可以用wherever引导地点状语从句,意思为“在的任何地方”。故填wherever/where。【46题详解】考查时态和语态。句意:好莱坞被称为世界电影之都。句子叙述的是客观事实,应用一般现在时;短语be known as“作为而闻名”;因此句子用一般现在时的被动语态be done;句子主语Hollywood是单数,be动词应用单数形式;也可用现在完成时的被动语态has/have been done,强调对现在的影响或结果。故填is known/ has been known。【47题详解】考查介词。句意:其他有着繁忙的电影或电视制片厂的地方包括加拿大的温哥华和澳大利

102、亚的昆士兰。根据句意,此处用介词with,表示“具有”。故填with。【48题详解】考查时态。句意:在沙漠、丛林和山区等偏远地区拍摄使得他们经常旅行。分析句子结构,句子主语Filming in remote places such as deserts, jungles, and mountains是动名词短语,因此谓语动词keep应该用单数形式;句子叙述的是客观情况,应用一般现在时。故填keeps。【49题详解】考查冠词。句意:特技工作是一项极限工作。这里泛指“一项极限工作”,此处不定冠词an表示数量,意思为“一个,一种”;extreme的发音是以元音因素开头,因此用不定冠词an。故填an。

103、【50题详解】考查固定句式。句意:特技演员知道他们的工作是如此危险,以至于一个轻微的误判,或者一个损坏的设备,都可能导致严重的事故。前面有so,根据句意,此处是sothat引导结果状语从句,意思为“如此以至于”。故填that。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词

104、下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Of all the recreations we enjoyed, a morning walk might be the most rewarding. In city like Chengdu and Hangzhou where can hardly avoid heavy traffic, its only in the morning that the roads are not crowded. It is hardly any traffic and one can

105、enjoy the walk. In the morning the nature is at its best. Having a look at leaves of trees and youll find pearls of dew (露水) on it. Flowers wave their heads gentle and spread their pleasant smell. A walk in a big park or the bank of a stream is even more refreshing. A 20-minute walk every day gets p

106、eople to look 5 years young.【答案】1.enjoyed enjoy2.city cities3.where which/that4.It There5.去掉the6.Having Have7.it them8.gentle gently9.or后加on10.young younger【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了早晨散步不但可以愉悦身心,而且可以避免交通拥挤。【详解】第一处:考查时态。陈述客观事实,用一般现在时。故将enjoyed改为enjoy。第二处:考查名词的数。名词city为可数名词,根据“like Chengdu and Hangzhou”可知

107、用复数形式。故将city改为cities。第三处:考查定语从句。句中先行词为city,在定语从句中作主语,所以用关系代词which或that引导。故将where改为which/that。第四处:考查there be句型。句意:几乎没有任何交通。表示“人或事物的存在”,用there be句型。故将It改为There。第五处:考查冠词。nature 表示“自然”时,是抽象名词,其前通常不用定冠词。故将the去掉。第六处:考查祈使句。句意:看一看树叶,你会发现叶片上的露珠。根据连词and可知,本句考查“祈使句 + and + 陈述句 ”句型。故将Having改为Have。第七处:考查代词。代指句中的

108、复数形式“leaves of trees”可知用代词them。故将it改为them。第八处:考查副词。修饰动词wave,用副词形式。故将gentle改为gently。第九处:考查介词。句意:在大公园里或在小溪边散步会更令人神清气爽。on the bank of在岸边。故在or后加on。第十处:考查形容词比较级。句意:每天步行20分钟可以让人看起来更年轻5岁。结合句意可知,这里用形容词比较级形式。故将young改为younger。【点睛】分析定语从句关键抓住两点:第一、找准先行词;第二、看先行词在定语从句中所作的成分。先行词往往为名词或代词,如第三处,句中先行词为名词city,再分析先行词cit

109、y在定语从句中所作的成分,将先行词city带到从句中可知只能作主语,所以用关系代词which或that引导。第二节 书面表达(满分25分)52.假设你是李华,你校的英国交换生Chris暑假要回国。他想要给他的好朋友买些有中国传统文化特色的礼物,希望你能给他些建议。请给他回复一封电子邮件,内容包括:1. 表示荣幸;2. 你的建议及理由;3. 购物安排。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以便行文连贯;3.结束语已为你写好。_Best regards,Li Hua【答案】Hi Chris,Im very delighted to see you are interested in Ch

110、inese culture and traditions, and of course, I m willing to help.When it comes to choosing a traditional gift for your friends, first I think you should know the meanings behind. For example, paper-cut is a good choice if you want to express your best wishes to the receivers or help them decorate th

111、eir houses. And Chinese knots can also make a good present, for they are the symbol of family reunion, peace and love in the eyes of us Chinese.Since we both will be free next Sunday, why dont you let me accompany you to have a look at Hong Qiao Market on that day? We can meet at 9 in the morning at

112、 the school gate and go there by subway. Does it sound okay for you? Write to me before this Friday, will you?Best regards,Li Hua【解析】【分析】这是一篇应用文。要求考生写一封建议信,帮助其挑选中国礼物。【详解】第一步:审题 体裁:应用文 时态:根据提示,时态应一般现在时和一般将来时。 结构:三段式 首段:点明主题; 中心段:提建议; 尾段:提供帮助。第二步:列提纲Be delighted to; be interested in;be willing to; whe

113、n it comes to; express your best wishes; the symbol of family reunion; in the eyes of us Chinese.第三步:连词成句Im very delighted to see you are interested in Chinese culture and traditions.I m willing to help.When it comes to choosing a traditional gift for your friends.I think you should know the meaning

114、s behind. Paper-cut is a good choice if you want to express your best wishes to the receivers or help them decorate their houses. Chinese knots can also make a good present.They are the symbol of family reunion, peace and love in the eyes of us Chinese.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步: 连句成篇 (衔接词)1.

115、表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,O

116、n the other hand Some,while others,as for, sothat4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result连句成文,注意使用恰当连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步: 润色修改【点睛】本范文思路清晰,条理明确。运用了较丰富的句式,如paper-cut is a good choice if you want to express your best wishes to the receivers or help them decorate their houses, 此句运用了if引导的条件状语从句; for引导的原因状语从句And Chinese knots can also make a good present, for they are the symbol of family reunion, peace and love in the eyes of us Chinese.Write to me before this Friday, will you? 运用了反义疑问句。全篇没有中式英语,行笔流畅,足以见考生的英语功底。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1