1、M o d u l e 9P o p u l a t i o n课题2 Unit 1 Period 1Unit 1 AThe population of China is about 1.37 billion.12345billionbirthnoisegrowsnotes基础巩固过关练一12345fifth;fifthhugeincreasepreparecause二温馨提示:点击进入讲评答 案 呈 现12345such astoo muchhang onwrite downat the end of三12345problemspopulationenoughnoiselargest一123
2、45BBCAB二678910billionpercentwitheverythingthanks综合能力提升练答 案 呈 现12345CADBE任务阅读专项练答 案 呈 现一、根据句意及首字母提示完成单词。1.It cost them more than one b dollars to complete the project.2.It was the b of his grandchild that gave him the greatest pleasure.illionirth3.There was too much n in the room and he needed peace.
3、4.My sister wants to be a doctor when she g up.5.My Chinese teacher often asks me to take n while reading a book.oiserowsotes二、用方框中所给词的适当形式填空。1.The Dragon Boat Festival is on the _ day of the _ month in Chinese lunar calendar.2.I have a_ number of toys because I never throw them away.five,prepare,hu
4、ge,cause,increase fifthhugefifth3.Smoking can _the risk of developing heart disease.4.Why dont you _ it beforehand?5.Strong coffee or tea may _ sleeplessness.five,prepare,huge,cause,increase increasepreparecause三、根据汉语意思完成句子,每空一词。1.像黄继光这样的英雄人物,将永远活在人民的心里。Heroes_ _Huang Jiguang will always live in the
5、 hearts of the people.such as2.她花太多钱在衣服上。She spent _ _money on clothes.too much3.请等一下。Please _ _.hang on4.我要不要把每个人说的每个字都记下来?Should I _ _ every word that everyone says?write down5.花园的尽头有一条小河。There was a small stream_ _ _ _the garden.at the end of一、根据首字母提示完成短文。Tony,Daming and Lingling are talking abou
6、t some p 1 in China.The first one they are talking about is the p 2.There are too many people and there is not e 3 space.And this leads to many problems such as traffic and n 4.roblemsopulationnoughoiseChina has the l 5 population in the world.There are more than one b 6 people and it is about twent
7、y p 7 of the worlds population.Then Tony asks Lingling about her appointment w 8 the head teacher.She says e 9 is getting on very well.Daming says thats t 10 to their report.argestillionercentithverythinghanks二、阅读理解。()1.What is Peter Franklin?A.A doctor.B.A taxi driver.C.A teacher.D.A policeman.【点拨】
8、根据开头第一句“Peter Franklin is a taxi driver in New York City.”可知B正确请同学们看典中点B本第41页短文。B()2.Why did Peter begin to talk on the radio?A.Because it was interesting.B.Because he wanted to let people know more about his city.C.Because he wanted to make friends.D.Because he thought he was wonderful.【点拨】根据第一段第二行
9、“he decided to go to radio stations to let more people know New York.”可知B正确B()3.Which of the following is NOT true about Peter?A.He didnt talk about himself at first.B.He gives shows on the radio and the Internet.C.He loves talking about London.D.He loves talking about New York City.【点拨】根据第二段首句“At f
10、irst,he talked about things and people,but not about himself.”可知A正确,不符合题目要求【点拨】根据第一段尾句“they are both on the radio and the Internet.”可知B正确,不符合题目要求【点拨】根据第三段第三行“He feels that he helps others know New York City better.”可知C错误,符合题目要求;D正确,不符合题目要求.选CC()4.What does the writer think of Peter?A.He is quiet and
11、 has few words.B.He is cute but noisy.C.He is outgoing and noisy.D.He is friendly and funny.【点拨】根据尾段的二句“He is a quiet person with few words,but when he talks about his city,he talks a lot.”可知A正确A()5.What does the writer try to tell us according to the passage?A.Taxi drivers know a city best.B.We sho
12、uld make the world better.C.We can try to talk about our city on the radio.D.New York City has good taxi drivers.【点拨】根据尾段最后一句“I like him and I like every one of you with the idea of making the world better!”可知B正确B阅读下面的短文,从方框中选择恰当的选项填入文中空白处。(其中有一项多余)请同学们看典中点B本第42页短文。When you read this sentence,about
13、10 babies are born._1Most of these new babies are born in developing countries._2【点拨】1此句前后句均与新生儿有关,只有C选项(这听起来可能不多,但全世界每小时大约有14000个婴儿出生。)与新生儿有关,故选C【点拨】2前文说到大多数新生儿出生在发展中国家,此处具体说明这些国家的位置,故选A(这些国家主要在非洲、南美和亚洲。)CAIn the developed countries of Europe and North America,the population is growing very slowly.
14、This is because women in these countries have,on average(平均),only one or two children._3【点拨】前文提到发达国家的女性平均只有一两个孩子,此处所选句子应与之产生对比,故选D(但在发展中国家,许多妇女有五个或更多的孩子。)DIn the developing countries,more than one billion people still live below the poverty line(贫困线)today._4Children get little or no time at school a
15、nd suffer from many kinds of diseases.【点拨】前文说到今天有超过10亿人仍在贫困线以下,所填选项应说明贫困的具体表现,(这些人没有足够的食物吃,他们住在旧房子里。)故选BBThe UN has said that the worlds population will reach about 11 billion by the year 2100.If the number makes you feel dizzy(眩晕的),youre not alone.Many experts are worried that so fast population growth could have very bad results._5【点拨】前一句说到会带来非常严重的后果,所选句子应讲述“严重后果”的具体表现(它可能会破坏环境,增加穷人的数量。)故选EE
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有