1、单元综合检测第一至第五大题 听力部分 略六、单项选择(每小题1分,共10分)31.we do for other people,we will be.A.Much;happyB.More;happierC.The more;the happierD.The most;the happiest32.Bob first place in the high jump and the school record yesterday.A.wins;breaksB.wins;brokeC.won;brokeD.won;breaks答案31.C 句意:我们为别人做得越多,我们就越开心。The+比较级,the
2、+比较级表示越,越,为固定用法。32.C 句意:昨天Bob在跳高比赛中赢得了第一名并且打破了学校纪录。由时间状语yesterday可知,此处应用一般过去时,故选C。33.The Internet has a great on peoples life.A.reason B.influence C.purposeD.danger34.Mum always tells me that nothing can be learned hard work.A.withB.byC.forD.without35.Four children were walking under a small umbrell
3、a.of them got wet.Can you guess why?Because it was not raining!A.AllB.NoneC.MostD.Some36.Not only I but also she this kind of game.A.likesB.like C.is likingD.are liking答案33.Bhave an influence on对有影响,为固定搭配。34.D without没有,符合题意。35.B 根据Four children及Because it was not raining可知,这四个小孩都没有被淋湿,故选B。36.Anot o
4、nly.but also.连接两个主语时,谓语动词与but also后面的主语在人称和数上保持一致,且like无进行时,故选A。37.NBA National Basketball Association.A.looks forB.waits forC.stands forD.pays for38.Sometimes the smog(烟雾)was so that people could not see anything clearly.A.dirtyB.freshC.thinD.thick答案37.Clook for意为寻找;wait for 意为等待;stand for意为代表;pay
5、for意为付款。由题干可知选C。38.D 联系空后的people could not see anything clearly可知,此处指有时烟雾太浓,故用thick。39.The Wenchuan earthquake has passed for over ten years.During these years,great changes in Sichuan and this province is becoming better and better.A.took placeB.take placeC.have taken placeD.are taking place40.Dont
6、 stop your kids doing something again and again,but you should why they do so.A.find outB.look outC.give outD.turn out答案39.C 根据时间状语During these years和and后的分句可知,此处应用现在完成时,故选C。40.A 句意:不要阻止你的孩子们一再做某事,但你应该弄清他们为什么这样做。find out查明,弄清;look out当心,留神;give out发出;turn out结果是。七、完形填空(每小题1分,共10分)A group of boys fro
7、m a primary school soccer team in Anshun,Guizhou Province,are doing daily training on the playground.The team was made 41their P.E.teacher Mr.Zeng.And their headmaster Mr.Xiong 42them a lot.Although the members practice 2 hours every day,playing soccer does not 43their studies or farm work.Most of t
8、hese boys parents work in big cities far from the village.In the past,they were afraid of showing themselves in public,44now through soccer,they have become outgoing,active and brave.And their skills in soccer have improved rapidly by working hard.In a short time,they have 45the other teams from nea
9、rby schools.41.A.in B.by C.from D.of42.A.celebrated B.changed C.supported D.achieved43.A.influence B.shake C.affordD.cover44.A.or B.so C.forD.but45.A.directed B.compared C.beatenD.interviewed To open 46minds,Mr.Xiong encouraged them to join in a Whos the King national soccer game.They did not play w
10、ell in the 47.However,with the physical advantages they controlled the game.Unluckily,they were short of 48in such competitions,so they finally lost.49,after Mr.Zeng was moved to another school,Miss Yu took his place.The young teacher who was born in 1985 volunteered to teach there.She is their socc
11、er coach and also teaches them English,maths and other subjects.To her surprise,these village boys are not like what she thought.She says that every time the team travels to another city to take part in a soccer game,the kids are just very 50in themselves.Soccer gives these kids a chance to see the
12、wonderful things of the outside world.And it makes them strongly believe that they would go out of the mountains one day.46.A.her B.our C.his D.their47.A.end B.beginning C.middle D.process48.A.experience B.development C.progressD.information49.A.Now B.Later C.Before D.Firstly50.A.confident B.talente
13、d C.interested D.rich答案【解题导语】本文主要讲述了一群留守儿童接受足球训练,从而变得自信的故事。41.B 这支队伍是由他们的体育老师,曾老师创建的。by被,由,符合语境。42.C 并且他们的校长熊老师给予了他们很大的支持。celebrate庆祝;change改变,变化;support支持;achieve实现。根据句意可知选C。43.A 虽然这些队员每天训练两个小时,踢足球并没有影响他们的学习和农活。influence影响,符合语境。shake摇动;afford支付得起;cover覆盖。44.D 空处前后是转折关系,因此应用but。45.C 根据上下文可知,在很短的时间内,
14、他们击败了附近学校的其他球队。direct管理;compare 比较;beat 击败;interview采访。根据上下文可知选C。46.D 此处指那些球员们的思想,故用their。47.B 根据下文中对比赛过程的描写可知,开始(in the beginning)他们表现得并不好。48.Aexperience经验;development发展;progress进步;information信息。根据上下文可知,他们缺乏这种比赛的经验,故选A。49.B 后来,曾老师被调到其他的学校,于老师接替了他的位置。根据句意可知选B。50.A 根据上下文,尤其是文章的最后一句可知,孩子们都对自己很有信心。conf
15、ident自信的;talented有天赋的;interested感兴趣的;rich富有的。八、阅读理解(每小题2分,共30分)A51.If you want to join the team,you must.A.be 8 years old or olderB.attend six practicesC.be good at playing golfD.have a physical examination52.How can we learn more about the team?A.By sending an email to Deb Nolan.B.By calling Deb No
16、lan at 378-3364.C.By visiting Deb Nolan.D.By reading the local newspaper.53.What is the passage mainly about?A.The history of Olympic Games.B.The different kinds of sports.C.The advertisement of a golf team.D.The importance of doing sports.答案A 【解题导语】本文是一则广告。文中主要介绍了一个高尔夫球队招收队员的消息。51.A 细节理解题。根据文中信息Ath
17、letes must be 8 or older可知,参加者必须年满8岁。52.B 细节理解题。根据文中信息Questions Call Deb Nolan at 378-3364可知,我们可以通过拨打电话378-3364来了解更多信息。53.C 主旨大意题。阅读短文可知,文中主要介绍了一个高尔夫球队招收队员的消息。BI am a karate(空手道)player.I still remember my first karate competition.Like other players,I was very excited about my event.I watched every p
18、layers techniques(技巧)so that I could carefully avoid their moves.Somehow I got into the semifinals.In the semifinals,I got injured.I still didnt give up and got into the final.After all,getting the gold medal was my dream.In the final competition,there were no supporters on my side,as I was a new fa
19、ce.Instead,the crowd was cheering for my opponent.I could hear only my opponents name.I ignored(不理)the crowds cheers.I kept one thing in mind:focus,wait and attack.I had confidence in myself,and I knew that no matter how strong my opponent was,I had to do my best and fight well.When the time was up,
20、I was leading with a 3-0 score.One thing I learned from that event is,no matter how strong your opponent is,dont think you are weak or strong.Just give it your best shot,and you will make your way to success.Win or lose,you will learn from every step you take.54.The writer in the semifinals.A.was in
21、jured B.gave up fighting C.was beaten D.got the gold medal55.According to the passage,what didnt help the writer win?A.Good preparation.B.Having a dream.C.Self-confidence.D.The cheers for the opponent.56.In the passage,the writer implies(暗示).A.how we can do well in a competitionB.what is the fast wa
22、y to get a gold medal in a competitionC.its useful to study techniques before a competitionD.its important to learn something and get experience from what you do答案B 【解题导语】本文主要讲述了作者第一次参加空手道比赛时的情况。54.A 细节理解题。根据第二段中的In the semifinals,I got injured可知答案。55.D 细节理解题。通读全文可知,A、B、C三个选项的内容对作者的成功能有帮助,故选D。56.D 推
23、理判断题。根据最后一段中的Just give it your best shot,and you will make your way to success.Win or lose,you will learn from every step you take可推知选D。CNadia Comaneci,a famous gymnast(体操运动员),was born in Romania in 1961.When she was doing cartwheels(侧手翻)on the playground at the age of 7,a PE teacher saw her.He told
24、 her family that she was very good and advised Nadia to train in the capital of Romania.Although it was a long way from her home,Nadia went because she loved gymnastics(体操).After that,she trained hard and took part in lots of competitions.In 1975,she was named as one of the Athletes of the 20th Cent
25、ury.In 1976,Nadia went to the Olympics in Canada.She was so fantastic in the competition that everyone waited for the score,a high score.But the scoreboard showed 1.00!Everyone was surprised.There wasnt a sound for a moment.Then a voice came,Ladies and gentlemen,Nadia Comaneci.10!The audience(观众)che
26、ered very loudly.So what happened?Well,when the scoreboard was built,no one thought a score of 10.00 was possible.The decimal point(小数点)was in the wrong place!In fact,the scoreboard only had three digits(数位)to show scores,such as 9.50 or 9.85 at that time.In the 1976 Summer Olympics,Nadia Comaneci s
27、cored a perfect 10,which was thought impossible before.From then on,she was looked as a heroine.In 1984,she got retired(退休的).57.At first,the scoreboard showed Nadia got in the Olympics in Canada.A.10.00B.1.00C.9.50D.9.8558.In Paragraph 5,Everyone was surprised because.A.she was fantastic in the comp
28、etitionB.there wasnt a soundC.she got a score of 10D.the score was too low59.Why was Nadia regarded as a heroine?A.Because she practiced gymnastics from a very young age.B.Because she trained very hard in the capital of Romania.C.Because she got an impossibly high score in a competition.D.Because sh
29、e could do cartwheels on the playground perfectly.60.This passage is probably a.A.news reportB.noticeC.novelD.life story答案C 【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了罗马尼亚著名女子体操运动员科马内奇的成长故事。57.B 细节理解题。根据第四段最后一句But the scoreboard showed 1.00可知一开始记分牌显示的是1分。58.D 推理判断题。根据第四段内容可知,她的表现非常完美,人们期待给出高分,但记分牌显示了1分,所以人们感到惊讶,故选D。59.C
30、 细节理解题。根据文章最后一段内容可知,Nadia之所以被人们视为女英雄,是因为她在一次比赛中得了10分,这在之前被认为是不可能的事情。60.D 推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了罗马尼亚著名女子体操运动员科马内奇的成长故事,故选D。DFive interesting sports Our most unusual sports from around the world Every country has a national sport and some popular sports are now played across the world.However,in most co
31、untries,people also play unusual sports,with strange or interesting rules.Here are our top five unusual sports from around the planet.Man vs.Horse Marathon(马拉松)This race takes place in a small town in Wales,about 200 miles from London.Its called a marathon,but its actually 35.4 km,not 42.2 km like a
32、 usual marathon.People race against horses across the hills and mountains.It started in 1980,but a human did not win until 2004.Camel(骆驼)WrestlingIn Turkey,camel wrestling is a very old sport.The largest camel wrestling competition takes place every year and thousands of people come.In the sport,two
33、 camels fight against each other.Sometimes the camels do not want to fight and they run through the crowds,which can be dangerous.Dragon Boat RacingEvery year in China,thousands of people watch dragon boat races.A dragon boat is a traditional Chinese boat with a painted dragons head on one end.There
34、 can be up to 36 people or more racing in each boat in the water.Dragon boat racing is also popular in some other Asian countries.Caber TossIn this sport,players compete to throw a large piece of wood called a caber as far as they can.There is no rule about the size of the caber,but its usually the
35、size of a small tree.Its an ancient Scottish sport.Visitors to the UK can check it out.Chess BoxingA good chess boxer needs to be both strong and smart.Players play a round of chess,followed by a round of boxing.There are eleven rounds in total.Chess boxing was invented in 1992 by an English comic b
36、ook writer.The sport is more popular in England and Germany.61.What can we learn about Man vs.Horse Marathon?A.It is an outdoor sport.B.It first appeared 16 years ago.C.No human has ever won the game.D.It follows the rules of a usual marathon.62.Which of the following is mentioned about Camel Wrestl
37、ing?A.It should be stopped.B.Its worth seeing.C.Its unfair to the animals.D.Its sometimes dangerous to watch.63.Which picture best describes Caber Toss?64.Which sport is popular in Asia?A.Man vs.Horse Marathon.B.Dragon Boat Racing.C.Caber Toss.D.Chess Boxing.65.How many sports have animals as player
38、s?A.1.B.2.C.3.D.4.答案D【解题导语】本文主要介绍了五种不同寻常的运动。61.A 细节理解题。根据Man vs.Horse Marathon(马拉松)中的People race against horses across the hills and mountains可知这项运动在室外举行,故选A。62.D 细节理解题。根据Camel(骆驼)Wrestling中的最后一句话可知D项符合题意。63.C 图文转换题。根据Caber Toss中的第一、二句话可知这项运动的参赛选手需要抛掷一根长木杆,故选C。64.B 推理判断题。根据Dragon Boat Racing中的第一句话和最
39、后一句话可知,B项赛龙舟是亚洲流行的运动。65.B 细节理解题。通读全文可知,Man vs.Horse Marathon(马拉松)和Camel(骆驼)Wrestling中有动物作为参赛者,故选B。九、任务型阅读(每小题2分,共10分)No one expected that the champions of last years provincial(省的)football games came from a rural(乡村的)primary school no lawn(草坪),no lines and even no networks.The small school,in Gaowu
40、village of Wuchuan,became famous in Guangdong Province last year,because the schoolboys helped the Wuchuan team win first place in the provincial football games.People were amazed at the boys performance,and even more curious about how the boys could be trained to be so excellent in such a small vil
41、lage school.Chen Shangguan,a 30-year-old man,is the coach.He was a football major(足球专业的学生)when he studied in college,and after graduation he came to Wuchuan to teach football.The villagers favourite sport is also football,he said.Football has been a traditional sports program in our school.The schoo
42、l gives one lesson on football per week.We want more children to enjoy playing football,he said.66题完成句子;67、68题简略回答问题;69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语66.The primary school is in.67.Whats the most popular sport in Gaowu village?68.How often do the students take a football lesson?69.70.答案 【解题导语】本文主要讲述了一所乡
43、村小学赢得了省足球比赛的故事。66.Gaowu village of Wuchuan 67.Football.68.Once a week.69.No one expected that the champions of last years provincial football games came from a rural primary school no lawn,no lines and even no networks.70.足球已经成为我们学校的一项传统的运动项目。十、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式(每小题1分,共10分)In 490 BC th
44、ere was a big war between the Persians and the Greeks.Persia was a strong country,much 71.(big)than Greece.It wanted to beat Athens.There were 100 000 Persian soldiers and only 10 000 Greek soldiers.It was very dangerous.The Greeks sent Pheidippides,a soldier to Sparta to get help.72.the Spartans wo
45、uld not fight until there was 73.full moon.Pheidippides returned alone.The Greeks could not wait and attacked the Persian army.74.(final),they defeated the Persians.The Persians ran to 75.(they)ships and tried to escape.They went to Athens to catch the Greek women,76.(child)and old people waiting th
46、ere.Pheidippides then had another job.He ran more than 40 kilometres to Athens to tell the Greeks that they had won and to tell them that the Persians 77.(be)coming.He arrived at the city gate very tired.Great news.We won!he 78.(shout).Then he died.From this great event,the 79.(one)marathon race of
47、the modern Olympic Games was organized in 1896.It was won 80.a Greek runner,Spyridon Louis.And,like Pheidippides,he also carried messages.He was a postman.答案71.bigger72.But73.a74.Finally75.their76.children77.were78.shouted79.first80.by十一、基础写作(共20分)(A)连词成句(每小题1分,共5分)81.time,on,walk,you,can,there.82.b
48、ook,records,a,of,world,you,do,have?83.interesting,created,what,have,they,slogans!84.Olympic,touched,that,hearts,peoples,song.85.has,ping-pong,Ma Long,many,medals,got,gold,in.答案81.You can walk there on time 82.Do you have a book of world records83.What interesting slogans they have created 84.That Ol
49、ympic song touched peoples hearts 85.Ma Long has got many gold medals in ping-pong(B)书面表达(15分)越来越多的人热衷于体育运动,体育运动已经成了我们生活的一部分。为此,你们学校举办了一场题为My Sports Life的英语演讲比赛。请以此为题,结合下面的提示,写一篇80词左右的演讲稿。提示:1.Whats your opinion about sports?2.Whats your favourite sport?3.How does the sport change your life?My Sport
50、s Life Nowadays,doing sports has become more and more important in peoples life.答案【范文赏读】My Sports Life Nowadays,doing sports has become more and more important in peoples life.Its good for peoples health,and its also a good way to relax.I fell in love with sports when I was very young,and my favourite sport is swimming.I like the feeling of swimming in a big swimming pool.I think swimming is relaxing and fun.By doing sports,I become very strong and healthy,and I have made lots of good friends.This makes me so happy.Because of doing sports,my life is full of sunshine!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有