ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:28 ,大小:896.11KB ,
资源ID:355923      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-355923-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us单元综合检测作业课件 (新版)冀教版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us单元综合检测作业课件 (新版)冀教版.ppt

1、单元综合检测第一至第五大题 听力部分 略六、单项选择(每小题1分,共10分)31.These questions are very.Anyone can answer them.A.simpleB.modernC.tinyD.dangerous32.His hard work made possible for him to have a bright future.A.it B.that C.this D.them答案31.A 句意:这些问题很简单。任何人都能回答。A项意为简单的;B项意为现代的;C项意为微小的;D项意为危险的。由第二句可知选A。32.A 句意:他的努力工作使他可能有一个光明

2、的未来。it代替to have a bright future作形式宾语。故选A。33.Brian an invitation to Mikes birthday party yesterday,but he didnt it.A.received;receiveB.received;acceptC.accepted;acceptD.accepted;receive34.If you can speak English well,you will have a great over others when looking for a job.A.activity B.article C.att

3、ention D.advantage 答案33.B 句意:Brian昨天收到了Mike的生日聚会的邀请,但是他没有接受它。receive 指收到,强调客观上收到;而accept指接受,强调主观意愿。34.D 句意:如果你英语说得好,在找工作时你会比别人更占优势。activity活动;article文章;attention注意;advantage优势,有利条件。D项符合题意。35.I dont think teachers should give too much homework to the free time of students.Exactly!A.give up B.take up

4、C.look up D.put up 36.Youd better try to guess the meaning when you meet a new word.Dont always your dictionary.A.keep onB.depend onC.decide onD.try on答案35.B我认为老师不应该布置太多的家庭作业来占用学生的空闲时间。正是如此!give up放弃;take up占用,占据;look up查阅;put up建造,张贴。B项符合语境。36.B 句意:当你遇到一个新单词的时候你最好尽力猜猜意思。不要总是依靠你的词典。keep on继续;depend

5、on依靠;decide on决定;try on试穿。37.The audience lost themselves in the beautiful dance the dancers were performing Swan Lake.A.tillB.for C.asD.since38.It me weeks to find a birthday present for Dad.A.tookB.spentC.costD.paid答案37.C 句意:当舞蹈演员在表演天鹅湖的时候,观众们都沉浸在优美的舞蹈中了。此处应用as当时引导时间状语从句。38.A 句意:为爸爸挑生日礼物花了我几周时间。It

6、 takes/took sb.some time to do sth.意为“做某事花费某人多长时间,为固定句型。39.We use the of a computer to type words.A.monitorB.mouseC.menuD.keyboard40.Celia,join us in the Super Summer Camp if it this weekend.Id love to.But nobody knows if it.A.is fine;rainsB.is fine;will rainC.will be fine;will rainD.will be fine;ra

7、ins答案39.D 句意:我们用电脑的键盘打字。由to type words可知D项正确。40.BCelia,这周末如果天气好的话就来参加我们的超级夏令营吧。我想去。但是没有人知道周末是否会下雨。第一空前的if意为如果,引导条件状语从句,其主句为祈使句,从句应用一般现在时表示将来;第二空前的if意为是否,根据句意可知动作还没有发生,故用一般将来时。七、完形填空(每小题1分,共10分)When you go on the Internet,you may meet with something or someone you dont like.Such things or people may

8、bring you many 41.They usually make you 42and unhappy.Do you know how to deal with such problems?Report them.If someone is breaking the websites rules and sending you some bad messages,remember to 43them.When you report them,the webmaster will notice 44.He will deal with them at once.Then your probl

9、em will go away soon.Ignore(忽视)them.These people can be bullies(恃强凌弱者).Bullies want to make you 45and upset.41.A.ideasB.problemsC.friendsD.ways42.A.worriedB.excitedC.relaxedD.happy43.A.forgetB.teachC.reportD.save44.A.himB.herC.itD.them45.A.angryB.pleasedC.proudD.interestedIf you ignore them,they wil

10、l stop playing tricks 46you.Just be brave and show that youre okay.If you have trouble dealing with bullies,you can 47your parents for help.They have 48experience than you do,and they can help you deal with them.Think again.Sometimes you get bad messages.Maybe thats because you sent bad messages fir

11、st.Think again whether your comment(评论)was rude or not.If you 49a mistake,you can delete(删除)it or say 50.Be polite.Im sure you will be forgiven.46.A.forB.withC.ofD.on47.A.makeB.askC.giveD.send48.A.lessB.moreC.fewerD.better49.A.makeB.doC.setD.put50.A.helloB.sorryC.thanksD.goodbye答案 【解题导语】当你上网的时候,你可能会

12、遇到令你不开心的人或事。本文告诉我们如何应对这些烦恼。41.B 由下文中的Do you know how to deal with such problems可知选B。42.A 结合空后的and unhappy可知,空处应是与unhappy一类的词,结合选项可知选A。43.C 结合本段开头的Report them可知答案为C。44.D 结合上下文中的them可知选D。45.A 恃强凌弱者就是想让你生气(angry)和难过。46.Dplay tricks on sb.是固定搭配,意为捉弄某人。47.Bask sb.for help是固定搭配,意为向某人求助。48.B 结合上下文可推断,他们比你有

13、更多的经验,故答案为B。49.Amake a mistake是固定搭配,意为犯错。50.B 根据空后的Im sure you will be forgiven可知所缺的词是sorry。八、阅读理解(每小题2分,共30分)AUsing iPads to make learning fun Paper,pencils,textbooks are the tools we need if we want to go to school.But recently,we can add another one to the list:an iPad.The popular tablet is not o

14、nly useful for searching the Internet and watching videos,but also being used to make learning fun.Scientists now know that we learn better when we are enjoying ourselves,so recently software developers have made iPad applications(应用程序)look like video games,but have strong educational content.One of

15、 the best examples is Futaba,a game in which up to four children try to recognize a spinning object,and then identify what it is.The game can be used to teach maths,foreign languages or just anything,and students love it.Teachers can even make their own questions.The important thing is that children

16、 enjoy the game,and dont even realize how much they are learning!So the next time you have to choose between making your children study or letting them play a game,just remember.they could do both at the same time.51.What can be added to the school thing list according to the passage?A.An iPad.B.An

17、English textbook.C.A pencil.D.A whiteboard.52.How many children can take part in one Futaba game at a time?A.7.B.6.C.5.D.4.53.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?A.Scientists think that we learn better when we are enjoying ourselves.B.Futaba can only be used to teach language

18、s.C.Teachers can make their own questions using Futaba.D.The writer thinks children can study and have fun playing games at the same time.答案A 【解题导语】学生可以在学习的时候娱乐吗?我们一起来看看这篇文章吧!51.A 细节理解题。根据第一段中的But recently,we can add another one to the list:an iPad可知选A。52.D 细节理解题。根据第三段中的a game in which up to four ch

19、ildren try to recognize a spinning object可知答案。53.B 细节理解题。根据第三段中的The game can be used to teach maths,foreign languages or just anything可知,这个游戏可以用来教数学、外语或者任何东西。BCan you imagine a world without the Internet?Now,China has more than 989 million Internet users,according to the China Internet Network Infor

20、mation Centre.Today,13.5%of Chinese netizens(网民)are teenagers.They spend more than ten hours online every week,said Qian Hulin,an Internet expert(专家).Doctor Song in Beijing Xuanwu Hospital said some Chinese netizens who are teenagers often lasted over ten hours to play online games.The main reasons

21、why teenagers surf the Internet are to search for information,to communicate with others and to have fun.On the Internet,teenagers can find almost everything.And surfing the Internet can help students with their homework and widen(扩展)their knowledge.Li Dong,a teacher at No.41 Middle School in Shijia

22、zhuang,likes her students using the Internet.When we talk in class,students who surf the Internet usually know more background information than the others,she said.In addition,people can use the Internet to write stories and send emails.Many teenagers keep in touch with their friends online.It is ch

23、eaper than phoning somebody far away and also much quicker.54.Song said some teenagers continued for more than ten hours.A.playing online gamesB.searching for informationC.chatting with their friendsD.sending emails to others55.The Paragraph 3 is mainly about.A.the number of Chinese netizensB.expert

24、s opinions on the Internet.C.teenagers reasons for using the InternetD.disadvantages of the Internet56.Li Dong likes her students using the Internet because.A.she thinks it can help students spend less time on homeworkB.she thinks her students can get more background informationC.she wants her stude

25、nts to talk to her about their hobbies and interestsD.she wants to know what her students do and think about at home答案B 【解题导语】本文主要讲中国网民的年龄以及网络给人们的生活带来的便利。54.A 细节理解题。由第二段中的Doctor Song in Beijing Xuanwu Hospital said some Chinese netizens who are teenagers often lasted over ten hours to play online ga

26、mes可知选A。55.C 段落大意题。由第三段第一句话可知,该段介绍了青少年使用网络的原因。56.B 细节理解题。由第四段中的When we talk in class,students who surf the Internet usually know more background information than the others可知选B。Alnwick Castle is a real castle in England.It is about 250 miles northeast to Oxford,about twenty miles south to Scotland a

27、nd forty miles north to Newcastle.During our wonderful and special trip,we knew that the castle was first built for military(军事的)use in 1096.Since 1309 it has become a living house.Some modern things were added in the castle gradually.It was even one of the first homes in England to have electricity

28、(电).Now it is a comfortable and large place to live.After Windsor Castle,it is the second largest castle in England that people lived in.The Percy family live in the castle but now they only use a part of it.They open the castle to the public throughout the summer.This castle is also the place that

29、is popular with directors.The director of Harry Potter movies chose Alnwick Castle as Hogwarts(霍格沃兹魔法学校).CBoys and girls,today we will take a special kind of trip!We will not leave the school,but we will be able to see a faraway place by taking a tour on the Internet.We call this an online trip beca

30、use it is on the computer.Today,we will visit Alnwick Castle.Mr Johnson teaches us geography.After saying that in class,he taught us how to use the computer to visit the castle.57.A,B,C,D stand for the four places mentioned in the underlined sentence.Which stands for Alnwick Castle?58.What are the u

31、ses of Alnwick Castle nowadays?A place for people to visit.It is used as a military tower.It is the living house of the Percy family.It is the location(外景拍摄地)of the movies.A.B.C.D.59.Whats the Chinese meaning of directors?A.经理B.校长C.画家D.导演60.Which of the following is TRUE?A.The castle became a living

32、 house in the early 14th century.B.Alnwick Castle is the largest castle in England.C.Now you cant find any modern things in this old castle.D.The owners of the castle didnt use electricity in the castle.答案C 【解题导语】本文介绍了一次有关Alnwick Castle的奇妙旅行。57.C 细节理解题。由画线句中的northeast to Oxford可知,Alnwick Castle是B、C、

33、D 中的一项,由about twenty miles south to Scotland and forty miles north to Newcastle可知,Alnwick Castle位于中间。故C项所在位置符合题意。58.B 细节理解题。根据第二段中的内容可知,现在Alnwick Castle供人们参观、Percy家族居住和拍摄电影使用。59.D 词义猜测题。结合下文中的The director of Harry Potter movies和选项可知D项符合语境。该城堡应是受到导演的欢迎。60.A 细节理解题。根据第二段中的Since 1309 it has become a liv

34、ing house可知答案。DI sometimes get up at three or four in the morning and I surf the Internet.I often check my email forty times a day.I often spend more than three hours one time on the Internet.I spend more time in chat rooms than with my real-life friends.Do you know any people like these?They are pa

35、rt of a new addiction(瘾)called Internet addiction.Internet addicts spend at least thirty to forty hours online every week.The use of the Internet can be an addiction like drug(毒品)use.People lose control of the time they spend on the Internet.For example,one college student had been missing for sever

36、al days.His friends were worried,and they called the police.The police found the student in the computer lab he had been surfing the Internet for several days straight.Studies show that about 6%to 10%of Internet users become addicted.And people worry about the teens because the Internet is changing

37、the playing field for some of them.They spend more time in cyberspace than in the real world of friends and family.Is surfing the Internet a hobby or an addiction for you?You may have a problem if you have these symptoms(症状):You do not go to important family activities or you do not do schoolwork be

38、cause you like to spend hours on the Internet.You cant wait for your next online time.You plan to spend a short time online,but then you spend several hours.You go out with your friends less and less.61.What does the beginning of the passage tell us?A.How to become an Internet addict.B.What an Inter

39、net addict usually does.C.Where to find an Internet addict.D.Why to write this passage.62.How does the writer describe the addicts use of the Internet?A.It is something like having meals.B.It is a way of producing drugs.C.It is like taking drugs.D.It is like having a good weekend.63.The example in P

40、aragraph 6 shows that.A.Internet problems are more serious among the college studentsB.Internet addicts usually stay in the computer lab without sleepC.some of the Internet users have already been seriously addictedD.the police often help to find those Internet addicts64.Why do people worry about th

41、e teens?A.Because the teens are wasting too much money.B.Because the teens like to study on the Internet.C.Because the playing field for the teens will disappear.D.Because more and more teens will become addicted to the Internet.65.What is the writer trying to tell us at the end of the passage?A.How

42、 to know if youre an Internet addict.B.Go to family activities more often.C.Do things as you have planned.D.Stay with your parents as often as possible.答案D 【解题导语】网络在人们的生活中既有积极作用,也有消极作用。许多人上网成瘾,不能自拔。你是否也上网成瘾了呢?61.B 细节理解题。短文的开头列举了一些上网成瘾的人的行为,故选B。62.C 细节理解题。由第五段中的The use of the Internet can be an addic

43、tion like drug(毒品)use可知C项符合原文的表述。63.C 推理判断题。该段主要讲了一个大学生失踪了好几天,他的朋友非常担心并报了警,结果却发现他一直在上网的故事。这说明一些上网的人已经有很大的网瘾了,故选C。64.D 细节理解题。由第七段中的people worry about the teens.than in the real world of friends and family可知选D。65.A 作者意图题。文章在结尾处列举了上网成瘾的症状,告诉我们如何判断自己是不是网络瘾君子。九、任务型阅读(每小题2分,共10分)Computers can injure(伤害)yo

44、u.Most other injuries happen quickly.But computer injuries happen slowly.Now learn to use a computer safely.Your eyes.Too much light can injure your eyes,so never sit too close to a computer screen.Your eyes should be at least 50 centimetres(厘米)from the screen.Sometimes remember to look away from it

45、.This gives your eyes a rest.When you use a computer,the window should be on your left or your right.If it is behind you,the light will reflect(反射)on the screen.If the window is in front of you,the sun and the screen will both shine into your eyes.Your back.Some people sit for many hours in front of

46、 a computer.If you sit in the wrong way,you can injure your back or your neck.So you should sit with your back straight.The top part of the screen should be in front of your eyes.Your forearms,wrists and the upper part of your legs should all be parallel(平行的)to the floor.If you are sitting for a lon

47、g time,get up every 30 minutes and exercise your arms,legs and neck.Enjoy your computer,but use it safely.66题完成句子;67、68题简略回答问题;69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语66.Your eyes should be at least from the screen.67.Where should the window be when you use a computer?68.How often should you get up if you are

48、sitting for a long time?69.70.答案 【解题导语】本文介绍了如何正确、安全地使用电脑,来防范电脑造成的伤害。66.50/fifty centimetres 67.The window should be on your left or your right.68.Every 30/thirty minutes.69.Now learn to use a computer safely.70.如果你坐姿不对,你会使你的后背或颈部受伤。十、根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词(每小题1分,共10分)The Internet is educationa

49、l.Many people think children should be 71.(allow)to surf the Internet as they wish.In this way,they can look through different subjects on different 72.(kind)of websites according to their own interest.But in my opinion,children should always be watched while they are 73.(surf)the Internet.Many webs

50、ites have information 74.pictures that children should not see.They may have a bad influence(影响)on childrens 75.(develop).Also,it is more dangerous to let children use chat rooms(聊天室)by 76.(they).Many parents tell their children not to talk to 77.(strange)on the street,and they should be careful of

51、whom their children talk to on the Internet,78.t.Whats more,sitting in front of a computer 79.a long time isnt good for childrens eyes,so parents should monitor(监督)the time that children spend on the Internet.In a word,children should be kept away from anything that could be bad for them.I really 80

52、.bthat it is necessary for parents to watch their children when they use the Internet.答案71.allowed72.kinds73.surfing74.and75.development76.themselves77.strangers78.too79.for80.believe 十一、基础写作(共20分)(A)连词成句(每小题1分,共5分)81.before,we,set up,going,should,a,time.82.seconds,you,my,gift,will,receive,in.83.mak

53、e,by,who,hand,can,coat,a?84.much,cooking,time,takes up,my mum.85.used to,far,people,write,away,to,letters,friends.答案81.We should set up a time before going82.You will receive my gift in seconds83.Who can make a coat by hand84.Cooking takes up my mum much time85.People used to write letters to friend

54、s far away(B)书面表达(15分)请以Online Shopping为题,写一篇英语短文,描述网购的优缺点,并谈谈自己的看法。要求:80词左右。Online Shopping答案【范文赏读】Online ShoppingThere are many ways of shopping,and online shopping is one of the most popular ways now.Online shopping has some advantages.First,you can shop at home.Its more convenient.It can save no

55、t only your time but also your energy.Second,the prices of the goods online are sometimes lower than those in physical stores.But shopping on the Internet also has some disadvantages.For example,paying on the Internet sometimes is not safe.Whats more,the things you receive are not always the same as the pictures online.In my opinion,I prefer to just sit on the sofa to pick the things that I need rather than walk the whole day in the mall.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1