1、单元综合检测第一至第五大题 听力部分 略六、单项选择(每小题1分,共10分)31.Kunming is famous its beautiful scenery(风景).A.forB.ofC.asD.to32.When is the National Memorial Day(国家公祭日)?On December 13.And it can us of the hard days in the past.A.remember B.remindC.returnD.raise答案31.A 句意:昆明因它美丽的风景而出名。be famous as作为出名,其后一般接表示某种身份或职业的名词;be f
2、amous for因出名,其后接出名的原因。故选A。32.B国家公祭日是什么时候?12月13号。它会提醒我们不要忘记过去的艰苦日子。remind sb.of.使某人想起。33.A number of students playing on the playground.The number of them more than 100.A.is;is B.are;isC.are;areD.is;are34.I dont know if Lisa to the party this week.If she,Ill call you at once.A.comes;comes B.will come
3、;comesC.will come;will come D.comes;will come答案33.B 句意:许多学生正在操场上玩。他们的数量超过100人。a number of意为许多,后接可数名词复数,谓语动词用复数;the number of意为的数量,后接可数名词复数,谓语动词用第三人称单数形式。34.B 第一个if是否引导宾语从句,且时间状语是this week,故用一般将来时。第二个If如果引导条件状语从句,主句是一般将来时,从句常用一般现在时表示将来,且从句主语she为第三人称单数,故用comes。35.I heard there were beautiful red leave
4、s in the mountains,but I cant see now.A.some;someB.any;anyC.any;someD.some;any36.Look!Your teacher Miss White is over there.No,it cant be her.She to Beijing.A.has gone B.has been C.wentD.will go答案35.D 句意:我听说山里有一些漂亮的红色树叶,但是现在我一点也没有看见。some常用于肯定句中,any常用于否定句和疑问句中。36.A看!你们的White老师在那边。不,那不可能是她。她已经去北京了。hav
5、e/has gone to表示去了某地还未回来;have/has been to表示(曾经)去过某地(已经回来了)。根据题意可知应选A。37.Our teacher warns us not too much time on the Internet.A.to spendB.spentC.spendingD.spend38.Most of the wild animals are because of their bad living environment.So we must do something to save them.A.in peaceB.in balanceC.at work
6、D.in danger答案37.A 句意:我们的老师告诫我们不要花太多时间在网上。warn sb.not to do sth.告诫某人不要做某事。38.D大部分的野生动物由于恶劣的生存环境而处于危险状态。因此我们必须做些事情来拯救它们。根据So we must do something to save them可知in danger符合题意。39.When you are in trouble,please ask the teachers for help.They will help you laughing at you.A.plenty ofB.instead ofC.full ofD
7、.because of 40.Shall we go to the supermarket after school?I need to buy something.Lets meet at the school gate at 5:00 p.m.A.It doesnt matter.B.Are you OK?C.Why not?D.Thats right.答案39.B 句意:当你有麻烦的时候,请向老师寻求帮助,他们将会帮助你而不是嘲笑你。instead of意为代替,而不是,后接名词、代词或者动词的-ing形式。40.C放学后,我们去超市好吗?我需要买点东西。为什么不呢?我们下午五点在学校大
8、门口见面吧。It doesnt matter没关系;Are you OK你还好吗;Why not为什么不呢;Thats right那是对的。根据句意可知选C。七、完形填空(每小题1分,共10分)Do you know why different animals have their special colours?These colours seem to be mainly used to 41themselves.Some birds like eating locusts(蝗虫),but birds cannot 42catch them.Why?It is because locust
9、s change their 43with the change of the colours of crops.When crops are green,locusts become green.But as the harvest time comes,locusts change 44the same brown colour as crops have.Some other pests whose colours are different from plants are easily found and eaten.So they have to hide themselves fo
10、r their lives and appear only 45.Bears,lions and other animals 46quietly through forests.41.A.show B.protectC.killD.interest42.A.easilyB.freelyC.safelyD.slowly43.A.sizes B.smellsC.coloursD.shapes44.A.at B.intoC.forD.with45.A.in the morningB.at noon C.at nightD.in the daytime46.A.jumpB.fightC.moveD.e
11、atThey cannot be easily seen by hunters 47their colours are much like the trees.Colours are useful not only on land,but also in the 48.A kind of fish can give out a kind of black liquid(液体)when they face 49.The liquid spreads over quickly,so they cannot be found by their enemies and can quickly swim
12、 away.That is 50they can live safely though they are not strong at all.So colours are really useful to animals.47.A.becauseB.soC.andD.although48.A.forestsB.desertC.seaD.mountains49.A.competition B.factsC.dangerD.mistakes50.A.whyB.whenC.howD.where答案 【解题导语】这篇短文主要介绍了动物是如何利用颜色来保护自己的。41.B 根据下文可知,此处指的是它们的
13、颜色主要用来保护它们自己。42.A 根据上下文可知,此处指的是鸟类不能轻易捉住它们。43.C 根据下文中的with the change of the colours of crops可知,此处指的是蝗虫随着庄稼的颜色变化而改变自己的颜色。44.B 结合语境可知,此处指的是变成和庄稼一样的颜色。change into.变成。45.C 结合语境可知,此处指的是它们只在夜间出现。46.C 结合语境可知,此处指这些动物在森林里面静悄悄地移动。47.A 空处前后是因果关系,空后表示原因,故选A。48.C 由前面的not only on land和后面的A kind of fish可知此处指在海里。49
14、.C 根据下文中的they cannot be found byswim away可知,此处指的是当它们面临危险时。danger危险。50.A 结合语境可知,此处指那就是为什么尽管它们一点也不强大,却能安全地生存。八、阅读理解(每小题2分,共30分)AMISSING CATWe cannot find our cat!We miss him very much.Please help us!HOW HE LOOKSHe is brown and white.His front paws(爪子)are white like boxing gloves.His name is Boxer.HOW
15、HE SOUNDSBoxer is big,but he cries like a kitten(小猫).If you hear a tiny(微小的)meow and see that it is coming from a big,strong cat,then you have found Boxer!IF YOU SEE HIMPlease call 555-5555 or bring him to our house at 10 Cherry Lane.We will give you a reward(奖励).51.What is the purpose of the materi
16、al above?A.To sell a cat.B.To buy a cat.C.To show a lovely cat.D.To find a missing cat.52.Which of the following is completely right about the cat?53.What should you do if you see the cat?A.Leave him alone.B.Bring him to the police.C.Keep him in the house.D.Either call or see the owner.答案A 【解题导语】这是一
17、篇寻物启事,介绍了一只丢失的猫的相关信息。51.D 推理判断题。根据表格左侧的标题MISSING CAT可知,这是一篇寻找丢失的猫的寻物启事。52.A 细节理解题。根据表格右侧的HOW HE LOOKS和HOW HE SOUNDS两部分内容可知选A。53.D 细节理解题。根据表格右侧的IF YOU SEE HIM部分的内容可知,如果发现了这只猫,可以打电话给猫的主人,也可以直接送到猫的主人家,故D项正确。BRound eyes,round head,round ears,round body!What is this lovely little animal?It looks like a b
18、ear.But it is not a bear.Its a koala.People in Australia love koalas and take care of them.They have set up places for them to live safely.No one can kill them for their pretty fur.When a koala is born,it has no fur.And it is not as big as your little toe(脚趾)!The mother koala has a pouch(育儿袋)in the
19、front of her body.The baby goes into this warm pouch.There it stays for about six months.The koala could not live without a special kind of tree.The tree gives it both its home and its food.For most of the day the koala sleeps in the tree.At night the koala looks for food.It may go miles to find it.
20、It likes the leaves of the tree.It eats more than one pound each night!How lovely the koalas really are!54.How big is a koala when it is born?A.Its as big as a cat.B.Its as big as a bear.C.Its bigger than your little toe.D.Its smaller than your little toe.55.Koalas cannot live without a special kind
21、 of tree because.A.they have to keep cool under the treeB.they eat the fruit on the treeC.they stay in the tree all the timeD.they live in the tree and get food from it56.What is the passage mainly about?A.How people in Australia protect koalas.B.Lovely koalas in Australia.C.A special kind of tree.D
22、.The way mother koalas take care of their babies.答案B 【解题导语】本文主要介绍了考拉的一些特征和习性。54.D 细节理解题。根据第四段中的When a koala is born,it has no fur.And it is not as big as your little toe(脚趾)可知选D。55.D 细节理解题。根据第五段中的The tree gives it both its home and its food可知选D。56.B 主旨大意题。由文章第一段中的What is this lovely little animal和最后
23、一段How lovely the koalas really are可知,文章主要介绍的是澳大利亚的考拉,故答案为B。CWe often hear stories of animals rescuing people.But now someone has managed to return the favour(恩惠).The event took place on one snowy January morning.Thomas Smith was walking his dog,Jack,in the park.As I was walking,I just saw Jack runni
24、ng onto the ice towards the ducks in the middle,and then he fell into the water and couldnt climb out,said Smith.He realized he had no choice but to try and save his dog.Someone else told me the lake was only one-metre deep,but it was at least twice that.I had to break my way through the 6cm ice.Fin
25、ally,I got Jack by the neck and pulled him out.I dont think Id ever felt so cold by the time we got back to dry land.And when we got there,everyone was asking if Jack was okay no one was particularly worried about me!A neighbour,Julie Brown,saw it all happen.The dog went onto an icy lake.All of a su
26、dden,it started to go under.There were crowds of people around,and they were all shouting and screaming.Before I knew it,the owner(Smith)was in the water forcing his way through the ice.I cant stop imagining how cold it was.Everyone was very nervous,but he was as cool as a cucumber he just crawled b
27、ack out,put the dog on its lead(皮带),and went home.Many regard him as a hero,but Mr.Smith is quitelaid-back(安详放松的)about it.Most dog owners are the same as me.They would do what I did without a second thought.But in the future,Im going to make sure hes on a lead near any icy pond.Pets are members of o
28、ur family.Would you do the same for them?57.What happened on a cold January morning?A.Mr.Smith met Jack in the park.B.Mr.Smith ran after Jack on the ice.C.Jack fell from the ice into the water.D.Jack played with the ducks in the water.58.The underlined phraseas cool as a cucumberin Paragraph 3 means
29、.A.relaxedB.proudC.shyD.brave59.In the last paragraph,the writer asks a question to.A.suggest keeping pets for funB.remind people to put their dogs on a leadC.encourage people to take good care of their petsD.advise people not to leave their dogs near icy ponds60.What is the best title of the passag
30、e?A.A Mans Pet DogB.A Man Saved His Pet DogC.The Danger on the Icy LakeD.Suggestions for Pets Owners答案C 【解题导语】本文讲的是Thomas Smith救自己的狗Jack的故事。这个故事告诉我们,宠物是我们的家庭成员,我们应该好好照顾它们。57.C 细节理解题。根据第二段中的I just saw Jack running onto the ice.fell into the water and couldnt climb out可知答案为C。58.A 词义猜测题。结合画线短语前表示转折语气的b
31、ut可知,所有人都很紧张,但是他却只是把狗拴在皮带上回家了,这说明他很镇定、放松,故答案为A。59.C 推理判断题。通读全文可推断,最后一段中的问句Would you do the same for them的言外之意是呼吁人们好好照顾他们的宠物,故答案为C。60.B 标题判断题。通读全文可知,本文的最佳标题是B项一个男人救了自己的宠物狗。DCheetahs(猎豹)and other big cats(大型猫科动物)are in danger of dying out because they have few places to live and people hunt them.Can w
32、e help these big cats in danger?Wildlife scientists hope so.They are trying to protect the big cats by letting people know about their situation and thinking out some ways to keep them safe.Cheetahs are the worlds fastest land animals.Most cheetahs live in Africa.In the past 100 years,the number of
33、cheetahs living in the wild has changed from about 100 000 to fewer than 12 000.Good news for cheetahs at the Saint Louis Zoo!Three baby cheetahs that were born in November are growing up at the Saint Louis Zoo.The babies do well,the zoos worker,Steve,said.They are very active and playing with each
34、other or with their mom.By raising baby cheetahs,the zoo is working to save cheetahs from dying out.The zoo is also helping protect cheetahs in the wild.We want children to know that cheetahs are in danger,said Steve.It is important to protect their living space.61.Which of the following is TRUE abo
35、ut cheetahs?A.Most cheetahs live in Africa.B.They are the worlds fastest animals.C.They are in danger because of the weather.D.There are about 100 000 of them in the world now.62.What is the good news for cheetahs at the Saint Louis Zoo according to the passage?A.There will be more cheetahs in the w
36、ild.B.Three baby cheetahs are growing up at the zoo.C.There are more and more people visiting the zoo.D.The government will give more money to the zoo.63.What does the underlined word They in Paragraph 4 refer to?A.The workers.B.The scientists.C.Mom cheetahs.D.Baby cheetahs.64.How does the Saint Lou
37、is Zoo help cheetahs?A.By raising baby cheetahs.B.By making laws to keep them safe.C.By sending baby cheetahs into the wild.D.By building more and more houses for them.65.What is the writers purpose?A.To tell us the number of cheetahs.B.To tell us about a zoo with cheetahs.C.To tell us the situation
38、 of cheetahs.D.To encourage us to do something for the zoo.答案D 【解题导语】本文介绍了一种濒临灭绝的大型猫科动物猎豹,以及一家动物园为保护它们所做的努力。61.A 细节理解题。根据第三段中的Most cheetahs live in Africa可知,大多数猎豹生活在非洲。62.B 细节理解题。根据第四段中的Good news for cheetahs at the Saint Louis Zoo!Three baby cheetahs that were born in November are growing up at the
39、 Saint Louis Zoo可知选B。63.D 代词指代题。根据前句中的The babies do well可知,They指的是猎豹宝宝。64.A 细节理解题。根据最后一段中的By raising baby cheetahs,the zoo is working to save cheetahs from dying out可知答案。65.C 推理判断题。根据第二段中的They are trying to protect the big cats by letting people know about their situation and thinking out some ways
40、to keep them safe可推知C项符合题意。九、任务型阅读(每小题2分,共10分)If you have a pet,like many people,you care for it just like your child.Meeting its needs and desires is an important part of your life,because you want it to be happy.However,there is one thing that it needs but cant tell you about:that is music.There a
41、re a few reasons why your pet should listen to music.Many pet owners play some music for their pets,because this can help their pets to feel better when they are at work.Most people are out throughout the day,leaving their pets alone at home.To make their pets feel comfortable and safe,they try play
42、ing some music before they leave the house.This works on all pets and makes them more comfortable to be alone at home.You might have to change the music to see what kind of music is best for your pet.If you want to calm your pet down,you will need to play soft music instead of hard rock or hip-hop,w
43、hich might make your pet excited.Also,you need to know that different pets respond(对做出反应)differently to music.Country music has also been found to work well to calm some pets down.And piano music works well on most pets,but it works best on cats.66 题完成句子;67、68题简略回答问题;69题找出并写下第三段的主题句;70题将文中画线句子译成汉语66
44、.If you have a pet,you care for it just like.67.Why do you need to meet your pets needs and desires?68.Do all pets respond to music in the same way?69.70.答案 【解题导语】本文主要介绍了音乐可以使宠物放松,并且不同的宠物需要不同的音乐。66.your child67.Because I want it to be happy.68.No,they dont.69.You might have to change the music to se
45、e what kind of music is best for your pet.70.许多宠物的主人会为他们的宠物播放一些音乐,因为这样可以在他们工作时,帮助他们的宠物感觉更好。十、根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词(每小题1分,共10分)Now there is a big problem.The number of birds is becoming 71.(small)than before.Many birds are in 72.dof dying because of the heavy traffic 73.attacks(袭击)from other a
46、nimals.We have to do 74.sto solve the problem.Many people dont keep their pet cats 75.home.Pet cats are allowed to go outside 76.(free).They catch the birds for food.This can be one of the 77.(reason)why some birds die out in the world.If people keep 78.pet cat,they have to let the cat play inside.D
47、o you have any other better ideas?Well discuss your ideas and carry them out soon if theyre 79.(use).Please call 80.(we)on 305-4888.答案71.smaller72.danger73.and74.something75.at76.freely77.reasons78.a79.useful80.us十一、基础写作(共20分)(A)连词成句(每小题1分,共5分)81.between,play,and,try,keep a balance,to,work.82.withou
48、t,Jim,saying,left,right away,word,a.83.there,as well,I,will,go.84.please,you,give,some,orange juice,will,me?85.cut,its,trees,down,wrong,to,many.答案81.Try to keep a balance between work and play82.Jim left right away without saying a word83.I will go there as well84.Will you please give me some orange
49、 juice85.Its wrong to cut down many trees(B)书面表达(15分)假设你是李华,在网上看到了Wildlife Protection Club(野生动物保护俱乐部)招募志愿者的广告。请你根据表格信息用英语写一封信给俱乐部主席Mr.Brown,申请加入该俱乐部。注意:1.词数70左右,信的开头和结尾已给出,不计入总词数;2.信须包括所有要点,申请理由用23句适当发挥;3.不得透露班级、姓名等任何个人真实信息。Dear Mr.Brown,I read your advertisement on the Internet and I would like to
50、join the Wildlife Protection Club.I am looking forward to hearing from you.Yours sincerely,Li Hua学校阳光中学年级八年级性格勤奋、乐于助人申请理由从小喜爱动物联系方式0510-87654321,答案【范文赏读】Dear Mr.Brown,I read your advertisement on the Internet and I would like to join the Wildlife Protection Club.Im an eighth grade student from Sunsh
51、ine Middle School.I am very hard-working and helpful.In my spare time,I love playing basketball and travelling.I loved animals when I was very young.I would like to join the club and learn more about animals.Whats more,I really hope to do something for animals.I will be very happy if I can be a member of your club.Please call me on 0510-87654321 or e-mail me at .I am looking forward to hearing from you.Yours sincerely,Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有