ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:50 ,大小:270KB ,
资源ID:355088      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-355088-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第一册 UNIT 4 NATURAL DISASTERS .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第一册 UNIT 4 NATURAL DISASTERS .ppt

1、五 必修第一册 Unit 4Natural Disasters(限时35分钟).阅读理解A(2021南昌模拟)Musicals in Washingtons Historic National Theatre in 2020The Last ShipFriday,March 27Sunday,April 5$49$154THE LAST SHIP,inspired by Stings 1991 album The Soul Cages and his own childhood experiences,tells the story of a community in Tyne and Wea

2、r.Sting will star and perform the role at every performance.It features an original score with music and lyrics by Sting as well as a few of his best-loved songs:Island of Souls,All This Time and When We Dance.Learn more at TheLastShipM.Recommended for ages 13 and up.Run time:Approximately 2 hours,3

3、0 minutes.The Kings SpeechTuesday,Feb.11Sunday,Feb.16$54$104THE KINGS SPEECH is based on the true story of King George s struggle with a speech problem and the friendship he formed with his doctor,Lionel Logue.With the Nazi threat coming and civil unrest at home,royal secrets explode around the King

4、 as he appears onto the world stage.Recommended for ages 13 and up.Run time:Approximately 2 hours,50 minutes.Blue Man GroupFriday,May 8Sunday,May 17$64$124At BLUE MAN GROUP,youll rock,laugh,and party!As three blue men explore our world,together well discover music,comedy and surprises at every turn.

5、It is perfect for audiences of all ages and cultural backgrounds,and returns to D.C.with new music,fresh stories,custom instruments like never before.Recommended for ages 4 and up.Run time:Approximately 1 hour,30 minutesSummer:The Donna Summer MusicalWednesday,July 22Sunday,Aug.2$54$114Donna Summer

6、was a girl from Boston with a voice from heaven.With a score featuring more than 20 of Summers classic hits including Love to Love You Baby,Bad Girls and Hot Stuff,this electric experience is a moving tribute to the voice of a generation.Recommended for ages 13 and up.Run time:Approximately 1 hour,4

7、0 minutes.【文章大意】文章主要介绍了2020年华盛顿国家剧院上演的四部音乐剧。1.In which musical can you enjoy the song All This Time?A.The Kings Speech.B.The Last Ship.C.Blue Man Group.D.Summer:The Donna Summer Musical.【解析】选B。细节理解题。根据第一部音乐剧The Last Ship中的“.Sting as well as a few of his best-loved songs:Island of Souls,All This Time

8、 and When WeDance.Learn more at TheLastShipM.”可知,在The Last Ship可欣赏到All This Time。故选B项。2.When is the musical The Kings Speech scheduled to open?A.Tuesday,Feb.11.B.Friday,March 27C.Sunday,May 17.D.Wednesday,July 22.【解析】选A。细节理解题。根据The Kings Speech中的“Tuesday,Feb.11Sunday,Feb.16”可知,音乐剧The Kings Speech于2月

9、11日星期二开演。故选A项。3.What is the ticket price range of Summer:The Donna Summer Musical?A.$49$154.B.$64$124.C.$54$104.D.$54$114.【解析】选D。细节理解题。根据Summer:The Donna Summer Musical中的$54$114可知,答案是D项。【知识拓展】词汇积累approximately adv.大约;近似地civil adj.公民的;平民的royal adj.王室的;皇家的audience n.观众;听众B(2021济南模拟)This season,the bus

10、hfires in Australia have burned more than 12.35 million acres of land.At least 25 people have been killed and 2,000 homes destroyed.According to the BBC,this is the most casualties(伤亡)from wildfires in the country since 2009.The University of Sydney estimates that 480 million animals have died in So

11、uth Wales alone.Zeke Hausfather,an energy systems analyst and climate researcher at Berkeley Earth,said warmer temperatures and extreme weather have made Australia more susceptible to fires and increased the length of the fire season.“The drier conditions combined with record high temperatures in 20

12、19 created main conditions for the disastrous fires.Australias fires were worsened by the combination of those two.2019 was the perfect storm for being the warmest year on record for Australia and the driest year on record for Australia,”Hausfather added on Friday.Kevin Trenberth,a senior scientist

13、at the US National Center for Atmospheric Research,said warmer ocean temperatures are also contributed to more variable weather around the world.Trenberth believes that global warming contributed to energy imbalances and hot spots in the oceans,which can create a wave in the atmosphere that locks we

14、ather patterns in places,causing longer rain events in Indonesia,for example,and at the same time contributing to drought in Australia.He said that once an area experiences drought conditions for two months or more,it increases the risk of fires catching and spreading.Those changing weather patterns

15、 due to global warming make drought events longer.Climate experts stress that climate change is not the only factor in the severity of wildfires.How land is managed can also impact the amount of fuel available for fires.Practices like controlled burns and other factors can impact the risk to people

16、and property,such as warning systems and the type of development in a given area.Changing those policies has great potential to limit future damage from wildfires along with changes to how fire management resources are dispatched(派遣).4.What are the numbers about in Paragraph 1?A.The causes of Austra

17、lian fires.B.The results of Australian fires.C.The damaged areas of Australian fires.D.The property destruction of Australian fires.【解析】选B。推理判断题。由第一段“This season,the bushfires in Australia have burned more than 12.35 million acres of land.At least 25 people have been killed and 2,000 homes destroyed

18、.”(这个季节,澳大利亚的森林大火已经烧毁了1 235万英亩多的土地。至少25人死亡,2 000家房屋被毁。)本段数据表明森林大火产生的严重后果。5.Which of the following best explains“susceptible to”in the second paragraph?A.Very quickly to adapt to.B.Very seriously to focus on.C.Very likely to be influenced by.D.Very easily to be protected against.【解析】选C。词句猜测题。由第二段“Zek

19、e Hausfather,an energy systems analyst and climate researcher at Berkeley Earth,said warmer temperatures and extreme weather have made Australia more susceptible to fires and increased the length of the fire season.”(伯克利地球分校的能源系统分析师、气候研究员Zeke Hausfather说,气温升高和极端天气使澳大利亚更容易发生火灾,并延长了火灾季节的持续的长度。)可推测气温升高

20、和极端天气更容易发生火灾,more susceptible to意为“更容易受到”与C项Very likely to“很有可能”意思相近。故选C项。6.What can we infer from Trenberths research?A.Global warming is the root cause of the bushfires.B.Longer dry weather contributes to global warming.C.Warmer ocean temperatures promote fires spreading.D.The imbalanced energy le

21、ads to the temperature rising.【解析】选A。推理判断题。由第三段“He said that once an area experiences drought conditions for two months or more,it increases the risk of fires catching and spreading.Those changing weather patterns due to global warming make drought events longer.”(他说,一旦一个地区经历了两个月或更长时间的干旱,它就会增加火灾蔓延的风

22、险。那些由于全球变暖而改变的天气使得干旱持续的时间更长。)可推断,全球气候变暖是森林火灾的根本原因。7.What does the author intend to do in the last paragraph?A.To stress the effects of Australia fires.B.To show the methods for controlling burns.C.To predict the seriousness of Australia fires.D.To provide some advice about reducing damage.【解析】选D。推理判

23、断题。由第四段“Practices like controlled burns and other factors can impact the risk to people and property,such as warning systems and the type of development in a given area.”(控制烧伤等做法和其他因素可影响对人员和财产的风险,如预警系统和特定地区的开发类型。)可知,作者在最后一段介绍控制火灾造成的伤害的方法。【知识拓展】词汇积累1.estimatev.估计2.susceptibleadj.易受影响的3.disastrousadj.

24、灾难性的4.contribute to sth.是的原因之一5.dispatchv.派遣;调遣长难句分析Trenberth believes that global warming contributed to energy imbalances and hot spots in the oceans,which can create a wave in the atmosphere that locks weather patterns in places,causing longer rain events in Indonesia,for example,and at the same

25、time contributing to drought in Australia.分析:宾语从句的主干为“global warming contributed to energy imbalances and hot spots”。“which can create a wave.in Australia”为定语从句,修饰前面的“global warming.in the oceans”。“that locks weather patterns in places”为定语从句,修饰先行词“a wave”。“causing longer rain events in Indonesia,for

26、 example,and at the same time contributing to drought in Australia”为非谓语动词作结果状语。翻译:Trenberth认为由全球变暖导致的大气能量不平衡和海洋中炎热的地区可以在大气中形成一股浪,从而锁定某些地方的天气模式,比如在印度尼西亚造成更长时间的降雨,同时又导致澳大利亚的干旱。CWhen the tornado(龙卷风)passed,Lewis returned to her house after that awful night,and the Bible was the first thing she looked f

27、or.She had bought it 35 years earlier,at the start of her marriage.Like many folks,shed used it to preserve the familys history:decades-old photos,newspaper obituaries(讣告)of loved ones,a handkerchief from her great-grandmother,even a piece of a scarf her uncle had brought back from the Korean War.Th

28、e Bible was not where she had last seen it,on top of an antique dresser in her bedroom.The only thing left was the solid pieces of marble that had been on the top of the furniture.After an hour of searching,one of the volunteers ran up to her and found the bible while clearing through ruins.She had

29、tears streaming down her cheeks.It had flown about ten feet from the dresser.Surprisingly,while many books had been destroyed beyond recognition,the Bible was still intact,even though it had sat in the rain for days.“It was a miracle,”says Lewis.A few of the Bibles treasures did go missing.Yet ever

30、so slowly,they,too,began reappearing in Lewis life.Days after the Bible was found,volunteers discovered one of the newspaper obituaries outside the home.Two weeks later,a neighbor found another newspaper clipping(剪辑)by her house.“It was a shock,”says Lewis.Now the Bible already has its well-deserved

31、 place of honor,on the dresser.She knows that while every good book tells stories of disastrous weather and unlikely survival,this one actually lived it.8.Why was the Bible the first thing to look for?A.It is a book telling good stories.B.It was a valuable gift for her marriage.C.It records her fami

32、lys trees and history.D.It keeps things recalling familys stories.【解析】选D。细节理解题。由第一段“Like many folks,shed used it to preserve the familys history:decades-old photos,newspaper obituaries of loved ones,a handkerchief from her great-grandmother,even a piece of a scarf her uncle had brought back from the

33、 Korean War.”可知,像许多人一样,她用它来保存家族的历史:几十年的老照片,报纸上亲人的讣告,她曾祖母的手帕,甚至她叔叔从朝鲜战争中带回来的一条围巾。所以首先要找的是圣经是因为圣经记录了回忆家族的故事。9.What does the underlined word“intact”probably mean?A.unfoldedB.newC.undamaged D.fragile【解析】选C。细节理解题。由第二段“Surprisingly,while many books had been destroyed beyond recognition,the Bible was still

34、 intact,even though it had sat in the rain for days.It was a miracle,says Lewis.”可知,令人惊讶的是,尽管许多书被毁坏得面目全非,但圣经仍然完好无损,尽管它遭雨淋了好几天。“这是一个奇迹,”刘易斯说。所以通过上下文的句意,可以判断出下划线的“intact”可能是undamaged“未损坏的”的意思。10.What is the best title for the text?A.The Bible Beats a TornadoB.The Bible Blesses Lewis FamilyC.Antique Tr

35、easures Are Never GoneD.Family Treasures Are Along With Us【解析】选A。主旨大意题。通读全文可知,当龙卷风过去后,刘易斯在那个可怕的夜晚回到了她的家,而圣经是她寻找的第一件东西。因为圣经记录并保存了家族的历史,尽管许多书被毁坏得面目全非,但圣经仍然完好无损,在龙卷风中幸存下来。所以短文主要在叙述圣经经历了龙卷风而幸存下来。故短文的最佳标题为“圣经经历了龙卷风而幸存下来”。【知识拓展】词汇积累1.antique n.古董2.intact adj.完好无损的3.reappear v.再次出现长难句分析Surprisingly,while m

36、any books had been destroyed beyond recognition,the Bible was still intact,even though it had sat in the rain for days.“It was a miracle,”says Lewis.分析:“while many books had been destroyed beyond recognition,”是让步状语从句。“even though it had sat in the rain for days.”是让步状语从句。翻译:令人惊讶的是,虽然许多书被毁得无法辨认,但圣经仍然完

37、好无损,尽管它在雨中淋了好几天。“这是个奇迹,”刘易斯说。.完形填空Sibson was sleeping when he heard the smoke alarm beeping.Sibson rushed down the stairs barefoot to1;he found flames exploded out of the basement(地下室).He ran back upstairs to call 911.But the phone didnt work,and when he tried to go down the outdoor stairway,he was

38、2by a wall of flames.Sibson realized he was trapped(困住).Up a hill3lived Sibsons neighbor,Huggons.He was lying in bed when something like a smoke alarm 4his ears.He jumped out of bed,took his 5and flashlight,and headed down the hillside toward the 6.That was when he saw the rolling heavy smoke.Huggon

39、s dialed 911,and the operator warned him not to7the house.But Huggons said,“There is no way I am going to listen to Sibson 8and die in that fire.”Then Huggons heard“Help!Im trapped!”coming from the second floor balcony(阳台).He entered the house,but soon had to run back to catch his 9.After one more10

40、inside the house,Huggons gave up and 11around back.The wind parted the smoke just12for him to catch sight of Sibson.But there was no way to get to him.He 13the flashlight into the woods and noticed a ladder.He took it over to the balcony and 14Sibson down just as the second floor of the house fell o

41、ff.Sibson is still15when he tells the story.“I was alone that night,”he says.“Then I heard the most beautiful sound in my life.It was Huggons.”【文章大意】本文为记叙文,叙述了在房屋火灾之后,Sibson如何自救,以及他的邻居Huggons如何帮他脱离险境的惊心动魄的故事。1.A.hideB.waitC.checkD.escape【解析】选C。根据后文“他打开通向地下室的门”可以判断Sibson冲下楼梯的目的是“查看一下”到底发生了什么事情。故选C。2.

42、A.burnedB.stoppedC.shockedD.covered【解析】选B。当他正想通过那个楼梯出去的时候,却被一堵火墙给阻拦(stop),故选B。3.A.nearbyB.downC.outD.away【解析】选A。附近山上住着他的邻居Huggons。故选A。4.A.struckB.missedC.touchedD.passed【解析】选A。突然他听到了像烟雾警报器之类的声音。strike ones ears“传进某人的耳朵;突然听到”。故选A。5.A.coatB.keyC.basinD.phone【解析】选D。根据后文Huggons拨打911可知,他是带上了他的电话。故选D。6.A.

43、noiseB.roadC.smokeD.danger【解析】选A。Huggons应该是朝着他所听到的声音方向而去。故选A。7.A.searchB.enterC.leaveD.damage【解析】选B。警察应该是警告Huggons不要进入Sibson的房子。故选enter。8.A.callB.rollC.screamD.sigh【解析】选C。Huggons说他不能听到Sibson的拼命叫喊。应使用scream。9.A.breathB.attentionC.ladderD.flashlight【解析】选A。Huggons进入房子,但由于烟雾很大,他很快不得不跑回来“喘口气”。此处catch one

44、s breath意为“喘口气”。故答案选A。10.A.stayB.chanceC.thoughtD.attempt【解析】选D。在又一次打算进入房子的尝试之后,Huggons最后还是放弃了,绕着圈子回来了。此处应使用attempt(尝试)。11.A.climbedB.circledC.lookedD.jumped【解析】选B。由于烟雾很大,Huggons应该是摸索着绕着从房子里面出来的,故选B。12.A.clearB.openC.enoughD.fit【解析】选C。当风将烟雾吹得足够分散,以致他能够看到Sibson。此处part表示“将分开”,因此不能用open,因此答案选C。13.A.led

45、B.putC.droveD.shone【解析】选D。他用手电筒往丛林中照。此处shine the flashlight为固定说法,意为“用手电筒照”。故选D。14.A.persuadedB.kickedC.pulledD.forced【解析】选C。Huggons将梯子搭在房子上,将Sibson从二楼拽下来。此时二楼房子就要倒了,为了形容动作之快,故用pull。15.A.nervousB.surprisedC.proudD.thankful【解析】选D。根据后文Sibson自己所说的话“我当天晚上是一个人。然后我听到了我生命中最美丽的声音,是Huggons。”可知,他对Huggons心存感激。故选D。熟词生义head vi.出发work vi.运作;起作用part vt.分离;分配;分开句式分析分析:be doing.when.正在这时分析:第一句定语从句修饰名词way;第二句不定式作定语修饰名词way

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1