ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:18 ,大小:96.50KB ,
资源ID:354901      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-354901-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河北拾县梁集中学2017_2018学年高二英语下学期期中试题.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河北拾县梁集中学2017_2018学年高二英语下学期期中试题.doc

1、河北景县梁集中学2017-2018学年高二下学期期中考试英语试卷考试时间:120分钟;满分:150分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10称钟的时间来回答有关小题如阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why does the woman hate skiing with the man?A. It will be cold

2、. B. She dislikes skiing. C. The views are boring.2. What does the woman want to know?A. When the bus will arrive. B. Where the bus stop is. C. Where she can charge her phone.3. What does the man mean?A. He has had enough.B. The woman makes the final decision.C. He isnt satisfied with Gees.4. Where

3、will the woman plant a tree?A. In the garden.B. In the back yard.C. In the front yard.5. What does the man think smells bad?A. The garbage.B. A dead animal.C. Some poison.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各题将给出5秒钟的作答

4、时间。每段对话或独白读两遍。6. What is the man doing?A. Checking in.B. Checking out.C. Booking a hotel7. What does the man ask the woman about?A. Hotel policy.B. Telephone company.C. Hotel charges.8. How much dose the woman spend on her English textbook?A. $198. B. $168 C. $309. What does the man say about the wo

5、mans English textbook?A. It is an old edition B. It is the best-seller one. C. It is too expensive听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the woman like to spend the summer holiday?A. In France. B. In Australia. C. In the Caribbean.11. What does the man think of the holiday in Australia?A . Tiring B. Relaxi

6、ng. C. Exciting.12.What will the woman tell the man?A. Scenic spots in France.B. Holiday plans for Australia.C. Something different and special.听第9段材料,回答第13至16题。13.Why does the woman have to get her hair cut?A. She has an appointment.B. She will receive a customer.C. She will attend a party.14.What

7、does the man suggest?A. Waiting for Marcel.B. Having Tom serve her.C. Calling him tomorrow.15.What time will the woman come this afternoon? A. At 3:00. B. At 3:30. C. At 2:45.16.How will the woman feel about the arrangement? A. Satisfied. B. Upset. C. Disappointed?听第10段材料,回答第17至20题。17.How many Ameri

8、cans are in colleges and universities?A. Nearly half of the Americans.B. 25% of American people.C. About seven million.18.What do college students today have strong opinions about?A. What is right and newB. What is right and wrongC. What is natural and strange19.What causes the usual trouble in Amer

9、ican families?A. Young peoples interest in free lifeB. Young peoples dislike of hard work.C. Disagreements between the young and their parents.20.What is the speaker mainly talking about?A. American college student.B. American ordinary families.C. American population.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小

10、题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AWE BUY MACHINE TOOL COMPANYNYC will buy machine toolsReply 7832673MODERN BEARTIFUL APARTMENTFor sale.Near stationCall Dora 6041360WEST COAST FAST FOODFor sale Upscale quick foodMost popular in countryOnly serious inquiriesCall 3421577FaMOUS D

11、ELI FOR saleQuick takeover and catch seasonOwner will train.Very profitableCall Rity 2299689WANT TRUCK BUSINESSDoing consolidator,containersImport/export,1 truck or manyCall 3328725GOURMET SHOP in heart of wealthy neighborhood is seeking buyers for this outstanding operation.Call Greg 5755718Aunold

12、Bread Clearwater FlaMUST SELL some financialpossessionCall Walter 5304017AUTOMOBILE BUSINESS NOWFOR SALEWill take deal if terms are agreeable.Call Mr.Kent 9497221WANT TO OWNA BEAUTIFUL APARTMENTGood location and good serviceCall Stein 6560232IF you own a small successful business but have not time f

13、or yourself,I am an honest woman looking to become a working partner in your business.Call Mrs.Meikle 478378421What number should you call to buy an automobile business?A. 3421577. B. 9497221.C. 6560232. D. 3328725.22Whom should Dora call?A. Stein. B. Walter.C. Mr.Kent. D. Mrs.Meikle.23What does Mrs

14、.Meikle want to do?A. Run a business. B. Apply for a position.C. Employ a working partner. D. Show her talents in business. BEvery once in a while, it is necessary to take a step back in order to take a long, hard look at where we are in our lives. At this point, it is good to ask yourself a bunch o

15、f critical questions. Are you at the point in your career where you want to be ? Have you so far accomplished all of your goals in life ? If so, then maybe it is time to make goals that stretch yourself a bit more. If you have not accomplished your goals in life, then perhaps you have made the mista

16、ke of setting too many goals or trying to accomplish them at an unnaturally fast pace.It is necessary to set reasonable, intelligent goals in order to succeed in life. Do not be unrealistic because life is not a fairy tale(童话). But you should try to recognize what you want, and to be as specific as

17、possible when attempting to visualize(形象化) or otherwise express what your goals in life are. In order for a goal to sufficiently motivate you, it needs to be a major one. The bigger your goals are, then the more motivated you will need to be to work towards accomplishing them. If you want, for examp

18、le, to be the greatest concert pianist, in the world, then you are going to find yourself a lot more motivated than you would be if your goal were merely to, say, play a couple of Beethoven pieces extremely well. If you are a beginner, then no doubt mastering those tough songs is a very intelligent

19、and realistic goal to set. But if that is your only goal as a pianist, then you will stop growing as a pianist once that goal has been achieved. This is why it is necessary to constantly stop and re-evaluate our goals so that we are aware of what they are, and thus stay motivated.24From the passage,

20、 if your goals have all been achieved, you should then _.A. ask yourself some serious questions B. take a hard look at your successC. set some other intelligent goals D. stretch yourself to relax25By saying “life is not a fairy tale”, the author suggests that you should _ .A. set as big a goal as po

21、ssible B. try hard to realize your dreamC. make your goals practical D. abandon all your ambitions26 To perform several Beethoven pieces well is a goal that _.A. is not suitable for the pianist B. is appropriate(适合的) for a beginnerC. stops you from growing as a pianist D. is very easy to achieve27Wh

22、at is the best title for the passage ?A. Set Intelligent Goals for YourselfB. Try to Accomplish Your GoalsC. Get Yourself More Motivated D. Goals Help You to Succeed CEveryone needs friends. There is an old saying, “Friends are Gods way of taking care of us.” But how do you find real friendship and

23、keep it?The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends. Sally says finding friendship is just like planting a tree. You plant the seed and take care of it to make it grow.First, you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person h

24、as money or good looks. A good friend should be kind and patient. For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints and do his or her best to help. To make a friend, you cannot be too shy. You should make each other happy and share your lives.But things cannot always

25、 he happy. Even the best friends have fights. What should you do when you have a fight with your friend? You have to talk to him or her. When there is no one around, have an honest talk. If he or she doesnt want to talk, you could write a letter.There are three steps to being friends again:Tell him

26、or her how you are feeling; say what your friend has done wrong, and explain why you did this or that. Remember that friendship is the most important thing in your life.28Sally wants to tell students the ways to _.A. find friends B. plant trees C. get happy D. keep fit29What makes good friends? A go

27、od friend should _.A. be lovely and cool B. be kind and patientC. have lots of money D. have good looks30According to the text, you can _ your friend after a fight(吵架).A. buy a present for B. never say a word toC. have dinner with D. write a letter to31What is the best title of the text?A. Teenagers

28、 and friendship B. The good friends around youC. The trouble of growing up D. The care and keeping of friends DDo dogs understand us?Be careful what you say around your dog. It might understand more than you think.A border collie named Rico recognizes the names of about 200 objects, say researchers

29、in Germany. The dog also appears to be able to learn new words as easily as a 3-year-old child. Its word-learning skills are as good as those of a parrot or chimpanzee(黑猩猩).In one experiment, the researchers took all 200 items that Rico is supposed to know and divided them into 20 groups of 10 objec

30、ts. Then the owner told the dog to go and fetch one of the items and bring it back. In four tests, Rico got 37 out of 40 commands right. As the dog couldnt see anyone to get clues, the scientists believe Rico must understand the meanings of certain words.In another experiment, the scientists took on

31、e toy that Rico had never seen before and put it in a room with seven toys whose names the dog already knew. The owner then told Rico to fetch the object, using a word the dog had never heard before.The correct object was chosen in seven out of l0 tests, suggesting that the dog had worked out the an

32、swer by process of elimination(排除法). A month later, Rico remembered half of the new names, which is even more impressive.Rico is thought to be smarter than the average dog. For one thing, Rico is a border collie, a breed (品种)known for its mental abilities. In addition, the 9-year-old dog has been tr

33、ained to fetch toys by their names since the age of nine months.Its hard to know if all dogs understand at least some of the words we say. Even if they do, they cant talk back. Still, it wouldnt hurt to sweet-talk your dog every now and then. You might just get a big, wet kiss in return!32From parag

34、raph 2 we know that _ .A. animals are as clever as human beingsB. dogs are smarter than parrots and chimpanzeesC. chimpanzees have very good word-learning skillsD. dogs have similar learning abilities as 3-year-old children33Both experiments show that_ .A. Rico is smart enough to get all commands ri

35、ghtB. Rico can recognize different things including toysC. Rico has developed the ability of learning mathematicsD. Rico wont forget the names of objects once recognizing them34Which of the following statements is true?A. The purpose of the experiments is to show the border collies mental abilities.

36、B. Rico has a better memory partly because of its proper early training.C. The border collie is world-famous for recognizing objects.D. Rico is born to understand its owners commands.35What does the writer want to tell us?A. To train your dog. B. To talk to your dog.C. To be friendly to your dog. D.

37、 To be careful with your dog.第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every boy and every girl expects their parents to give them more pocket money. Why do their parents just give them a certain amount? _36_ The amount of money that parents give to their children to spen

38、d as they wish differs from family to family. _37_ Some children get weekly pocket money. Others get monthly pocket money.First of all, children are expected to make a choice between spending andsaving. Thenparentsshouldmakethechildren understand what is expected to pay for with the money. At first,

39、 some young children may spend all of the money soon after they receive it. Parents are usually advised not to offer more money until it is the right time. _38_ In order to encourage their children to do some housework, some parents give pocket money if the children help around the home. Some expert

40、s think it not wise to pay the children for doing that. _39_ Pocket money can give children a chance to experience the three things they can do with the money. They can spend it by giving it to a good cause. They can spend it by buying things they want. _40_ Saving helps children understand that cos

41、tly goals require sacrifice. Saving can also open the door to future saving and investing for children. A. One main purpose is to let kids learn how to manage their own money. B. Some children are good at managing their pocket money. C. Because helping at home is a normal part of family life. D. By

42、doing so, these children will learn that spending must be done with a budget(预算). E. Learning how to make money is very important for every child. F. They can save it for future use. G. Timing is another consideration.(考虑)二、完形填空It was 4 oclock in the morning, when I received the phone call.“This is

43、the emergency room calling and your son was just_41_in with severe(严重的) burns on his face, neck and arms. We have called for a(n)_42_and are going to fly him to the burn unit in Seattle.” Seattle was 350 miles from his college, so we knew immediately this was_43_. The doctor described the_44_, which

44、 caused the burns. At 6 am, our son and his friends decided to barbecue hamburgers in the courtyard of their apartment. When they_45_the charcoal(木炭),it burst into flames because they had sprayed too much gasoline(petrol).The flames_46_my sons shirt tail and shot from his waist to well over his head

45、._47_, one of the boys was quick-minded, grasped my son, and_48_him on the grass. While it saved his life, it was not in_49_to save him from severe burns and the terrible scars(伤疤).After he_50_from the treatments, the doctors told him they would not do plastic surgery(整容)for 6 months_51_it takes tha

46、t long for the skin to stop shrinking and wrinkling. So, he had to return to college with scars typical of severe burns.When I was a child, my mother told my sister, who had a 10-inch very_52_scar on her arm, “Nancy, if you ignore the scar, other people will ignore it. It does not mean they will not

47、_53_it, but it means it will not matter to them if it doesnt matter to you.”I_54_this wisdom on to my son. He took my advice to_55_and returned to school with his head held high-glad he was alive.By the end of the six-month waiting period, he decided that the scars did not_56_So he made the_57_to gi

48、ve up any plastic surgery. We all have “scars” that we believe_58_people to keep away from us. And we spend a lot of time thinking that if only we looked differently, or dressed differently, people would like us better.But you see, people will only judge you by your looks, or your clothes, if you ar

49、e judging yourself by these same_59_standards. Put your imperfections out of your mind and concentrate on what you value_60_yourself, and your beauty will shine through.41A. brought B. given C. turned D. showed42A. doctor B. hospital C. aircraft D. ambulance43A. serious B. terrible C. dangerous D. i

50、mportant44A. event B. process C. reason D. accident45A. got B. lit C. burned D. moved46A. took B. held C. caught D. attracted47A. Fortunately B. Surprisingly C. Happily D. Slowly48A. Pushed B. threw C. dropped D. rolled49A. shape B. place C. fact D. time50A. benefited B. recovered C. suffered D. rel

51、axed51A. if B. while C. because D. although52A. normal B. Violent C. obvious D. popular53A. mention B. notice C. laugh D. hide54A. sent B. kept C. handed D. passed55A. heart B. life C. practice D. considerate56A. grow B. matter C. exist D. appeal57A. mistake B. effort C. decision D. request58A. invi

52、te B. cause C. allow D. Remind59A. false B. strict C. moral D. general60A. by B. over C. beyond D. Within第II卷(非选择题)第二节 语法填空(共小题,每小题1.5分,满分5分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。As an old English saying goes, “honesty is the best policy”. It is more than an old clich(陈词滥调), but 61 good way to live yo

53、ur life.First, honesty is the 62 (easy) choice that we can make. When people get caught in lies, it always costs them something. Many relationships are destroyed by lies.Second, honesty gives us much 63 (free). Many people believe that being honest limits them in life, but that is not true. Sooner o

54、r later those dishonest people 64 (pay) a price for their acts; on the contrary, when we are honest, we are 65 (true) free.If there were two people 66 (stand) before you, a person with a record of being honest and a person 67 is known to be dishonest, who would you be more likely 68 (believe)? Im su

55、re most people would side with the honest person. 69 we live in the truth or we live in lies. Truth sets us free and lies leave us in nothing but more troubles. Honesty is a choice that we make each day. The choice is 70 (you). What will you choose?第四部分写作(共两节;满分25分) 第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上

56、老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear schoolmates,In order to get high school students to attaching importance to the environment and raise our aw

57、areness to protect the environment, and China Daily is planning to hold an interest knowledge contest. A contest starts on October 14th and end on 31st. Remember, you can take the contest in China Daily newspaper, that is very popular among high school student. The answer sheet must cut from the new

58、spaper and sent to China Daily after the deadline.Please pay more attention to the related information of the contest and take an active part in them on time.Students Union第二节: 写作(25分)假设你是Linda ,你现在正感到生活不快乐,不健康,有压力,可又不知道如何改变自己的生活方式,于是写信给你的一个好朋友,请求他/她提些建议。下面是你的朋友提的几点建议,请你按照以下内容给Linda回一封信(约100词左右)1要有足

59、够的睡眠,至少8小时,这样才能精力充沛(energetic adj.)、学习积极(active)。2多锻炼是非常重要的。3多吃水果和蔬菜,不要吃垃圾食品(junk food)。4学习之余听听音乐可以减轻压力。5尽可能地微笑,它会帮助你快乐、忘记烦恼。 15 A A B CA 610 B C A C B 1115 A B C B C 1620 A C B C AA篇21B 22A 23B【解析】这篇文章提供了一些广告信息。21细节理解题。根据AUTOMOBILE BUSINESS NOW,FOR SALE,Call Mr.Kent 9497221,所以选B。22细节理解题。MODERN BEAR

60、TIFUL APARTMENT,For sale.Near station,Call Dora 6041360以及WANT TO OWN,A BEAUTIFUL APARTMENT,Good location and good service,Call Stein 6560232,所以选A。23细节理解题。根据I am an honest woman looking to become a working partner in your business.Call Mrs.Meikle 4783784 可知Mrs.Meikle想要找工作,所以选B。B篇24C 25C 26B 27AC篇28A

61、29B 30D 31D【解析】试题分析:28A 细节题。根据第二段第一行 The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends.说明Sally Seamans是向我们介绍任何找到朋友。故A正确。29B 细节题。根据第二段第二行A good friend should be kind and patient.说明B正确。30D 细节题。根据第四段最后一句If he or she doesnt want to talk, you could write a letter.说明D正

62、确。31D 主旨大意题。本文讨论的是如何去找到朋友,如何来维持友谊。故D正确。考点:考查教育类短文阅读点评:本文讨论的是如何去找到朋友,如何来维持友谊。考查细节题较多,在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,因为这类题的答案在文章中可以直接找到。D篇32C 33B 34B 35C【解析】试题分析:文章讲述了一些科学家们有趣的最新发现,即小狗能理解人们的意思,并能做出相应判断的能力。文章通过一系列的测试证明了此观点。32C 本题考查细节理解。根据原Its word-learning skills are as good as those of a parrot or c

63、himpanzee(黑猩猩).间接表达了黑猩猩的学习能力比较强。33B 本题考查细节理解。根据原文的第一个实验:As the dog couldnt see anyone to get clues, the scientists believe Rico must understand the meanings of certain words.根据原文的第二个实验:The correct object was chosen in seven out of l0 tests, suggesting that the dog had worked out the answer by proces

64、s of elimination可以说明小狗能够辨识以前未曾看到的物品。所以答案选择B。34B 本题考查细节理解。根据原文In addition, the 9-year-old dog has been trained to fetch toys by their names since the age of nine months.可以推断出这只狗早前就受到良好的训练,所以才比别的够稍微聪明一些。35C 本题考查作者的写作态度和意图。根据原文Still, it wouldnt hurt to sweet-talk your dog every now and then. You might

65、just get a big, wet kiss in return!可以判断出你对狗狗好,狗狗就会以德相待,回馈给主人公好的奖励,所以在告知我们要好好的对待狗。考点:属于新闻报道类文章。36A 37G 38D 39C 40F【解析】略【解析】试题分析:作者的儿子在一次意外事故中被严重烧伤,在作者的劝说下,他昂首挺胸地返回了学校,并主动放弃了整容手术。诚然,外表只是虚假的东西,真正重要的是人的内心。41A考查动词。A. brought带来;B. given给予;C. turned转向;D. showed展示;对方给作者打电话,说作者的儿子被“带进”了急诊室。turn in表示“归还”,不符合语

66、境。故选A。42C考查名词。 A. doctor医生;B. hospital医院;C. aircraft飞机,航空器;D. ambulance救护车;根据本句后半部分的“fly him to the burn unit in Seattle”可知对方已经联系好了“飞机”,打算 把作者的儿子送往西雅图治疗。故选C。43A考查形容词。A. serious严重的;B. terrible糟糕的;C. dangerous 危险的;D. important重要的;结合上文提到的内容可知作者立刻意识到了事态的“严重性”。故选A。44D考查名词。 A. event事件;B. process过程;C. reas

67、on原因;D. accident事故;根据下文内容可知作者的儿子被烧伤是“意外事故”。A项常用来表示重大事件。故选D。45B考查动词。A. got得到;B. lit点火;C. burned烧伤;D. moved移动;根据本句后半部分的内容可知是“点燃”木炭时。故选B。46C 考查动词。A. took拿;B. held举行;C. caught赶上,着火;D. attracted吸引;浇有过多汽油的木炭喷出的火苗烧着了作者儿子的衬衣,此处catch可理解为“着(火)烧 着”。故选C。47A考查副词。A. Fortunately幸运的是;B. Surprisingly使人惊讶地;C. Happily

68、高兴地;D. Slowly缓慢地;当时,作者的儿子身上火势熊熊,“幸运的是”,其中一个孩子反应敏捷,及时采取行动, 从而挽救了作者儿子的生命。故选A。48D 考查动词。A. pushed推;B. threw扔;C. dropped落下;D. rolled滚动;那个孩子的目的是想扑灭作者儿子身上的大火,由此可推断他是让作者的儿子在草地上“滚 动”。故选D。49D 考查名词。A.shape形状;B. place地方;C. fact事实;D. time时间;那个孩子虽然救了作者儿子一命,却没能“及时”挽回大火对作者的儿子造成的肉体伤害 的局面。in time意为及时。故选D。50B 考查动词。A.

69、benefited受益;B. recovered恢复;C. suffered遭受;D. relaxed放松;上文提到作者的儿子被送往西雅图救治,所以此处是作者的儿子经过治疗后“康复”。故选B。51C 考查连词。A. if如果;B. while在期间;C. because因为;D. although尽管;根据本句后半部分的内容可知这里说的是六个月之内不能进行整容的原因。故选C。52C 考查形容词。A. normal正常的;B. violent残暴的;C. obvious明显的;D. popular流行的;根据常识可知如果胳博上有一条10英寸长的伤疤,一定非常“明显”。故选C。53B考查动词。A.

70、 mention提到;B. notice意识到;C. 1augh取笑;D. hide隐藏;如果自己不把伤疤放在心上,其他人也会这么做,但这并不意味着他们没有“注意到”伤 疤的存在。故选B。54D 考查动词。A. sent送;B. kept保持;C. handed递交;D. passed通过,传递;pass on表示“传递”,即作者把这种智慧传给自己的儿子。故选D。55A 考查名词。A. heart心;B. life生活;C. practice实践;D. admission准许进入;作者的儿子将作者的建议牢牢地记在“心”中,昂首挺胸地返回了学校。故选A。56B 考查动词。A. grow成长;B.

71、 matter要紧;C. exist 存在;D. appear出现;经过六个月的漫长等待,作者的儿子认为自己的伤疤无关紧要,决定放弃整容手术。matter表示“要紧,有关系”。故选B。57C考查名词。A. mistake错误;B. effort 努力;C. decision决定;D. request请求;上文提到医生告诉作者的儿子六个月后才可以实施整容手术,而此时的他发生了思想转变, 作出“决定”不再进行任何整容手术。故选C。58B 考查动词。A. invite邀请;B. cause造成;C. allow允许;D. remind提醒;此处是cause sb. to do sth.结构,表示“导

72、致某人做某事”。定语从句中的we believe可看做 是插入语。故选B。59A 考查形容词;A. false假的;B. strict严格的;C. moral道德的;D. general总的;在作者看来,外表和衣着只是“虚假的”评判标准。后三项分别表示“严格的”“道德的” “一般的,大体的”,都不符合语境。故选A。60D 考查介词。A. by通过;B. over在上;C. beyond超过;D. within在之内;本句的前半部分提到要把外表和衣着等外在表现抛在脑后,由此可知作者强调的是内在美。故选D。61a 62easiest 句意:诚实是我们做的最容易的选择。用最高级形式easiest。6

73、3freedom 句意:诚实给了我们很多的自由。用名词作宾语,故填freedom。64will pay 句意:那些不诚实的人迟早会为他们的行为付出代价。用将来时,故填will pay。65truly 句意:当我们诚实时,我们才是真自由。用副词truly修饰形容词free。66standing 句意:当有两个人站在你的面前时。这里用动词的-ing形式作定语。67who/that68to believe 句意:你会相信谁?be likely to do 有可能做某事。69Either 句意:我们要么生活在真实中要么生活在谎言中。固定句型:Eitheror :要么要么。70yours 句意:这个选择

74、是你的。用名词性物主代词yours作表语。考点:考查词汇和语法知识。【解析】试题分析:China Daily准备举行一个竞赛让高中生认识到环境的重要性以及提高保护环境的意识。1.第一句 attachingattach 考查非谓语动词。此处为动词不定式作目的状语,此处to是不定式的to,后面接动词原形,用attach。2. 第一句 去掉China前面的and 考查连接词。逗号前面是目的状语,不是句子,因此不需要连接词来连接,故去掉and。3.第一句 interestinteresting 考查形容词。此处为形容词作定语,修饰后面的名词。4. 第二句 AThe 考查冠词。此处contest是第二次

75、出现,属于特指,应用the。5.第二句 endends考查主谓一致。此句中有连接词and,根据前后一致的原则,前面是谓语动词starts,用三单形式,故end也用三单形式,ends。6. 第三句 thatwhich 考查关系代词。此处为非限制性定语从句,that不能引导非限制性定语从句,从句缺少主语,指代前面China Daily newspaper,故用which。7.第三句studentstudents 考查名词单复数。此处是指高中的学生们,应用复数。8. 第四句must后加 be 考查语态。此处意思是答题卡被剪下来,应用被动语态,而且must是情态动词,后接动词原形,故加be。9.第四句

76、afterbefore 考查连词。此处意为“在截止日期之前”,而不是之后,故用before。10. 第五句 themit 考查代词。此处是指参加这个竞赛,单数,故用it来代替。One possible version:Dear Linda, If you want to be healthy and happy , you need to have a healthy lifestyleI have some advice for you and I hope you will follow all of it .As a young student, you need to get enou

77、gh sleep ,so you need to try to go to bed earlier eery night .You should try to sleep for at least 8 hours every day .That will help you be active and energetic for your day at school .Doing more exercise is also very important ,and you should remember to eat more vegetables and fruits .You mustnt eat junk food .It can reduce your stress to listen to music sometimes after studying .Often smiling as often as possible can help you stay happy and forget your trouble .

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1