ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:37 ,大小:298KB ,
资源ID:354893      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-354893-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((新教材)2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:课时评价 UNIT 4 EXTENDED READING .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(新教材)2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:课时评价 UNIT 4 EXTENDED READING .ppt

1、十二 Unit 4Extended reading&Project【语用训练】.单词拼写1.Their production of Macbeth was the most visually _(引人注目的)performance Ive ever seen.2.The Chinese food is _(是的典型)as the perfect combination of color,taste and design.3.We had a close _(相遇)with a wolf in the forest.4.It could threaten the peace and _(稳定)o

2、f the region.strikingcharacterizedencounterstability5.For most citizens,_(自由)means the freedom to practise their religious or political beliefs.6.I cant _(区分,辨别)my roommates by their footsteps.7.Tess of DUbervilles is one of the _(代表作)of well-known novelist Thomas Hardy.libertydistinguishrepresentat

3、ives【补偿训练】The group consists of _(代表)from the member bodies of 13 countries and 4 other organizations.8.When the setting sun _(投射)an orange light over the mountains,the tent was set up and the meal was ready.9.I _(欠,归功于)it to you that I won the competition.10.He was _(责备)for not turning up in the pr

4、omised date.representativescastoweblamed.选用下面短语的适当形式填空make allowance for,owe a debt to,contribute to,be rooted in,in turn,be impressed by,be recognized as,get across,have a huge impact on,distinguish.from1.The poem is trying to _ the message _ to readers.2.He _one of the greatest poets of his age.3.

5、You should _his age when assigning tasks.4.We think we _them because they have helped us a lot.getacrossis recognized asmake allowance forowe a debt to5.The decline of cats _the increase of rats and mice.6.The students _the bright classroom and the advanced equipment in it.7.His works _the common pe

6、oples life.8.Inspiration is aroused,which _serves as the material source for creation.9.The personalities of parents _our personality.10.It is hard to _ Li Ming _ Li Hua because they are twins.contributes toare impressed bywere rooted inin turnhave a huge impact ondistinguishfrom.根据提示完成句子1._this poe

7、m is his representative.人们认为这首诗是他的代表作。(it作形式主语)2._,I will pay a visit to future.如果给我一台时光机,我将访问未来。(过去分词作状语)3._that clear water and green mountains are gold and silver.同样重要的是一个事实,绿水青山就是金山银山。(完全倒装)It is believed thatGiven a time machineEqually important is the fact4._,she asked me for help.她意识到自己不能搬动那个

8、重的手提箱,她请求我帮忙。(现在分词作状语)5.The road was frozen,_.路结冰了,以至于引起了很多事故。(非限制性定语从句)Realizing that she could move the heavy suitcase alonewhich caused lots of accidents【主题阅读】阅读理解A(2021定州高二检测)Tang Dynasty poets sang for about three centuries in different tones.There were many famous poets living in the Tang peri

9、od such as Li Bai,Du Fu,Bai Juyi and Li Shangyin.Quan Tangshi edited in the Qing Dynasty is a collection of about 48,900 poems that were written by over 2,200 poets.But it doesnt cover all the poems of the Tang Dynasty.During the Tang Dynasty,poems were recited when lovers walked under the moonlight

10、.Poems were also recited when soldiers fought on the battlefield.Peoplerecited them in the open air or at temple fairs.In the Tang Dynasty scholars(学者)had to be poets.Their readers were not only people of high social position but also common people.Poets recited poems;womensingers sang poems and oth

11、er ranks of people,including old women and children,read Tang poems.This atmosphere affected foreigners who visited the country at that time.As a result,Tang poetry was introduced to some adjacent countries,like Japan and Vietnam.Tang poetry is a most brilliant page in the history of ancient Chinese

12、 literature.Its a miracle(奇迹)in the cultural history of mankind.The Tang Dynasty was a powerful empire with a vast territory.It inherited(继承)Chinese civilization that went back to ancient times,and was combined with the best of other cultures and adopted the benefits of other nations in the world.Ta

13、ng poetry wasnt the only spiritual wealth created by people of the Tang Dynasty.Philosophy,handwriting,painting,music and dance all gained new peaks of development.Tang poetry,however,was the jewel in the crown and the greatest achievement in the Tang Dynasty.【文章大意】文章主要介绍了唐诗在唐代的盛行,其影响力以及对世界文化的贡献。1.I

14、t can be learned from Paragraph 1 that.A.there were more than 48,900 poems written in the Tang DynastyB.in total there were four famous poets in the Tang DynastyC.only people of the Tang Dynasty created poemsD.in the Tang Dynasty most common people were poets【解析】选A。细节理解题。由文章第一段可知,全唐诗中收录了约48900首诗,但它并

15、没有包括唐朝所有的诗歌,所以在唐朝有超过48900首诗被创作。故选A。2.The underlined word“adjacent”in Paragraph 3 probably means.A.neighboringB.strongC.poorD.western【解析】选A。词义猜测题。由文章第三段最后一句中的“like Japan and Vietnam”以及常识可知,日本和越南都是中国的邻国,adjacent意为“邻近的”。故选A。3.What does the author really want to tell us in Paragraph 3?A.In the Tang Dyna

16、sty all poets were scholars.B.In the Tang Dynasty poems were quite popular.C.Many foreigners came to the east during the Tang Dynasty.D.In the Tang Dynasty many poems were sung by women singers.【解析】选B。段落大意题。由文章第三段内容可知,在唐朝学者必须是诗人,社会各个阶层的人都在读唐诗,甚至外国人也受到了唐诗的影响。所以,本段主要说明诗歌在唐朝是非常流行的。故选B。4.What can we kno

17、w from Paragraph 4?A.The reasons for the poets to create poems in the Tang Dynasty.B.Tang poetry,the greatest spiritual wealth in ancient China.C.The significance and influence of Tang poetry.D.The editors of Tang poetry in the Qing Dynasty.【解析】选C。推理判断题。由文章最后一段前两句和最后一句可知,唐诗是中国古代文学史上最辉煌的一页,是人类文化史上的一个

18、奇迹。唐诗是皇冠上的宝石,也是唐朝最伟大的成就。由此可推知,最后一段告诉我们唐诗的意义和影响。故选C。BChinese poet,critic,and translator Yu Guangzhong died at the age of 89 in Taiwan.Mr Yu was a young college student in mainland China when his family moved to Taiwan in 1949.Mr Yu was prolific(多产的),publishing more than 50 books of poetry,prose(散文),c

19、riticism and translations over seven decades.He traveled frequently.BesidesHong Kong,he wrote and taught in Europe,the United States and,after the travel ban was lifted in 1987,mainland China.“Mainland China is like my mother,Taiwan is a wife,Hong Kong is a lover,and Europe is a mistress,”he wrote i

20、n a 1998 essay titled From Mother to an Affair.In Yu Guangzhongs poem Nostalgia(乡愁),he describes his memory for his late mother as a grave,which separates them into two different worlds:Nostalgia was a low grave/Me on the outside/Mother on the inside.However,the fact that Nostalgia became so famous

21、also disturbed Yu because among the over 1,000 poems that he had written,Nostalgia seemed to be the only one that the public ever talked about and appreciated.“Id like to think of Nostalgiaas my business card,but unfortunately it got too big that it kept people from seeing the real me,”Yu once said.

22、To him,writing was an inseparable part of life that shouldnt be affected by age or anything else.He spent his whole life working,even in his 80s.Whenever people asked him whether he still kept the habit of writing up,he would always answer,“Why dont you ask me if Im still breathing?”【文章大意】本文主要介绍了余光中

23、以及他的诗歌乡愁。5.What can we infer from Paragraph 2?A.Mr Yu liked travelling in Hong Kong most.B.Mr Yu once settled in America.C.At one point,the Taiwanese were forbidden to go to Mainland China.D.Foreign affairs often bothered Mr Yu.【解析】选C。推理判断题。根据第二段的after the travel ban was lifted in 1987,mainland Chin

24、a可知,在1987年解除旅游禁令后,余光中来到中国大陆。故选C。6.Both the essay From Mother to an Affair and the poem Nostalgia show that.A.Yu missed Mainland ChinaB.Yu had complex feelings about TaiwanC.Yu often wondered what would happen to his lifeD.Yu lived a happy life【解析】选A。逻辑推理题。在From Mother to an Affair 和Nostalgia中余光中把大陆比

25、作母亲,都体现了他对大陆的思念。故选A。7.What can we know from Paragraph 5?A.Many Chinese people know the poem Nostalgia.B.Nostalgia left Yu in trouble.C.Nostalgia was the best among Yus poems.D.Yu felt proud of himself.【解析】选A。推理判断题。根据第五段的内容可知,乡愁如此出名,以至于人们不熟悉他的其他作品,不了解真正的他。故选A。8.The last paragraph mainly tells us that

26、.A.Mr Yu often argued with othersB.Mr Yu never stopped writingC.many people misunderstood Mr YuD.his works will be kept alive【解析】选B。主旨大意题。最后一段主要告诉我们余光中先生一生从来没有停止过写作。故选B。【阅读多维训练】根据阅读理解B,写出下面的单词。1.fortunately adv.幸运地_ adv.不幸地2.separable adj.可以分开的_ adj.不可分开的3.translate v.翻译_ n.翻译家4.frequent adj.经常的 _ a

27、dv.经常unfortunatelyinseparabletranslatorfrequently.阅读填句(2021长沙高二检测)The COVID-19 continues to be a heath threat around the world.Governments,communities and individuals are looking for ways to teach children how to protect themselves.1They might want to follow the advice of imaginative creatures that

28、are adorable,colorful and furry!Muppets(提线木偶)are puppets from the childrens show Sesame Street created by Sesame Workshop.Sesame Workshop started a campaign called Caring for Each Other.2The project includes messages for children and caregivers.It offers reading,math and science activities along wit

29、h songs and fun,educational videos.Elmo,Grover and other Sesame Street Muppets star in new public service advertisements(PSAs)from the Sesame Workshop.These PSAs teach children about the importance of handwashing and safe ways to sneeze,limiting the spread of germs.3Elmo is probably one of the most

30、famous Muppets.He is known for a video of a song about brushing teeth called Brushy Brush.He reminds children to wash between the fingers and the tops of the hands.4This silly blue Muppet teaches children how to safely cough and sneeze.He even uses a checklist that includes breakfast,brushing his te

31、eth and exercise.5A set of things children normally do can help them stay healthy.Eventhough things may be a little different right now,health experts recommend having a regular procedure every day while isolated(隔 离).By doing so,parents and caregivers can give their children and themselves a sense

32、of stability in this new normal.A.Another video in the campaign features Grover.B.No doubt parents are experiencing a tough period.C.The song has been updated to teach good handwashing.D.The campaign emphasizes the importance of a daily routine.E.Children,however,often do not want to listen to grown

33、ups.F.It aims to help families stay physically and mentally healthy.G.They also educate children that these actions show care for others.【文章大意】这是一篇说明文。本文重点谈到了儿童节目芝麻街中的木偶戏。Elmo,Grover和其他芝麻街木偶在芝麻工作室的新公共服务广告中扮演主角,教孩子们在居家期间学会如何保持健康。1.【解析】选E。根据上文可知COVID-19仍然是世界各地的健康威胁。政府、社区和个人都在寻找教育儿童如何保护自己的方法。以及后文可知本句起到

34、承上启下的作用,表示孩子们通常不愿意听成年人念念叨叨。故选E。2.【解析】选F。根据上文Muppets are puppets from the childrens show SesameStreet created by Sesame Workshop.Sesame Workshop started a campaign called Caring for Each Other.可知,本空前面谈到芝麻工作室发起了一项运动,空处接着谈论其目的。故选F。3.【解析】选G。根据上文可知,本空前面谈到PSAs教导孩子们洗手的重要性和打喷嚏的安全方法,限制细菌的传播,故本句承接上文继续说明PSAs的其

35、他一些教育孩子的行动。故选G。4.【解析】选A。根据上文可知,上一段提到了两种卡通形象Elmo和Grover,空前提及Elmo在广告视频中所起的作用,可知本句继续谈谈论另一个提线木偶Grover。故选A。5.【解析】选D。根据后文可知,空后谈到了孩子们平时做的一系列事情可以帮助他们保持健康,后文也提到了健康专家的建议,以及保持每日常规的好处,故本句旨在说明这次广告运动凸显了个人每日生活习惯的重要性。故选D。.语法填空John Milton,the most learned poet,is the greatest writer of the seventeenth century and on

36、e of the giants(巨人)of English literature as a whole.He1.(influence)by two historical 2.(movement)ofRenaissance(文艺复兴)and Reformation(宗教改革).Like Spenser and Shakespeare,he was also one of the Renaissance giants not only in England 3.also in the whole world.Almost all later poets in English literature

37、respected Milton 4.(high).Milton towers over his age as Shakespeare towers over 5.Elizabethan age,and as Chaucer towers over the medieval period(中世纪).John Milton was born in London in 1608.His 6.(educate)began at St.PaulsSchool,7.he was very hard-working,where he showed 8.(wonder)gifts as a student

38、of languages 9.(master)Greek,Latin,Hebrew and many modern Europeanlanguages.He attended Christs College,Cambridge University,where he gained 10.(popular)because of his handsomeness and talent.【文章大意】本文介绍英国17世纪的著名诗人John Milton。1.【解析】was influenced。考查时态和语态。根据主语He以及空后面的by可知,主语和influence(影响)之间是被动关系,且此处表示

39、过去的事情,所以用一般过去时的被动语态。2.【解析】movements。考查名词复数。根据空前面的two可知此处需要填复数名词。3.【解析】but。考查连词。此处是not only.but also.结构。4.【解析】highly。考查词性转换。此处需要副词修饰动词respected。5.【解析】the。考查冠词。此处特指伊丽莎白时期,所以填定冠词the。6.【解析】education。考查词性转换。根据空前面的His可知此处需要名词。7.【解析】where。考查定语从句。此处where引导非限制性定语从句修饰St.Pauls School。关系副词where在从句中作状语。8.【解析】wonderful。考查词性转换。此处需要形容词修饰后面的名词gifts。9.【解析】mastering。考查非谓语动词。此处mastering Greek,Latin,Hebrew and many modern Europeanlanguages作定语修饰a student of languages,相当于定 语 从 句 who mastered Greek,Latin,Hebrew and many modern Europeanlanguages。10.【解析】popularity。考查词性转换。此处需要名词作gain的宾语。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1