ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:51 ,大小:312.50KB ,
资源ID:354885      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-354885-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((新教材)2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:单元提升 UNIT 4 EXPLORING POETRY .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(新教材)2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:单元提升 UNIT 4 EXPLORING POETRY .ppt

1、单元素养提升(四)Unit 4.单句语法填空1.Jim started to break the ice up on the _(freeze)lake.2.It _(imply)that far more work should be done to help those who arementally ill.3.Have you _(grasp)the information taught by your teacher in class?4.Its scary to lose _(patient)in your study.5.School children are now _(con

2、stant)asked by their parents and teachers to study harder and harder.frozenis impliedgraspedpatienceconstantly6.In _(real)it is the best film that I have ever seen.7.The environmentalists advocate _(protect)the environment in various ways.8.Her _(believe)is that no country is better or worse than an

3、y other.9.The 7-year-old boy claimed _(be)able to sort the rubbish out.10.He owed his happy marriage _ his wifes tolerance.realityprotectingbeliefto beto.用适当的介词或副词填空1.He set _ two dollars every day for future use.2.How will they dig _ the clues is not clear.3.You should make allowance _ the potentia

4、l danger.4.He was blamed _ creating trouble in school.5.Increasing usage of the Internet has contributed _ an increase in cyber crimes.6.The whole idea he explained was _ my grasp so I asked him to explain it again.asideupforfortobeyond7.We should pay attention _ obeying the traffic rules.8.The youn

5、g man owes his discovery _ his colleagues.9.The company _ deep debt will close soon.10.He is recognized _ a hero because he saved three children in the fire.totoinas.根据提示完成句子1._,the husband doesnt really know2.about his wife.即使他们已经在一起生活了两年,这位丈夫并不真正了解他的妻子。(even if)2.The teacher treats us _.老师对待我们,好像我

6、们是她的孩子一样。(as if)3._the painting by Xu Beihong is worth over$20,000.人们认为徐悲鸿的这幅画价值两万多美元。(it作形式主语)Even if they have lived together for two yearsas if we were her childrenIt is believed that4._,I felt proud and happy.在村里孩子们羡慕的目光下,我受到鼓舞,我感到骄傲快乐。(过去分词作状语)5._takes at least one third of a womans money,time

7、and energy.抚养孩子至少得耗费女人1/3的金钱,时间和精力。(非谓语动词作主语)Inspired by the admiring eyes of the village childrenRaising a child.阅读理解A(2021阜新高二检测)Why read,and sometimes even write poetry?That question is not difficult to answer if we change the word poetry to songs.I sing when I feel good.When I sing my favorite s

8、ongs,I feel better.Sometimeswhen I am listening to music and to the song words,I feel that it was written for me.A good song always makes me feel something.There are songs that I sing in my head between classes and songs that I want to sing when the school bell rings by the end of the day.They help

9、me get through the day.They are like bright and warm colours in the middle of greys and shades.I like songs about love and friendship.The extraordinary thing is,my feelings are more special when I sing my favorite songs in English.I also like reading.I used to avoid poetry until an e-pal told me I s

10、hould recite poems and not look up the meaning of the words.Poetry uses many difficult words and idioms,but the best thing is to just forget about them.In the beginning I felt quite strange.Now I always lock the door.Reading aloud gives you a strange feeling,but when you have some practice and fall

11、into the rhythm,the rhyme and the sounds of the words,it is really a special experience.I started with small poems,but now I think I most like long poems.I have different feelings with different poems.When I have had a bad day at school,I read Keats and forget everything.when I am sad I read Wordswo

12、rth by the light of candle.When the poem is finished,I close the book and my sadness is gone.【文章大意】好的诗歌可以带给我们快乐,朗诵它们更会使我们心情愉悦。1.I like song words because.A.they are brightB.they are colorfulC.they are greedyD.my feelings given by them are more special【解析】选D。细节理解题。根据第三段的my feelings are more special w

13、hen I sing my favorite songs in English可知。2.From Paragraph 4,we can learn.A.we should read poems aloudB.poems are strangeC.poems are difficult to understandD.I am special【解析】选A。细节理解题。根据第四段的内容可知。作者建议我们大声朗读诗歌,才能更好地体会诗歌的韵味。3.Whats the main idea of the passage?A.We should read poems with doors closed.B.

14、We should first sing songs then read poems.C.Reading poems can bring people pleasure just like singing a song.D.We should first read short poems then long ones.【解析】选C。主旨大意题。好的诗歌可以带给我们快乐,朗诵它们更会使我们心情愉悦。4.From the passage,we can infer that.A.the writer used to like poetry very muchB.songs and poems are

15、 the sameC.the writer fell in love with poems as soon as e-pal told him somethingD.now reading poems is part of the writers life【解析】选D。推理判断题。根据第四段和第五段内容可知,作者喜欢阅读,常常大声朗诵诗歌,并且读诗使自己心情愉快。BYou rush through a crowded railway station,tripping over bags,with your coffee flying out,only to have the doors sli

16、de shut in your face,leaving you breathless on the platform(站台)as the train pulls away.But at least if youre in France,someone may be playing the piano for you.But it wont be performed by a paid musician,or even a street entertainer playing for coins.It will just be an unplanned passer-by,jamming fo

17、r the fun of it on one of the pianos that the national railroad company,S.N.C.F.,has fixed in nearly 100 stations across France.They are free for anyone to play,and travelers from all walks of life have taken to doing just that.Gares&Connexions,the S.N.C.F.division that manages its stations,rents th

18、e instruments from the producer,Yamaha:which keeps them in good repair and adjusts their tunes(音 调)every month or two.The first one was set up in the GareMontparnasse in Paris in 2012.The music,mixed with the sounds of shouting passengers,screaming trains and rolling suitcases,gives French stations

19、a special soundscape.The amateur musicians have included Irish soccer fans and even babies.In 2014,Gares&Connexions and Yamaha organized a nationwide contest called Your Tum to Play,asking participants(参与者)to submit videos of themselves using one of the pianos.It drew nearly 900 entries.Isnt the rai

20、lroad company taking a big chance?Apparently not:“None of the instruments has been vandalized to this day,or even only damaged,”said Claire Foumon,a spokeswoman for Gares&Connexions.“They are shared and respected by all.”So if you miss a train in Paris;Bordeaux or Marseille one day,perhaps someone w

21、ill be playing a favorite piece that will ease your pain.Or perhaps youll sit down and play your anger and displeasure away yourself.【文章大意】本文讲述法国铁路公司与雅马哈合作,在法国近一百个火车站放置钢琴,供旅客弹奏,以缓解他们匆忙的心情。5.Why did Gares&Connexions fix pianos in railway stations?A.To advertise Yamahas products.B.To make stations mor

22、e attractive.C.To let travelers have a relaxing trip.D.To help street artists make a living.【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知旅客乘车是很匆忙的,以及第二段第三句可知,它只是一个随意的路人,为了好玩,在法国国家铁路公司S.N.C.F.已经在法国全国近100个车站安装了一架钢琴。可知是为了让旅客有个放松的旅途。故选C。6.What does Paragraph 4 mainly tell us?A.The contest has proved a hit.B.The pianos are very

23、popular.C.Railway stations are crowded.D.Everyone can be an amateur musician.【解析】选A。段落大意题。根据第四段第二句.和It drew nearly 900 entries.可知,行人很喜欢放置在火车站的钢琴,很多人都去演奏过,同时与钢琴有关的比赛也深受欢迎。由此可知大家喜欢这个创意。故选 A。7.What does the underlined word“vandalized”in Paragraph 5 probably mean?A.Selected carefully.B.Checked regularly

24、.C.Reserved in advance.D.Destroyed on purpose.【解析】选D。词义猜测题。根据第五段的第二句可知,迄今为止,这些仪器都没有遭到破坏,甚至只是损坏。相反They are shared and respected by all人们很爱惜钢琴,也不据为己有。通过前后的逻辑关系。可知钢琴没有被人破坏。故选D。8.What would be the best title for the text?A.Miss a train yet catch a tuneB.A soundscape in the memoryC.The role of piano in F

25、rench lifeD.An amazing train with a piano bar【解析】选A。主旨大意题。根据第一段内容可知,你冲进拥挤的火车站,被袋子绊倒,咖啡飞出来,结果车门滑到你脸上,让你在站台上喘不过气来。由此可知,很多乘客总是很匆忙,会错过火车,以及后文,但是铁路公司通过在车站放置钢琴供演奏和倾听,能够缓解焦虑,很受大家欢迎。可知“误了火车但是能听到曲子”符合题意。故选A。.阅读填句How to Write a Book ReportBook reports and book reviews are similar.Book reports tend to be a lit

26、tle more descriptive(What is this book about?)and book reviews are usually more persuasive(Why a reader should or shouldnt read this book).1Introduction2You should also state clear your topic of this essay.Body3The first is an explanation of what the book is about.The second is your opinions about t

27、he book and how successful it is.There are some differences between reports on fiction or other imaginative writing and reports on non-fiction books.Analysis and EvaluationIn this section you analyze the book.You can write about your own opinions;just be sure that you explain and support them with e

28、xamples.4Did the author achieve his or her purpose?5What are the strengths and weaknesses of the book?Do you agree with the authors arguments and conclusions?What is your overall response to the book?Did you find it interesting,moving,dull?Would you recommend it to others?Why or why not?ConclusionBr

29、iefly conclude by pulling your thoughts together.You may want to say what impression the book left you with,or emphasize what you want your reader to know about it.A.A book review is easy to write.B.There are two main sections for this part.C.Some questions you might want to consider.D.Is the writin

30、g effective,powerful,difficult,beautiful?E.Both offer a combination of summary and commentary.F.Dont try to summarize each chapter and do choose the ones that are significant.G.Here you want to provide basic information about the book,and a sense of what your report will be about.【文章大意】本文主要介绍了怎样写书评。

31、1.【解析】选E。上文提到了Book reports和book reviews很相似,此处指两者都是摘要和评论的结合。故选E。2.【解析】选G。根据Introduction可知,此处是对书的介绍,所以要提供关于书的基本信息。故选G。3.【解析】选B。根据下文提到的The first和The second可知Body(正文)由两部分组成。故选B。4.【解析】选C。根据下一段中的问题可知,填空处表示“你要考虑一些问题”。故选C。5.【解析】选D。空前后都是问题,所以填空处也应该是一个问题。故选D。.完形填空When I drove to Nancys house where my daughter

32、s were playing,I saw heavy,black smoke was rising and enveloping three houses,one of them Nancys house.Iwas so1that I became stuck to my driveway.I tried to 2for my daughters hoping to see them run safely to my arms,but my voice was also stuckstuck in my throat with no 3of coming out.There I stood;4

33、,paralyzed(瘫痪)and silenced by fear,unable to5the two little girls I loved more than even I had realized.Seconds ticked away like hours as I silently said,“Please let them be okay.”I could hear other mothers6calling their children.I could 7a frightening silence that covered the neighborhood instead o

34、f the usual8voices of children.And,finally,I could hear the alarm of the fire engine.As the fire truck rounded the corner the alarm9,“Were on our way”.Soon the fire was 10.I was free to make sure my daughters were11.As I continued down the driveway,my two little 12ran toward me from across the stree

35、t.Not only did my feet and voice 13now,but my eyes were also in good working order and had no trouble producing 14of happiness and relief.Tears could only be 15to two little girls by saying,“Because Mommy loves you.”【文章大意】我去南希的房子接我的女儿,看到浓密的黑烟包围了三幢房屋。南希的房子就是其中之一,我感到害怕,害怕得不敢前行,说不出话。令人欣慰的是,孩子很安全。1.A.fr

36、ightenedB.excitedC.annoyedD.discouraged【解析】选A。逻辑推理题。看见南希家附近着火,自己的孩子在那儿,所以我害怕得不敢前行。2.A.call onB.call offC.call inD.call out【解析】选D。习语辨析题。句意:我想大声呼唤我的女儿,希望看到她们平安无事,奔向我的臂弯,但是我的声音也卡住了卡在嗓子里,根本无意出来。call on呼吁,拜访;call off取消;call in召集来;call out喊出来。3.A.intentionB.troubleC.patienceD.pleasure【解析】选A。逻辑推理题。根据后面的sil

37、enced可知,我的声音卡在嗓子里,根本无意出来。intention打算。4.A.selflessB.helplessC.homelessD.careless【解析】选B。逻辑推理题。根据空后面的瘫软、哑然无声可知恐惧让我变得无助。helpless无助的。5.A.removeB.envyC.separateD.protect【解析】选D。逻辑推理题。作者认为孩子被困在大火中,自己却无法保护两个小女儿。6.A.angrilyB.confidentlyC.calmlyD.anxiously【解析】选D。逻辑推理题。因为着火了,所以我能听到其他孩子的母亲焦急地呼唤着她们的孩子。7.A.hearB.s

38、mellC.touchD.taste【解析】选A。逻辑推理题。因为着火,我能听到一种吓人的寂静笼罩着四邻,而不再有孩子们平日的欢笑声。8.A.wildB.evilC.happyD.confident【解析】选C。结合上文提到发生火灾的情况结合常识可以推断孩子们害怕,不再像往常一样开心。空前frightening也为提示词。9.A.sangB.announcedC.whisperedD.delivered【解析】选B。逻辑推理题。此处指消防车来了,呼叫着,宣布“我来了”。announce宣布。10.A.put outB.put upC.put onD.put off【解析】选A。习语辨析题。句意

39、:不久火被扑灭了。put out扑灭;put up举起,张贴,留宿;put on穿上,上演;put off推迟。11.A.safeB.fascinatedC.illD.asleep【解析】选A。逻辑推理题。火被扑灭了,我可以去证实我的女儿是否平安。12.A.sonsB.girlsC.cousinsD.sisters【解析】选B。词汇复现题。根据上下文多次出现的daughters可知。13.A.speakB.moveC.workD.notice【解析】选C。逻辑推理题。原来我瘫软、哑然无声,现在,我的双脚和声音恢复了正常功能。14.A.voicesB.stepsC.thoughtsD.tears

40、【解析】选D。词汇复现题。根据下一句中的tears可知。15.A.expressedB.exhibitedC.exchangedD.explained【解析】选D。逻辑推理题。句意:这泪水,我只能向两个小女儿解释说:“因为妈妈爱你们。”概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。These days our society develops rapidly and forces people to rush.It appears that people have got used to being in a hurry.However,its better for people

41、 to take their time and live their life at a slower pace than to hurry to get things done.The main reason that convinces us to oppose doing work in a hurry is the possibility of doing wrong in a rush.When people do their jobs or take action in a hurry,they cant make a sound decision and probably reg

42、ret later.As the saying goes,“Haste makes waste.”We should think carefully before making a decision and do our work less quickly.We should not make mistakes by doing work hurriedly.Slowing down the pace of life helps people enjoy their life better.For example,taking a train to some place certainly w

43、ill take more time than taking a plane.However,taking a train makes people have enough time to get to know a lot of new friends.Besides,it allows people to fully enjoy the beautiful scenery along the way.On the contrary,being in a hurry will make us lose chances of enjoying our lives.Finally,slower

44、life pace provides better health conditions for us.As is known to all,taking action in a hurry bothers people and raises their stress.People think if they are not in a hurry,they will become a loser and that annoys them.But being in a hurry can hurt people both physically and mentally.According to s

45、ome studies,people who have a slower pace suffer fewer diseases,tend to be happier and live much longer than those whose life is tense,even if the former finish jobs more slowly than the latter.In short,working quickly will bring about more material benefits to make our society more advanced.Yet,muc

46、h stress cant bring enjoyment,friends and health,which are much more important than money and other material advantages.Therefore,take your time and live your life at a slower pace.【参考范文】Despite being accustomed to the fast pace in modern society,people are recommended to lead a slower life.(要点1)Slowing down lowers the possibility of committing errors made by hurry decisions.(要点2)It can also provide us with more opportunities to enjoy life.(要点3)Besides,a slower life is supposed to bring better health condition physically and mentally.(要点4)Therefore,a slow life is strongly suggested.(要点5)本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1