收藏 分享(赏)

(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt

上传人:a**** 文档编号:354138 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:30 大小:515KB
下载 相关 举报
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第1页
第1页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第2页
第2页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第3页
第3页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第4页
第4页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第5页
第5页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第6页
第6页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第7页
第7页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第8页
第8页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第9页
第9页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第10页
第10页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第11页
第11页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第12页
第12页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第13页
第13页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第14页
第14页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第15页
第15页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第16页
第16页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第17页
第17页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第18页
第18页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第19页
第19页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第20页
第20页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第21页
第21页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第22页
第22页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第23页
第23页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第24页
第24页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第25页
第25页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第26页
第26页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第27页
第27页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第28页
第28页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第29页
第29页 / 共30页
(新教材)2020-2021学年高中人教版英语必修第三册课件:UNIT 3 PERIOD 1READING AND THINKING (Ⅰ) 语篇研读课 .ppt_第30页
第30页 / 共30页
亲,该文档总共30页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3Diverse CulturesPeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知根据语境选词填空。1.The result will _ turn out to be just the opposite of their wish.2.After surviving a great disaster,one is bound to have good _in later years.3.New Zealand society is _,sophisticated and multicultural.diversefortunedefini

2、telyclaimescapeadmitimmigrantmissiondefinitelyfortunediverse4.The passengers _from the planes front four exits by sliding down emergency chutes.5.Although unashamed,he _that he had made a severe mistake.6.Scientists are _a major breakthrough in the fight against cancer.7.Her _in life was to work wit

3、h the homeless.8.North Africans make up the largest and poorest _group in the country.escapedadmittedclaimingmissionimmigrant.短语熟记1._ ones fortune寻找成功致富之路;闯世界2.earn _ living 谋生3.a series _一系列或一连串(事件)4.apart _除了外(还);此外5.head _(朝)前进;(向)去6.open _开设,开办;打开7.walk _ 四处走走8.be home _为的所在地/发源地seekaoffromtoupa

4、roundto课文浅触1.What should we pay attention to when traveling in a city?_ When we visit a city,the city will leave us an impression in several aspects,such as culture,history,food,population,festival,architecture,art,custom,traffic and the quality of the citizens.2.What are the benefits of cultural di

5、versity in China?_Cultural diversity is beneficial for children to learn foreign languages,and itcan deepen the feelings for our national culture,also it is helpful for us tolearn about other outstanding cultures,which helps improve the ability torespect others.探究素养提能Step 1Pre-reading1.When you visi

6、t a foreign city,where will you want to go most?_The landmark of the city;the central park;the famous restaurant;themuseum.2.Why do you want to visit these places?_ _ _ _ From the landmark,I can appreciate its beauty and the stories behind it.From the park,I can know more about the local people,thei

7、r culture,andtheir living conditions.From the restaurant,I can enjoy delicious food,and know more abouttable manners.From the museum,I can know more about the citys history,the origin ofthe city and its historical changes.Step 2While reading.Answer the following questions.1.How many parts does the p

8、assage contain?_ 2.What does the passage talk about?_ _ Three parts.Li Lans travel journal;from it we can know more about San Francisco:itspeople,streets,food,museum,restaurant and history.Draw a structure map like the one below.Choose the best answer.1.Which of the following may be the landmark of

9、San Francisco?A.The Redwood Forest.B.Napa Valley.C.Mission District.D.The Golden Gate Bridge.2.What can we learn from Paragraph 2?A.Mission District now is a poor area of the town.B.The“Mission School”started here,which is influenced by graffiti art and comic art.C.The street art was quite modern an

10、d dull.D.The author ate some delicious noodles in a big restaurant.3.Why did most of the 300,000 people come to San Francisco?A.To open up shops and restaurants.B.To seek their fortune by finding gold.C.To find jobs on farms.D.To build the railway joining California to the eastern region of the coun

11、try.4.Where did the writer go for dinner?A.A Cantonese restaurant.B.A jazz bar.C.A shop.D.A Mexican restaurant.答案:14.DBBA.Answer the following questions.1.What is the authors attitude to San Francisco?_2.Who built America to some extent?_ Positive;praiseworthy.Immigrants from different countries and

12、 cultures.3.Which sentence in the passage is closest in meaning to the following one?I went to a local museum where I could learn the historical changes in California._.Sentence Explanation1.Many of the people living here are from Mexico or Central America.分析:本句中living here作_,相当于定语从句_here。句意:住在这里的许多

13、人来自墨西哥或中美洲。I headed to a local museum that showed the historical changes in California.定语who/that live2.The museum did a really good job of showing how America was built by immigrants from different countries and cultures.分析:该句中how引导的名词性从句作动词showing的宾语。句意:_。这个博物馆很好地展示了来自不同国家和不同文化的移民是如何建立美国的Step 3Pos

14、t-readingTry to exchange roles to retell Li Lans travel journal.(每空一词)After camping in the Redwood Forest and visiting the wine country of Napa Valley,I feel 1._to be back in San Francisco again.I live in a hotelin the Mission District,2._many of the people 3._here are from Mexico or Central America

15、.In the afternoon,I went to a local museum 4._ showed the historical changes in California.I learnt that America gotgoodwherelivingthatCalifornia from 5._ in 1848.In the same year,gold was discovered nearSan Francisco,6._ started a gold rush.Over 300,000 people came from all over the world to 7._ th

16、eir fortune.In the evening,I went to Chinatown.There were so many good cafes and restaurants to choose 8._.Tomorrow evening,Im going to a jazz bar.Mexicowhichseekfrom主题情境思考1.Work in groups and put forward some advice on how to experience the diverse cultures of the city._ _ _课时素养达标Look at its street

17、 art Enjoy its delicious foodVisit its museum to learn more about the citys historyVisit the community where the immigrants live 2.What can we benefit from learning more about the diverse cultures?_To enhance the understanding and the relationship between different peopleand different countries,to m

18、ake the people of the whole world live in harmony(The answer may vary.)My first week in the United States was a culture shock.Everything felt new to me,including the style of conversation,the community I lived in and even the type of food people ate.In our community back home,people eat mutton and c

19、hicken.Pork and beef are also common among other communities,but eating beef is taken as an illegal act.Unlike Nepal,eating beef is common in the West where most of the people follow religions other than Hinduism.课时素养检测Food is just an example.When people move from one part of the world to another,th

20、ey should adapt(适应)themselves to the new culture.For example,going to the bars or getting drunk is not acceptable in my community,but it is common in the US after a certain age.I was raised in a traditional Hindu family in Nepal.We have a conservative(保守的,谨慎的)opinion towards marriage.Arranged marria

21、ges(包办婚姻)are common in which families decide whether the two should get married.Free love marriages are not allowed and are seldom seen.Same-sex marriage is also considered impossible.To me,culture is a matter of habit.The culture is so deep-rooted in peoples minds that most people are against chang

22、es.It is always easy for them to do what they have been doing throughout their life.It may be difficult for anyone to adapt to a new culture.However,with travel being an unavoidable thing for modern people,one always comes across different cultures.In such cases,one should be respectful and adaptive

23、 to the culture other people follow.The world is always a better place to live in when we have spaces for people of all cultures.【语篇概述】这是一篇议论文。作者谈论了美国文化给自己带来的冲击,指出在现在的世界,人们应该尊重和适应他人的文化。.Read the passage and skim the main idea of the text.The passage is mainly about _.Choose the best answer.1.What do

24、es the Nepalese law forbid people to eat?A.Pork.B.Beef.C.Chicken.D.Mutton.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“.eating beef is taken as an illegal act.”可知选B。culture shock2.What can we learn from the passage?A.Most westerners believe in Hinduism.B.Getting drunk in Nepal is acceptable.C.Anyone can enter the bars in t

25、he US.D.The writer came across a culture shock.【解析】选D。主旨大意题。通过作者的例证可知,无论在饮食禁忌方面,还是结婚风俗方面,文化存在不同的差异,这些文化的冲击让作者感触颇深。故选D。3.Which may be seen most in Nepal?A.Open marriages.B.Free love marriages.C.Same-sex marriages.D.Arranged marriages.【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段中的“Arranged marriages are common in which famil

26、ies decide whether the two should get married.”可知,听从父母之命的包办婚姻在尼泊尔是常见的。故选D。4.What is the writers attitude to different cultures?A.Negative.B.Respectful.C.Conservative.D.Indifferent.【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段话“However,with travel being an unavoidable thing for modern people,one always comes across different cultures.In such cases,one should be respectful and adaptive to the culture other people follow.The world is always a better place to live in when we havespaces for people of all cultures.”可知,对于现代人来说,旅行是一件不可避免的事情,人们总是会遇到不同的文化。在这种情况下,人们应该尊重和适应他人的文化。因此,对于不同的文化,作者所持的是尊重的态度。故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1