1、Module 1 Deep South (建议用时:45分钟).阅读理解A(2020昆明诊断测试)The world can be a scary place when youre young. It can be even scarier when youre a young little blue penguin(企鹅), the tiniest of the penguin species. Luckily, there are some humans willing to help. They stepped in to protect Billy, a blue penguin th
2、at appeared on a beach in Christchurch, New Zealand.Spotted on November 29 at the slipway at Moncks Bay, near Sumner, in Christchurch, the little penguin immediately attracted a small crowd. Jeff Mein Smith saw the crowd while he was bicycling that afternoon, and he biked home to get his camera. Whe
3、n he returned to the scene, he found that the penguin had received a little sign, one that read “Hi, Im waiting for my mum to come back. DOC(Department of Conservation) knows Im here. Please leave me alone. Keep your dog away. Thanks, Billy the baby blue penguin.”Billy didnt move away from the sign.
4、 The DOC arrived later that afternoon to pick up Billy, though they were surprised to see it on the beach. “Its unusual for a blue penguin to be out in the open on the beach during the day,” Anita Spencer, a DOC senior ranger, told Stuff.Billy was taken to the Christchurch Penguin Rehabilitation Cen
5、ter after being retrieved from the beach. Volunteers believe the bird may actually be a female penguin, and is around 2 months old. The chick weighs a mere 550 grams, less than a standard basketball. A blue penguin should weigh around 900 grams at this age. Most little penguins grow up to weigh 1 ki
6、logram.The center will help the little penguin gain some weight by feeding it fish juice, before its set free into the ocean.【解题导语】本文主要讲述了一只小蓝企鹅在人们的帮助下最终得救的故事。1Why can the world be frightening to a young penguin?AIt is a rare species.BIt faces potential danger.CIt is surrounded by the crowd.DIt is t
7、hreatened by dogs.B解析:推理判断题。根据第二段,尤其是倒数第二、三句“Please leave me alone. Keep your dog away.”可知,当时有人在那只小蓝企鹅旁边竖立了一个牌子警示人们不要打扰它,不要让狗靠近它。由此可推知,对于那只小蓝企鹅来讲,这个世界是可怕的,因为它面临着一些潜在的危险。故B项正确。2It can be inferred from the text that Billy_Ais a female penguinBhas expressed its thanksCweighs less for its ageDprefers li
8、ving on the beachC解析:推理判断题。根据第四段中的“The chick weighs a mere 550 grams, less than a standard basketball. A blue penguin should weigh around 900 grams at this age.”可知,这只小蓝企鹅体重只有550克,而处于它这个年龄的小蓝企鹅的体重应达到900克左右。由此可推知,这只小蓝企鹅的体重低于它这个年龄的小蓝企鹅的体重。故C项正确。3Which of the following can replace the underlined word “r
9、etrieved” in Paragraph 4?AIgnored.BCured.CGiven away.DBrought back.D解析:词义猜测题。根据第四段第一句“Billy was taken to the Christchurch Penguin Rehabilitation Center after being retrieved from the beach.”可知,这只小蓝企鹅是从沙滩上被带到克赖斯特彻奇的一个企鹅康复中心的。由此可推知,画线词与brought back “带回”意思相近。故D项正确。4What will happen to Billy in the cent
10、er?AIt will be reported to Stuff.BIt will be visited by the locals.CIt will be taken good care of.DIt will be fed with fruit juice.C解析:推理判断题。根据最后一段“The center will help the little penguin gain some weight by feeding it fish juice, before its set free into the ocean.”可知,在这只小蓝企鹅被放回海洋之前,康复中心会帮助它增加一些体重。
11、由此可推知,在那个企鹅康复中心里,这只小蓝企鹅会得到很好的照顾。故C项正确。B(2020陕西部分学校摸底检测) Scientists are preparing to launch the worlds first machine to clean up the planets largest mass of ocean plastic.The experts believe the machine should be able to collect half of the detritus in the patchabout 40,000 metric tonswithin five yea
12、rs. In the past few weeks they have been busy welding together giant tubes that will sit on the surface of the sea and form the skeleton of the machine, creating the largest floating barrier ever made.The system, originally dreamt up by Mr. Slat, will be shipped out this summer to the Great Pacific
13、Garbage Patch, between Hawaii and California, which contains estimated 1.8 trillion pieces of plastic. It will be the first ever attempt to tackle the patch since it was discovered in 1997.Mr. Slat was 16 and still at school when he was diving in Greece and first saw for himself the amount of plasti
14、c polluting the sea. “There were more bags than fish down there,” he recalls. Two years later he came up with a solution, quit university after six months and set up The Ocean Cleanup as a company. Mr. Slat says the first plastic to arrive on shore will be a major milestone. “We as humanity created
15、this problem, so I think its also our responsibility to help solve it,” he says.The Great Pacific Garbage Patch(GPGP) covers an area of 1.6 million square kilometers and contains at least 79,000 tons of plastic, research found last month. Most of it is made up of “ghost gear”parts of abandoned and l
16、ost fishing gear, such as nets and ropesoften from illegal fishing vessels.Ghost gear kills more than 100,000 whales, dolphins and seals each year, according to scientific surveys. Seabirds and other marine life are increasingly being found dead with stomachs full of small pieces of plastic. Creatur
17、es eat plastic discarded in the sea thinking its food but then starve to death because they are not feeding properly. Others are trapped and die of starvation or are strangled or suffocated by ghost gear.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了世界首个海洋垃圾清扫机的发明。5What does the underlined word “detritus” in the second parag
18、raph probably mean?AWaste.BOcean.CSystem.DMachine.A解析:词义猜测题。根据第二段画线词前的“collect half of”和第四段第一句中的“first saw for himself the amount of plastic polluting the sea”和第五段最后一句中的“parts of abandoned and lost fishing gear, such as nets and ropesoften from illegal fishing vessels”可推知,画线词的意思是“垃圾”。故选A。6Which one
19、makes up most of the garbage in Pacific from the passage?AFishing vessels.BDolphins and seals.CGiant tubes.DAbandoned fishing gear.D解析:细节理解题。根据第五段最后一句“Most of it is made up of ghost gearparts of abandoned and lost fishing gear, such as nets and ropesoften from illegal fishing vessels.”可知,太平洋里的大部分垃圾是
20、由废弃的钓鱼用具组成的。7Why do some creatures in The Great Pacific Garbage Patch die of starvation?ABecause they are killed by ghost gear.BBecause they are suffocated by ghost gear.CBecause they dont like eating plastic.DBecause they are not feeding properly.D解析:细节理解题。根据最后一段倒数第二句中的“but then starve to death bec
21、ause they are not feeding properly”可知,太平洋垃圾带的一些生物死于饥饿是因为它们不能正常地进食。8What is the main idea of the passage?AA report about the death of marine life.BNews about the first machine to clean up ocean plastic.CInformation about ocean plastic.DThe reason for inventing a machine.B解析:主旨大意题。本文是一篇说明文,主要介绍了世界首个海洋
22、垃圾清扫机的发明。第一段“Scientists are preparing to launch the worlds first machine to clean up the planets largest mass of ocean plastic.”点明了文章的主题。故选B。.七选五(2020辽宁五校模拟)How to Overcome DepressionSuffering from depression means more than just dealing with a bad week or even a bad month. Depression is a weakening
23、 condition that can make it impossible for you to enjoy your daily life. To overcome your depression, you have to first determine if what youre feeling are the symptoms of depression. 1._ While medications can help relieve these symptoms, it is still important for depressed people to understand the
24、disorder and develop healthier strategies for coping with it.Keep yourself busy. Fill your schedule with events and activities you love. Keeping a busy schedule will force you to stay active, focused, and thinking about the next thing on your list. You can draw up a schedule for each day at the star
25、t of the week, or simply plan out each day the night before. 2._Improve your diet. 3._ Even if youre losing your appetite, you need to be determined to eat three meals a day. You dont need to try to lose weight or be incredibly health conscious when youre dealing with your depression, but eating hea
26、lthier food regularly will improve your mental and physical state.Think positively. Being a more positive thinker will help you look at your life and world in a way that fills you with hope instead of despair. To think more positively, you should learn how to recognize your negative thoughts and to
27、fight them with stronger positive thoughts whenever you can. For a jumpstart, find at least five things to be grateful for. 4._5_ Neglecting personal hygiene(卫生) is a common side effect of depression. While you will not beat your depression by transforming your looks, if you take time to maintain yo
28、ur appearance and hygiene every day, you will feel better about yourself. Shower daily, brush your teeth and wash your hair.AControl your emotions.BImprove your appearance.CMost importantly, be happy about every single day.DWhichever method you choose, make a goal of sticking to it.EHowever, not eve
29、ryone knows depression has a positive side.FEating a healthy, balanced diet can also help you beat depression.GIf you are feeling sad, lonely, or worthless, you may be suffering from depression.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了几种克服抑郁症的方法。1G解析:根据空处前后句可知,空处应是对抑郁症症状的列举。故G项符合语境。2D解析:根据空处前一句中的“draw up a schedule for
30、each day”及“or simply plan out each day the night before”可知,选项D中的“Whichever method you choose”与之呼应,即我们无论用什么方法,都要制定一个目标坚持下去。故D项符合语境。3F解析:根据空前的Improve your diet.并结合下文中的“three meals a day”及“but eating healthier food regularly”可知,该段是围绕“diet”一词展开的,选项F中的“a healthy, balanced diet”与之呼应。故F项符合语境。4C解析:结合段落主题句Th
31、ink positively.可知,该段主要是说要积极地思考,并根据空前一句可知C项“最重要的是每天都要开心”符合语境。5B解析:根据空处的位置可知,空处为该段的主题句。根据该段中的“your looks”与“your appearance”及“Shower daily, brush your teeth and wash your hair.”可知,该段都是围绕“appearance”展开的,故B项符合语境。.完形填空(2020福建质量检查测试)Every year, the fifth graders at Brookstone Elementary School went on a fi
32、eld trip to Washington, DC. Terence _1_ the exciting trip, and was _2_ to go the next year.Terence asked his parents _3_ if they would pay for half of the trip if he earned the other half of the money himself. His parents _4_. He had almost a year to earn $150. His first _5_ was to earn money by bab
33、ysitting, and he typed a nice letter _6_ that “he would babysit during his neighbors _7_”. He named a few afternoons available and said he would _8_ $1 per hour per child. After five babysitting _9_, he earned $45.When the _10_ weather arrived, Terence knocked on his neighbors doors to ask if they n
34、eeded help with _11_ work. He helped with mowing(修剪) and weeding gardens. After the summer was over, he earned $75. When the fall arrived, he counted his money and _12_ that he still needed $30 for his trip. Soon his mom saw a(n) _13_ for a job for him. He got a job _14_ newspapers every Wednesday a
35、fternoon, making 5 cents for every paper, $10 _15_ each Wednesday. It wasnt long before he had _16_ money to go on the trip to Washington, DC. He was _17_ in time. The class trip was on October 15. His mom and dad gave him a check for the $150 they _18_ him. What a great feeling! He helped _19_ the
36、cost of his trip.This experience _20_ Terence in many ways, making his dream a reality with great efforts.【解题导语】本文是一篇记叙文。小学生Terence非常渴望去华盛顿进行实地调查旅行,他希望自己挣一半旅费,另一半由父母资助。父母答应后,他通过帮邻居照看小孩、修剪花园和给花园除杂草等工作攒够了钱。1A.prepared for Blaid outCreferred to Dheard aboutD解析:根据第一句可知,每年Terence所在学校的五年级学生都要去华盛顿进行实地调查旅行;
37、结合该句中的“to go the next year”可知,Terence应该是听说了(heard about)这个激动人心的旅行,就渴望(dying)来年也去。2A.dying BgratefulClucky DproudA3A.curiously BcasuallyCanxiously DbrieflyC解析:根据上文可知,Terence渴望去华盛顿进行实地调查旅行;又结合语境可知,此处表示Terence急切地问他的父母是否愿意支付他一半的旅行费用。C项意为“急切地,渴望地”,故C项正确。4A.submitted BagreedCbargained DrefusedB解析:根据下文可知,他
38、有近一年的时间去挣150美元;又根据下文中的“His mom and dad gave him a check for the $150 they _ him.”可知,他的父母同意(agreed)为他支付一半的旅行费用。5A.idea BjobCconclusion DsuggestionA解析:根据该句中的“to earn money by babysitting” “typed a nice letter”并结合语境可知,他的第一个主意(idea)就是通过代人临时照看孩子来挣钱,并打印了一封信,信上说(saying)邻居不在(absence)时他可以帮他们照看孩子。6A.declaring
39、 BconfirmingCshowing DsayingD7A.stay BcompanyCinteraction DabsenceD8A.pay BspendCcharge DdonateC解析:根据该句中的“$1 per hour per child”并结合语境可知,Terence帮邻居照看孩子的收费标准是每个孩子每小时一美元。C项意为“收费,开价”,故C项正确。9A.negotiations BsessionsCattempts DinterviewsB解析:根据语境可知,在帮助邻居照看五次孩子后,他赚了45美元。B项意为“一段时间”,符合语境,故B项正确。10A.warm BfineC
40、unusual DchangeableA解析:根据下文“He helped with mowing(修剪) and weeding gardens.”可知,该处指当温暖的(warm)天气来临时,他敲邻居们的门问是否需要帮忙做院子(yard)里的工作。11A.yard BpaperCschool DvolunteerA12A.admitted BdeterminedCcomplained DinsistedB解析:根据该句中的“he still needed $30 for his trip”和语境可知,数过钱后,他算出还需要30美元。determine“准确算出”符合语境。13A.direct
41、ory BpermitCadvertisement DemailC解析:根据下文中他开始送报纸,并结合语境和常识可知,很快他的妈妈看到一个广告(advertisement),为他找到了一份工作。A项意为“名录,电话簿”;B项意为“许可证”。14A.editing BupdatingCprinting DdeliveringD解析:根据该句中的“newspapers every Wednesday afternoon, making 5 cents for every paper”可知,他得到了一份在每周三下午送(delivering)报纸的工作,每份报纸挣5美分,每周三总共(in total)
42、挣10美元。15A.at once Bon timeCafter all Din totalD16A.extra BmuchCenough DeasyC解析:根据上文描述的他还需要30美元和他每周三送报纸挣10美元可知,不久他就有足够的(enough)钱去华盛顿旅行了。17A.just BevenCever DstillA解析:根据下文“The class trip was on October 15.”可推知,秋天时他赚够了钱,正好赶上旅行。A项意为“正好”,故A项正确。18A.owed BlentCpromised DorderedC解析:根据上文他的父母同意给他出一半的钱可知,此处表示他的父母给了之前向他承诺的150美元的支票。C项意为“承诺”,故C项正确。19A.count BcoverCestimate DreduceB解析:根据上文可知,他挣了150美元,他的父母又给他150美元,所以他攒够了足以支付自己旅行的费用。B项意为“足以支付,够付”,符合语境,故B项正确。20A.astonished BshapedCexcited DimpressedB解析:根据语境并结合选项可知,这段经历在很多方面塑造了(shaped) Terence,他以巨大的努力使自己的梦想成为现实。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有