ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:161.50KB ,
资源ID:353234      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-353234-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(杭州市2015高考英语阅读理解一轮基础练习(3)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

杭州市2015高考英语阅读理解一轮基础练习(3)及答案.doc

1、杭州市2015高考英语阅读理解一轮基础练习(3)及答案阅读理解 “Mum,what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼) in the closet(衣橱)?” Jessica asked. “A skeleton in the closet?” her mother paused thoughtfully, “Well, its something that you would rather not have anyone else know about. For example, if in th

2、e past, someone in Dads family had been arrested for stealing a horse, it would be a skeleton in his familys closet. He really wouldnt want any neighbor to konw about it.”“Why pick on my family?” Jessicas father said with anger. “Your family history isnt so good, you know. Wasnt your greatgreatgrand

3、father a prisoner who was transported to Australia for his crimes?” “Yes, but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners.” “Gosh, sorry I asked. I think I understand now,” Jessica cut in before things grew worse.After dinner, the house was ver

4、y quiet. Jessicas parents were still quite angry with each other. Her mother was ironing clothes and every now and then she glared at her husband, who hid behind his newspaper pretending to read. When she finished, she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked to Jessicas closet. J

5、ust as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor. Jessicas mother sank into a faint(晕倒), waking only when Jessica put a cold, wet cloth on her forehead. She looked up to see the worried faces of her hus

6、band and daughter.“What happened? Where am I?” she asked. “You just destroyed the schools skeleton, Mum,” explained Jessica. “I brought it home to help me with my health project. I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and

7、 Dad.” Jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. “Theyre both crazy,” she thought.本文是一篇记叙文,讲述了一个幽默故事。杰西卡问妈妈“衣橱里放骨骼”是什么意思,妈妈解释说那是不为人知的秘密,并以杰西卡爸爸的祖先做例子,引起了杰西卡爸爸的恼火。饭后,杰西卡爸爸依然生气,杰西卡妈妈熨完衣服后把衣服放到衣橱里,结果发现了衣橱里的骨骼而吓昏过去。原来杰西卡为了完成学校的健康计划,把骨骼带回了家并放在了衣橱里。1According to Jessicas mother, “a

8、skeleton in the closet” means _.Aa family honor Ba family secretCa family story Da family treasure答案:B。细节理解题。由第一段的“its something that you would rather not have anyone else know about”可知,B项正确。2What can we learn about some Australians ancestors from Paragraph 2?AThey were brought to Australia as priso

9、ners.BThey were the earliest people living in Australia.CThey were involved in some crimes in Australia.DThey were not regarded as criminals in their days.答案:A。推理判断题。根据第二段的“but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners”可推断A项正确,即一些澳大利亚人的祖先是被作为

10、犯人带到澳大利亚。3Jessicas mother fell down into a faint because she was _.Aknocked BfrightenedCinjured Dsurprised答案:B。推理判断题。杰西卡的妈妈是看到了衣橱里的骨骼而晕倒的,我们推断应该是吓倒的。4Why did Jessica bring a skeleton home?AShe was curious about it.BShe planned to keep it for fun.CShe needed it for her school task.DShe intended to sc

11、are her parents.答案:C。细节理解题。由最后一段的“You just destroyed the schools skeleton.I brought it home to help me with my health project”可知答案C正确。5Jessicas parents laughed madly at the end of the story probably because _.Athey were crazyBthey were overexcitedCthey realized their misunderstandingDthey both thoug

12、ht they had won the quarrel答案:C。推理判断题。通读全文可知,杰西卡的父母误解了杰西卡的意思。阅读理解Wind is the great maker of waves. There are exceptions, such as the tidal (潮汐的) waves sometimes produced by earthquakes under the sea. But the waves most of us know are produced by winds blowing over the sea.Now before constructing an

13、imaginary life history of a typical wave, we need to know certain physical things about it. A wave has height, from trough (low point) to crest (high Point). It has long-the distance from this crest to that of the following wave. The period of the wave means the time it takes for succeeding crests t

14、o pass a fixed point. None of these things stays the same-for all depend upon the wind, upon the depth of the water and many other matters.The water that makes up a wave does not advance with it across the sea. Each drop of water turns around in a little circle with the passing of the wave, but retu

15、rns very nearly to its original position. And it is fortunate that this is so. For if the huge masses of water that make up a wave actually moved across the sea, sailing would be impossible.If we want to find the speed of a wave, we may use the following way:Speed = wavelength frequencyHere, wavelen

16、gth is the distance between two high points (crests), frequency means the number of cycles per second 1. What causes waves?A. Earthquakes and nothing else. B. Only wind.C. Wind causes most waves. D. Wind causes some waves.答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段的最后一句话 “But the waves most of us know are produced by win

17、ds blowing over the sea.” 可知,答案为C。2. Which of the following is true according to the passage?A. The water of a wave moves away across the sea.B. The water of a wave remains almost at the same place.C. The water of a wave goes with the passing of the wave.D. The length of a wave means the distance fr

18、om the top of a wave to the bottom.答案解析:答案为B。本题为细节题。从第三段 “The water that makes up a wave does not advance with it across the sea. Each drop of water turns around in a little circle with the passing of the wave, but returns very nearly to its original position.” 可知,组成波的水并不随着波的前进而前进,每一滴水随着波的前进形成了一个小圆圈

19、,但是几乎回到原位置。故A,C错误,B选项正确。最后一段提到 “Here, wavelength is the distance between two high points (crests)”, 故答案D错误。3. The speed of Wave 1 is 100 cm/s, frequency 10. The frequency of Wave 2 is 300, while its speed is twice that of Wave 1. Which of the following is right?A. The wavelengths of the two are equa

20、l.B. The wavelength of Wave 1 is 10 times longer than that of Wave 2.C. The wavelength of Wave 2 is longer than that of Wave 1.D. The wavelength of Wave 1 is longer than that of Wave 2.答案解析:答案为D。本题为计算题。按照后文提到的公式 “Speed = wavelength frequency” 即可计算出答案为D。【山东省潍坊市2014高考英语一模试题】BStarting in l972,the Natio

21、nal Park Service established a policy for forest fires calle Natural BurnIt was acknowledged that some forest fires,such as those caused by lightning were necessary for forests to maintain balanced ecosystems,so the fire should be allowed to burnHowever, a big fire in Yellowstone National Park in l9

22、88 caused this policy to be abandoned since the fire was initially allowed to burn yet soon out of controlAs a result,the fire of l988 destroyed much of Yellowstone,which is Americas oldest and most beloved national parkMassive areas of plants were destroyed,and large empty spaces and acres of burne

23、d and blackened trees greeted visitorsThe rivers and streams were choked with ash,and the ecosystem of the park was changed beyond repair. In addition,great numbers of animals were killed by the fires that bumed out of control. The fires were driven by high winds,moving as many as ten miles a dayMan

24、y small animals died in the flamesThe fires rapid advances gave the wildlife little chance to escape. Even today,few of these small forest animals have returned to live in the park. In the years immediately following the fires,the numbers of visitors declined rapidlyNo one was interested in seeing a

25、 blackened and treeless park on vacationYellowstone had previously been famous for its amazing views and unique geological formations such as the geyser Old Faithful. But now its reputation as Americas wonder is damaged permanently.46Natural Burn was adopted because some forest fires were Ahard to p

26、ut outBstarted by lightningCgood for the balance of natureDapproved by National Park Service47The big fire in Yellowstone in 1988 Abecame out of control at first Bdestroyed the park completely Cwas allowed to burn continuously Dbrought the natural burn policy to an end48Why were so many animals kill

27、ed in the big fire? ABecause winds were blown from high places BBecause the animals moved only ten miles a day CBecause the animals lived in lower places DBecause strong winds contributed to the fire a lot49Yellowstone was famous for its Arare animals Bunique plants Cbeautiful scenery Dlittle stream

28、s50The text probably comes from Aa science fiction Ba news reportCa commercial ad Da geography magazine【参考答案】4650、CDDCD 【四川省2014高考英语仿真模拟试题】CSome people will do just about anything to save money. And I am one of them .Take my familys last vacation .It was my six-year-old sons winter break form school

29、, and we were heading home form Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked, and Delta , the airline ,offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day .I had meeting in New York,So I had to get back . But that didnt mean my husband and my son cou

30、ldnt stay. I took my nine-month-old and took off for home.The next day my husband and son were offered more credits to take an even later flight.Yes, I encouraged一okay, ordered-them to wait it out at the airport, to earn more Delta Dollars. Our total take: $1,600. Not bad, huh? Now some people may t

31、hink Im a bad mother and not such a great wife either. But as a big-time bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is some-time thing few of us can afford to pass up. Ive made living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks .I have been the consum

32、er reporter of NBCs Today show for over a decade. I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in. I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth. Im also tightfisted when it comes to shoe

33、s, clothes for my children, and expensive restaurants. But I wouldnt hesitate to spend on a good haircut. It keeps its longer, and its the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.39. Why did Delta give the authors family credits? A. They took a

34、 later flight. B. They had early bookings. C. Their flight had been delayed. D. Their flight had been cancelled.40. What can we learn about the author? A. She rarely misses a good deal. B. She seldom makes a compromise. C. She is very strict with her children D. She is interested in cheap products.4

35、1. What does the author do? A. Shes a teacher. B. Shes a housewife. C. Shes a media person. D. Shes a businesswoman.42. What does the author want to tell us? A. How to expose bad tricks. B. How to reserve airline seats. C. How to spend money wisely, D. How to make a business deal.【参考答案】39-42AACC 较难题

36、目特训:科普知识类 I have been consistently opposed to feeding a baby regularly. As a doctor, mother and scientist in child development I believe there is nothing to recommend it, from the babys point of view. Mothers, doctors and nurses alike have no idea of where a babys blood sugar level lies. All we know

37、 is that a low level is harmful to brain development and makes a baby easily annoyed. In this state, the baby is difficult to calm down and sleep is impossible. The baby asks for attention by crying and searching for food with its mouth. It is not just unkind but also dangerous to say a four- hourly

38、 feeding schedule will make a baby satisfied. The first of the experts to advocate a strict clock- watching schedule was Dr Frederic Truby King who was against feeding in the night. Ive never heard anything so ridiculous. Baby feeding shouldnt follow a timetable set by the mum. What is important is

39、feeding a baby in the best way, though it may cause some inconvenience in the first few weeks. Well, at last we havecopper- bottomed research that supports demand feeding and points out the weaknesses of strictly timed feeding. The research finds out that babies who are fed on demand do better at sc

40、hool at age 5, 7, 11 and 14, than babies fed according to the clock. By the age of 8, their IQ (智商) scores are four to five percent higher than babies fed by a rigid timetable. This research comes from Oxford and Essex University using a sample (样本) of 10, 419 children born in the early 1990s, takin

41、g account of parental education, family income, a childs sex and age, the mothers health and feeding style. These results dont surprise me. Feeding according to schedule runs the risk of harming the rapidly growing brain by taking no account of sinking blood sugar levels. I hope this research will p

42、ut an end to advocating strictly timed baby feeding practices. 1. According to Paragraph 2, one reason why a baby cries is that it feels.A. sickB. upsetC. sleepyD. hungry2. What does the author think about Dr King? A. He is strict.B. He is unkind.C. He has the wrong idea.D. He sets a timetable for m

43、others. 3. The word copper-bottomed in Paragraph 4 is closest in meaning to.A. basicB. reliableC. surprisingD. interesting4. What does the research tell us about feeding a baby on demand? A. The baby will sleep well. B. The baby will have its brain harmed. C. The baby will have a low blood sugar level. D. The baby will grow to be wiser by the age of 8. 5. The author supports feeding the baby.A. in the nightB. every four hoursC. whenever it wants foodD. according to its blood sugar level【参考答案】14.DCBDC

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1