ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:10 ,大小:90.50KB ,
资源ID:353206      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-353206-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(4)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(4)及答案.doc

1、杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(4)及答案高考英语冲刺阅读理解专项My cat Posy, a tortoiseshell tabby, lives with my family in a house in London, England. Like most cats, Posy is never pleased to see another cat on her territoryor anywhere, for that matter. Whenever she encounters a cat-like fellow, her hair stands on end, and s

2、he begins to hiss. In extreme cases, she sets up a yowling that warns the whole neighborhood.Though she may be a proud defender of her territory, there is a reason why my dad has always referred to her as “a cat of very little brain”. One day my mum came home with a purchase she was delighted witha

3、large tea cozy in the shape of a cat, with all the cat features, from ears to tail, drawn in. Naturally, when teatime rolled around the next afternoon, out came the new tea cozy to keep the pot warm. It received a lot of admiration from the rest of the family because it had the look of a real cat. T

4、his cat looked almost like a king sitting there, guarding the pot, with a half-smile on his cloth face. Suddenly, a slight sound emerged over the clink of teaspoons on china a slow, steady hiss. I turned around to see Posy behind me in the kitchen doorway, hair standing on end, ears laid back, stari

5、ng straight at the tea cozy. The tea cozy stared back. Posy edged nearer with suspicion, as her eyes narrowed, while she sent out more hissing sounds as she sized up her rivala rival whod not only managed to get INTO her house but was now ON her table. And here was the family doing nothing about it.

6、Needless to say, we had almost fallen off our chairs laughing by this timewe couldnt believe she actually thought the tea cozy was a real cat! Luckily, Posy stopped short of jumping on the unexpected rival. Eventually we took pity on her, lifted the cozy off the pot and finally convinced her that, t

7、he presence of this particular cat on her territory was no good reason to cause fur to fly.1. Posy begins to hiss _.A. whenever she sees a tortoise on her territoryB. whenever she sees another cat on her territoryC. whenever she sees a teapot at homeD. whenever she meets the family members at home答案

8、解析:答案为B。本题为细节题。由第一段 “Like most cats, Posy is never pleased to see another cat on her territoryor anywhere, for that matter. Whenever she encounters a cat-like fellow, her hair stands on end, and she begins to hiss.”可知,答案为B。2. It can be learned from the passage that_. A. Posy is loyal to my dadB. it

9、isnt difficult to read the facial expression of the tea cozyC. nobody gets along well with Posy except my mumD. my mum has been buying something like a cat to protect the pot from being broken 答案解析:答案为B。本题为推理题。本题可用排除法。A、C选项未提。由第二段 “One day my mum came home with a purchase she was delighted witha lar

10、ge tea cozy in the shape of a cat, out came the new tea cozy to keep the pot warm.”可知,D选项不符合文意。因此只有选择B选项,又及第二段 “with a half-smile on his cloth face.” 和该段的 “ The tea cozy stared back.” 可表明B选项正确。3“Posy stopped short of jumping on the unexpected rival”in the last paragraph means_. A. Posy couldnt launc

11、h a successful attack on her rivalB. Posy didnt have the ability to attack her rivalC. Posy decided not to attack her rivalD. Posys rival is not alive 答案解析:答案为C。本题为语义理解题。由最后一段可知,Posy想攻击长得像猫一样的tea cozy,她认为这是只真猫,我们看到这一幕笑破了肚皮,作者写到 “Luckily, Posy stopped short of jumping on the unexpected rival.”, 可以推断,

12、Posy没有攻击tea cozy。 “stop short of doing sth” 意为差点儿做某事,因此答案为C。4. The best title for this story is“_”. A. Posy,The Stupid Cat B. Posy,The Cat of Little BrainC. Posy,The Tortoiseshell Tabby D. Posy,The Proud Territory Defender答案解析:答案为D。本题考查文章的标题。文章都是围绕一只猫为了保护自己的领地而发生的一切,因此答案为D“Posy,自豪的领土保卫者”。社会生活类 By th

13、e early 20th century, as the United States became an international power, its cultural self-identity (认同) became more complex. The United States was becoming more diverse as immigrants streamed into the country, settling especially in Americas growing urban areas. At this time, Americas social diver

14、sity began to find significant expression in the arts and culture. American writers of German, Irish, Jewish, and Scandinavian ancestry began to find an audience, although some of the cultural elite (中坚分子) resisted the works, considering them crude and unrefined. Many of these writers focused on 20t

15、h-century city life and themes, such as poverty, efforts to assimilate (消化) into the United States, and family life in the new country. European influence now meant something very different than it once had: Artists changed the core of American experience by incorporating their various immigrant ori

16、gins into its cultural vision. During the 1920s and 1930s, a host of African American poets and novelists added their voices to this new American vision. Langston Hughes, Zora Neale Hurston, and Countee Cullen, among others, gathered in New York Citys Harlem (黑人住宅区) district. They began to write abo

17、ut their unique experiences, creating a movement called the Harlem Renaissance. Visual artists of the early 20th century also began incorporating the many new sights and colors of the multiethnic (不同种族的) America visible in these new city settings. Painters associated with a group known as The Eight,

18、 such as Robert Henri and John Sloan, portrayed the picturesque sights of the city. Later painters and photographers focused on the citys squalid (污秽的) aspects. Although nature remained a significant part of American cultural self-expression, as the paintings of Georgia OKeeffe demonstrated, it was

19、no longer at the heart of American culture. By the 1920s and 1930s few artists or writers considered nature the extraordinary basis of American cultural identity. In popular music too, the songs of many nations became American songs. Tin Pan Alley was full of immigrant talents who helped define Amer

20、ican music, especially in the form of the Broadway musical. Some songwriters, such as Irving Berlin and George M. Cohan, used their music to help define American patriotic songs and holiday traditions. During the 1920s musical forms such as the blues and jazz began to dominate the rhythms of America

21、n popular music. These forms had their roots in Africa as adapted in the American South and then in cities. 1. The main theme of the painting in the early 20th century is . A. poverty B. experience C. nature D. life2. Which of the following countries culture might have the least effect on American c

22、ulture? A. Finland. B. India. C. South Africa. D. Irish. 3. The following is true EXCEPT . A. Many artists or writers didnt realize the function of nature in the basis of American cultural identity until 1920s. B. The blues and jazz was quite popular in the 1920s and had a closely relation with Afri

23、can music. C. Immigrants affected Americas social diversity and it can be found in the change of the arts and culture at that time. D. The paintings which were created by Robert Henri and John Sloan may be about the beautiful scenery of the city. 4. What is some of the cultural elites attitude towar

24、ds the works written by the writers who came from Europe? A. Critical. B. Reserved. C. Positive. D. Objective. 5. Which of the following could be the best title of the passage? A. Immigration and Diversity in AmericaB. American Modern Culture and ArtC. Famous American Artists and WritersD. The Unite

25、d StatesA Developed Country【参考答案】19. CBAAA 社会生活类 Becoming aware of the warning signs of learning disabilities and getting children the necessary help early on can be key to a childs future. Learning disabilities affect one in seven people according to the National Institutes of Health. Parents, ther

26、efore, need to be familiar with the early indicators of a learning disability in order to get the right help as soon as possible. The earlier a learning disability is detected, the better chance a child will have of succeeding in school and in life. Parents are encouraged to understand the warning s

27、igns of a learning disability from as early as pre-school. The first years in school are especially crucial for a young child. The most common learning disability is difficulty with language and reading. A recent National Institutes of Health study showed that 67 percent of young students identified

28、 as being at risk for reading difficulties were able to achieve average or above average reading ability when they received help early. Many children and adults with learning disabilities remain undiagnosed and go through life with this “hidden handicap (障碍)”. The resulting problems can lead to poor

29、 self esteem, failure to thrive in school, and difficulty in the workplace. With early detection and intervention (干预), parents can give their children the necessary skills for coping with and compensating (补偿) for the learning disability. All children learn in highly individual ways. Children with

30、learning disabilities simply process information differently, but they are generally of normal or above-average intelligence. Having a learning disability can affect a childs ability to read, write, speak, do math, and build social relationships. 1. What does the text mainly tell us? A. Learning dis

31、ability of children is a serious problem in the present society. B. Learning disability of children will affect them seriously later in life. C. Knowing the warning signs of learning disability of children is important. D. The warning signs of learning disability of children are difficult to find. 2

32、. From the text we can infer that. A. learning disabilities are very common among peopleB. few people suffer from learning disabilitiesC. learning disabilities mainly happen to pre-school childrenD. 67 percent of young students have learning disabilities3. In this passage the underlined word “crucia

33、l” probably means. A. quite possible B. necessaryC. most important D. invisible 4. Which of the following statements is NOT true? A. If a child is diagnosed with a learning disability earlier, he will have a better chance to get over it. B. Most of the children with learning disabilities can become

34、normal with necessary help. C. Giving children with learning disabilities the right help can prevent them from failure. D. Most of the children with learning disability have intelligence problems. 【参考答案】20. CACD 高考英语冲刺阅读理解专项-AThe sun shone in through the dining room window, lighting up the hardwood

35、floor. We had been talking there for nearly two hours. The phone of the“Nightline”rang yet again and Morrie asked his helperConnie,to get it. She had been taking down the callersnames in Morries small black appointment book. It was clear I was not the only one interested in visiting my old professor

36、the“Nightline”appearance had made him something of a big figurebut I was impressed with, perhaps even a bit envious of, all the friends that Morrie seemed to have. “You know, Mitch, now that Im dying, Ive become much more interesting to peopleIm on the last great journey hereand people want me to te

37、ll them what to pack” The phone rang again “Morrie,can you talk?”Connie asked. “Im visiting with my old friend now,”he announced“Let them call back” I cannot tell you why he received me so warmly. I was hardly the promising student who had left him sixteen years earlierHad it not been for“Nightline,

38、”Morrie might have died without ever seeing me again What happened to me? The eighties happened. The nineties happenedDeath and sickness and getting fat and going bald happened. I traded lots of dreams for a bigger paycheck, and I never even realized I was doing it. Yet here was Morrie talking with

39、the wonder of our college years, as if Id simply been on a long vacation. “Have you found someone to share your heart with?” he asked. “Are you at peace with yourself?” “Are you trying to be as human as you can be?” I felt ashamed, wanting to show I had been trying hard to work out such questionsWha

40、t happened to me? I once promised myself I would never work for money, that I would join the Peace Corps, and that I would live in beautiful, inspirational places Instead, I had been in Detroit for ten years, at the same workplace,using the same bank, visiting the same barber I was thirty-seven,more

41、 mature than in college,tied to computers and modems and cell phones. I was no longer young, nor did I walk around in gray sweatshirts with unlit cigarettes in my mouth. I did not have long discussions over egg salad sandwiches about the meaning of life My days were full, yet I remained, much of the

42、 time, unsatisfied. What happened to me? 1. When did the author graduate from Morries college? A. In the eighties B. In the nineties C. When he was sixteen. D. When he was twenty-one答案解析:答案为D。本题为细节题。由第六段 “I was hardly the promising student who had left him sixteen years earlier”可知,作者16年前离开Morrie,由倒数

43、第三段 “visiting the same barber I was thirty-seven,more mature than in college”可知,作者已经有37岁了,比上大学的时候成熟了许多,因此作者毕业的时候是21岁。故答案为D。2. What do we know about the“Nightline”? A. Morrie started it by himself. B. It helped Morrie earn a fameC. The author helped Morrie start itD. It was only operated at night答案解析

44、:答案为B。本题为细节题。由第一段 “the“Nightline”appearance had made him something of a big figure”可知,“Nightline”使Morrie成为了一个了不起的人物,B选项与文意符合,故答案为B。A、C选项未提,均不选。由第一段第一、二句话 “The sun shone in through the dining room window, lighting up the hardwood floor. We had been talking there for nearly two hours.”可知,D选项错误。3. What

45、 can we infer from the passage? A. Both the author and Morrie liked travelling.B. Morrie liked helping people pack things for their journeys.C. The author envied Morries friends the help they got from him.D. The author earned a lot of money at the cost of his dreams.答案解析:答案为D。本题为推理题。由第八段 “I traded l

46、ots of dreams for a bigger paycheck, and I never even realized I was doing it.” 和第十二段 “I felt ashamed, wanting to show I had been trying hard to work out such questionsWhat happened to me? I once promised myself I would never work for money”可知,作者从没意识到他为了更高的薪水以自己的梦想作为交易,他感到羞愧,因为他曾经许诺自己永不为钱而工作,可是他并没做到

47、,因此可以推断,作者以自己的梦想为代价赚了许多钱,故答案为D。第二段虽然提到 “Im on the last great journey hereand people want me to tell them what to pack” 但此处的“journey”是比喻人生的旅程,故A、B选项错误。第一段提到 “but I was impressed with, perhaps even a bit envious of, all the friends that Morrie seemed to have.” 作者羡慕Morrie有如此多的朋友,C选项“作者羡慕Morrie的朋友从他那儿得到

48、的帮助”与文意不符,故错误。4. Whats the authors feeling when he writes this passage? A. Regretful. B. Enthusiastic.C. Sympathetic. D. Humorous.答案解析:答案为A。本题为推理题。从本文的写作语气和一些关键词,例如第十二段的 “I felt ashamed”、倒数第三段 “I did not have long discussions over egg salad sandwiches about the meaning of life”和倒数第二段 “My days were full, yet I remained, much of the time, unsatisfied.”都流露出作者因为他前面的一生都是为钱而工作对自己所度过的人生感到非常后悔。故答案为A。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1