1、杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(4)及答案高考英语冲刺阅读理解专项My cat Posy, a tortoiseshell tabby, lives with my family in a house in London, England. Like most cats, Posy is never pleased to see another cat on her territoryor anywhere, for that matter. Whenever she encounters a cat-like fellow, her hair stands on end, and s
2、he begins to hiss. In extreme cases, she sets up a yowling that warns the whole neighborhood.Though she may be a proud defender of her territory, there is a reason why my dad has always referred to her as “a cat of very little brain”. One day my mum came home with a purchase she was delighted witha
3、large tea cozy in the shape of a cat, with all the cat features, from ears to tail, drawn in. Naturally, when teatime rolled around the next afternoon, out came the new tea cozy to keep the pot warm. It received a lot of admiration from the rest of the family because it had the look of a real cat. T
4、his cat looked almost like a king sitting there, guarding the pot, with a half-smile on his cloth face. Suddenly, a slight sound emerged over the clink of teaspoons on china a slow, steady hiss. I turned around to see Posy behind me in the kitchen doorway, hair standing on end, ears laid back, stari
5、ng straight at the tea cozy. The tea cozy stared back. Posy edged nearer with suspicion, as her eyes narrowed, while she sent out more hissing sounds as she sized up her rivala rival whod not only managed to get INTO her house but was now ON her table. And here was the family doing nothing about it.
6、Needless to say, we had almost fallen off our chairs laughing by this timewe couldnt believe she actually thought the tea cozy was a real cat! Luckily, Posy stopped short of jumping on the unexpected rival. Eventually we took pity on her, lifted the cozy off the pot and finally convinced her that, t
7、he presence of this particular cat on her territory was no good reason to cause fur to fly.1. Posy begins to hiss _.A. whenever she sees a tortoise on her territoryB. whenever she sees another cat on her territoryC. whenever she sees a teapot at homeD. whenever she meets the family members at home答案
8、解析:答案为B。本题为细节题。由第一段 “Like most cats, Posy is never pleased to see another cat on her territoryor anywhere, for that matter. Whenever she encounters a cat-like fellow, her hair stands on end, and she begins to hiss.”可知,答案为B。2. It can be learned from the passage that_. A. Posy is loyal to my dadB. it
9、isnt difficult to read the facial expression of the tea cozyC. nobody gets along well with Posy except my mumD. my mum has been buying something like a cat to protect the pot from being broken 答案解析:答案为B。本题为推理题。本题可用排除法。A、C选项未提。由第二段 “One day my mum came home with a purchase she was delighted witha lar
10、ge tea cozy in the shape of a cat, out came the new tea cozy to keep the pot warm.”可知,D选项不符合文意。因此只有选择B选项,又及第二段 “with a half-smile on his cloth face.” 和该段的 “ The tea cozy stared back.” 可表明B选项正确。3“Posy stopped short of jumping on the unexpected rival”in the last paragraph means_. A. Posy couldnt launc
11、h a successful attack on her rivalB. Posy didnt have the ability to attack her rivalC. Posy decided not to attack her rivalD. Posys rival is not alive 答案解析:答案为C。本题为语义理解题。由最后一段可知,Posy想攻击长得像猫一样的tea cozy,她认为这是只真猫,我们看到这一幕笑破了肚皮,作者写到 “Luckily, Posy stopped short of jumping on the unexpected rival.”, 可以推断,
12、Posy没有攻击tea cozy。 “stop short of doing sth” 意为差点儿做某事,因此答案为C。4. The best title for this story is“_”. A. Posy,The Stupid Cat B. Posy,The Cat of Little BrainC. Posy,The Tortoiseshell Tabby D. Posy,The Proud Territory Defender答案解析:答案为D。本题考查文章的标题。文章都是围绕一只猫为了保护自己的领地而发生的一切,因此答案为D“Posy,自豪的领土保卫者”。社会生活类 By th
13、e early 20th century, as the United States became an international power, its cultural self-identity (认同) became more complex. The United States was becoming more diverse as immigrants streamed into the country, settling especially in Americas growing urban areas. At this time, Americas social diver
14、sity began to find significant expression in the arts and culture. American writers of German, Irish, Jewish, and Scandinavian ancestry began to find an audience, although some of the cultural elite (中坚分子) resisted the works, considering them crude and unrefined. Many of these writers focused on 20t
15、h-century city life and themes, such as poverty, efforts to assimilate (消化) into the United States, and family life in the new country. European influence now meant something very different than it once had: Artists changed the core of American experience by incorporating their various immigrant ori
16、gins into its cultural vision. During the 1920s and 1930s, a host of African American poets and novelists added their voices to this new American vision. Langston Hughes, Zora Neale Hurston, and Countee Cullen, among others, gathered in New York Citys Harlem (黑人住宅区) district. They began to write abo
17、ut their unique experiences, creating a movement called the Harlem Renaissance. Visual artists of the early 20th century also began incorporating the many new sights and colors of the multiethnic (不同种族的) America visible in these new city settings. Painters associated with a group known as The Eight,
18、 such as Robert Henri and John Sloan, portrayed the picturesque sights of the city. Later painters and photographers focused on the citys squalid (污秽的) aspects. Although nature remained a significant part of American cultural self-expression, as the paintings of Georgia OKeeffe demonstrated, it was
19、no longer at the heart of American culture. By the 1920s and 1930s few artists or writers considered nature the extraordinary basis of American cultural identity. In popular music too, the songs of many nations became American songs. Tin Pan Alley was full of immigrant talents who helped define Amer
20、ican music, especially in the form of the Broadway musical. Some songwriters, such as Irving Berlin and George M. Cohan, used their music to help define American patriotic songs and holiday traditions. During the 1920s musical forms such as the blues and jazz began to dominate the rhythms of America
21、n popular music. These forms had their roots in Africa as adapted in the American South and then in cities. 1. The main theme of the painting in the early 20th century is . A. poverty B. experience C. nature D. life2. Which of the following countries culture might have the least effect on American c
22、ulture? A. Finland. B. India. C. South Africa. D. Irish. 3. The following is true EXCEPT . A. Many artists or writers didnt realize the function of nature in the basis of American cultural identity until 1920s. B. The blues and jazz was quite popular in the 1920s and had a closely relation with Afri
23、can music. C. Immigrants affected Americas social diversity and it can be found in the change of the arts and culture at that time. D. The paintings which were created by Robert Henri and John Sloan may be about the beautiful scenery of the city. 4. What is some of the cultural elites attitude towar
24、ds the works written by the writers who came from Europe? A. Critical. B. Reserved. C. Positive. D. Objective. 5. Which of the following could be the best title of the passage? A. Immigration and Diversity in AmericaB. American Modern Culture and ArtC. Famous American Artists and WritersD. The Unite
25、d StatesA Developed Country【参考答案】19. CBAAA 社会生活类 Becoming aware of the warning signs of learning disabilities and getting children the necessary help early on can be key to a childs future. Learning disabilities affect one in seven people according to the National Institutes of Health. Parents, ther
26、efore, need to be familiar with the early indicators of a learning disability in order to get the right help as soon as possible. The earlier a learning disability is detected, the better chance a child will have of succeeding in school and in life. Parents are encouraged to understand the warning s
27、igns of a learning disability from as early as pre-school. The first years in school are especially crucial for a young child. The most common learning disability is difficulty with language and reading. A recent National Institutes of Health study showed that 67 percent of young students identified
28、 as being at risk for reading difficulties were able to achieve average or above average reading ability when they received help early. Many children and adults with learning disabilities remain undiagnosed and go through life with this “hidden handicap (障碍)”. The resulting problems can lead to poor
29、 self esteem, failure to thrive in school, and difficulty in the workplace. With early detection and intervention (干预), parents can give their children the necessary skills for coping with and compensating (补偿) for the learning disability. All children learn in highly individual ways. Children with
30、learning disabilities simply process information differently, but they are generally of normal or above-average intelligence. Having a learning disability can affect a childs ability to read, write, speak, do math, and build social relationships. 1. What does the text mainly tell us? A. Learning dis
31、ability of children is a serious problem in the present society. B. Learning disability of children will affect them seriously later in life. C. Knowing the warning signs of learning disability of children is important. D. The warning signs of learning disability of children are difficult to find. 2
32、. From the text we can infer that. A. learning disabilities are very common among peopleB. few people suffer from learning disabilitiesC. learning disabilities mainly happen to pre-school childrenD. 67 percent of young students have learning disabilities3. In this passage the underlined word “crucia
33、l” probably means. A. quite possible B. necessaryC. most important D. invisible 4. Which of the following statements is NOT true? A. If a child is diagnosed with a learning disability earlier, he will have a better chance to get over it. B. Most of the children with learning disabilities can become
34、normal with necessary help. C. Giving children with learning disabilities the right help can prevent them from failure. D. Most of the children with learning disability have intelligence problems. 【参考答案】20. CACD 高考英语冲刺阅读理解专项-AThe sun shone in through the dining room window, lighting up the hardwood
35、floor. We had been talking there for nearly two hours. The phone of the“Nightline”rang yet again and Morrie asked his helperConnie,to get it. She had been taking down the callersnames in Morries small black appointment book. It was clear I was not the only one interested in visiting my old professor
36、the“Nightline”appearance had made him something of a big figurebut I was impressed with, perhaps even a bit envious of, all the friends that Morrie seemed to have. “You know, Mitch, now that Im dying, Ive become much more interesting to peopleIm on the last great journey hereand people want me to te
37、ll them what to pack” The phone rang again “Morrie,can you talk?”Connie asked. “Im visiting with my old friend now,”he announced“Let them call back” I cannot tell you why he received me so warmly. I was hardly the promising student who had left him sixteen years earlierHad it not been for“Nightline,
38、”Morrie might have died without ever seeing me again What happened to me? The eighties happened. The nineties happenedDeath and sickness and getting fat and going bald happened. I traded lots of dreams for a bigger paycheck, and I never even realized I was doing it. Yet here was Morrie talking with
39、the wonder of our college years, as if Id simply been on a long vacation. “Have you found someone to share your heart with?” he asked. “Are you at peace with yourself?” “Are you trying to be as human as you can be?” I felt ashamed, wanting to show I had been trying hard to work out such questionsWha
40、t happened to me? I once promised myself I would never work for money, that I would join the Peace Corps, and that I would live in beautiful, inspirational places Instead, I had been in Detroit for ten years, at the same workplace,using the same bank, visiting the same barber I was thirty-seven,more
41、 mature than in college,tied to computers and modems and cell phones. I was no longer young, nor did I walk around in gray sweatshirts with unlit cigarettes in my mouth. I did not have long discussions over egg salad sandwiches about the meaning of life My days were full, yet I remained, much of the
42、 time, unsatisfied. What happened to me? 1. When did the author graduate from Morries college? A. In the eighties B. In the nineties C. When he was sixteen. D. When he was twenty-one答案解析:答案为D。本题为细节题。由第六段 “I was hardly the promising student who had left him sixteen years earlier”可知,作者16年前离开Morrie,由倒数
43、第三段 “visiting the same barber I was thirty-seven,more mature than in college”可知,作者已经有37岁了,比上大学的时候成熟了许多,因此作者毕业的时候是21岁。故答案为D。2. What do we know about the“Nightline”? A. Morrie started it by himself. B. It helped Morrie earn a fameC. The author helped Morrie start itD. It was only operated at night答案解析
44、:答案为B。本题为细节题。由第一段 “the“Nightline”appearance had made him something of a big figure”可知,“Nightline”使Morrie成为了一个了不起的人物,B选项与文意符合,故答案为B。A、C选项未提,均不选。由第一段第一、二句话 “The sun shone in through the dining room window, lighting up the hardwood floor. We had been talking there for nearly two hours.”可知,D选项错误。3. What
45、 can we infer from the passage? A. Both the author and Morrie liked travelling.B. Morrie liked helping people pack things for their journeys.C. The author envied Morries friends the help they got from him.D. The author earned a lot of money at the cost of his dreams.答案解析:答案为D。本题为推理题。由第八段 “I traded l
46、ots of dreams for a bigger paycheck, and I never even realized I was doing it.” 和第十二段 “I felt ashamed, wanting to show I had been trying hard to work out such questionsWhat happened to me? I once promised myself I would never work for money”可知,作者从没意识到他为了更高的薪水以自己的梦想作为交易,他感到羞愧,因为他曾经许诺自己永不为钱而工作,可是他并没做到
47、,因此可以推断,作者以自己的梦想为代价赚了许多钱,故答案为D。第二段虽然提到 “Im on the last great journey hereand people want me to tell them what to pack” 但此处的“journey”是比喻人生的旅程,故A、B选项错误。第一段提到 “but I was impressed with, perhaps even a bit envious of, all the friends that Morrie seemed to have.” 作者羡慕Morrie有如此多的朋友,C选项“作者羡慕Morrie的朋友从他那儿得到
48、的帮助”与文意不符,故错误。4. Whats the authors feeling when he writes this passage? A. Regretful. B. Enthusiastic.C. Sympathetic. D. Humorous.答案解析:答案为A。本题为推理题。从本文的写作语气和一些关键词,例如第十二段的 “I felt ashamed”、倒数第三段 “I did not have long discussions over egg salad sandwiches about the meaning of life”和倒数第二段 “My days were full, yet I remained, much of the time, unsatisfied.”都流露出作者因为他前面的一生都是为钱而工作对自己所度过的人生感到非常后悔。故答案为A。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有