1、Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England.Module 2My home town and my country12341112131415基础巩固练5答案呈现Universityareacountrysideumbrellafamousonbywithnearlike提示:点击进入习题678910BBBBD2122232425能力提升练答案呈现DACBB17181920such ashome town26272829DACA30 B基础巩固练16a population ofpart ofat any time32
2、3334BC31BD35D3637能力提升练答案呈现38Because the traffic moves on the left.No,it doesnt.3940When people go to or come from work in the morning and evening.People on foot can cross the road carefully.Yes,there are.一、根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写。1.My dream is to study in Peking U (大学)in Beijing.2.My grandfather knows
3、the local a (区域)very well.3.My father is going to the c (乡下)to visit my grandparents.niversityreaountryside4.When you come to England,please bring an u .(雨伞)with you.5.Hefei is f (著名的)for Baogongci and Xiaoyaojin.mbrellaamous二、单项选择。6.They are going to buy a house _ a garden and a garage.A.in B.with
4、C.at D.onB【点拨】with介词,意思是“带有,具有”。句意:他们打算买一个带有花园和车库的房子。7.Take care when you are driving,_ in a summer storm like this.A.immediately B.especiallyC.probably D.recentlyB8.中考湖北鄂州 Paul,do you prefer weekdays or weekends?Weekdays,of course.Im _ on weekends.A.busy B.much busierC.more busier D.the busiestB9.中
5、考海南 Shanghai has a _ population than that in many other cities.A.large B.largerC.largest D.the largerB10.London is _ the south of England and it is _ the River Thames.A.on;in B.in;inC.to;on D.in;onD三、用适当的介词完成下列句子。11.For many people,the beaches _ the coast are the best.on12.The children enjoy the sho
6、rt trip along the river _ boat.by13.Please bring a notebook _ you when you have a meeting.with14.Mr Wang bought a small house _ the sea.near15.Whats the weather _ today?Its warm.like四、根据汉语提示完成句子,每空一词。16.这个镇的人口大约有2 万。The town has _ _ _ about 20,000.a population of17.托尼喜欢一些不同的动物,比如老虎和狮子。Tony likes som
7、e different animals _ _ tigers and lions.suchas18.你们语文老师的家乡在哪里?Where is your Chinese teachers _ _?home town19.苏格兰是英国的一部分。Scotland is _ _ the UK.part of20.你可以随时给我打电话。You can call me _ _ _.at any time五、完形填空。In the southeast of Guizhou,there is a small cityKaili.I was born there,Now I am _2l you about
8、my home town.21.A.saying B.speakingC.talking D.tellingDKaili is not far from Guiyang.Its about two _22 kilometers away from Kaili to Guiyang.Kaili is a small city.There arent many tall buildings in it.22.A.hundred B.hundredsC.billion D.billionsAMost of us live in flats(公寓).We like to live in the fla
9、ts _23 we can be close to our friends.23.A.but B.thoughC.because D.howeverCIn the centre of Kaili,there is a big supermarket.You can _24 some nice things here.Things in the supermarket arent expensive.You can _ 25 a little money for them and they are yours.24.A.borrow B.buy C.give D.lend25.A.spend B
10、.pay C.cost D.takeBBMy home town is a beautiful city.On each side of the _26,there are big trees and nice flowers.The roads are also very clean.26.A.rivers B.parksC.houses D.roadsD_27 make people happy and comfortable.The _ 28 here are very nice.I like autumn best.Its neither too hot nor too cold.27
11、.A.They B.I C.You D.It28.A.months B.years C.seasons D.weeksACKaili is a good place to tour.You can see the _29 Miao village Xijiang in the world.29.A.biggest B.smallestC.youngest D.tallestAYou can swim in the Bala River.You can _30 delicious soup.Welcome to my home town.30.A.sound B.taste C.look D.k
12、eepB六、阅读理解。31.Whats the Chinese meaning of“underground”in the passage?A.隧道B.地铁C.地下D.通道请同学们看点拨训练第11页原文。B【点拨】原句为:Over one million(百万)people a day use the London underground,but there are still too many cars on the streets.结合句意可知,划线单词与“cars”一样,应该是一种交通工具,因此B项答案最为合适。32.When was London the biggest city in
13、 the world?A.In 1750.B.In 1850.C.In 1950.D.In the 21st century.B【点拨】根据原文中句子From about the year 1800 until World War,London was the biggest city in the world.可知答案。33.Whats Big Ben in London?A.Its a toy shop.B.Its a park.C.Its a clock.D.Its a museum.C【点拨】根据原文中句子London is famous for many things.Tourist
14、s come from all over the world to visit its famous buildings and hear the famous clock,Big Ben.可知答案。34.How many people use the London underground every day?A.Over half of its population.B.Over three quarters of its population.C.Over 100,000.D.Over 1,000,000.D【点拨】根据原文中句子Over one million(百万)people a d
15、ay use the London underground,but there are still too many cars on the streets.可知答案。35.How was the air in London 100 years ago?A.It was much cleaner than it is now.B.It was the same as it is now.C.It was the cleanest in the history of London.D.It was not as clean as it is now.D【点拨】根据原文中句子The air isn
16、t clear,but it is anyhow cleaner than it was 100 years ago.可知答案。七、任务型阅读。36.Why must you be very careful in the streets in Hong Kong?(不超过10 个词)_请同学们看点拨训练第11页原文。Because the traffic moves on the left.【点拨】根据原文第一段中句子When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets because the traffic mov
17、es on the left.可知答案。37.What can people on foot do if the traffic stops?(不超过10 个词)_People on foot can cross the road carefully.【点拨】根据原文第二段中句子If the traffic lights are red,the traffic must stop.Then people on foot can cross the road carefully.可知答案。38.Does the traffic move on the left in other areas of
18、 China?(不超过5 个词)_No,it doesnt.【点拨】根据原文第一段中句子.because the traffic moves on the left.It is different from that in other areas of China.可知答案是否定的。39.There are many big buses with two floors in Hong Kong,arent there?(不超过5 个词)_Yes,there are.【点拨】根据原文最后一段中句子In Hong Kong there are many big buses with two floors,and you can sit on the second floor.可知答案。40.When are the streets very busy?(不超过15 个词)_When people go to or come from work in the morning and evening.【点拨】根据原文第三段中句子When people go to or come from work in the morning and evening,the streets are very busy.可知答案。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有