1、课时3 Reading 安徽译林版八年级下Unit 3 Online tours1234基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现111213678910playswebsitesbottomseveralTradeislandscenturieshave finished;finishedminutessoundsBD1415ABC答案呈现161718能力提升练BCC1920AC212223ADA2425DB262728BAD29C答案呈现能力提升练30It is difficult to make friends with someone you cant see or feel.3132Th
2、e older people or other experienced people.While making friends on the Internet,one has to be very careful.一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.Macbeth is one of the best p (戏剧)by Shakespeare.2.It is one of the most popular w(网站)in Australia.3.I want to thank everyone from the b(底部)of my heart.laysebsitesottom4.Sh
3、e spends s (一些,几个)hours with her family every Sunday evening.5.T (贸易)between the two countries has increased.everalrade二、用所给词的适当形式填空。6.The ship passed through the strait between two _ (island)once a week.islands7.The city of Hefei has a history of about 22 _(century).centuries8.I _(finish)reading th
4、e book already.What about you?Oh,I _(finish)it yesterday.have finishedfinished9.I live near the station.Its only about five_(minute)walk.minutes10.【安徽中考规范总复习】Listen,how sweet the English song _(sound)!sounds三、单项选择。11.Is Jay Chou famous _ an actor?Maybe,but I think he is more famous _ his music.A.as;
5、as B.as;forC.for;for D.for;asB【点拨】be famous forsth./doing sth.因而著名;be famous as作为而著名(接职业)。12.(易错题)_ for this topic.I think you have _ it.Lets talk about something else.A.So much;heard from B.So much;heard ofC.So few;heard from D.So little;heard toB13.(易错题)I saw Mr.King _ flowers in the garden when I
6、 jogged this morning.Thats impossible!He has gone abroad.A.water B.wateredC.to water D.wateringD14.We are all _ in the game _“Travel in Space”.A.interested;is called B.interesting;calledC.interested;called D.interesting;is calledC【点拨】第一空考查短语be interested in对感兴趣;第二空考查过去分词短语作后置定语,故选C。15.【蚌埠初中学校联盟月考】Ex
7、cuse me,is there _ important in todays newspaper?Let me see.Oh,China sent its Tianhe Space Station Core Module(核心舱)on April 29th,2021.A.anything B.somethingC.everything D.nothingA四、完形填空。Nowadays,WeChat is becoming more and more popular in China.No matter where we are,we can sign up and send text or
8、voice messages to our friends.We can also find a stranger to talk to by shaking the _16.16.A.radio B.phoneC.computer D.TVBAnother funny function is that WeChat can help to search for people _17 live nearby with the programme on.Many people like this function,_18 it can help them to find more people
9、who they may know.17.A.where B.what C.who D.how18.A.though B.but C.because D.soCCIn my opinion,WeChat is really _19 useful chatting tool.It can help people _20 with their friends more easily.19.A.a B.an C.the D./20.A.argue B.dance C.communicate D.singAC_21,it is also bad for people,especially for st
10、udents.As you see,some people use WeChat _22 too long.It is not healthy to them.21.A.However B.WhoeverC.Whenever D.Wherever22.A.in B.on C.of D.forADSo I have some _23 on how to use it in a correct way.First,we should not use it when we are studying.We cant focus on our study if we use it.23.A.advice
11、 B.messageC.news D.newspaperASecond,we must be careful.We should neither show too much personal information _24 trust strangers so much.24.A.and B.or C.but D.norDWe should learn how to use it properly.Remember,WeChat is not everything in your life._25 depend too much on it.25.A.Isnt B.DontC.Doesnt D
12、.DidntB五、阅读理解。【中考黔西南改编】26.What is the short form for“artificial intelligence”?A.PC.B.AI.C.NBA.D.UFO.请同学们看点拨训练第25页原文。B【点拨】根据原文第一段中句子Alex is reading a book about AI,artificial intelligence(人工智能).可知答案。27.What does Alex think of the book?A.Difficult but interesting.B.Easy but important.C.Popular and int
13、eresting.D.Difficult and important.A【点拨】根据原文第一段中句子He finds the book a little difficult but very interesting.可知答案。28.What new idea does Alex get from the book?A.AI can think by itself.B.AI cant answer questions immediately.C.AI can have ideas of its own.D.AI will never think by itself.D【点拨】根据原文第二段中句子
14、AI can think and answer questions as human beings do.Before Alex read this book,he believed this,too.However,this book says it will never happen.可知答案。29.Which of the following is true?A.AI is used everywhere in the world now.B.AI will have its own opinions in the future.C.AI finds the best answer by
15、 using information.D.AI thinks and answers questions as people do.C【点拨】根据原文第二段中句子Actually,AI only uses a lot of information to get the best answer.可知C项内容正确。六、任务型阅读。30.Whats the main problem of the Internet friendship?(不超过15 个词)_请同学们看点拨训练第25页原文。It is difficult to make friends with someone you cant se
16、e or feel.【点拨】根据原文第一段中句子Making Internet friends is the same as making penfriends.It is difficult to make friends with someone you cant see or feel.可知答案。31.Who can you ask for advice if you go to meet an Internet friend?(不超过10 个词)_The older people or other experienced people.【点拨】根据原文最后一段中句子Youd bette
17、r ask older people or other experienced people for advice if you want to go to meet an Internet friend.可知答案。32.What does the article give suggestions about?(不超过15 个词)_While making friends on the Internet,one has to be very careful.【点拨】根据原文第二段中句子So while making friends on the Internet,one has to be very careful.可知答案。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有