1、课时4 Section B(1a-1e)安徽人教版八年级下Unit 2 Ill help to clean up the city parks.1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现111213is repairingbrokenlistenerwheelsto buyBADCDfix it upany moreis;similar to14helps others;are proud of him15didnt keep答案呈现能力提升练161718He taught her how to plant and care for flowers.Because he enj
2、oyed the flowers that she planted.If you cant see the good result,it doesnt mean that it isnt successful.一、用所给词的适当形式填空。1.My watch doesnt work.My father _(repair)it now.2.Mrs Green and her two sons live in a _(break)house.3.My best friend Jenny is a good _(listen)as I talk.is repairingbrokenlistener4
3、.Look!The car only has three _(wheel).How strange it is!5.Susan doesnt have enough money _(buy)a new computer.wheelsto buy二、单项选择。6.中考湖北襄阳 Your sister_ your mother.very much.Many people regard them as sisters when they hang out together.A.cares for B.takes afterC.helps out D.believes in【点拨】由答句句意“她们在一
4、起闲逛时,许多人认为她们是姐妹。”可推知“你姐姐和你妈妈(长得)非常像”。B7.There is something wrong with my iPad.I need to _it at once.A.repair B.buy C.throw D.breakA8.中考湖北宜昌 Shall we_ the things we dont use to the people in need?Good idea.A.put off B.set outC.get into D.give awayD9.Mike,may I use your bike?Mine is _.Sure.A.strong B.
5、lonelyC.broken D.expensiveC10.Why not buy the nice T-shirt?Oh,I have _ my money.A.run out B.come outC.given off D.run out ofD【点拨】run out of 意为“用光”。三、根据汉语完成句子,每空一词。11.原创题自行车坏了,请帮我把它修理一下。The bike is broken.Please help me _ _ _.fix it up12.非常抱歉,我没有更多的钱给你了。Im really sorry.I dont have _ _ moneyfor you.an
6、y more13.这本英语书和那一本有点类似。The English book _ kind of _ _that one.is similar to14.吉米总是帮助他人,因此他的父母为他感到自豪。Jimmy always _ _ so his parents _ _ _ _.helps others areproud of him15.昨天琳达的朋友保罗没有遵守他的诺言。Lindas friend Paul _ _ his word yesterday.didnt keep四、任务型阅读。16.What did Jennys grandfather teach Jenny?(不超过10个词
7、)_请同学们看点拨训练第13页原文。【点拨】根据原文第一段句子Her grandfather used to teach her how to plant and care for flowers.可知答案。He taught her how to plant and care for flowers.17.Why did the disabled neighbor thank Jenny?(不超过10个词)_Because he enjoyed the flowers that she planted.【点拨】根据原文第四段句子her disabled neighbor invited he
8、r to his yard and said,“Thank you so much!You cant imagine how much I have enjoyed the flowers that you planted!”可知答案。18.What can we learn from the passage?(不超过15个词)_If you cant see the good result,it doesnt mean that it isnt successful.【点拨】根据原文最后一段If you cant see the good result,it doesnt mean that it isnt successful.并结合文章大意,可知答案。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有