1、 UNIT 10 Youre supposed to shake hands.课时2Section A(3a3c)安徽人教版九年级下1234678基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现ADAmadcapitalrelaxednoonvalued910AB1112as much as we canto keep;waiting13without calling first14making an effort16答案呈现B17 A能力提升练15C一、根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写。1.There is no need to get m (生气的)about it.2.Beijing is
2、 the c (首都)of China.It has manyplaces of interest.3.I felt r (放松的)lying in the sun on the beach.adapitalelaxed4.At n (中午),the sun is high in the sky.5.Life is very short,so time should be v (珍视)by us.oonalued二、单项填空。6.【2021云南改编】Everyone should take action to save water._,the water resource is limited
3、.A.After all B.As a resultC.All in all D.Above allA7.The volunteers often _ to see if the old lady needs any help.A.run away B.end upC.talk back D.drop byD8.Please be _.The doctors are so excellent that theyll save your grandma successfully.A.relaxed B.careful C.mad D.worriedA9.【2021 安徽】We should _
4、the friendship that we have developed in the past years.A.value B.change C.make D.winA10.Sorry,I couldnt do more to help you get that job._.There will be other jobs.A.Its up to you B.Its no big dealC.Thats too bad D.Its hard to say【点拨】Its up to you.这由您决定。Its no big deal.没什么大不了。Thats too bad.太糟糕了。Its
5、 hard to say.很难说。B11.我们应尽可能多地练习英语。We are supposed to practice English _ _ _ _ _.as muchas we can三、根据汉语意思完成句子,每空一词。12.对我们来说,让别人久等是不礼貌的。Its impolite for us _ _ others _for a long time.to keep waiting13.有时候,我事先不打电话就去爷爷奶奶家。Sometimes I go to my grandparents house_ _ _.calling firstwithout14.现在中国正努力给孩子们提供
6、更好的教育。Nowadays China is _ _ _ to offer children better education.making an effort四、阅读理解。(荣德原创)请同学们看点拨训练第2页原文。15.What can we know from the text?A.Italians seldom break the traffic rules.B.We can get more information from the guidebook.C.Champagne might be invented by the British.D.In Greece,we can as
7、k someone how the economic crisis influenced their family.C【点拨】细节理解题。依据Saying it was the British that invented champagne(香槟酒).This might be true可知,香槟可能是由英国人发明的。16.What does the underlined word“pointless”in the chart(表格)mean?A.不尖的B.无意义的C.无指向的D.不得分的【点拨】词义猜测题。依据Here is some advice on what you are not supposed to do in the most popular countries to visit.及Complaining about their not following the driving rules.可知对意大利人解释遵守交规是“无意义的”。B17.In which part of a magazine can we read the text?A.Culture.B.Health.C.Nature.D.Science.A【点拨】主旨大意归纳题。本文给出了在三个国家和当地人交流的一些建议。故应归纳为文化专栏。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有