1、Unit 3A taste of English humour课时作业.阅读(2020内蒙古自治区奋斗中学高三月考)Welcome to one of the largest collections of footwear (鞋类) in the world that will make you green with envy. Here at the Footwear Museum you can see exhibits (展品) from all over the world. You can find out about shoes worn by everyone from the
2、Ancient Egyptians to pop stars.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了一个有关鞋的博物馆中各种鞋类的展览。1Where would you find a famous singers shoes?ARoom 1.BRoom 2.CRoom 3.DThe Footwear Library.答案:A细节理解题。由第一个表格中的“belonging to everyone from queens and presidents to pop stars and actors”可知,找到著名歌星的鞋应在Room 1。故选A。2What do all exhibits i
3、n each room have in common?AAll exhibits in each room have the same shape.BAll exhibits in each room share the same theme.CAll exhibits in each room belong to the same social class.DAll exhibits in each room are made of the same material.答案:B推理判断题。由每一个展区的描述可知,它们的主题是相同的,都是展览来自世界各地的有特色的鞋类。故选B。3Which o
4、f the following is true according to the text?ARoom 2 is the most visited place in the museum.BResearchers come to the Footwear Library for data.CThe oldest exhibits in Room 1 were made in the 1950s.DRoom 3 has a richer variety of exhibits than the other two.答案:B细节理解题。由最后一个表格中的“Designers and researc
5、hers come here to look up information on anything and everything related to the subject of footwear.”可知,研究人员在Footwear Library查有关他们研究主题的资料。故选B。【词汇积累】resemble v. 看起来像;像a wide variety of 多种多样的look up 查阅,查找【佳句背诵】Welcome to one of the largest collections of footwear (鞋类) in the world that will make you g
6、reen with envy.欢迎来到世界上最大的鞋类集合地之一,它会让你非常嫉妒。.完形填空My recently divorced daughter phoned to tell me about a house she was absorbed in. I held the line and listened. I 1 her for moving forward with her life, and I said, “Honey, I am glad youve found something you like, 2 dont you think, with the gas price
7、s rising, you might need to buy one house 3 to your work?” As she told me all about the house, I could hear the 4 and joy in her voice. The moment I spoke the word BUT, it was 5 I had stuck a needle into a balloon. I could hear her 6 deflate (使泄气). I wish Id used the word AND. “Honey, Im glad you fo
8、und a house in your price 7 , AND Im happy for you.” I 8 that if I had held my tongue, her 9 wouldnt have changed, and wed have both 10 feeling better.Since then, Ive been doing some 11 . And I am going to 12 myself from using the word BUT. I think I can 13 it, and I am going to give it my best shot
9、. If I 14 , I will try again and again to 15 that naughty little word from my vocabulary. I intend to substitute it with the word AND. 篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过女儿买房这件事领悟到:对别人应该少说“BUT”,多说“AND”。1A.awardedBthankedCattractedDpraised答案:D根据下文“for moving forward with her life”及上文提到作者的女儿最近离婚了的内容可知,此处指作者称赞(praise
10、d)了女儿。2A.orBsoCbutDand答案:C此处表示“亲爱的,我很高兴你找到了你喜欢的东西,但是,考虑到油价上涨”前后句之间存在转折关系,故用but。3A.accessibleBavailableCbeneficialDclose答案:D此处指靠近(close to)工作地方的房子。4A.amazementBhesitationCexcitementDconfusion答案:C当作者的女儿告诉作者所有关于那个房子的事情时,作者能从她的声音里听出兴奋(excitement)和喜悦。设空后的“and joy”亦是提示。amazement “惊奇,吃惊”;hesitation “犹豫;踌躇”
11、;confusion “混淆,困惑”。5A.in caseBbecauseCwhetherDas if答案:D根据语境可知,此处指这就好像作者用针扎了气球一样。as if “似乎;好像”,在此引导表语从句,符合语境。6A.suddenlyBslowlyCoccasionallyDrandomly答案:B根据上文中的“stuck a needle into a balloon”并结合常识可知,用针扎了气球后,气球会慢慢地变瘪,此处意在突出女儿逐渐变得失落。slowly “慢慢地”,符合语境。occasionally “偶尔”;randomly “任意地”。7A.expectationBrange
12、CmeasurementDplanning答案:Bin ones price range “在某人的价格承受范围以内”。expectation “期望,期待”;measurement “测量,度量”;planning “计划”。作者真的希望自己用了AND这个词,对女儿说:“亲爱的,我很高兴你在你的价格承受范围内找到了一所房子,而且我为你感到高兴。”8A.admitBrecallCdoubtDpromise答案:C此处指作者对自己的说话方式产生了怀疑,doubt “怀疑”,符合语境。admit “承认”;recall “回忆起”;promise “承诺”。9A.emotionsBstruggle
13、sCburdensDdestinations答案:A作者意识到换种说话方式,女儿的情绪可能就不会改变。emotion “情感;情绪”,符合语境。10A.come overBgone offCbrought aboutDhung up答案:Dcome over “短暂造访;改变立场”;go off “熄灭;爆炸”; bring about “带来,引起”;hang up “挂断(电话)”。此处指挂断电话的时候,两人的心情都会好一些。11A.selfreflectionBselfpromotionCselfsupportDselfrespect答案:Aselfpromotion “自抬身价”;se
14、lfsupport “自给,自立”;selfrespect “自尊”。根据下文的内容可知,此处指作者在自省(selfreflection)。12A.excuseBpreventCspareDprotect答案:B作者将避免(prevent)自己使用BUT这个词。13A.improveBoverlookCmonitorDmanage答案:D作者认为自己能做到。improve “提高,改善”;overlook “忽略,不予理会”;monitor “监视,检查”;manage “完成(困难的事),应付(困难局面等)”。14A.give upBkeep upCturn upDmess up答案:D如果
15、作者搞砸了,作者会再次进行尝试。mess up “把弄糟;胡乱地做”,符合语境。give up “放弃”;keep up “继续”;turn up “出现,露面”。15A.removeBdismissCseparateDdistinguish答案:A作者将会一次又一次地尝试把这个“淘气的”小单词从她的词汇表中移出去。remove “移开,拿开,去掉”;dismiss “解雇;摒除(思想、感情等)”;separate “使分开,分离”;distinguish “区分,辨别”。.七选五(2020湖北省龙泉中学、宜昌一中高三联考)Customs on either side of the Atlan
16、ticWe all know that Britain and the US are two countries connected by a common language. But in fact, 1 , as BBC did in a recent story called 8 Situations When Britons Behave Differently From Americans. Below Teens has picked out four for you. Take a look.When someone knocks into you.If someone bump
17、s into an American, the victim will most likely look the accidental aggressor in the face and expect an apology. If, however, 2 , chances are that the victim will say “sorry” before the other can make his or her own apology. 3 .Britons dont all change into evening dress for supper like what you may
18、have seen in popular TV shows like Downton Abbey. But they do tend to make an effort when going out for dinner somewhere nice. Americans, however, will probably wear a casual shirt to a fancy eatery.When you dont finish your food.When dining out at a restaurant, 4 . They think the food is somehow “t
19、ainted” once theyve poked at it with a knife and fork. In the US, wrapping it up to take home is a standard practice.When you get into a taxi.Britons will give the cab driver an address, then assume thats it for the interaction until its time to pay. Even if theyre being taken in a roundabout way, 5
20、 . In the US, however, most passengers think nothing of telling the driver what route to take after telling him or her the destination.AWhen you get dressed for dinnerBWhen you go out with your friendsCthe differences are more fun to observeDtheyre very unlikely to say anythingEthe victim happens to
21、 be BritishFBritons wouldnt think to take the leftovers homeGthey will point it out immediately and politely篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了英国和美国的风俗习惯。1C由“We all know that Britain and the US are two countries connected by a common language. But in fact, 1 , as BBC did in a recent story called 8 Situations When B
22、ritons Behave Differently From Americans.”可知,众所周知,英国与美国因为使用同一种语言而有诸多相似之处。近日,BBC就刊登了一篇文章,题为“八种情境:英美人的不同表现”。所以设空处既要与上文为转折关系,又要承接下文。故C选项“探寻英美文化间的差异更加有趣”切题。故选C项。2E由“chances are that the victim will say sorry before the other can make his or her own apology”可知,他们则很可能会在撞人者开口道歉之前先说“对不起”。所以设空处是条件状语从句,说明如果被撞
23、的碰巧是英国人,他们则很可能会在撞人者开口道歉之前先说“对不起”。故E选项“如果被撞的碰巧是英国人”切题。故选E项。3A由“Britons dont all change into evening dress for supper like what you may have seen in popular TV shows like Downton Abbey. But they do tend to make an effort when going out for dinner somewhere nice. Americans, however, will probably wear
24、a casual shirt to a fancy eatery.”可知,享用晚餐时,英国人虽然不会像热门英剧唐顿庄园中那样人人身着晚礼服,但在去高级餐厅就餐时也会在穿着上颇下一番功夫。而美国人则可能穿一件休闲衬衫就出入高级餐馆。所以本段主要在说晚宴穿什么,也就是设空处本段的标题所要说明的内容。故A选项“晚宴穿什么”切题。故选A项。4F由“When dining out at a restaurant, 4 . They think the food is somehow tainted once theyve poked at it with a knife and fork.”可知,外出就
25、餐时,因为在他们看来食物一旦被刀叉“染指”后便被“玷污”了。所以设空处要补充出主句,也要承接下文。故F选项“英国人不会将剩饭剩菜打包带走”切题。故选F项。5D英国人在告诉司机目的地之后就会秉承全程零交流的原则,由“Even if theyre being taken in a roundabout way”可知,此处指甚至在看见司机绕路时英国人的表现会怎样。故D选项“他们也会一言不发”切题。故选D项。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。A man once said how useless it was to put a
26、dvertisements in the newspapers. “Last week,” he said, “my umbrella was stolen from a London church. As it was a present, I spent twice its worth on advertising, but did not get it back.”“How did you write your advertisement?” asked one of his listeners, a businessman.“Here it is,” said the man, tak
27、ing out of his pocket a slip cut from a newspaper. The other man took it and read, “Lost from the City Church last Sunday evening, a black silk umbrella. The gentleman who finds it will receive ten shillings on leaving it at No.10 Broad Street.”“Now,” said the businessman, “I often advertise, and fi
28、nd that it pays me well. But the way in which an advertisement is expressed is of extreme importance. Lets try for your umbrella again, and if it fails, I will buy you a new one.”The man then took a slip of paper out of his pocket and wrote:“If the man who was seen to take an umbrella from the City
29、Church last Sunday evening does not want to get into trouble, he will return the umbrella to No.10 Broad Street. He is well known.”This appeared in the paper, and on the following morning, In the view of the businessman, the man who lost the umbrella was honest enough to write his advertisement. 写前导
30、读:本文是一篇记叙文。一个男人在教堂里丢了一把伞,登了广告仍没找到。一个商人又登了不同的广告语,出现了截然不同的结果。精彩范文This appeared in the paper, and on the following morning, the man was astonished when he opened the front door. In the doorway lay at least twelve umbrellas of all sizes and colours that had been thrown in, and his own was among them. Ma
31、ny of them had notes fastened to them saying that they had been taken just by mistake, and begging the loser not to say anything about the matter.In the view of the businessman, the man who lost the umbrella was honest enough to write his advertisement. “The gentleman who finds it will receive ten shillings on leaving it at No.10 Broad Street.” Ten shillings meant almost nothing and the finder of the umbrella was at the risk of being recognised. No wonder it was useless to put such an advertisement in the newspapers. He believed that the way an advertisement was expressed was very important.